bir daha o sınıfa giremem ben

adiyeff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
4.366
39
163
Konya
ben anasınıfı öğretmeniyim.sınıfımın içinde bir tuvalet var.yani şöyle söyleyeyim.tuvaleti olan anasınıfları var ya,onlar gibi değil.onların tuvaletleri yine de sınıfın dışında olur.benimki bildiğin içinde.sınıfın içinde bir kapı var orası tuvalet.bu okula geçen sene geldim.tuvaletin içerde olması çok sıkıntı.koku yapıyor.sonuçta kapıyı kapatsak da mikroplar eminim hep sınıfta.
neyse birkaç gündür sürekli tuvalet tıkanıyordu.müdüre söylüyordum,hizmetliler gelip açıyordu.dün tam çocuklara boya dağıtıyordum bir baktım tuvaletin kapısının altından sular akıp geliyor.çocuklarla bir anda dışarı çıktık.her tarafı kapladı sular,sınıfın dışına çıkmaya başladı.tabi halılar,sandalyelerin masaların ayakları da suların içinde kaldı.tabi su dediğim lağım.afedersiniz pislikler bile yüzüyordu.sonra eve geldik biz.akşam müdürü ne yaptınız diye aradım.yerleri sildirdim.halıları da yıkadılar dedi.müdür bey o halıları kullanıcak mıyız dedim.baya yıkattım tertemiz oldu dedi.sinirim nasıl bozuldu anlatamam.pazartesi gidince konuşcam.sizce ne kadar yıkanırsa yıkansın temiz olur mu onlar.en son hizmetliler çek çek yapıyorlardı sınıfı.hadi her yeri ozonladılar diyelim.yerler laminant.halıları asla kullanmam.sandalyelerin masaların da baya bi temizlenmesi lazım.o çocuklar bir mikrop kapsa ne olacak.ben sınıfı bile değiştirmeyi düşünüyordum.aslında müdürün de daha farklı davranmasını beklemiştim.pazartesi konuşcam ne diyeyim sizce.haklı değil miyim?bir de ne çözüm önerirsiniz,ne yapsam bilemiyorum

Okulunuz hiç mi denetlenmiyor ? Hiç mi görülmüyor bu durum.Bıze bir müfettiş geldi adam projeksiyon makınasının üzerinde tozu eliyle alıp hocam bu toz ne pislik dedi.Kişisel temizliğini öğretmen denetiminde yapan bir yaş grubu öğrencisinin tuvaletlerinin sınıfta olması çok vahim bir durum.Veliler müdehale etmiyor mu ??

geçen sene olmuştu mesela.sormadı bile müfettiş tuvaleti.ben de nedense söylemedim de.halbuki çok rahatsızım.aslında bu tuvalet iptal edilir de çocuklar diğer okulun tuvaletlerine gider de orda da başına birşey gelirse diye de korktumof ne yapsam bilemiyorum ki.tek şikayetçi olan benim.geçen sene 2 öğretmendik.diğeri umursamıyordu.şimdi bu da oldu.şu okuldan bir kurtulsam diyorum artık

