• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir değil çok derdim var kızlar :'(

Derdiniz bu da dert mi dedirtti bana kusura bakmayın. Can sıkacak bir şey yok bence. ev almak ailelerin görevi değil ki.Benim babamın 4 tane evi var, babamla da aynı ilde yaşıyoruz ama eşimle evimizi kendimiz kredi çekerek aldık. Babamın sadece 2 tane çocuğu olduğu halde..Ne babama ne kayınpederime bu konuda tek kelime ne ederim ne de ettiririm. Ev alacak durumunuz yoksa, kiralık ev tutarsınız.

Son düzenleme:
Allah Allah ne ılginçsınız yahu :) bu dertmıdır , bu dunyadada bır evınız olmasa nolar olsa nolar arkadaş ;) evlenen herkes kendı evline çıkmıyorki. Ne var bunda ?? Kiralayın uygun bu ev oturun .. Ayrıca kayınbabanız bekalar zengın olursa olsun size ev almak zorunda değılki ... Kaldığı daha nışanlıymışsınız .. Yolun başında bu kafada olursanız inşallah olmaz ama çok üzülürsünüz ..B'nden söylenmesi ...

Tabiki kayınpederiniz size ev almak zorunda değil ama baban alsın demesi de hiç hoş olmamış. Kızları falan da varmış onlara almadan siz ev alsa zaten saçmalık olur onun yerine kızım benim ev alcak durumum yok kira tutarız diyebilirdi. Evlenir evlenmez herkesin evi olmak zorunda değil zamanla eşinle birlik olur alırsınız.

bizim oralarda da genelde kızdan mal kaçırır erkeğin üstüne yapar ona ev alırlar ama yavaş yavaş bırakıldı bu adetler çünkü kızların gözü açıldı babaları ölünce açıyorlar davaları teker teker oğlanlardan geri alıyorlar ve bölüşüyorlar o malları tüm kardeşler. bu kadar kız -erkek ayrımı yapan benim memleketimde yeni bir atasözü bile türedi :) '' kızdan mal mülk kaçırıp oğlana veren cehenneme seccadesini serer '' demeye başladılar. :)

yani demem o ki senin nişanlın yetimse ki babası yaşadığına göre yetim değil öksüz oluyor. görümcelerin de öksüz hem bu kadar ajitasyona ne gerek var anlamadım benim de annem babam öldüler hem de çocuk yaşta ama hiç bunun kaba tabirle ekmeğini yemeye çalışmadım senin nişanlın çalışan işi gücü olan evleenmeye niyetlenmiş çocuk yaşta olmayan birisi sırf erkek diye kızkardeşlerinden daha imtiyazlı değil. ha kayınpederin durumu iyiymiş her çocuğuna evlenirken ev alabilecek durumdaysa ve almıyorsa o kendi bencilliği ama sonuçta mal mülk onun tasarrufunda nasıl istiyorsa öyle yapar. sen de şimdiden gidip fındığa şuna buna yardım etme hiçbir değeri olmayacak inan bana. evlenince gittiğinizde çok yardım lazımsa bir el atarasın işe ama şimdi hiç gerek yok. tenezzül etme ve bence de nişanlına söyleme elbet babası söyler ke ndisine. onlar iyi olur sonra sen kötü olursun unutma. evinizi beraber elele vererek alırsınız.

Son düzenleme:
bizim oralarda da genelde kızdan mal kaçırır erkeğin üstüne yapar ona ev alırlar ama yavaş yavaş bırakıldı bu adetler çünkü kızların gözü açıldı babaları ölünce açıyorlar davaları teker teker oğlanlardan geri alıyorlar ve bölüşüyorlar o malları tüm kardeşler. bu kadar kız -erkek ayrımı yapan benim memleketimde yeni bir atasözü bile türedi :) '' kızdan mal mülk kaçırıp oğlana veren cehenneme seccadesini serer '' demeye başladılar. :)

.

