Geçtiğimiz aylarda bizde bir ev aldık. Resmi işlemleri yaptırmadan önce kiracıyla görüştük bizim de kiracı olduğumuzu, oturma amaçlı aldığımızı, müstakil ev olduğu için yağmurlar başlamadan tadilat yaptırmak istediğimizi anlattık. Evi boşaltma konusunda sıkıntı yaşatmayacağını söyledi, zaten önceki ev sahibi ile de mahkemeliklermiş gerçi.
Bizde ona iki ay süre verdik, kendimizde kira ödüyor olmamıza rağmen "bu iki ayda kira ödeme yeni evin için depozito, nakliye vb. masrafı yap" dedik. Ama resmen iyiniyetimiz suistimal edildi. O 2 ay 5-6 oldu, telefonlara çıkmadı, bir kuruş ödeme yapmadı, üstüne aidat borçlarını da bize bıraktı. Geçtimiz 10-15 gün önce boşalttı sonunda.
Aylardır kira ödüyorum onun yüzünden, kredi ödemelerimi de yapıyorum diğer yandan, site olduğu için bıraktığı aidat borcu bir kaç aylık kira ödememle aynı bedel. Yağmurlar başladı tadilatta ağır aksak gidiyor.
Onun yerinde ben olsam verdiğimiz sözde duracağız diye debelenirdim, olduramıyorsam süre ister ücretini öder otururdum. Şu an oturduğum evi boşaltacağım mesela, eşime yerinden çıkan prizleri yaptır, boyası bozulan yerleri düzeltelim haftasonu dedim. İnsanlara güzel bir şekilde teslim edelim, arkamızdan konuşturmayalım diye. Ki evin badanasını girerken ben yaptırdım.
Kısacası herkesin ağzından çıkana güvenmeyeceksin, resmi olarak çözeceksin işini. İyiniyetini aptallık olarak yorumlayan insanlar var. Davanızı açın, süreç içinde hesaplarına bloke koydurmaya kadar gidebilir iş. O zaman bloke kaldırmak için taşınma şartı koşarsınız.