ben anasınıfı öğretmeniyim.sınıfımın içinde bir tuvalet var.yani şöyle söyleyeyim.tuvaleti olan anasınıfları var ya,onlar gibi değil.onların tuvaletleri yine de sınıfın dışında olur.benimki bildiğin içinde.sınıfın içinde bir kapı var orası tuvalet.bu okula geçen sene geldim.tuvaletin içerde olması çok sıkıntı.koku yapıyor.sonuçta kapıyı kapatsak da mikroplar eminim hep sınıfta.
neyse birkaç gündür sürekli tuvalet tıkanıyordu.müdüre söylüyordum,hizmetliler gelip açıyordu.dün tam çocuklara boya dağıtıyordum bir baktım tuvaletin kapısının altından sular akıp geliyor.çocuklarla bir anda dışarı çıktık.her tarafı kapladı sular,sınıfın dışına çıkmaya başladı.tabi halılar,sandalyelerin masaların ayakları da suların içinde kaldı.tabi su dediğim lağım.afedersiniz pislikler bile yüzüyordu.sonra eve geldik biz.akşam müdürü ne yaptınız diye aradım.yerleri sildirdim.halıları da yıkadılar dedi.müdür bey o halıları kullanıcak mıyız dedim.baya yıkattım tertemiz oldu dedi.sinirim nasıl bozuldu anlatamam.pazartesi gidince konuşcam.sizce ne kadar yıkanırsa yıkansın temiz olur mu onlar.en son hizmetliler çek çek yapıyorlardı sınıfı.hadi her yeri ozonladılar diyelim.yerler laminant.halıları asla kullanmam.sandalyelerin masaların da baya bi temizlenmesi lazım.o çocuklar bir mikrop kapsa ne olacak.ben sınıfı bile değiştirmeyi düşünüyordum.aslında müdürün de daha farklı davranmasını beklemiştim.pazartesi konuşcam ne diyeyim sizce.haklı değil miyim?bir de ne çözüm önerirsiniz,ne yapsam bilemiyorum

mudurun rahatina bakin:) senede en az bir kez okulunuz denetlenmesi gerekiyor, oda en az.
bu durumda yapacak pek bir sey yok gibi geliyor. Cunku her yer dogru ise, ozel temizletilmis.
Fakat o tuvaletin bir daha kulanilmamayi saglayin, aksi takdirde ayni sikintilari yine yasarsiniz.
Vallah cocuklara acidim..

Arkadasimin staj yaptigi kreste kusan bir cocugun afedersiniz kustugu seyi sadece bezle sildigini ogrendikten sonra su temizlik mevzusuna guvenimi kaybettim.Dediginiz gibi suyla bir iki islayip gitmislerdir.Sinifin parkelerinin degismesi,duvarlarin boyanmasi,yeni mobilya alinmasi,yeni perde hatta yeni oyuncaklar. O sinifin su an steril olmadigi gayet belli.Lagim suyundan bahsediyoruz.Mudurle gorusun tekrar sorun cozumlenene kadar velilere haber verilsin ve cocuklar gelmesin.Salgin.dahi olabilir. Ki fikrime gore bir devlet okuluysa mudur mu islerin hicbirini muhtemelen yapmayacaktir malum konu okul aile birligi butcesini devreye sokacaktir.Tek cozum hicbir sey yapilmadigi takdirde milli egitime ve halk.sagligi mudurlugune haber vermek gerekli odenegin karsilanmasini saglamak zanimca.Allah yardimciniz olsun cok.zor.

mudurun rahatina bakin:) senede en az bir kez okulunuz denetlenmesi gerekiyor, oda en az.
bu durumda yapacak pek bir sey yok gibi geliyor. Cunku her yer dogru ise, ozel temizletilmis.
Fakat o tuvaletin bir daha kulanilmamayi saglayin, aksi takdirde ayni sikintilari yine yasarsiniz.
Vallah cocuklara acidim..

ah ne özeli canım ya.esas derdim de o zaten.temizleyenler okulun hizmetlileri.biri bayan o iyi yapar tam olarak yapabildiyse sınıfı ozonlamıştır,yine en iyi o temizlemiştir.diğer ikisi ise 2 erkek hizmetli ve temizlik yapabilecek tipler değiller kesinlikle.korkarım halıları onlar yıkadıysa kullanılmaz zaten.adamlar o gün suların içine şapur şupur giriyorlardı.temizlik yapmaları mümkün değil görseniz.daralıyorum ya terslik yapmak istemiyorum müdüre ama herşeyi de kabullenip oturmak istemiyorum.heryeri ozonlamış olsalar bile benim içime sinmez haksızmıyım sizce.siz olsanız temizlenmiş olduğunu kabul edermiydiniz.en basitinden ayakkabılığın altı hep ıslandı.ne kadar yıkayabilirsiniz ki tahtayı,mikroplar ürer artık

