Bir buçuk aylık hamileyim boşanmak istiyorum

Hormonların da etkisiyle gerçekleri görüyor insan galiba, keşke daha önce bu kararı verseydiniz bence aldırmayın tabi ki, ama böyle bir adamla omur geçmez onu da söyleyeyim. Allah yardımcınız olsun.

Diyecek bisey bulamıyorum çok üzüldüm inanki... Peki ailen karşısına alıp konustumu bu adamla. Böyle sorumsuzluk olur mu hiç. Bebeği aldir demeye kiyamiyorum ama ne yapmalı bu durumda insan, onuda bilemedim.. Ah canım benim yaa okadar sinirliyimki şuan o adama. Sana ve bebeginede biokadar üzgünüm.. Allahım sana bi çıkar yol göstersin inşallah. Senin yüzüne baksın. Ya bu adamdan seni kurtarsın yada bu adamın aklını başına getirsin. 6 aylık evlisin ve bu adam 1 yıldır calismiyorsa, keşke iş bulma şartıyla evlenseydin canım.

2 yıl beraberdik gayet güzel çalışıyordu askere gitti geldi o arada nisanliydik gün aldık 7 ay sonrasına her türlü ise girer o sürede diye dusunduk ailem konuşmak istiyor ben izin vermiyorum çok sinirli aileme karşı bi saygısızlık yaparsa hiç kaldıramam severek evlendim çok sevdim şimdi ki halimi gördükçe iki arada kalıyorum aldirrsam çok pişman olurum diyede korkuyorum yapayalnız im koca evde

Canım zor bir durum. Öncelikle bebeğine tek bakabilecek maddi imkanın olacak mı ? Bu adam şimdi düzelse ilerde yine aynı olacak ki Bebek haberi bile değişmesini sağlamamışken...
Bizim adımıza sunu yap bunu yap demek kolay olur ama ben yerinde olsaydım aldırırdım bebeği ne yazık ki... o adamdan koca olmamış baba nasıl olsun? Bütün gün evde oturan adamdan ne beklenir ? Evde olduğu halde sen gebe olduğun halde hala umursamaz tam sopalık!
Allah yardımcın olsun

canım kendimi senin yerine koyuyorum ki bende 30 yaşındayım aynı durumda olsam aldırmam onu boşasam bile aldirmam çünkü ilerde boşansan bir daha birini sev evlen çocuk olayı zor gelir bunu bana önceki seneler karşıma çıksaydı direk aldır boşan derdim ama 2.5 senedir evlat içinn uğraştığım dan görüşlerim bu şekilde allah yardımcın olsun esine de hidavet versin

Canım çok zor öncelikle Allah kolaylık versin. Sana tavsiyem kendini ve o adamı tamamen bir kenara bırak ve o çocuğu düşün. Ona nasıl bir gelecek vereceğini düşün. En kötü ihtimal hep aklında olsun kimseye güvenerek plan yapma. Düğün öncesi yapmışsın ve maalesef yanıltmış bu adam seni bir kez. Tekrar inanma en kötüsünü düşün. Tek başına büyütebilecek durumun var mı? Eğer varsa kesinlikle doğur. O senin mucizen. Ama ona iyi bir gelecek veremeyeceksen bence doğurma. Bunu benim için söylemek kolay gelebilir sana. Haklısın. Ama bir geleceğe, koskoca bir ömrü de düşün derim.

Evlenince baş başa kalınca tanıyor insan karşısındakini. Bende bicok sorun yaşadım. Zaten 1 yıldır evliyim. Hala bazı şeyler oturmuş değil. öncelikle seni kaybetme korkusu varmi bu adamın. Rest çek. O korkuyu hissettir ona. Herzamankinden daha farklı bi konusma yap. İşin ciddiyetini anlasin. Şimdi bide bebek var diye ayrilamazsin falan sanıyordur. Dahada rahattır beyefendi. Ben bilirim böyle tipleri. Biraz ugrasman gerekecek, inşallah adam olur. Eğer olmazsa da kendisi kaybeder. Hiç stres yapma bu süreçte..

Allah sana Bi Bebek nasip etmiş sağlıkla kucağına alacağın günü bekle bence . Erkekler doğduğu gün baba oluyor malesef anne her zaman anne. Şuanda gebelikten kaynaklı olaylar gözünde büyüyor olabilir . Eşin tükenmişlik hissettiği için herşeyi boşvermiş olabilir . Onu bitirmek yerine destek olmayı dene inşlh aranız düzelir yuva yapmakta yıkmaya kolay değil :-(

Canım benim ya üzüldüm valla ne diyeceğimi bilemedim ki şimdi benim eşimde benimle hiç doktor'a gelmez. Onu hiç sorun etme ama eve ne alıp gelse hep ben yiyeyim diye alır gelir. Senin eşinin bu kadar ilgisiz olmasına şaşırdım kaldım. Ve inan içim parçalandı ya. ? Sana "boşan" diyemiyorum, ama "boşanma" da diyemiyorum. Siz çıkmazdasınız, ama beni çıkmaza koydunuz ağlama bir de... ağlama bak lütfen. O gözyaşların öbür dünya da hesap sorar. Üzülme

Eşinin ailesiyle konuşsan? Onlar oğullarıyla konuşsalar daha iyi olur. Aslında sıcak bakarsa eşin birlikte psikoloğa gitseniz hem çift terapisi gibi hem de eşin şayet bunalımdaysa iyi gelir. Bırakıp gitmek kolay kal ve bebeğin için savaş. Allah sabır ve kolaylık versin.

