Bir de benim derdimi dinleyin, fikirlerinizi paylaşın lütfen:(

geçmişi bırakın artık olan olmuş
ama ben kızınıza hayret ettim gerçekten bu kadar olgun olması , kötü bir evlilik geçirmiş olsa bile size cephe almaması gerçekten çok olgun bir davranış...

tabii kendinize pay çıkartın bundan bence çünkü onu siz yetiştirdiniz
:lepi:

gelelim italyan meselesine
bence buradaki herkesin de dediği gibi kimsenin dediklerine kulak asmayın
ne derlerse desinler '' eski eşinin de Türk olduğunu unutuyorsunuz herhalde '' diyin olsun bitsin bak o zaman birşey diyebilirler mi

ayrıca nişanlısının müslüman olmayı seçmesi kızınızı ne kadar sevdiğinin göstergesi çok fazla eleyip sık dokumaya gerek yok ailesini tanımışsınız hareketlerini görmüşsünüz bırakın mutlu olsunlar
elalem her türlü laf her zaman söyler tabiikide boşverin gitsin gerekirse kimseyle görüşmeyin sizi tanımayan yeni insanları arkadaş olarak seçin

bu arada benim nişanlımın kuzeni de bir italyanla nişanlandı
o da kızın ailesi vermek istemeyince müslüman oldu hatta sünnet oldu geçen ay hala ağrıdan ayağa kalkamıyormuş o ayrı
sırnaşık şey

ama siz geleceğe bakın artık boşverin başka insanları hatta kesin tavrınızı koyun yoksa onlar daha çook konuşup sinirinizi bozarlar

hiç dert etmeyin kendinize herşey yoluna girmiş bilee

canım herkes aynısını demiş bana da kızın için hayırlısını dilemek ve dua etmekten başkası düşmüyor gene mi hata yaptım deme hiç nasıl olsa nişanlılık evresinde kızın kendi,ne uygun olmadığını görürse bırakır maşallah benden olgun kızın valla benden 9 yaş küçük ama ne mutlu böyle bir kız çocuğu yetiştiren ana babaya
milleti de boşver hatta laf eden olursa hem önceki türktü ne oldu de hem de öv damadını bir sürü meziyeti var müslüman bile olmuş daha nolsun
kızım için müslüman bile oldu daha ne yapsın iş güç sahibi görgülü ahlaklı italyan sa nolmuş evlendikten sonra Türk vatandaşı bile olur bakarsın dersin çatlarlar iyice kendileri de böyle damat bulsalar kaçırmazlar emin ol ya da oturdukları ülkenin vatandaşlığını isteyen de çoktur merak etme sen hiç (yanlış anlamayın başka ülke vatandaşlığına kötü gözle baktığımdan değil sadece onların kafa yapısına onunda ters olması lazım o açıdan dedim ama çıkarları söz konusu olunca bakmazlar gibi geliyor bana)

vallahi arkadaslar sizleri okurken goz yaslarima hakim olamadim senağlama , ne kadar iyisiniz hepinizde a.s. , sizin gibi insanlarla fikir alis verisi yapmak dertlerimizi parlasmak hatda bir birimiz icin dua edim endiselenmek o kadar guzelki hepinize ayri ayri tesekur ediyorum minetdarim sizlerea.s. , beni o kadar guzel anlamisinizki kalbiniz o kada temizki Allahim sizlere aci gun gostermesin her gununuz toz pembe gecsin insallah :Saruboceq: eslerinizle yavrularinizla Allah hayatiniz boyu guzunuzden gulucugu eksik etmesin :Saruboceq: , yani yazacak birsey bulamiyorum sadece gozlerimden akan yaslari sile biliyorum bu gozyaslari acidan degil canlarim mutlulukdan bu dunyada guzel insanlarin varligini gormek buyuk mutluluk ..a.s.

SIZII COKK SEVIYORUMMMM ..:asigim:a.s.a.s.

