Davranış Bozuklukları bir çocuk gece yarısına kadar oturur mu?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

hammer

papatya
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009
326
3
116
Muğla
-tatlicadiarzu-Kızım 2,5 yaşına yaklaşıyor,kreşe gidiyor ve ben kesinlikle uyku düzeni oturtamıyorum,birgün 9da sızıp kalıyor,bir gün gece yarısına kadar oturuyor.Sırf düzene girsin diye 2-3 saati onunla yatakta geçirdiğimi biliyorum ama bildiğin büyük insan gibi uyuyamıyor çocuk.kreşte öğle uykusunu da en fazla bir saat uyuyormuş.Bıraksak gece 2ye kadar falan outruyor mesela haftasonları,sabah da 12ye kadar uyuyoruz ailecek.ama bu böyle olmaz ki,bir uyku düzeni olmalı.ayakta falan da sallatmaz kendini kesinlikle,bu akşam yatakta kalktı bebeğini ayağında sallıyor,sen uyu diyor ban.Delirdim,kalktık yataktan,ben akşamüstleri,yemekten sonra biraz kestiriyorum,bazen o da biraz uyuyor,o uyku ona yetiyor.ben de böyle bir çocukmuşum,bir umut açtım konuyu yine de.niye bu konuda bana çekmiş ki gece uyumaz,sabah ağlaya ağlaya kalkar:)

canım gündüz hiç uyutmasan artık belki erkenden yatar o zaman.gündüz 1 saat akşamda az kestirme ona yetiyodur.gerçekten yarım saat bile uyusalar uzun süre uykuları gelmiyor.

vallahi ben de öyle bir çocuktum...kel de değilim topla da çok şükür birşey olmaz endişe etmeyin...

o değil de ben kel kalacam sinirden yakında:sinifsinif:bu saatte yattı babasıyla,hala yukardan sesi geliyo,cır cır konuşuyor,ben de ancak ortalık toparlıyorum.

Benim yeğenim de öyle..İki yaş krizi diyorlar galiba..Ne denirse herşeyim tam tersini söylüyor
Acaip inatlaşıyor.....:bbo:

Bir de insanın yüzüne tatlı tatlı bakarken şap diye vuruveriyor..:çok üzgünüm:

İlgilenme zamanla geçer demişler ama bakalım....kaydirigubbakcemile

Zor bir durum olmalı,İnşallah en yakın zamanda uykusu düzene girer.Çocuk büyütmek sabır işi kesinlikle:bbo:

uyku düzeni oturtmak çok zor.ben oğlumla bu sorunu aştım diyordum 1 haftadır yine berbat durumdayız.5 yaşında oğlum ;uyumuyor geceleri.sabahlarıda kalkmak bilmiyor.aynen benimde bebekliğim ve çocukluğum böyle geçmiş.çok zor oluyor tabi.bu aralar ne yapacağımı bilemiyorum.

Benim kızımda 2,5 yaşında ve bizde de aynı sorun var gece 01.00 den aşağı yatmıyor e doğal olarak sabahta geç kalkıyoruz.Öğlen uykusunun kesilmesi taraftarı değilim çünkü daha çok küçükler ve onların bol bol uykuya ihtiyaçları var bence anaokuluna başlıyana kadar öğlen uykusu kesilmemeli.Biliyorum çok zor oluyor akşam saatler geçtikçe ve onlar uyumadıkça sinirler iyice geriliyor ama yapacak bir şey yok onları dünyaya bizler getirdik ve sonuna kadar her türlü sıkıntılarını çekmek durumundayız.Her güzelliğin bir zorluğu var .

bende aynı sorunu yaşıyorum oglum 3 yaşında ve bıraksam gece 3-4 e kadar uyumuyor .bende tek çare olarak gündüz uykusunu kestim zaten uyumakta istemiyor gündüz. böylelikle akşam saaat 9-10 gibi uyuyor sabaha kadar böyle daha iyi oluyor çünkü, gündüz yarım saat veya 1 saat uyuyor zaten,böyle daha çok uyumuş oluyor ..

aynı durum bizde de var...ama ben bunu bizim çalışıyor olmamıza bağlıyorum. geceleri bizimle daha uzun vakit geçirebilmek için uykuya direniyor diye düşünüyorum...ben yatmadan asla yatmaz...uyuyakaldığını bugüne kadar hiç görmedim...resmen 3-4-5'lere kadar oturabilri biz turduğumuz sürece...tabii sabahları da uyanması 12'yi buluyor. gündüz uyutmuyor annem gece erken uyusun diye bir süredir ancak değişen hiç bir şey yok. yine geç saatlere kadar oturabiliyor adece biraz daha huysuz oluyor okadar! kreşe başlar ve sabah erken kalkarsa düzelir diyordum ben ama bakalım artık....

benım oglum suan saat 2 ye gelıyor ve hala ayaktayız hıcte uyumaya niyetı yoktur. gunduz uyumuyorda. ama 11 e kadar uyuyor. ben kafayı yemıs durumdayım. saat 4 u buluyor uyuması.ooffffff cok zor bır durum valla. ben alıstıramıyorum ne yapcam nasıl etcem onuda bilmiyorum

benim kızımda aynı 4 yaşında hatta 5 e girmek üzere ve bebekliğinden beri aynı,yetişkinler gibi,ki öğle uykudu da yok ama 2-3 lere kadar rahatlıkla oturuyor..dr.a gittim ama bir sorun olmadığını ,olağan olduğunu söyledi...