Senle evlenmedende çalışmıyormuş eşin arkadasım biliyordun yani ,bide korunmadan bebek yapmışsın şimdide ayrılcam bebegi aldırcam diyosun. Yaşın 30 çocugu aldırdın ayrıldım boşandım başkasını buldum evlendim diyene kadar yaşın olur 35 40 ondan sonrada bebegim olsun diye ugrasırsın. Ne kadınlar var eli öpülesi çocuklarını babasız büyüten , madem çalışıyorsun bakarsın aldırman dogru degil bence allah yardımcın olsun.

Ben çocuk ve ergen psikologuyum. Tek ebeveyn ile büyüyen çocuklarda gelişimsel veya psikolojik sorunlara yakınen şahidim. Tek başına büyütmeyi düşünüyorsan bu sebeple sorumluluğun daha fazla olacaktır. Ve eğer kendin mutlu ve sağlıklı olamazsan eşinle beraberken de o çocuğu sağlıklı bir şekilde büyütmen çok zor. Boşanmak veya boşanmamak bebeği aldırmak veya doğurmak tamamen senin kararın olmalı. Hayattaki önceliklerini evliliğinin olumlu ve olumsuz yanlarını beklentilerini yazmanı tavsiye ederim yazınca soyut düşünceleri somutlaştırarak daha net görebilir ve daha sağlıklı karar verebilirsin ne istediğini bilerek. Unutma öncelik sensin ve senin mutlu sağlıklı yaşamın.

Herkese çok teşekkür ederim bende bi başkasından dinleseydim aynı tepkileri verirdim niye korunmamiş evleneli ne kadar olmuş hem gibi.. ama oluverdi ufak bi dikkatsizlik ben öğrendiğimde elim ayağım titremisti içimdeki kalbi öldürmek istemiyorum tabi ailemde bende maddi anlamda bakarız ama ne kadar saglikli büyütürum, buyur.. daha önce tartismistik ailesiyle konuştum ama ikinci kez konuşmak istemiyorum ailesi de hiç bi anlamdayardımcı olmuyor zaten sadece benim ailem maddi manevi yanımdalar Allahım ne olur dua edin sadece huzur istiyorum çok şey degil

Hamilesiniz + çalışıp ev gecindiriyorsunuz + ev işleri de size bakıyor afedersiniz de eşinizin sağlık durumu da iyi anlaşılan eşek mi diycem hayvana hakaret olur yorumdan dolayı kusura bakmayın da çok sinir bozucu size ve bebeginize üzüldüm

Bebegi aldirmayin elbet. Zaten bastan beri boyle olan bir evlilikte hamile kalmak hangi akla hizmet onu anlamadim ama.

Ekonomik özgürlüğünüz elinizde ve içinizde minnacık bir can var. biz kadınların en büyük hatası eşlerimizi hayatımızın odağı haline getiriyoruz ama artık sizin tek odağınız bebeğiniz. Bu yüzden önemli olan soru onu nasıl yetiştirmek onu nasıl bir ortamda büyütmek isterseniz. size boşanın boşanmayın diyemem sizin kararınız. Ama içinizdeki canlının hayatına son vermek... inanın bende hiç istemiyordum bebeği o kadar zorluğun içine sokmayı ama şimdi hareketlerini hissettikçe her geçen gün daha güçlü hayata tutunmaya çalıştığını daha iyi anlıyorum. karar sizin ama bebeği aldırmayın

cok uzuldum okuyunca gercekten..bebegini aldirip aldirma demek bize düşmez..ama evliligin ilk basinda sana boyle davranan deger vermeyen ailene sinirliymis onlara deger vermeyen..hamile oldugunu bildigi halde onemsemeyen insan sonrada onemsemeyecektir..heleki aileside müdahale etmiyorsa senin bisey demene bile gerek yok onlarada sinir oldum..bende hamile degildim ama seninkine yakin seyler yasadim kisa sureli bir evlilik geçirdim bundan önce dedim en basta boyle olan sonra napmaz ayrildim..dedim hayatimizin altinin ustunden daha iyi olmadigini kim bilebilir..simdi mutlu bir yuvam bekledigimde bir bebegim var insallah..onemli olan senin ne dusundugun ayrilip tek buyutmeyimi tercih edersin..birlikte ama gene mutsuz bir yuvadami sen goze alacaksin..Allah yardimcin olsun ne karar verirsen hayirlisi olsun..

Herkes yaşayabilir senin yaşadıklarını hatta daha ağırlarını yaşayanlar var. Kaderinde varmış içindeki can nefes alacakmış. Ben her daim kendime güvenerek adım attım. Evlenirken de hamile kaldığımda da.. eşime, aileme ya da bir başkasına güvenmedim çünkü öyle bir dünyada yaşıyoruz ki bu benim başıma gelmez demek saçma ve hayatımız pamuk ipliğine bağlı. Güçlü ol sağlam bas kendini ve bebeğini ezdirme unutma ki bu hayattaki en önemli şey sensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…