Bir bilezik bir mektup

Henüz bir kocam yok ama abimden örnek verim.:))
Suyunu bile bana getirtirdi kahvaltısı yemesi içmesi hiç demem ne giyeceğini bile annem hasta olduğu için evin işine ben kosardim yani sizin esleriniz tembelse benim abim on katı
Hooop evlenince sihirli değnek değmiş gibi oldu.:D yengemden bile güzel yemek yapar bulaşık yıkar bir tek bıdışların altını temizlemez

Hayat müşterektir diyip her işe erkeğin koşturduğu evliliklere alkış tutuyoruz , ilginç.
Herkes fırsatı yakalasa sorumluluk ve işten kaçacak demek :süslü:

Kral edasıyla eve yayılan adamı kınayıp , kül kedisi gibi çalışan adamı övmek benlik değil üstelik bu müşterek bir hayatta değil .

Eşlerin her ikisi de çalışıyor ise aynı yorgunlukta eve geldikleri hesaba katılıp işlerin ucundan beraber tutulmalı . Bu çok basit denklemi hayata geçirememek maalesef erkeğe biçilen rolü yıkamamaktan .

Ha eşlerden biri çalışıyorsa evde duran daha çok ev işi yüklenir . Bunun aksi adaletsiz olur .

Tabii hepsinden önemlisi bu işlerde gönüllülük esastır . İlla hizmet edeceğim diyene de dur denilmez :)
:temizlik:

Bahsettiğiniz mektubu bugün okudum, Onedio'da vardı ve direkt eksiye bastım. (Bir erkeğin ağzından yazılmış)
O mektubun içinde bi cümle vardı "Kendimi kullanılmış hissediyorum" dediği, bu yüzden bastım eksiyi direkt.
Mektubun kaynağı da yok.

Şu an hamileyim, işten ayrılmak durumunda kaldım, bununla ilgili bir konu da açtım hatta.
Sağ olsun eşim her şeye yardımcı bir adamdır, şimdi daha da çok koşuşturuyor. Ancak ben hiç çalışmamış olsaydım (Belki bundan sonra uzun bir ara verebilirim çalışma hayatıma) ve seneleeer sonra bana konuda geçen gibi bir mektup yazacak olsaydı ve "Kendimi kullanılmış hissettim" deseydi "Seni buna kimse zorlamadı, böyle hissettiğin an söyleseydin de birlikte çözüm arasaydık" diye terslerdim sanırım.

Kadın erkek arası en eski ve en büyük sorun iletişimsizlik bence.

Konudaki duruma gelirsek;
yakın zamanda bi erkek evladım olacak ve kendisinin salt erkek olduğu için kadından üstün olduğunu zanneden asalaklardan biri olmaması için elimden geleni yapacağım. Ütüsünü yapacak, odasını, yattığı yatağı toplayacak, masayı hazırlarken yardım edecek vs vs vs...

Ne erkekler prens gibi yetiştirilsin, ne kızlar prenses olarak, herkes elini taşın altına koyacak.
Faydalı insanlar böyle yapar.

benim bir arkadaşım var kadın hemşire nöbeti ayrı gündüz tüm gün ayrı çalışıyor
eve temizlikçi tutmak istediğinde adam niye istiyorsun elin ayağın yok mu diğer kadınlar nasıl yapıyor demiş :rolleyes:
işte güya kendi ayakları üzerinde duran kadın modeli bu oldu bizde ancak :temizlik:

Estağfurullah...
Yetiştirme tarzı tamamen.
Kocamın ailesinde kadın çok kıymetli.
Kadın prenses,anne ise kraliçe.
Erkek yapmalı tüm işi.
Yapamıyorsa da birini ayarlayıp yaptırmalı.
Görümcem de kayınvalidem de benim gibi aynen.
Hatta onlar kraliçe...

bence bizim kültürümüzde erkekler paşalar gibi yetiştiriliyor. hem de gönül rahatlığıyla.nasıl olsa kadının biriyle evlenecek. ütüsü temizliği yemeği yapılacak. paşalar da gül gibi yaşayacak.
ama devir yavaş yavaş değişiyor. çünkü kadınlar bu muameleyi artık kabul etmemeye başladı. niye etsin ki zaten. hem çalışıyorlar hem çocuk bakıyorlar üstüne bi de hoop diye tahtına kurulan adamların cefasını mı çekecekler? hata onları böyle yetiştiren ailede. adam bi yemek yapmayı beceremiyorsa bi ütüyü yapamıyorsa ben o adama aciz derim erkek değil. bunlar günlük işler.herkes yapabilir. ben de yapıyorum eşim de yapıyor.(tabi ben gibi organize olamıyor.ben şunu yapar mısın dediğimde yapıyor. çünkü hiçbi zaman böyle bi kaygısı olmamış.) bence her anne erkek çocuğuna kişisel ihtiyaçlarını giderebilecek kadar evini temiz tutmayı eşyalarını yıkamayı ütülemeyi yatağını toplamayı, düzenli olarak nevresimini değiştirmeyi, evi kirlenince en azından temizletmek için birini tutmayı öğretmeli, yüzeyselde olsa pratik olarak bazı temizlik bilgilerini vermeli. bu onların yararına olur.

bu çakma paşalarla evlenen kadınlara gelecek olursak, valla yapacak çok da bişey yok. oğlunuzu böyle yetiştirmeyin diyebiliyorum sadece.

