• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir çocuğun kahramanı olmak ister miydiniz?

ogretmnhnm

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2014
165
56
298
35
Adana
Merhabalar canım arkadaşlarım. Ben sınıf öğretmeniyim yeni mezun oluyorum. Sınava girdim İnşallah atanana kadar özel ders vermeyi düşünüyorum. Benim sıkıntım şu: Geçen dönem ilk defa 3.sınıfa giden bir erkek öğrenciye özel ders verdim. Ailenin durumu çok iyi değildi, bir sitede kapıcı dairesinde oturuyorlar. Ve çocuk sitedeki zengin aile çocuklarıyla arkadaşlık kura kura onlar gibi davranmaya başlamış. Tabi ailenin gücü ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyince çocuk agresif oluyor. ilk olduğum için de makul bir fiyata 1 saatliğine anlaştım. Ama gelin görün ki bu çocuk ders kelimesinden dahi nefret ediyor 1 saat bana eziyet gibi geliyor. Pes etmedim ben bu meslekte çocuk ayırt edemem benim işim öğretmek. Ama bu illa ki ders olmamalı. Ben bu çocuğa dersi sevmeyi de öğretebilirim ama nasıl nasıl nasıl :olamaz: şimdi 4.sınıfa geçti tekrar özel ders vereceğim derslerinin hepsi düşmüş. Ben bu çocuğun kahramanı olmak istiyorum canlar. Farklı şeyler denemek istiyorum Fikirlerinize ihtiyacım var :KK200:

Sizi severse dersleri de sever. Ama bu sevdirme işini asla para ile alınabilecek şeylerle olmamalı.

Tek saatlik derse gitme yeni başlıyorsan, çok verimsiz oluyor. Gözün saatte olmasın. Bu arada benim özel ders verdiğim öğrencilerim, canlarım ya. Bazen beni şaşırtıp, mesaj atıyorlar övgü dolu. 2 saat derse gidip, 3 saate çıkıyorum. Sohbet ederiz, dertleşiriz. Sıkıldıklarını anlarım. Şimdi teog için başlayacağız, bakalım.

dersle başlama sohbet et onunla oyun oyna önce. arkadaş ol. yavaş yavaş artık eğlenceli şeyler yapalım birazcık dersler ile oyun oynayalım de. dersi oyunla renklerle anlat. internette çok var öyle şeyler. aslında tüm öğretmenlerin yapması gereken şey bu.

1 saat yetmiyor aslında benimki düzensiz oldu veli hem ödevler için hem de eksik olduğu ne varsa bu hafta bunu yapalım diye rica etti. Çok düzensizdi zaten yarım saat çocuğu motive etmeye çalışmakla geçiyordu ki olmuyordu da. 1 buçuk saati de geçiyodu vakit. Yerlere yatıyordu istemiyorum diye. Eve dönerken bu parayı hak etmem için naapmam lazım diye vicdan azabı çekiyordum ve üzülüyorum da haline. Başarabilirim sevdirebilirim biliyorum ama kolay değil

Sizi severse dersleri de sever. Ama bu sevdirme işini asla para ile alınabilecek şeylerle olmamalı.
Çocuk işk gittiğim gün benim ders anlatmak için geldiğimi öğrendi ve diğer haftalarda gelmemi istemedi. Ailesi de zorluyor ödüllerle cezalarla bi faydam dokunsun diye zorluyor çocuğunu. Ben de ilk defa ders verdiğim için üzüldüm böyle olmasına. Zaten yarım dönem gitmiştim şimdi tüm dersleri kötüymüş :(

dersle başlama sohbet et onunla oyun oyna önce. arkadaş ol. yavaş yavaş artık eğlenceli şeyler yapalım birazcık dersler ile oyun oynayalım de. dersi oyunla renklerle anlat. internette çok var öyle şeyler. aslında tüm öğretmenlerin yapması gereken şey bu.
Denedim ama hadi derse geçelim oyuna devam ederiz dediğimde eyvahlar olsun. Galiba psikolojik sorunları var arkadaşım. Tek çocuk, her istediğini yaptırmaya alışmış, ağzı da bozuk daha 3.sınıf. Ailesini zor durumda bırakıyor yani işim zor ama tekrar deneyeceğim

Denedim ama hadi derse geçelim oyuna devam ederiz dediğimde eyvahlar olsun. Galiba psikolojik sorunları var arkadaşım. Tek çocuk, her istediğini yaptırmaya alışmış, ağzı da bozuk daha 3.sınıf. Ailesini zor durumda bırakıyor yani işim zor ama tekrar deneyeceğim
3. Sınıf çocuğuna ne dersi veriyorsunuz ?

