Bir bilgisi olan varsa ne yapmalı

Kiyametyaklasti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2020
111
32
18
33
Merhaba hanımlar
Biz işin içinden çıkamadık bir de sizlere sorayım dedim.
Eşim 20 yıl çalıştıgını babasıgile aile apartman ı yapılsın diye verdi. Zar zor babası ölmeden tapusunu aldı. Ev 2 katlı. Biz kesinlikle annesi fena olduğu için aynı eve girmedik. Bunlarda üst katında kiracı istemediği için bizim daireye geçtiler. Eşimin ablası , ergen oglu ve annesi bizim dairede yaşıyor . Alt katta kiracı vardı ,bizim kira öyle ödeniyordu . Şimdi ablası ev işleri vs yapmıyor. Annesi iç çamaşırına kadar herşeye karışan birisi. Kısaca anlaşamıyorlar. Alt kattaki kiracıyı çıkarttılar. Kızı oraya geçeçekmiş. Annesi bizim katta kalıp. Kiramızı vermeyecekmiş. Onun eviymiş. Biz tek maaş asgari ücret geçiniyoruz. Kiramız 800 tl. Bu durumda ne yapabiliriz. Mahkemeye verecegini elimizden evi almakla tehtid ediyo kadın. Her türlü çıkmazdayız. Bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim teşekkürler

Cok sakat bir is. Benzer durumu yasayan bir akrabam var,parasini odemis dahi olsan haksiz zenginlesme sebebiyle elindeki maldan olabiliyorsun. Anneyi bilemem ama babanin diger cocuklari mahkemeye verse siz kaybediyorsunuz. Parayi odemis olmanizla odememis olmaniz arasinda bir fark yok. Bir avukata danisin bence. İsiniz zor.

Tapu kimin üstüne ? Eşinin üstündeyse hiç bir şekilde alamaz .Müşterek tapuysa mecbur anlaşma yoluna gidilir.Tapu kayınvalide üstündeyse üzgünüm hiç bir hak iddia edemezsiniz.

Tapusu sizin olan ve sizin paranzla yapılan evi nasıl alacaklar ki elinizden. Kaynpederiniz de ortak para koyduysa en fazla bölünür diye düşünüyorum ama yine de bu işler nasl yürür bilmiyorum ..

Ölmeden önce olduğu için sıkıntı yaşayabilirsiniz. Akli dengesi yerinde değildi deyip dava açabilirler. O zaman herkese bölünür pay alırsınız. Neden baştan izin verdiniz tapunun babada kalmasına? Bence bir avukata danışın.

Cok sakat bir is. Benzer durumu yasayan bir akrabam var,parasini odemis dahi olsan haksiz zenginlesme sebebiyle elindeki maldan olabiliyorsun. Anneyi bilemem ama babanin diger cocuklari mahkemeye verse siz kaybediyorsunuz. Parayi odemis olmanizla odememis olmaniz arasinda bir fark yok. Bir avukata danisin bence. İsiniz zor.
Tapuyu satış olarak aldık. Bagış degil araştırdım anne dava ederse alabilir . Öldükten sonra cocuklar alamaz. Allah yardım etsin işimiz zor. Teşekkürler

Ölmeden önce olduğu için sıkıntı yaşayabilirsiniz. Akli dengesi yerinde değildi deyip dava açabilirler. O zaman herkese bölünür pay alırsınız. Neden baştan izin verdiniz tapunun babada kalmasına? Bence bir avukata danışın.
Her türlü çıkmazdayız kısaca. Teşekkürler

Tapu kimin üstüne ? Eşinin üstündeyse hiç bir şekilde alamaz .Müşterek tapuysa mecbur anlaşma yoluna gidilir.Tapu kayınvalide üstündeyse üzgünüm hiç bir hak iddia edemezsiniz.
Eşimin üstüne tapu. Eve satılık koyamazmıyız. Satıp başka yerden alsak yine hak iddia edilir mi. Kirayla her defada tehtıd edilmek yorucu

Tapuyu satış olarak aldık. Bagış degil araştırdım anne dava ederse alabilir . Öldükten sonra cocuklar alamaz. Allah yardım etsin işimiz zor. Teşekkürler
Evet anne dava ederse buyuk sorun. Benim kuzenim ile rahmetli teyzem uzerine ortak tapu bir ev vardi. Teyzemin vefatindan sonra kuzenimin diger kardesi dava acti ve hakkini aldi. Halbuki kuzenim evin yari parasini vermis satin almisti ama kanun kabul etmedi bu durumu. Parasini vererek aldigin evin dahi olsa birilerinin vefatiyla sorun cikabiliyor. En iyisi hic girismemek boyle islere ama iste esiniz yapmis sizin bir sucunuz da yok.

