Bir cizgiye hasretim😞

Trajedi diye ondan bahsetmiyorum tabii ki, saçmalamayın Allah aşkına. O durum ayrı. Ben de anneyim, düşük de yaşadım öncesinde. Ama sanki senelerdir olmuyor gibi bahsetmiş, beş sene on sene evlat hasreti çekenlere haksızlık gibi geliyor bu bana. Dilerim Allah tez zamanda doldurur kucağını.
evet o anlamda haklısınız ben 6 senedir olmuyor sandım ama 5 sene istememiş zaten

Canım daha 3 ay olmuş. Üstelik doğum bu , kürtaj değil. Çok çok normal olmaması. Rahmin ve beynin henüz alışmamıştır düzene. Bu kadar stres yapar, bu kadar üzülürsen , bu sefer stresten olmaz. Doğal yollarla hamile kalabiliyorsun, zamanı geldiğinde anne olacaksın.

Bebek neden vefat etti? Asıl önemli olan bu. Tekrarlayacak bir sıkıntı var mı? Benim ilk bebeğim 10 haftalık kalbi durdu, kızımda da 5 ay yattım, sürekli kanamam oldu mesela. Dikkat etmen gereken bir sonraki hamileliği hazırlıklı beklemek.
Genetigi ve bizim kan sonuclarimz herseyi temiz cikti. Saglik personeliyim. Acab diyorum biseye mi dikkat etmedim. Aklimda deli sorular

Dile getirmeyi unutmusm. Acelem su yuzden , yumurta rezervim cok azalmis.erken menopoz a girebilirsin dedi doktorum. Doktorum su 6 ay icin acele etmem gerektigini soyledi. Biraz bndan dolayi. Tabiki en iyisini Rabbim blr

Genetigi ve bizim kan sonuclarimz herseyi temiz cikti. Saglik personeliyim. Acab diyorum biseye mi dikkat etmedim. Aklimda deli sorular
Sanmıyorum, sağlık personeliymişsin zaten dikkat etmişsindir. Kuzenimin ilk bebeği de 6 aylıkken vefat etti, akciğerlerinde kanser buldular. Panikleyip kuzeni taradılar deli gibi ,hiç bir şey çıkmadı. Zaman öyle tuhaf ki ,en ufak bir şey bile bir organda bozukluğa sebep olmuş olabilir. Tohumlar hibrit, ürünler genetiği değiştirilmiş, etler antibiyotikli kaçamıyorsun çok istesende.

Daha erken. Haziranda doğum yapmışsınız bırakn 6ay vucüt kendini toplasın yeni bir hamileliğe hazırlasın. Sonra görün bak nasılda hamile kalıyosunuz 😊😊 strese grmeyn çok kafaya takmayn akışına bırakk sonuçta bir kere hamile kalmışsn demekki bi sıkıntı yok elbet birdha hamile kalabilirsn ama zamanı vardır onun vucüduna güvenn zamanını bekliyorr

Çok zor birşey yaşamışsın çok üzüldüm. Yazacaklarımı yanlış anlama öncelikle.

6 yıllık evliliğin 5 yılında zaten istememişsin çeşitli sebeplerle. Son bir yılında istemişsin ki o da birkaç ayda olmuş. 6 aylıkken kayıp yaşamışsın ki bu çok acı Allah sabır versin. Daha birkaç ay geçmiş rahmin vücudun kendini toparlasın müsaade et.

Ama öyle bir başlık atmış öyle bir isyankar yaklaşmışsın ki, onlarca yıldır isteyip de hiç gebelik yaşayamamış olan kadınları düşün. Bu kadar isyan etme Allahın gücüne gider inan.

Kelime anlami olarak evet haklisiniz. Ama yukarida yazmistim yine. Yumurta rezervim cok dusukms. Doktorum menopoza grbblrsin dedi. Yoksa haşa en iyisini Rabbim bilir

6 senelik evliyim. Ve deli gibi yavrum olsun istyrm. Onceden korunduk, okul da vardi.5 sene kadar dusunmedik. Okulm bitti.hamilr kaldim. 6. Ayinda rahim ici vefat gelisti. Haziranda olu dogum yaptim. Dogum snrasi daha da ister oldum yavrum olsun diye. Hamilr kalmaya calisiyrm. Ama olmuyor.gecen ay umitliydim ama olmdi. Gebelik testine harcadgim para sadece 200 tl. Yikilan hayallerim de cabasi. Idrar testindeki o ikinci cizgiye o kadar hasretim ki.
Sadece icimi dokmek istedim. Okuyan herkese tesekkurler
Canım daha çok yeni benim arkadaşım sonra başka bir akrabamda senin gibi bebeklerini kaybetmişlerdi ıkisinin de doktoru en az 6 ay bebek düşünme rahim kendini toparlasın demişlerdi