Çocuğun yanına bir müzik aletiniz varsa onu alın gidin. Basket topu alın gidin ya da. Şimdi bilmiyorum ama çocuğun yeteneği neyse onu keşfetmek gerek. Spor veya sanat dallarından birine ilgisi varsa onla uğraşması çocuğun zihnimizde açıp ufkunu genişletiyor,ders başarısı da artıyor böylece. Ya da sevebileceği türde kitaplar alıp gidin. Kraliçeyü kurtarmak, uçamayan kuş baykuş, dev şeftali gibi...

Yaşına uygun deney seti almayı veya internetten evde yapılabilecek deneyleri birlikte yapmayi deneyin.

1 saat yetmiyor aslında benimki düzensiz oldu veli hem ödevler için hem de eksik olduğu ne varsa bu hafta bunu yapalım diye rica etti. Çok düzensizdi zaten yarım saat çocuğu motive etmeye çalışmakla geçiyordu ki olmuyordu da. 1 buçuk saati de geçiyodu vakit. Yerlere yatıyordu istemiyorum diye. Eve dönerken bu parayı hak etmem için naapmam lazım diye vicdan azabı çekiyordum ve üzülüyorum da haline. Başarabilirim sevdirebilirim biliyorum ama kolay değil
Yeri geldiğinde ağırlığını koymalısın. Ayrıca çocuğun dikkati neredeyse oraya kaydırarak ders işleyebilirsin. Mesela ben tarih dersi işlerken odasındaki silahlarla işlemiştim. Diğer dersim için babasına yay ve kılıç aldırmıştı çocuk :-)

Merhabalar canım arkadaşlarım. Ben sınıf öğretmeniyim yeni mezun oluyorum. Sınava girdim İnşallah atanana kadar özel ders vermeyi düşünüyorum. Benim sıkıntım şu: Geçen dönem ilk defa 3.sınıfa giden bir erkek öğrenciye özel ders verdim. Ailenin durumu çok iyi değildi, bir sitede kapıcı dairesinde oturuyorlar. Ve çocuk sitedeki zengin aile çocuklarıyla arkadaşlık kura kura onlar gibi davranmaya başlamış. Tabi ailenin gücü ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyince çocuk agresif oluyor. ilk olduğum için de makul bir fiyata 1 saatliğine anlaştım. Ama gelin görün ki bu çocuk ders kelimesinden dahi nefret ediyor 1 saat bana eziyet gibi geliyor. Pes etmedim ben bu meslekte çocuk ayırt edemem benim işim öğretmek. Ama bu illa ki ders olmamalı. Ben bu çocuğa dersi sevmeyi de öğretebilirim ama nasıl nasıl nasıl :olamaz: şimdi 4.sınıfa geçti tekrar özel ders vereceğim derslerinin hepsi düşmüş. Ben bu çocuğun kahramanı olmak istiyorum canlar. Farklı şeyler denemek istiyorum Fikirlerinize ihtiyacım var :KK200:

Açık hava da oyalayarak çalıştırmayı deneyin .İlgisini değişik şeylere yönelterek mesela .

Merhaba bir çocuğu oyunla fethedebilirsiniz. Bilgisayar oyunlarına hakim olun. Bu aranızdaki iletişimin gelişmesi için bir basamak olur.

Yaptığınız iş o kadar güzel ki hocam. Allâh sizlerden razı olsun.
O kardeşimize de esprili yaklaşın. Malum bir de o yaşlar daha hareketli olabiliyor. Dünyayla düşünce savaşlarının alevlendiği dönemler...
Hani bir abla gibi. Gerekirse 60 dakikanın 50 dakikası muhabbetle şen şakrak geçsin. 60 dakikanın üzerine çıkarsanız çocuk daha rahat olacaktır. "60 dakikalık işkence" gibi gelmez ona da. Tahmini bir sürede bitirirsiniz dersi. Ve... Hocam takdir edersiniz ki haftada bir gün gördüğümüz insanlara çok ısınamayız ya hani... Amaç hakikat kahraman olmaksa o bir günün dışına çıkmalısınız.
Bir yerlere yemeğe gidebilirsiniz, tiyatroya, sinemaya götürebilirsiniz böylece aranızda güçlü bağlar oluşur. Çok özverili olmanız lazım... Ancak her kahraman böyledir, değil mi? :)

Ders vermeden önce okumanin ,calismanin önemini anlatin büyüyünce calistigi tüm bu derslerin karsiligini alacagini, böylece ilerde ailesinede kendisinede katkisisi olacagini, istedigi bircok seyi yerine getircegini dile getirin.
"Baban sana nasil simdi destek cikiyorsa sende ona birgün destek cikarsin" diyebilirsin.
Ve tabi dersin sonunda bir gofret :)

Back
X