Derdime kafa yorup cevap yazan elleriniz dert görmesin hanımlar. Hepinizin yazdıklarını tek tek okudum ve dünden beri düşünüyorum. Evet haklı olduğunuz noktalar çok. Evet bebeğimin üzerine fazla titriyorum ve kendimi ikinci pilana atıyorum. Sanırım bu annemi kaybedip, onun yerine bebegimi koymamdan kaynaklanan bir şey. İkinci bebeğim olunca inanın ben de bu kadar kendimi arka pilana atmayacagim. Belki ben de olduğu kadar diyip, biri gelecegi zaman temizlik derdine düşmeyeceğim. Hatta şimdiden bu döngüyü kırmak adına haftasonuna misafir çağırdım. Kendimi kasmak ve bebeğimin uykusu yemesi geç kaldı demeden en azından belirli aralıklarla da olsa misafir ağırlamak istiyorum. Yazdıklarınız kendime disaridan bakmamı sağladı. Tekrardan elleriniz dert görmesin hanımlar.
İnan bana kendine yapıyorsun.
Benim annem çok titizdi. Çalışan bir kadın olduğu halde her pazar evde kek börek yapar, yemekler hazırlardı. Evi temizlerdi. Sonrasında da benim odam haricinde bir yerde oyun oynamam, mutfak harici bir yerde yemek yemem yasaktı. Misafir çocuklar es kaza gelirse ,ki o da pek misafir sevmezdi, oyuncaklarım saklanırdı hemen. Yani inanılmaz düzende büyüdüm.
Şimdi dönüp baktığımda çocuklupumdan ve kendi gençliğinden çaldı.
Huyu da aynı devam ediyor. Hatta dozu arttı. Evime gelince asabı bozuluyor resmen kavga ediyoruz.
Her yerde oyuncak, salonda bu kadar eşya olmaz diyor. Ben de diyorumki ev onun evi salon onun salonu. Hoşuma gidiyor evi benimsemesi canı nerede isterse özgürce oynasın.
Parka götürüyoruz kadın yere düşmesin, üstü kirlenmesin, yemeği temiz yesin istiyor.
Ben de çamurda oynamasına izin veriyorum, kumda oynatıyorum. Kirli sular birikince parkta taş atıyoruz falan. Yada ben bir gün olsun ağzına bir şey tepiştirmedim, blw bebeği oldu. Annemin tansiyonu oynardı resmen. İyi ki de yaptım. Pişman değilim.
Belki benimki de anneme tepkidir. Çocukluğumu yaşamadım sayesinde ben yaşatacağım.
Kirlensin, lekelensin, evin canına okusun, arkadaşları gelsin evime dümdüz etsin umurumda değil.
Eve de misafirim gelsin yaşıt çocuklu olsun yeterki.
Hatta yılbaşında evde üç çocuklu aile olacağız. Kimbilir neler olacak çok dağılacak çok ağlayacak çok gülecekler.
Yirmi sene sonra bu sesler kalmayacak, derli toplu evim o zaman olur.
Şimdi dağıtma zamanındayım. Toplama zamanım gelene kadar da böyle devam edeceğim.