Arkadasimin staj yaptigi kreste kusan bir cocugun afedersiniz kustugu seyi sadece bezle sildigini ogrendikten sonra su temizlik mevzusuna guvenimi kaybettim.Dediginiz gibi suyla bir iki islayip gitmislerdir.Sinifin parkelerinin degismesi,duvarlarin boyanmasi,yeni mobilya alinmasi,yeni perde hatta yeni oyuncaklar. O sinifin su an steril olmadigi gayet belli.Lagim suyundan bahsediyoruz.Mudurle gorusun tekrar sorun cozumlenene kadar velilere haber verilsin ve cocuklar gelmesin.Salgin.dahi olabilir. Ki fikrime gore bir devlet okuluysa mudur mu islerin hicbirini muhtemelen yapmayacaktir malum konu okul aile birligi butcesini devreye sokacaktir.Tek cozum hicbir sey yapilmadigi takdirde milli egitime ve halk.sagligi mudurlugune haber vermek gerekli odenegin karsilanmasini saglamak zanimca.Allah yardimciniz olsun cok.zor.

okul aile birliğinin bütçesinin yeterli olması malesef mümkün değil.dediğiniz gbi milli eğitimden destek istenmesi lazım.bence de bu durum ciddi bir durum ama müdürün böyle basit görmesine şok oldum.ben böyle konuşunca abarttığımı düşünecekler sanırım.ben de sinir olcam.ah veliler bilinçli olsa biraz.o gün durumu görüyorlar,pazartesi okul tatil mi diye soruyorlar.daha da göderecekler çocukları

okul aile birliğinin bütçesinin yeterli olması malesef mümkün değil.dediğiniz gbi milli eğitimden destek istenmesi lazım.bence de bu durum ciddi bir durum ama müdürün böyle basit görmesine şok oldum.ben böyle konuşunca abarttığımı düşünecekler sanırım.ben de sinir olcam.ah veliler bilinçli olsa biraz.o gün durumu görüyorlar,pazartesi okul tatil mi diye soruyorlar.daha da göderecekler çocukları
Arkadaşım bimere yaz,147'yi ara bakanlıklara ulaş bir kere. Geçen yıl benim bulunduğum ilçede bir öğretmen arkadaş öğretmen evinin lavaboları eski diye bimere şikayet etmişti hemen değiştirildi. Kaldı ki bunlar küçücük çocuk bağışıklıkları çok düşük kazık kadar bizden daha önemliler yani :)

Arkadaşım bimere yaz,147'yi ara bakanlıklara ulaş bir kere. Geçen yıl benim bulunduğum ilçede bir öğretmen arkadaş öğretmen evinin lavaboları eski diye bimere şikayet etmişti hemen değiştirildi. Kaldı ki bunlar küçücük çocuk bağışıklıkları çok düşük kazık kadar bizden daha önemliler yani :)

aslında bunu müdür de düşünse de beraber yapsak daha iyi olur.yani sadece ben düşünüp ben yapınca sanki müdürü şikayet etmiş gibi olcam.o duruma da düşmek istemem.inşallah pazartesi günü anlaşabiliriz bir şekilde

Öğrencilerin aileleri ile konuşabilirsiniz.Onlarla birlikte hareket etmeniz daha ikna edici olur bence.Bilinçli olan elbet iki üç veli vardır...
Yalnız çok da yapılacak birşey yok gibi...

Son düzenleme:
geçen sene olmuştu mesela.sormadı bile müfettiş tuvaleti.ben de nedense söylemedim de.halbuki çok rahatsızım.aslında bu tuvalet iptal edilir de çocuklar diğer okulun tuvaletlerine gider de orda da başına birşey gelirse diye de korktumof ne yapsam bilemiyorum ki.tek şikayetçi olan benim.geçen sene 2 öğretmendik.diğeri umursamıyordu.şimdi bu da oldu.şu okuldan bir kurtulsam diyorum artık

velilerden samimi güvenilir olanlara çıtlatında bir baskın yapsınlar müdüre.

