Bir cm acilma cok korkuyorum

32.haftamda benim 2 cm açıklığım vardı, doktor yürüyüşü iş yapmamı ilişkiyi yasaklamıştı ve bide korse vermişti doğuma kadar o korseyi taktım bebek aşağı baskı yapmasın açıklık ilerlemesin diyeymiş. Ve 2 gün hastanede yatmıştım. Olurda erken olursa diye ciğer geliştirici iğne yapılmıştı bebeğim için. Bende de enfeksiyon çoktu, idrar yolu enfeksiyonu yani. Ki zaten bu idrar yolu enf kasılmaları çok tetikliyormuş. Sonuç olarak bende çok stres yapmıştım ama sonra eşimin desteğiyle stres yapmamaya çalıştım, anladımki aslında rahat olursan iyi düşünürsen herşey daha iyiye gidiyor. Oğlumu 39+3te aldım kucağıma ve çok şükür şuan 6 aylık. Ha birde bize bir hoca tanıdığımız eşin her gece elini karnına koyup ayetel kürsi okusun ve “Rabbim sen emanetini bize bağışla” desin demişti. Doğuma kadar her gece öyle yaptık. Kendini strese sokma, stres üzüntü hepsi tetikliyor çünkü bebeğin hissediyor seni. Doktora bi görün bakalım nasıl bi yol izleyecek, enfeksiyon için fitil falan veriyorlar. İnşallah sağ salim kavuşursun bebeğine. Rabbim size bağışlasın yavrunu..

Açıklık değil, "ağır enfeksiyon" bunu bu kadar riske sokan. Ben yenidoğan yoğun bakım hemşiresiyim. 28 haftalık doğan bebek komplikasyonsuzsa yaşıyor tabii. Ama enfeksiyon hafife alınmaması gereken bir şey, hem anne hem bebek için. Enfeksiyon varsa, hem de ağır enfeksiyon varsa niye eve göndermişler anlamadım. Tedavi başlatmaları gerekirdi. Kendi dokrunuzu arayın bence hemen. Onun tavsiyesiyle hareket edin.
Merhaba
Gittigimde bobrek boslugumda asiri agrim vardi.
Acil bolumunden alip hamile oldugun icin dogumhabeye indirdiler
Iki ebe muayne etti bir cm aciklik var dedi.
Idrar tahlili verdim enfeksiyonum yogun cikti, kronik zaten yillardir cekiyorum.
Ama muayneden sonra bana pet bardak verip idrar tahlili istediler
Kalkarken ilik ceyrek cay bardagi kadar ilik bir su geldi soyledim kendini kastigin icin dedi.
Antiboyik agri kesici takildi uc saat gozlem altinda tutuldum. Nst de cocugun kalp atislarina bakildi yirmi dakika kadar.
Doktorunda ultrasonla bakmasi gerekiyormus ama doktor henuz yok sabah sekiz bucukta ona mutlaka gel dediler.
Acilma icinde bol bol dinlen ve su tuket dedi
Ama atesim ilk olculdugunde 39.3 cikti
Dusup dusup cikiyor suan 37.7
Napicam bilmiyorum bir tane adam gibi hastane doktor yok
Bu atesle bile saldilar beni

Kizlar 28+1'im
Cok agrim var
Acile gittik
Ebeler alttan muayne etti 1 cm acikligim varmis
Doktora gorun yarin dedi
Erken dogum olur mu cok korkuyorum
Ya bebegime bisey olursa
Agir enfeksiyonum varmis
Dogum olur diye cok korkuyorum yasamazmis bebegim :KK43:
İki sene önce 25-26 haftalıkken preeklampsi sebebiyle arkadaşım doğum yaptı araştırma hastanesinde. 2 yaşını kutladık yakışıklının. Yeni tanışdığım bir arkadaş da oğlunun 27 haftalık doğduğunu söyledi. Şimdi çınar boylu maşallah.
Başka bir arkadaş burdan 2 haziranda 29 haftalık ikizlerini dünyaya getirdi. Artık solunum desteğinden kurtuldular sadece beslenme yardımı alıyorlar. Neden yaşamaz diyorsunuz?
Açıklıkla ilgili yatış verirler, 1-2 hafta bile devam ettirseniz kar. İnşallah daha da ileriye götürürsünüz ama. Burdaki prematüre bebekler topiğini okuyun çok umutlu vakalar göreceksiniz