süper bi lafmış,çok beğendim..bi de o alınan evler yine erkeğin üzerine yapılıyor yani erkekler yine imtiyazlı her durumda..iyi ki bu gelenekler kalktı ya da biz önemsemiyoruz yoksa iki öğretmen maaşıyla iki erkek çocuğuna zor alırdık iki tane evi ha üçüncü de erkek olursa batardık valla :52:

süper bi lafmış,çok beğendim..bi de o alınan evler yine erkeğin üzerine yapılıyor yani erkekler yine imtiyazlı her durumda..iyi ki bu gelenekler kalktı ya da biz önemsemiyoruz yoksa iki öğretmen maaşıyla iki erkek çocuğuna zor alırdık iki tane evi ha üçüncü de erkek olursa batardık valla :52:

heheh baktılar devlet eliyle alıyorlar kızlar o malları geri, devlet çıkıyor karşılarına böyle bi söz türettiler :)erkeğin üzerine yapılsa da satış yoluyla da verilse o bozuluyor çoğunlukla anlaşılıyor hileli satış olduğu. ortak mal oluyor kardeşler arasında o alınan evler dükkanlar vs. :) valla ya hangi birine ev alınacak öyle olursa ohoo. bi de evlatlar arasında pozitif ayrımcılık olmaz ki kimisi de kızının üstüne yapıyor ne var ne yoksa o da ayrımclığın dik alası.

kızlar cevaplarınız için teşekkür edrim beni yanlış anlamayın lütfen gercekten cok doluyum fındık bahcesinde insanların içinde bana saçma sapan konuştu bizim gelin çalışmıyo acına ölüyo yaa dedi güya şaka yaptı ağlattı beni sinirim çok bozuk görümcem de nişanlıma söylemiş onların da arası bozulcak hangisini düşüneyim :43:

sizde içinizdekileri saklamak ya da başkalarıyla paylaşmak yerine güya şaka yollu söylerseniz hem rahatlarsınız hem de karşınızdaki de sizi anlar....içinize atıp fıtratınıza asabiyet katmayın bence...

bence restı cek yoksa bu aılede uzulursun gıubıme gelıyor, daha evlenmeden etmeden esın yok ortada gel fındıga yardımet bana bıraz sacma geldı, hele kı durumları varsa bence bastırmadan olmayacak bu ıs, restı cek gerekırse dugunu ertelerım de, ben cok faydasını gordum ;)

o zaman diyeceksin ki adam a demiş b yapmış artık ayağımı ona göre denk alırım. niye kızıyorsunuz anlamadım. sizden ömce nişanlınız size diyecek ki baba son durum ne? ev var mı yok mu? hazırlığınızı ona göre yaparsınız. adam ya yalancı ya da evdeki hesap çarşıya uymadı. oğluma alana kadar önce bir baba evi olsun demiştir?

arkadaşlar tekrar söylüyorum bizim buralarda erkek çocuğunun evini barkını babası yapar.evin içindeki mutfak ve yatak odasını kız tarafı yapar Allah aşkına almak zorunda mı diyip durmayın ya.ev derdinde değilim ben gerçekten alacak gücü olmasa susar otururum ama bu şekilde ev alcam diyip diyip kandırılmak bizim zorumuza giden

sizin abiniz erkek kardesiniz var mi ?
babaniz ev aldi mi alacak mi?

su adetleri insanlar ne gpzel kendilerine göre ceviriyorlar cok gördüm
su an sizin icin demiyorum
kendi gelinimiz kiz tarafi evlenirken birseye karismaz birsey almaz satmaz dendi
kendi abileri evlenirken gelinden herseyi beklediler

findik toplarken hönk diye kalmaniza gerek yoktu
sunu söylemeniz yeterdi
sizinde benim babaminda ev almaniza gerek yok
nisanlimin eli kolu ayagi tutuyor
ikimizde saglikliyiz cok sükür

4 tane görümce var, onlara da ev alinacak mi evlenirken? Tek erkek cocuk zihniyetine en cok biz kadinlar karsi cikmaliyiz ki kalksin ortadan. Size adaletli geliyor mu bes kardese esit davranilmamasi? Kayinpederiniz herkesin icinde patavatsiz konusmus haklisiniz. Bu tip konularla ailemle muhatap olun lütfen deyin bence. Oglu icin ev almis ama sonra ya kizlarim diye düsünmüs olabilir. Mutsuz olurlar, eslerinden kötü muamele görürlerse siginacaklari bir yerleri olsun gibi düsünmüs olabilir. Belki de kiyamadi eve kendi oturmak istedi. Evlenceginiz kisinin ailesinin maddi imkanlarina ne kadar az güvenirseniz o kadar az hayal kirikligi yasarsiniz. Adetlerinizde ev olmadan evlilik yoksa da aileniz bunu diretmekte haksiz. Ortada 4 kardes daha var. Onlarin da hakki var alinan evde. Kayinpederiniz her cocuguna da ayni imkani sunabiliyorsa ne ala, ama imkani yoksa da kiraci olmanin nesi kötü? Nisanliniz bile tuttursa hayir o ev benim icin alindi o evde oturacagim diye, siz sagduylu olun yatistirin, kardeslerinin hakki gecsin istemem, calisir yapariz evimizi deyin.

