Bir buçuk aylık hamile uçağa binenilir mi?

elanrsmge

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
3
0
34
Merhaba hanımlar; uzun suredir takip ediyordum soru sormak icin uye oldum :) başlıkta da belirttiğim gibi bir buçuk aylık hamile uçağa binebilir mi acaba? Şuan 2 haftalık hamileyim ama önceden alınmış yurtdışı biletlerimiz var.. Gideceğimiz yer toplamda 4 saat sürüyor. O tarihte 1 buçuk aylık hamile olmuş oluyorum. Acaba aranızda aynı durumu yaşayan var mı? Teşekkür ederim :)

Binebilirsiniz 25 haftaya kadar serbest daha sonrada 32 haftaya kadar doktor raporu ile binebilirsiniz.sanirim 32di emin degilim.ben 22 haftalikken binmistim.ucak daha guvenli zaten.

Doktorunla Konuş bu konuyu . O daha iyi bilir hamileliğinin gidişini. Ayrıca 2 haftalık hamile nasıl oluyor . Son adet tarihinden sayılır ve öğrendiğinde en az 4-5 haftalık olur

Doktorunla Konuş bu konuyu . O daha iyi bilir hamileliğinin gidişini. Ayrıca 2 haftalık hamile nasıl oluyor . Son adet tarihinden sayılır ve öğrendiğinde en az 4-5 haftalık olur
İki hafta oncve kan testi yaptırdı
0,5 çıktı bir kaç gün önce yaptırdım 250 cıktı kağıtta yazan değere gore 2 haftalık. Henuz doktoruma gitmedim randevu aldim bekliyorum bu hafta gideceğim inş.

15 haftalık hamileyken, amerikadan turkiyeye uçak yolculuğu yaptim 13 saat..ve orada sağlık guvencem olmadığı için 15 hafta boyunca doktora bile gidemedim. Dolayısıyla yolculuk yapayim mi diye de doktora soramadim, şimdi kizim 18 aylik , şu an beşiğini sallıyorum :)

Ben 1,5 aylik hamileyken bindim 4saat yolculuk yaptim
Artik tum ucaklarda basinc ayarli sistemler var sorun olmuyor
Doktorunuza da danisin ama herkes hamileligi biyunca ucaga biniyor yani

Havadaki basinc hamilelikte olumsuz etki yapabilir. Her havayolunun kendine has gecerli kurallari olmakla birlikte ortalama 28. Haftaya kadar raporsuz, cogunlukla 28-32. Haftalar arasi da doktorunuzdan son 7 gun icerisinde alinmis ucusa uygundur raporu ile ucabilirsiniz. Ikiz gebeliklerde durum farkli olabilir. Tabiki doktorunuza danismaniz esas olmakla birlikte ucarken yetkililere vermis oldugunuz bilgilerde yolcu beyani da esastir.

X