Kelime anlami olarak evet haklisiniz. Ama yukarida yazmistim yine. Yumurta rezervim cok dusukms. Doktorum menopoza grbblrsin dedi. Yoksa haşa en iyisini Rabbim bilir

Bununla ilgili bence yardım alın. Tam bilmiyorum ama sağlıklı yumurtaları toplatıp bekletebirsiniz belki. Olmadı direkt tüp bebek de olabilir. Öncelikle siz bedenen toparlanmak zorundasınız. Doktor hadi diyor da temmuzda hamile kalsanız belki yine düşecekti? Rahim iyileşmeden yeniden hamile kalmak ne kadar sağlıklı? Yerinizde olsam doğru düzgün bir doktora gider bilgi alırdım. Risklere göre rotamı belirlerdim. Olmuyor diye üzülmek çare değil.

Herzaman dua ederim Rabbim kimsenin kucagını boş bırakmasın diye hamileyim sizede dua ediyorum inşallah biran önce güzel haberler bekliyoruz senden....

Ben dis gebelik yasadiktan sonra doktor 4 ay ara verin, bebek dusunmeyin, vucudun toparlansin demisti. 3 ay olmus sanirim. Kendinize zaman verin. Rabbim gonlunuzdeki muradi versin.

Erken menopoz olayı varsa yumurta dondurma işlemini araştırın bence böylece streste yapmazsınız
Bir de vücudunuza zaman tanıyın kimyasal düşükten sonra bile hemen düzelmiyor hormonlar.
Daha 1 sene bile denemeden bile hamile kalmışsınız bu güzel bir haber doktorlar 1 sene olmazsa bize gelin diyorlar.
Ovülasyon testleriyle yumurtlamanızı takip edebilir şansı arttırabilirsiniz

Ben 6 aydir psikolojik olarak yiprandim. Hatta bu konuda psikolojim bozuldu,arkadaslarim akrabalarim hepsi su donem hamile yani hamile gormeye bile tahammul edemiyordum. Son gunlerde kendimi topladim diyebilirim cunku bu bana zarar veriyor sadece. Rabbim nasip ettiyse olacaktir, gerisi bos. Takinti yaptikca olmuyor bu is bunu gordum.
Elbette uzgunsunuz. Cok normal bir durum. Ama unutmayin once sizin ruhsal durumunuz cok muhim.

Normal şartlarda bu aylarda doğum yapmış olmanız gerekiyordu, vücut kendini 9 aya göre programladığı için süt bezleriniz aktif olabilir ve bazı kadınlarda prolaktin seviyesi yüksek olunca hamile kalmayı zorlaştırıyor (yengemin başına gelmişti). Hormonlarınıza bir baktırın.

inşallah tez zamanda o çift çizgiyi görür ve sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi

6 senelik evliyim. Ve deli gibi yavrum olsun istyrm. Onceden korunduk, okul da vardi.5 sene kadar dusunmedik. Okulm bitti.hamilr kaldim. 6. Ayinda rahim ici vefat gelisti. Haziranda olu dogum yaptim. Dogum snrasi daha da ister oldum yavrum olsun diye. Hamilr kalmaya calisiyrm. Ama olmuyor.gecen ay umitliydim ama olmdi. Gebelik testine harcadgim para sadece 200 tl. Yikilan hayallerim de cabasi. Idrar testindeki o ikinci cizgiye o kadar hasretim ki.
Sadece icimi dokmek istedim. Okuyan herkese tesekkurler
Rabbim inşallah size evlat nasip eder. Amin

Ortada umutsuz bir tablo yok ki. Daha 1 yıldır deniyormuşsunuz. Yaşadığınız kayıp elbette çok üzücü. Sabırlar diliyorum. Ama bu aynı zamanda hamile kalabildiğinizi de gösteriyor, demek ki tekrar kalabilirsiniz. İnsanlar yıllarca deniyorlar da olmuyor, onlar bile başka tedavilerle bebeklerini kucaklarına alabiliyorlar. Ben de onlardan biriyim. İlk kızım tüp bebek. Biraz rahatlayın, olacağına inanın. Ne umutların ne çarelerin tükendiği bir noktadasınız.

Back
X