çalışın evinizi kendiniz alın.kimse size ev hatta eşya almak zorunda değil.almaması bi eksiklik de değil.söylediğinize göre sizin için alındığı söylenmiş.ama demekki durumları kötü ve kendileri taşındılar.bu durumda niye bize vermediler diye kızacağınıza o adama üzülün biraz.ayrıca durumları kötüyse diğer kızlarına ev alamayacağı ortada.o zaman oturulan evde o kızların da hakkı var.
off çok sinirlendim.benim yakınlarım 30 yıl çalıştılar ne şartlarda.bir evi zar zor alabildiler.henüz hayatın başındasınız evim yok çook derdim var yazıp bir de asabi cevaplar veriyorsunuz.ne diyeyim allah başka dert vermesin evliliğinizde.zira siz evliliği mal mülk kendinize garanti evi de güvence mi görüyorsunuz anlamadım.insanlar çok zor şartlarda çalışıyor.eminim bir yolunu bulursunuz isteseniz..

Son düzenleme:
Yani bende bu olayı hep böyle bildim. Erkek tarafı evi alır, düğünü onlar karşılar kız tarafı ise nişanı ve kınayı halleder. Yani ben hep böyle bildim. Ki kızın kayımpederi önceden ev alcam şimdi almıcam dememiş olsaydı bile adamın baban alsın demesi terbiyesizlik. En azından sadece der ki kızım ben alamıcam şu anki durumum el vermiyo şimdilik kiraya çıksanız falan filan ,adamın öyle demesine bende hönk diye kalırdım yani.

Ayrıca burada tek erkek çocuk zihniyetinden kasıt erkek tarafı sadece bir kere olucaklar ve evi erkek tarafı alır diğer 4 görümcesine de evlenecekleri erkek tarafı alırsa alır.

Son düzenleme:
[/COLOR]
bal gibi ayrım. hemde feci bir ayrım. babanın aldığı ev oğlanın üstüne yapılıyor yani tapu erkek çocukta. peki kızın evlendiği adamında babası oğlunun üstüne yapacak evi. eee nerde kızın evi. yine erkeklerin üstünde ev.yine kıza bir şey yok...
kötü bir gelenek. erkeği kayıran:ssz:

kızlara ev yokmuş çünkü kızlara lütufmuş konu sahibi öyle yazmış. kızın zaten hiçbir şeye hakkı yok bu tip zihniyetlerde, kadın bir de üstüne ekonomik olarak özgür değilse; ev de kocanın üstüne -babaevine zaten dönemez- ola ki koca kötü çıktı yer dayağını oturur. buyrun size lütuf...

bu da dert mi cidden ya? herkesin derdi kendine büyük dicem de kim evlenirken ev alıp da evleniyor?

evlenen herkes ev mi alıp evleniyor? hayır insanlar kirada oturuyorlar çalışıyorlar biriktiriyorlar alıyorlar.

baba niye çocuklarına ev almak zorunda olsun hele ki kız erkek çocuğu ayrımı yapmak falan ne saçma.

böyle gelenek görmedim ya.

bir de almadı diye şaşırmanıza ayrı şaşırdım.

bizim orada öyle diyorsunuz da ben hiç bir yerde bu devirde böyle şey görmedim.

ev bu ya. kaç paradan alıyorsunuz herkesin çocuklarına ev almaya gücü yeter mi?:53:

bizim buralarda adettendir erkek çocuğunun evini barkını babası yapar

zihniyetiniz çok yanlış. armut piş ağzıma düş. kimse bir şey yapmak zorunda değil. alırsa teşekkür edersiniz de almazsa diyebileceğiniz bir şey yok. siz de evi olan biriyle evlenin madem evlenmek için ev lazım, ne diyelim.