Tuvalet tasmasa bile hiç hijyenik bir durum degil zaten yikatmismis ne kadar yikansada mikrop kalır hastalık kaparlar sınıfı ve halıları değiştirin bence aileleri devreye sokabilirsiniz onlar konussun müdürle biz yavrularimizi bu sınıfta okutmayiz desinler

Iki üç veliyi ayarlasaniz, çocuklarımız boyle boyle oldugunu söyledi. Diyerekten Müdüre baskı yapsalar?:26: nasıl olur ki. Bilemedim.
Yazık günah ya. Sorumsuzlugunun ve pisliginin gunahini cocuklara odetiyor uyuz:22::22:

koku yapmıyor mu nasıl ders işliyorsunuz ? çocuklaara nasıl rahat ortam hazırlanıyor ki ?

bir kaç veliye söyleyin ama başınızı yakmıyacak şekilde

onlarda müdüre illa ki şikayet eder

müdürde baskıya care bulamaz cözüm bulur

çok sinirim bozuk ya.dün okula geldim hemen müdürün yanına gittim.müdür bey o halıları kullanamayız sınıfa da girilmez ne yapıcaz dedim.adam demez mi niye hocam halılar yıkandı sınıf da temizlendi.sizin hiç çocuğunuz evin bir yerine yapmadı mı hemen atıyor musunuz?o kadar sinir oldum ki.dediği lafa bak.ben de valla hiç yıkamışlığım yok müdür bey direk atmışımdır öyle bir şey olduğunda.gerçekten de küçük tuvaletini yaptığında yıkadığım olmuştur ama hiç yıkamadım onun dışında direk attım hangi kıyafet olursa olsun.neyse halıların atılmasına zar zor ikna ettim eski halılar vardı onu kullanırız dedik.sınıfa bir girdim tamam bayan hizmetli silmiş temizlemiş ama resmen koku bile var.onun dışında zaten sandalye ayakları masa ayakları hiç temizlenmemiş öylece geri koyulmuş.bunu söylüyorum,müdür hocam isterseniz kitapları da yıkayalım diyor.benim abarttığım düşünüldü yani anlayacağınız.abrtıyor muyum ben şimdi.baktım olmuyor velileri çağırdım.geldiler heryeri domestosla sildiler.masalar sandalyeleri hep ozonladılar.perdeler oyuncaklar çıkarıldı.leğenlerde ozonlandı.olduğu kadar yaptırdım artık.ama lmainantlar şişti.hizmetli bayan diyor ki bunların altına hep girdi opislikler.basınca vıcık vıcık ses çıkıyordu.artık mikroplar ölmemiştir ama bu kadar temizlik yapıldı.şimdi devam ediyorum ama şu okuldan bir kurtulsam başka birşey istemem.

Allah sabır versin, onlar halıları da doğru düzgün temizlememişlerdir...Bir veliye çıtlat diyenler olmuş ama bu zamanda insanlar bir tuhaf bir şeyler söylerler söylerler sonra kenara çekilirler olan sana olur...2 gün sonra çocuklar hastalanmaya başladığında bakalım o müdür ne yapacak?! Söylediği şey de çok saçma, çocuğun biri pislemiyor sınıfı, lağım sınıfa boşalıyor..Kendi evini de lağım bassın da bakalım kullanabilecek mi o halıları!

Bu müdür milleti hep mi dediğim dedik olur.. Bizimki de öyle bir keresinde ikna etmek için baya uğraştım modasına girdim çıktım aynı konuyu anlattım hatta sorumluluk bende dedim önce kabul etti, daha sonra yine kendi fikrine döndü.. Artık uğraşmıyorum aslında aidat da alıyorlar sınıfın ihtiyacını neden karşılamazlar anlamıyorum en iyisi okul değiştirmek..

Bence yikandiysa sorun yok. Adam yeni mobilya mi alicak her alsilikten sonra

Back
X