- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.098
- 398
etrafınızda böyle bir arkadaşınız var mı ya da avukat tanıdığınız. Gercekten şansım yoksa dediğim gibi boşa dava açmak istemiyorum
Avukatım zaten...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
etrafınızda böyle bir arkadaşınız var mı ya da avukat tanıdığınız. Gercekten şansım yoksa dediğim gibi boşa dava açmak istemiyorum
Nafaka mahkeme kararına göre ÜFE oranında her yıl zamlanıyor. Doğrusu 180 tl ile başlamıştık ÜFE ye göre 230 olması ggerekirken o kendi isteğiyle çocuk kreşe gitsin diye 300 yaptı ben de 400 olmasını istiyoorum çünkü kreşe giderse servis kırtasiye gibi çeşitli masrafları da olacak kendisi kirada yaşıyor ve 2000 tl alıyor ama bekar ve üzerinde bir çocuğun maddi sorumluluğu yok. Ev elbette kendi üzerimde ama ilerde kira ödemeyerek çocuğuma daha iyi eğtim olanakları sunmak düşüncesiyle satın aldım...
Avukat olduğunuza dikkat etmemiştim pardon. Siiz de avukatımla aynı görüştesiniz demek ki bir sonuç çıkmayacak. ama bugün ortak arkadaşlarımıdan birisi dedi ki eski eşim yurt dışı görev kazanmış
1+1 şeklinde geçici görevlendirmeyle
ama geçicii görevlendirme olunca bizde maaşa yani bordroya yansımıyoor ve maaş değilde yevmiye şeklinde 2000 dolar ve buradaki maaş yatıyor aynı işi yaptığımız için biliyorum
Buna istinaden dava açabilir miyim?
bu turt dışı görevi için verilen 2000 doların Maaş olarak bordroda gözükmemesi ve yövmiye olarak verilmesi gelir artışı durumunu etkiler mi?
Yövmiye olması nedeniyle dava açsam bu gelir artışı durumunu isppatlamada yeterli midir?
Cevabınız için teşekkürler
Nafaka mahkeme kararına göre ÜFE oranında her yıl zamlanıyor. Doğrusu 180 tl ile başlamıştık ÜFE ye göre 230 olması ggerekirken o kendi isteğiyle çocuk kreşe gitsin diye 300 yaptı ben de 400 olmasını istiyoorum çünkü kreşe giderse servis kırtasiye gibi çeşitli masrafları da olacak kendisi kirada yaşıyor ve 2000 tl alıyor ama bekar ve üzerinde bir çocuğun maddi sorumluluğu yok. Ev elbette kendi üzerimde ama ilerde kira ödemeyerek çocuğuma daha iyi eğtim olanakları sunmak düşüncesiyle satın aldım
Anlıyorum ama neden baba daha fazla ödemiyor. Nen zaen çocukla birlikte yaşayarak her türlü zorluğu alıırken baba da ekonomik olarak fazla katkıda bulunması gerekmez mi?
Ayrıca 2000 tl lik kazançtan çocuk için sadece 300 tl nafaka yeterli midir sizce. Etrafınızda bu gelirde olanlar kaç para veriyor biliyor musunuz?Benim bilgim yok
ben sadece avukatımın dediğini sööyledim o bu kadardır genelde dedi.
Hem ben nafaka arttırı mı sitedim diye mahkeme çocuğun velayetini babasına mı verir? Bu suc muki?
100 tl o kadar basitse neden herkes beni suçluyor sizce? Ben av aldım ve çocuğun ger türlü sorunu maddi manevi benim üzerimde 5000 tl maaş alan birinin 400 lira vermesi size ne kadar da normal geliyor.
Çocuğumu zorluk olarak görmmüyorum sadece bir çocuğu yetiştirmenin zor olduğunu ifade ediyorum ikisi aynı şey değil. Eski esim devlet memuru 2000 tl alıyor polis ama şimdi yurt dışına görevlendirildi 2000 dolar civarı da oradan alacak yani toplamda 5000 tl edecek.
Sizin eski eşiniz ne iş yapıyor ve siz ne kkadar nafaka alıyorsunuz ikisi için?
Sizce bekar ve çıpcuğun sorumluluğu olmayan ve 5000 tl alan bir eşin 300 lira nafaka ödemesi normal mi?
Benim nafakamı hakim belirlemedi.
Protokol yaptık.
Benim maaşım da çocuklarımın babasından yüksek. Çalıştığım kurumun ek ödemesinden kaynaklı.
Protokolden önce görüştüğüm avukat da bana 450-500 liradan fazla alamazsınız iki çocuğunuz için dedi.
Çocuklarımın biri 3 diğeri 5,5 yaşında. Yani her ikisi de bakıma muhtaç.