--iki katinda tapusu sizde mi
--satis olarak gösterildi demissiniz, kp esinize satmis olarak mi görünüyor.
--arsa kimindi?
--sadece esinizin verdigi parayla mi yapildi, kp de ekledi mi?

varsayarak yaziyorum
-- sadece bir daire size aitse ve tapunuz varsa , satabilirsiniz,elinizde ki tapunun iptali icin kv ve görümcenin mahkemeye gitmesi lazim ve mal kacirma davasi (yanlis bilmiyorsam) acmalari lazim.
bu durumda mal kv, görümce ve esiniz arasinda bölünür, ya siz onlardan birine para ödeyerek bir daireyi alirsiniz yada payinizi onlara satarsiniz; anlasamazsaniz evi sattirma hakkiniz var, gelen para paylasilir.

A
--arsa kimindi?

varsayarak yaziyorum
-- sadece bir daire size aitse ve tapunuz varsa , satabilirsiniz,elinizde ki tapunun iptali icin kv ve görümcenin mahkemeye gitmesi lazim ve mal kacirma davasi (yanlis bilmiyorsam) acmalari lazim.
bu durumda mal kv, görümce ve esiniz arasinda bölünür, ya siz onlardan birine para ödeyerek bir daireyi alirsiniz yada payinizi onlara satarsiniz; anlasamazsaniz evi sattirma hakkiniz var, gelen para paylasilir.
Arsa ölen babanın. Alt kat tapu babaya aittş. Üst kat eşimin üstüne satış tapusu. Anladım canım teşekkür

Hangi katın tapusu sizde ise satışını yapabilirsiniz.
İlla ki sorun yaşayacaksınız diyaloglardan dolayı ama resmi ise evraklarla bir sıkıntı yoksa sorun yaşamazsınız.

Arada ne kadar süre vardı tapu ve ölüm arasında yani? Bizim de başımıza geldi de ondan soruyorum. Babama dava açacaklardı, karşı tarafa avukat bir şey geçmez elinize demişti.
2017 Eylül de vefat etti. Biz ölmeden 6 ay önce tapuyu aldık.bedelli Satış olarak gösterdik.

--arsa kimindi?

varsayarak yaziyorum
Üst kat daire tapusu bizim. Peki oraya daire geçsek ordanda cikmayacakmış. Polis le asaga indirebilirmiyiz. Biz gecsek ,cıkınca kiracı koyarız sorun yasamam. Onu da kabul etmiyorlar

Galiba diğer çocuk mal kaçırma davası açarsa elinizde alınıyor tapu. Ozaman bile malı yarısı yine size verilir. Yani hakkınız olan.O nedenle keşke önce satış siziN bir tanıdığınıza yapılsaydı ordan sizin eşiniz alsaydı üzerine Hiç bozulamazdı. Zaten kaybedecek birşeyiniz yok. İzin vermeyin evinize girmelerine. İki durumdada evi kaybetme riskiniz var. Gidip mahkemeyle uğraşsınlar. Böyle kolay teslim etmemiş olursunuz.

Üst kat daire tapusu bizim. Peki oraya daire geçsek ordanda cikmayacakmış. Polis le asaga indirebilirmiyiz. Biz gecsek ,cıkınca kiracı koyarız sorun yasamam. Onu da kabul etmiyorlar
--su durumda birkac seceneginiz var , kv ve görümcenin mahkemeye gitmeyecegini varsayarak yaziyorum.
--- kendi dairenize siz gecebilirsiniz, ancak bu durumda kv ile birlikte oturacaginizdan cok ciddi sorunlar cikar.
---kendi dairenizi satabilirsiniz, fiyati Uygun tutarsaniz sorurunlu kv ragmen satabilirsiniz
---kv ve görümce oradan aldiginiz kirayi bölüsüp size ödeyebilirler.
--- su durumda kv kira vermezse evinizi gasp etmis sayiliyor, aranizda bir kira sözlesmesi de olmadigina göre polis marifetiyle evden cikartilabilir (tavsiye ettigim icin degil böyle bir imkan oldugu icin yazdim)
bütün bunlar bir yana en önemlisi esinizin tutumu nedir, neticede bir asgari ücretli icin 800 lira kira geliri yüksek bir miktar

Back
X