canım gündüz uyumalı zaten o yaştaki bi çocuk, çocuklar genelde taa 5 yaşında gündüz uykusuna gerçekten ihtiyaç duymuyor
bence sorun sabahları geç kalkması, sabahları erken kaldır bence
büyüme hormonu deden şey 22:00-03:00 arası salgılanır, ve bu saatleri kaçırmaması gerekir, ayrı odası varsa tek başına uykuya dalmayı öğretmen gerek, 2,5 yaşındaki bi çocuk tek başına uyuyabilir artık
uyku saatlerinin sabit olması ve bu saatlerden kıyamet kopsa taviz verilmemesi gerekir, yani uyumuyor olsa bile ışıklar kapalı yatağında durması gerekir
bence istikarralı olursan sorun çözülür, anladığım kadarıyla bu kurallara sıkı sıkı uyulmuyor çok tavizler oluyor uyku konusunda

benim oğlum 5 yaşında ve mutlaka 9 da yatması sağlarım sabahta 7 de kalkar, gece uykusu çok önemli bağışıklık sisteminin kuvvetli olması açısından da

-tatlicadiarzu-Kızım 2,5 yaşına yaklaşıyor,kreşe gidiyor ve ben kesinlikle uyku düzeni oturtamıyorum,birgün 9da sızıp kalıyor,bir gün gece yarısına kadar oturuyor.Sırf düzene girsin diye 2-3 saati onunla yatakta geçirdiğimi biliyorum ama bildiğin büyük insan gibi uyuyamıyor çocuk.kreşte öğle uykusunu da en fazla bir saat uyuyormuş.Bıraksak gece 2ye kadar falan outruyor mesela haftasonları,sabah da 12ye kadar uyuyoruz ailecek.ama bu böyle olmaz ki,bir uyku düzeni olmalı.ayakta falan da sallatmaz kendini kesinlikle,bu akşam yatakta kalktı bebeğini ayağında sallıyor,sen uyu diyor ban.Delirdim,kalktık yataktan,ben akşamüstleri,yemekten sonra biraz kestiriyorum,bazen o da biraz uyuyor,o uyku ona yetiyor.ben de böyle bir çocukmuşum,bir umut açtım konuyu yine de.niye bu konuda bana çekmiş ki gece uyumaz,sabah ağlaya ağlaya kalkar:)

Sizin uyku düzeniniz yokki çocuğunuzun olsun. Önce kendinizden başlayın uykuyu düzenlemeye. Haftasonları 12 de kalkıyoruz diyorsunuz. Akşam üstü kestiriyorum diyorsunuz. Sonra da çocuğun erken yatmasını bekleyin mümkün mü. Çocuklar süreklilik ister.Düzenleri bozulmasın ister. Bozulursa huzursuz olur ve tepki gösterirler.

Arkadaşlar sabah 11-12 ye kadar uyutursanız elbette bu çocuklar erken uyumaz akşamları.
Kızım ne zaman 10.30 da kalksın -çok nadiren buna izin veriyorum- öğlen uyumak istemiyor gece uykusu şaşıyor gece uyanıyor vs.
Normalde 8 gibi kalkar, öğlen 1gibi uyur 3 gibi kalkar akşam da 10.30 gibi uyur.

Unutmayın öğlen uykusu mutlaka gereklidir. Geç kalkmalarına izin vermeyin.
Ve en önemlisi büyüme hormonu uykuda salgılanır ve bu da en çok akşam 10 ve gece 2 saatleri arasında olur. O saatlerde uykuda olmaları gerekir.

Kendinize göre düzen kurmayın çocuklarınıza göre düzen kurun arkadaşlar.

ben oğlumu akşam on oldumu yatırırım.hiç huysuzluk yapmaz.uyur.gündüzde iki kez uyur.ancak bu durumu tam bir yaş dönemi bozmak istedi.uyku saatinde yatmak yerine oyun oynamak istedi.yatağa gidiyorduk kaçıyordu yatakdan oyuncaklarının yanına gidiyordu.babasına gidiyordu benimle oyna diye.ama bende babada taviz vermedik.baba alıpp yanıma getirdi her seferinde.yada ben kalkıp aldım ve baban bu saatte seninle oynamaz dedim.tabi böyle kolay olmuyor ağlıyor ama uyumak zorunda.ve bi süre sonra baktıki onunla oynanmıyor tek kalıyor uyuması gerektiğini anladı.şimdi yine aynı düzende gidiyoruz.bizim tek derdimiz gece çok kalkıyor.oda çalıştığım için meme derdimiz.

Daha da beterleri var,mesela yeğenim, sabah okula giden çocuk gece uyuması 2-3ü buluyor yazık valla öyle alıştırmışlar, gerçi eskiden daha da kötüydü sabaha karşı uyuyodu yavrucak, ana baba uyumazsa ne yapsın çocuk onların izinden gide gide böyle oldu:((((((((((

ıyi artık çocuk uyucak biz de mi dokuzda uycaz,bu bir çözüm yöntemi olur mu,Onunla bir erkenden uyucak olduktan sonra biz kendimize ne zaman ayırıcaz?irem-özge ve fbozkurt hiç katılmıyorum size,çocuk çocuk olduğunu bilecek,anne babayla yarışmayacak.

Back
X