Bazi arkadaslara söylüyorum, lütfen yargilamayi birakalim.
Neden gecmiste böyle yaptin, neden kizini o yasta verdin gibi sözleri duymak istmiyor kadin.
Zaten hatasinin farkinda, üstelemenin bir anlami yok.

Öncelikle depresyon gecirmissiniz, cok gecmis olsun.
Benim annemde agir denilebilecek bir derecede depresyon geciriyor, ve gercekten cok zor, Allah kimseye vermesin.
Sanirim sende elalemin lafini kafaya takanlardansin.
Elbette cevre önemlidir, ama özel hayatiniza müdahale etmesine kesinlikle izin vermemelisin.
Kimsenin agzini acip yorum yapmasina izin vermemelisin canim.
Ha kendini bilmez yok mu, dolu. Onlarin söylediklerine amaaan de gec. Kimse kimsenin neler yasadigini bilemez.
Bence gecmisi birakmlisin. Keske dememelisin. Rabbimin alnimiza yazdigi seyleri görürüz. Olacagi varmis olmus. Daha kötüsüde olabilirdi, mesela bir bebekleri olabilirdi, babasi cocugu vermeyebilirdi vs vs.
Evlemek bizler icin oldugu gibi ayrilikta öyle, bu yüzden gecmise takilma, Rabbim böylesini nasip görmüs.

Italyan nisanlisiyla mutluysa birakin millet ne derse desin.Üstelik cocuk müslüman olmus, Rabbimin hidayetine bak. Sizde bu sayede cok sevap almissinizdir insAllah, vesile olan sizlersiniz. Kizina asIk olup nisanlanmasa, belkide hic müslüman olmayacakti.
Ha tek ne kaliyor geriyor? Irkimi?
Türkle hatta akrabayla evlendide ne oldu?

Irk ayrimi yapilacaksa ozaman en bariz örnek Peygamber efendimiz (s.a.v.) Kendisï bildigimiz gibi türk degildi, arap ve müslümandi, ozaman O degerli varligada inanmayalim, istemeyelim, hor görelim (TÖVBE HASA)

Bosverin milleti, kendi mutlulugunuza bakin hepiniz. Kötü günlerinde kim yaninda canim? Yine kizin,esin,belkide damadin. Diger insanlar nerdeler? Yoklar.. Sende onlari yok say, ve birdaha bu konuda agzini acana bunu yorumlamak size düsmez de bak bakalim birdaha biri cesaret edipte yorum yapmaya kalkisabiliyormu.

SEN MUTLU OLDUKCA, MILLETIN AGZI KITLENECEKTIR.. VE KIZININ MUTLULUGU ELALEMIN SACMA SAPAN YAKLASIMINDAN COOOOOOOOOOOOOOOOK DAHA ÖNEMLI!

öpüyorum

Allah ne muradin varsa versin canim ne kadar guzel seyler yazmisin beni sen cokmutlu etdin Allahta seni mutlu etsin guzel kizim :Saruboceq:a.s.

bence tuek halki olarak yaptigimi z en buyuk yanlis da bizim hep baskalari icin yasiyor olmamiz
bunu yaparsa o gorur laf cikar aman ne derler
kiziniz kendi secimini yapacak olgunluga gelmisitir sanirim bukadar tecrubeden sonra