Nasil becerdin. Bizede tiyolar versene... herkesin kocasi yapsa benimki yapmaz herhalde. Hic umidim yok. Ne mutlu olurdum yapsa
valla canım ben birşey yapmadım
sadece göstermeye çalıştım doğruları
onun kültüründe erkek erkektir
Asla bir iş yapmaz
Kaynımda bizdeydi onuda bir güzel yetiştirdim:KK39:
evleneceği kız bana dua eder inşaallah:KK37:
Bulaşığını yıkama, çamaşırını ütüleme, yatağını kaldırma, duş aldıktan sonra banyoyu temizleme
Çamaşır katlama felan filan
Hatta arada atıştırmalık yemek yapmayı bile
:21::temizlik:

Evin işini tek bir kişi yüklenmemeli. Tamamen herşeyi kocadan beklemekte yanlış. Ben yorgun olduğumda eşim bana kıyamaz, o yorgun olduğunda ben ona kıyamam. İkimizde aynı anda yorgunsak bırak ev pis kalsın, yemek olmasın. Biz mutlu olalım :KK200:

eşim ütü dısında her şeyi yapar
ileride oğlumuz olursa babasından görecek zaten. kız çocugu diye kızıma yüklemeyecek oğluma da yaptıracagım iş. hayat müşterek!
ki zaten öyle haksızlıkları da hiç sevmem

Eşimin ailesinde koca adam olmasına rağmen çorabı ayağına geçirilen erkek dahi mevcut. :bicak: Pohpohlanan erkekler ve yok sayılan kadınlar. Erkeğin iş yapmasının ayıp görülmesi falan. :D Oysa ki babam bile yapardı. :işsiz:
Eşime gelince ailesi gibi değil ama yine de iş yapmaz. masadan iki tabak kaldırırsa işime gelir o derece. :KK50: Ama ver eline Eti her gün Izgara mangal falan yapsın. :deli: Hamur ver köfte ver yoğursun. Böyle şeyleri sever. Ben de evdeyim, yakında işe başlayabilirsem, eşim temizliğe işe falan yardım etmeyeceği için mecbur yardımcı olacak bir kadın çağırırım. Çalışan kadınları anlamıyorum ne ara yemek yapıyorlar her gün. :bicak::bicak:

yeni evliyim. iki kız kardeşiz, erkek kardeş yok. annem çalışan bir kadın ve çok becerikli. babam da el becerisi olmayan bir adam. yapmak ister yüzüne gözüne bulaştırır. ama annemden de beklentisi yok. ben sana yardımcı olmak istesem de beceremiyorum, evi temizlemeye yardımcı alalım diyen babam. bir hafta sonun var, ütüyle uğraşma ütücüye verelim diyen babam. bugün yorgunsun sizi dışarı çıkarayım diyen babam. hizmet de beklemez. suyunu kalkar kendi alır. gelirken de sürahiyi getirir, içen var mı diye sorar. böyle bir adam işte..

eşim de aksine çok becerikli. eline her iş yakışıyor. nişanlıyken, k.validemin evindeyken otururken bir kaç kere ona su getirmişliğim var. k.validem baş başa kaldığımızda bana şöyle dedi. kızım sende hizmet etme potansiyeli var. yapma, erkekler tembelliğe çabuk alışır. bir bakmışsın her iş üzerine yapışmış. ben oğlumu ev işine alıştırdım, sorumluluklarını bilir. ama sen yardım istemezsen, onun işini üzerine alırsan, diğer bütün erkekler gibi oğlum da yayılır oturur. bu kulağıma küpe oldu. evlendik, bakıyorum bir şeylerin ucundan tutuyor, istediğim gibi yapmasa da hiç karışmıyorum. teşekkür de etmiyorum. çünkü o işi kendisi görevi olarak görüyor. ben k.validemin gelini olmaya karar verdim. :halay::halay::halay::halay::halay:annem çoğunlukla babama kıyamaz, bu konuda annemin kızı değilim. :KK48::KK48::KK48::KK48:

Her zaman derim; akşamüzeri saat 4'te arar kocam; "canın ne istiyor akşama" diye. Az kaldı 2 sene olacak evliliğimin bir defa kahvaltı,akşam yemeği hazırlamadım,temizlik yapmadım,ütü yapmadım.
Allahım kocamdan razı olsun inşallah tam tabiriyle elimi değil en küçücük parmağımı bile sıcak sudan soğuk suya sokturmadı.
Allah daim etsin. Benim kocam da ilk senelerde böyleydi özellikle bu yıl işsiz kaldı, bütün rolleri kadına yani bana yükledi:(
Kv m de ilk başlarda hiç iş yaptırmazdı o da geçen seneden beri köle izaura gibi davranıyor bana. Acaba aralarında anlaşma falan yaptılar da eşgüdümlü mü gidiyorlar:KK53:

Bu mektubun yazarı erkek yalnız. Ben belli bir standardı tutturmak için çalışırken, eşim çocukları bahane edip evde oturuyor, çocuklar üniversite çağına geldi hala o vakıf senin bu toplantı benim kendine meşgale uyduruyor yine de çalışmıyor. Halbuki aynı okuldan mezunuz diyor. Bence kesin erkek yazarı.

Back
X