Birlikte çalıştığım arkadaşım da eşinden ayrıldı. İki çocuğu için sadece 350 tl nafaka alıyor.
Eşiniz sanırım geçici görevli gitti.
O yüzden bişey elde edebileceğinizi zannetmiyorum.
Ben sizin eşinizin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Kendisi az da olsa artırmış nafakayı çünkü.
Maaşı düzeldiğine göre ekstra desteğinin olacağını zannediyorum.
Çocukların masraflarının ne kadar aağır olduğunu da biliyorum.
Ama sadece 100-200 lira için uğraşmayın zaten alamazsınız da.
Boşyere çocuğunuzun babasıyla aranızı da soğutmayın bence..
Geçici görevle mi bilmiyorum ama eğet geçici görevse bu gelir artışı sağlamıyor mu? Yanlış anlamayın bilmediğim için soruyorum. Eğer geçici görev etki ediiyorsa dava açmam bir şeyi değiştirmez boş yere de avukata mahkkemeye para vermek istemiyorum. Sizin eşini ve arkadaşınızın eşi memur muydu?
Ve gelir düzeyi 2000 tl civar mı?
Ben daha önce de belirttiğim üzere ev aldım taksitlerini ödüyorum. O ise bekar ve bir ödemesi yok. Kendisine kreşe gitmek istediğini çocuğun söyledim. O ise sen ev aldın araba aldın benimse hiçbirşeyim yok sen evlenmeye kalksan sorun olmaz ama ben hem kirada oturuyorum hem evim yok hem de evlenecek olsam bu ülkede masraflar hep erkekten bekleniyor biraz da beni düşün diyerek kabul etmedi. VE arttırım yapmadı. Yani yasak bafaka 230 iken 300 yaptı bu nedenle geliride arttığı için ben kreş parasını ondan istemiştim
Avukat arkadaşlar daha iyi bilirler mutlaka ama bence geçici görevli mi değil mi oönemlidir sanırım.
Çünkü mahkemenin belirlediği nafakaların azaltılması ya da çoğaltılması gelir durumundaki değişikliklere göre yapılır.
Sizin ev almanız kendi kişisel kararınız. İnsiyatifinizde.
Çocuğunuza anneniz bakmak zorunda değil tabi ki. Ya bakıcıya ya da kreşe göndereceksiniz. Ama hakim mutlaka bunu gözönünde tutarak vermiştir o kararı. Bir çocuğun asgari ihtiyacı belli zaten.
Eşinizin de bir yaşamı olacaktır tabi ki. Bundan sonrası için maaşını nafakayı düştükten sonraki gibi düşünerek hareket edecek.
Ama siz ev aldınız ya da hayat standartlarınızı yüksekte tutmak istiyorsunuz diye karşı taraftan bişey bekleyemezsiniz.
Mahkeme bu rakamı uygun görmüşse ancak büyük değişiklikte rakam değişecektir.
Haklı olduğnuzu düşünüyorum sizin çünkü bugün ortalama kreş 700 lira. Bunun altı da var tabi ama ne derece güvenilir ya da çocuğunuzu katkısı olur. Standartlara göre karar veriliyor ne yazık ki.
Demiştim benim maaşım eşiminkinden yüksek evet. Ama biz protokol yaptığımız için iyi nafaka alıyorum.
Arkadaşımın maaşı da eşinden yüksek ama çok değil. İkisi de devlet memuru. Ve ikisi için bağlanan nafaka sadece 350 lira.
Sonunda beni anlayan biri çıktı evet iyi bir kreş için en az servis ve yemek dahil 900 tl vermeniz gerekişyor ve bu şartlarda babanın sadece üçte biri olan 300 tl vermesi vicdani mi ya da gercekci mi? Evet ev almak insiyatifi ben de ama ben ev aldıysam da bunu ileride çocuğum için bir yatırım olarak düşüünüp aldım işin bir de bu yönü var tabi.
Ayrıca ben de anlaşma yoluyla boşandım ama hakim karara ekletti gelir durumuna göre ilkokul çağında nafakanın tekrar gözden geçirilmesi diye. Ama ilkokuldan önnce kreş daha pahalı zaten ilkokulda da aynı durum söz konusu olcak kreşin ilkokuluna vermeyi düşünüyorum yani özel okul vı yıllığı 12 bin lira. Yai her durumda nafakanın artması gerekkecek. Ben 12 binlirayı nasıl veririm özel okula tek başıma?
Bugün öğrendim gecici göörevlede olsa türkiyedeki maaşının üstüne 2000 dolar yurt dışı ücreti alınıyormuş. Bence arkadaşınız 2 çocuk için 350 çok az allıyor nafaka arttım davası açmalı