hatayi ne kızında nede o türkiyeden gelen gençte bulmadım
bitek anne baba olarak siz suçlusunuz hemde telafi edilmeyecek kadar çok suçlusunuz
bizde yurtdışında yaşadık hiç beni annem babam 15-16 yaşlarında evlendirmeye kalkmadı. Tam aksine heleki türkiyeye gittimizde talipleri kapıdan kovardı babam ki bilirdi bunlar kızımın kaşına gözüne değil almanya sevdasına kuyruğa giriyorlar. kusura bakmayin ama sizinki sadece ucuz bahaneler. Nice türk aileleri var yurtdışında, hiç birinin sizin yaptığı hatayı yaptığını görmedim. O yüzden yurtdışında yaşıyan çoğu türk bunu böyle yapiyor böyle düşünüyor tarzdaki yazıları birakın lütfen çok komik kaçiyor.
Kızınız genç yaşta ucurumun kenarına itmisiniz, tabiki sevgiyi başka yerlerde arıcaktı. Karşısınada tesadüfen italyan çıkmış, adam kızınızı okadar sevmişki müslüman olmayı göze almış (aslında buda bana çok inandırıcı gelmedi ama neyse) daha beteri olabilirdi. İnşallah kızınız bundan sonra mutlu olur inşallah daha önceki yaptığınız hataları tekrar yapmasınız çünkü bunlarınb bedelini siz değil kızınız ödüyor gördüğünüz gibi

yavrum olan olmuş zaten kadın da hatasını biliyo niye üzerine gidiyosun ki, kendisi ağzıyla söylüyo hata yaptım diye, hadi hatasını bilmese tamam diicem de, neyse

yavrum olan olmuş zaten kadın da hatasını biliyo niye üzerine gidiyosun ki, kendisi ağzıyla söylüyo hata yaptım diye, hadi hatasını bilmese tamam diicem de, neyse

evet hata yapmış
kabul ediyorda olabilir
ama hatasından bişey öğrenmemiş bence
çünkü halen milletin lafına bakıyor, kızının mutluluğundan çok milletin kendisini eleştirmesini düşünüyor
hata yapmış ama bence elinden gelse aynı hatayı tekrar yapar, kızının hayatındaki insani çıkarıp kızını bir türk ile görmeyi tercih eder, bana öyle geliyor açıkcası
kızı bu yaşta ne zorluklar yaşamış, artık kim ne derse desin yavrumu üzmicem demek yerine kendisinin nekadar zor durumda kaldığından bahsediyor

evet hata yapmış
kabul ediyorda olabilir
çünkü halen milletin lafına bakıyor, kızının mutluluğundan çok milletin kendisini eleştirmesini düşünüyor
hata yapmış ama bence elinden gelse aynı hatayı tekrar yapar, kızının hayatındaki insani çıkarıp kızını bir türk ile görmeyi tercih eder, bana öyle geliyor açıkcası
kızı bu yaşta ne zorluklar yaşamış, artık kim ne derse desin yavrumu üzmicem demek yerine kendisinin nekadar zor durumda kaldığından bahsediyor

bak güzelim kadın zaten ne yapması gerektiğine karar veremediği için gelmiş buraya yazmış, kadının psikolojisi bozulmuş görmüyomusun, bizden yardım istiyor, ne alaka gerekse tekrar hatayı yapar, şimdi sen olsaydın tekrar bi hata yaparmıydın diycem hayır asla diceksin, işte o kadına da sorsan hayır asla dicek, bence yargısız infaz yapıyosun, çok saçma düşünüyosun, eğer bi karar vermiş olsaydı burda ne işi vardı sence, o da o italyan çocuktan etkilenmiş belli, yazdıkları bunu gösteriyor zaten, artı çocuğunu ciddiye almamış olsaydı o italyan çocukla görüşmesine şu an izin veriyor olmazdı dimi, hayatta hiçbişey için çok byük konuşmamak lazım, yapmam dediğin şeyleri bilee bi an gelir yapıverirsin, sen bi hata yapsan, sonra insanlardan yardım istesen ve o insanlar sana böyle katı cevaplar verseydi ne düşünürdün