İki sene önce 25-26 haftalıkken preeklampsi sebebiyle arkadaşım doğum yaptı araştırma hastanesinde. 2 yaşını kutladık yakışıklının. Yeni tanışdığım bir arkadaş da oğlunun 27 haftalık doğduğunu söyledi. Şimdi çınar boylu maşallah.
Başka bir arkadaş burdan 2 haziranda 29 haftalık ikizlerini dünyaya getirdi. Artık solunum desteğinden kurtuldular sadece beslenme yardımı alıyorlar. Neden yaşamaz diyorsunuz?
Açıklıkla ilgili yatış verirler, 1-2 hafta bile devam ettirseniz kar. İnşallah daha da ileriye götürürsünüz ama. Burdaki prematüre bebekler topiğini okuyun çok umutlu vakalar göreceksiniz
Moralimi oyle bozdular ki
Yasadigim cektigim agriya mi yanayim kizima mi
Ates agri sanci almjs basini gidiuor oylece gonderdiler eve

Ya bısey sorabılırmıyım bende benimde bebegım kasıklarda baya oynuyor suan Bı sorun yok ama acaba asagıya dogrumu inmeye baslamıstır. Gercı bazen ust tarafta oluyo oynaması bazen alt tarafta bende korkuyorum erken dogum olur diye doktorum gecen ay sorun yok dedi ama yine de dusunmeden edemiyorum.

Bilemem. Oynaması normal. Doktorunuz bakıp sorun görmediyse muhtemelen sorun yoktur.

Merhaba
Gittigimde bobrek boslugumda asiri agrim vardi.
Acil bolumunden alip hamile oldugun icin dogumhabeye indirdiler
Iki ebe muayne etti bir cm aciklik var dedi.
Idrar tahlili verdim enfeksiyonum yogun cikti, kronik zaten yillardir cekiyorum.
Ama muayneden sonra bana pet bardak verip idrar tahlili istediler
Kalkarken ilik ceyrek cay bardagi kadar ilik bir su geldi soyledim kendini kastigin icin dedi.
Antiboyik agri kesici takildi uc saat gozlem altinda tutuldum. Nst de cocugun kalp atislarina bakildi yirmi dakika kadar.
Doktorunda ultrasonla bakmasi gerekiyormus ama doktor henuz yok sabah sekiz bucukta ona mutlaka gel dediler.
Acilma icinde bol bol dinlen ve su tuket dedi
Ama atesim ilk olculdugunde 39.3 cikti
Dusup dusup cikiyor suan 37.7
Napicam bilmiyorum bir tane adam gibi hastane doktor yok
Bu atesle bile saldilar beni

Anladım. Geçmiş olsun. Neyse ki tedavi başlatmışlar. Sabah doktorunuza da görünürsünüz.

Moralimi oyle bozdular ki
Yasadigim cektigim agriya mi yanayim kizima mi
Ates agri sanci almjs basini gidiuor oylece gonderdiler eve
Anlıyorum. Gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum. Herhalde doğarsa yaşamaz lafını da o ebeler söylemiştir :sinirli:. Ateşinizi hafife almayın bu arada. Ateş ve sıtma açılma yapar. Yenidoğan yoğunbakım ünitesi ve iyi kadın doğumcu doktorları olan bir hastaneye gidin. Hatta mümkünse sabahı beklemeyin. Geçen cumartesi bende sıtma, ateş ve sancıyla acildeydim. Soğuk duşa bile girdim , parol aldım , üstümü çıkardım ne yaptık ettik (ailecek) benim ateşimi düşürdük. Bu önemli!

Back
X