evet Karadenizden bahsediyorum Trabzonluyum nişanlım Giresunlu her iki tarafta da böyle gördük böyle bildik erkek çocuğuna ev alırlar arkadaşım senin 5 cocuğunu biri kız ise merak etme evleneceği erkeğin de babası ona ev alcak ayrım değil bu
trabzonda giresunda herkes ev sahibi mi :53: hey maşallah...

tek erkek çocuk ve ev almak babanın görevi ilginç bir yaklaşım ne yazıkki aynı fikirde değiliz evlenmek üzere olanların ailesine güvenerek değil kendileri ev alarak yuva kurması taraftarıyım allah nasip ederse 2 sene içinde bunu yapıcaz

ek olarak aileinin diğer kızlarıda düşünmek gerekirse kim önce evlenirse erkek kız ayrımı gözetmeden ev verilmeli varsa ev verilmeli

benim babam bize ev verdi belli süre 2 sene kadar oturcaz keza erkek kardeşim var onla bana ayrı ayrı ev yaptı tek ev olsaydı bile ilk ben evleniyorum diye yine bana verilirdi ev

konu sahibesi sen kendine konduruyormusun erkek kız ayrımını sen nasıl ev bekliyorsan belki diğer görümcelerinde kendi babasından ev bekliyor

ki hiç bir baba kirada evi varken çocuklarının kira köşelerinde oturmasını istemez kız erkek ayrımı yapmadan

trabzonda giresunda herkes ev sahibi mi :53: hey maşallah...

yok be canım nerde :)

bunlar eskimiş hatta zaten kaldırılması gereken gelenekler..karadenizde kimse öyle gelenek görenek diye oğullarına ev almıyor,zaten genelde geniş aileleriz mümkün mü her oğlu bir ev? ha eğer almak isterse alır ki bu her yerde böyledir bildiğim kadarıyla.

çok eskiden varmış bu tür şeyler ki zaten o zamanlar da birlikte yaşanırmış.artık eşler çalışıp kazanıp kendi evlerini kendileri alıyor.her bölgede olduğu gibi.

Yani bende bu olayı hep böyle bildim. Erkek tarafı evi alır, düğünü onlar karşılar kız tarafı ise nişanı ve kınayı halleder. Yani ben hep böyle bildim. Ki kızın kayımpederi önceden ev alcam şimdi almıcam dememiş olsaydı bile adamın baban alsın demesi terbiyesizlik. En azından sadece der ki kızım ben alamıcam şu anki durumum el vermiyo şimdilik kiraya çıksanız falan filan ,adamın öyle demesine bende hönk diye kalırdım yani.

Ayrıca burada tek erkek çocuk zihniyetinden kasıt erkek tarafı sadece bir kere olucaklar ve evi erkek tarafı alır diğer 4 görümcesine de evlenecekleri erkek tarafı alırsa alır.

Bu arkadaşa alınmak zorunda da kardeşlere kocaları neden alırsa alır? Herkesin o zaman ya evi olan ya da evi almadan evlenmemesi lazım. Siz öyle bilseniz bile evlenir evlenmez kendi evlerinde oturan çift o kadar az ki, eğer tersi olsaydı herkes ev sahibi olmaz mıydı? Eskiden evi olan (babadan) çok kişi varmış, ve bu bir artıymış bunun yanında tam tersi evi olmadan evlenen kiracı olanda çok fazla. Yani yadırganacak bir durum değil bana kalırsa evlenmek için illa ev şart değil. Kayınpederin öyle bir yerde baban alsın demesi tabiki yanlış, konu sahibinin takılması gereken konu bu olmalıydı bence, tek erkek çocuk almalı vs. değil..

Benim babamlar 6 kardeş, bir halamın 5 tane dairesi var diğerinin 1 dairesi, hepsi evlendikten sonra edinilmiş mülkler bunun yanında sadece 1 amcamın evi var babam ve küçük amcamın yok. Buna rağmen dedemin olan 3 eski evi ve köydeki arsalarından tüm kardeşlere eşit pay düşecek. Kızlar evini aldı, oğullarıma fazla kalsın gibi bir durum yok, olmamalıda bence.

Back
X