Son düzenleme:
evet hata yapmış
kabul ediyorda olabilir

Canim sanirim sen beni yanlis anladin, aslinda burda benim maksadim gunah felan cikarmak degil ...maksadim sikintimi sizlerle paylasip kuculte bilmek cunku seviler paylastikca buyur sikintilar paylastikca kuculur .. bende sala ,saf, zavali bir kadin degilim ama insanin bazi noktalarimi oluyor diyelim kadermi diyelim bilemiyorum ama hayatinda yapmam dedigin seyleri yapabiliyorsun.. buyuk konusmamak lazim ...sen oteki yazan arkadaslarimdan birazdaha sertsin hayat belki sana bu sekil davranmayi ogretdi bilemem ama ben kizimin arkasinda degilim demedim surekli damadim olacak cocukda kizimda benimle beraber ben onlara destek oldum esimide ben bu yonde tesvik etdim bir hata yaptim eger telafisi varsa duzelte bilmek icin elimden gelen hic birseyi esirgemedim cocuguma karsi ama bizde bir soyle bir gercek var toplumda yasiyoruz insanlar acimasiz kirici senağlama, .. bir insan kendi yasarken nerde neyi kacirdigini farkedemiyor birileriyle paylastigi takdirde daha net gorebiliyor bende burda sizlerle duygu yogunlugu yasadigim bir anda paylasmak istedim ben birseyleri gene kaciriyorsam arkadaslarim beni uyarirlar maksadiyla yoksa zaten olan oldu aciyi ceken benim , kizim ,esim ,annem , yani benim cigerlerim eller ne derse desin sorun degil ama suda bir gercek insan ogluyuz inciniyouz maglesef :çok üzgünüm: ..Ben bir anneyim cocugumun mutsuzlugu ustune mutluluk kurabilimiyim sen soylediklerine inaniyormusun :1shok: tabiki bende cocugum mutlu olsun hayatinda zor gunler yasamasin diye dusundugum icin geldi boyle birsey basimiza yani kas yapalim derken goz cikardik ama asla bilerek bilincli yavrumu mutsuz yapmam allahima her duamada insallah sevdigi bu cocuk degismede kizim hayal kirikligina ugamaz hayati boyunca hep mutlu olur diye yalvariyorum sen "kızının hayatındaki insani çıkarıp kızını bir türk ile görmeyi tercih eder" boyle yaziyorun inanarakmi yazdin gercekten :çok üzgünüm:

adam durup dururken musluman olmamis zaten. slinn hanimin kizina asik oldugu icin musluman olmus. ona daha da yakinlasabilmek icin olmus. durup dururken degil bu di mi?

canim sende haklisin tabi kendince yorumlar yapiyorsun ama musluman oldum diye cikip gelmekle musluman olunmuyor bunun kuralari var gidip muftuluge kayit oluyorsun butun musluman erkekler gibi sunet olursun , dini taniyip kuralarini uygulamaya calisirsin , tabi bunlarin hepsini asama asama yapti Allah razi olsun ve kabul etsin:Saruboceq: imandan ayirmasin :Saruboceq: orucunu tutdu terafisine gitdi kaynatasyila kizim zorlandiysa oruc tutmakda ona bile baski yapti hayir beraber tutacagiz diye Allahima sukur dininden hic suphem yok ..

Son düzenleyen: Moderatör:
adam durup dururken musluman olmamis zaten. slinn hanimin kizina asik oldugu icin musluman olmus. ona daha da yakinlasabilmek icin olmus. durup dururken degil bu di mi?

canim soyle birseyde var biz musluman olmayan biriyle kizimizi dusunemek deyince gidip ortesi gun musluman olup gelmedi zaten!!.. muslumanligi 6 ay incelemis ogrenmis kurani kerimi kendi dilince okumus kafasina yatmis ve musluman olmaya karar vermis! ben bu kizla beraber olayim diye dusunerek degil , simdi konusurkende Allah korusun bize birsey olsada ayrilsak ben muslumanim musluman olarak olecegim diyor hamdolsun :Saruboceq:

Arkadaslar biraz once kizima bu yazdigim baslikdaki yazilari gosterdim hepsini okudu, haberi yoktu boyle bir baslik actigimdan bana " ANNECIM ORTADA HATA YOK YASANMASI GEREKEN SEYLER YASADI VE BITDI KADER BU LUTFEN BOYLE DUSUNME " diye bana moral verdi canim kizim Allah ondan razi olsun:Saruboceq:

SIZLERDENDE Allahim binlerce kez razi olsun :Saruboceq:

Arkadaslar biraz once kizima bu yazdigim baslikdaki yazilari gosterdim hepsini okudu, haberi yoktu boyle bir baslik actigimdan bana " ANNECIM ORTADA HATA YOK YASANMASI GEREKEN SEYLER YASADI VE BITDI KADER BU LUTFEN BOYLE DUSUNME " diye bana moral verdi canim kizim Allah ondan razi olsun:Saruboceq:

SIZLERDENDE Allahim binlerce kez razi olsun :Saruboceq:

kızınız çok aklı başında maşallah..
hiçbirşey için sizi suçlamıyor..
zannedersm onun da tek isteği geçmişe sünger çekip bundan sonra mutlu olmak..
bırakın kimin ne dediğini, sadece kızınızı dinleyin siz..
çünkü bence aranızda en sağlam duran o..

ibolya;
senin gelin gelmiş bak, okumuş herşeyi..
müstakbel kayınvalidesyle tanşmış.

Canım benim, hatalar geçmişte kalmış, ben senin konunda şu anda bir sorun göremiyorum, herşey yoluna girmiş, sadece sen bizden bir teyit almak için buraya konu açmışsın anlaşılan. Herşey olması gerektiği gibi zaten. Tavsiyem şu evlnemkete acele etmesinler işleri güçleri olsun biraz daha tanısınlar birbirlerini, ki onlarda öyle yapıyor. SAçma sapan konuşan Türk komşularınla ve akrabalarınla daha az görüş, bence çocuk müslüman olduysa iş bitmiştir, Avrupalı olması bence avantaj, bende bir yabancı (özellikle Avrupalı) ile evlenmek isterdim hep. Bizden daha mantıklı, daha önyargısız, daha saygılı, daha entellektüel , geniş bakış açılı ve bizden daha güzel :) oluyorlar. Tabii her milletin iyisi de vardır kötüsü de, iyi birine denk gelmiştir inşallah... Mutluluklar dilerim :)))

Canım benim, hatalar geçmişte kalmış, ben senin konunda şu anda bir sorun göremiyorum, herşey yoluna girmiş, sadece sen bizden bir teyit almak için buraya konu açmışsın anlaşılan. Herşey olması gerektiği gibi zaten. Tavsiyem şu evlnemkete acele etmesinler işleri güçleri olsun biraz daha tanısınlar birbirlerini, ki onlarda öyle yapıyor. SAçma sapan konuşan Türk komşularınla ve akrabalarınla daha az görüş, bence çocuk müslüman olduysa iş bitmiştir, Avrupalı olması bence avantaj, bende bir yabancı (özellikle Avrupalı) ile evlenmek isterdim hep. Bizden daha mantıklı, daha önyargısız, daha saygılı, daha entellektüel , geniş bakış açılı ve bizden daha güzel :) oluyorlar. Tabii her milletin iyisi de vardır kötüsü de, iyi birine denk gelmiştir inşallah... Mutluluklar dilerim :)))

Canim cok iyi anlamisin beni , evet hayatim su anda duzene girdi ama sizlerle yasadiklarimi paylasmak istedim belkide bak gozden kacirdigin soyle bir sey var diye yazarsiniz diye dusundum ama hepinizde bana cok destek oldunuz cok sagolun Allah razi olsun bacim hepinizede !!ayri ayri tesekur ediyorum a.s.a.s.

sonucta hersey insanlar icin insan hayatinin her döneminde mantikli düsünemiyor ki.. böylesi iyi dedigimiz seyler kötü olabiliyor. insanlari tanimak ve güvenmek zor. insallah kizin mutlu olur artik disardan gelenlere cok takilma milletin agzi torba degil. önemli olan bu saatten sonra kizinin mutlulugu. gerisi bosssssssssssss

Back
X