• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir değil çok derdim var kızlar :'(

çevrenızdeki herkez erkek tarafından ev işinin halledılmesıyle evlenıyorsa

ve sıze ev alıcaz dıye söz verılıyorsa alınmıycanı nişanlınızdan değil ama onun babasından öğrenıyorsanız

çünkü nişanlıya söylenırse ortalık karışırmış konu sahıbı öyle yazmıştı buna şaşırmazmısınız

ben batıdayım burda bıle herkez oğluna ev alır acaba ben başka bı ulkedemıyım dıye düşünmeye başladım

Çok samimi iki arkadaşımın biri Trabzonlu diğeri de Rizeli. Deli gibi çalışıyorlar, çünkü babalarının bile evi yok ki kendilerine alınsın..
Sanırım çok çok da adet olan bir durum değil bu.. Ya da bizimkiler gerçekten Karadenizli değil. :(

Konuya gelince, baban alsın demek biraz hoş olmamış.. Olur babacım, oğlun babamın soy adını taşırsa seve seve alırız tabiki derdim ben herhalde.. Siz bişey dememişsiniz yine iyi..
Konu bence sizden çıkmış, nişanlınızın evine peşkeş çekilmiş anladığım kadarıyla, baba oğul hallederler bir şekilde. Ev şart değil, söz verilip tutulmadıysa o da adamın karakteridir, çalışmanıza bakın siz..

Kizlar ben arkadasi anliyorum biz gelinimizi alirken babasi illa ev olucak dedi babamin oyle bir imkani yok malesef ev yoksa ozaman birlik götürün dedi babamda bu kadar devamli ev mevzu olunca tamam dedi ben kiraya gidicem onu kendi evimde oturtucam gelinimizin babadi ozaman razi oldu yok oyle bisey olmaz kiraya gitsinler diye bizim gelinde evin tek kizi ve oyuzden babasi sıkıntı cekmesin diye ev istedi bazi yorelerde ev var ama bizde giresunluyuz 3kizkardesiz babam hicbir damadina ev alacaksın demedi esimde trabzonlu almanyadayiz ama burda kiradayiz trdede evimiz yok malesef okadar ugrasiyoruz bir ev alalim diye ben trye gelince ailemde kalıyorum ev almakda kolay is degil malesef

Nişanlınin babasiyla sorun yasayip "benim nisanlim yetim" diyorsun. Ben hic birsey anlamadim bu isten :) ayrica maddi durumu cok cok iyi olsa bile hic bi gerekce sunmadan da almiyorum diyebilir. Senin baban alsin lafina da takilma bence. He de gec. Allah yasatmasin da evlenince ne sorunlar cikiyor. Bunlar hatirlanmaz bile.

ben de trabzon'luyum. kaç halamı kaç kuzenimi evlendirdik ben böyle bir geleneğimizin oldugunu yeni öğreniyorum. bir arkadaşın da dediği gibi o zaman karadeniz'de kiracı kalmazdı. bence burdaki çogu eleştirilerin sizin aleyhinize olmasının sebebi sizin üslubunuz. çünkü yardımcı olmaya çalışan ilk arkadaşa çok sert konuşmuşsunuz. hani acımdan da demeyin çünkü bu ert konusturmayı gerektirecek bir dert değil. hani benim de dertlerim bu kadar basit olsa. ayrıca bir kadın olarak siz bile erkeklerin üstün oldugunu vurguluyorsunuz ya şaşkınım. gelenek diyip geçmeye gerek yok, günümüzün yaşam şartları belli. eskisi gibi güç erkekte değil ki siz eski geleneklerle günümüzün erkeklerini kadınlardan üstün tutarsanız daha çok eleştirilirsiniz.

Bana da kayın pederim yaşadıkları şehirdeki evi satıp buradan alabileceklerini söyledi ama kabul etmedim. Adam yıllarca emek vermiş içinde kiracı var hem de bir görümcem varken ben o kadar bencil olup da o evi sat bize burdan al diyemem açıkcası benim ailem beni böyle yetiştirmedi. Zaten düğün yaptılar insanlar borca girdiler hem de eşimin kardeşinin hakkı olduğu bir malın üstüne oturmak hiç bana göre değil. Tek çocuk olsa da böyle bişey yapmasını istemezdim. Allah korusun başlarına bişey gelse yine malı mülkü evlatlarının. Ama sadece kocama verilsin istemem görümcem varken kanunlarda bile kız erkek ayırmıyorsa bizim hakkımız yok. Dinimizde bile kadının da hakkı var.
Bence evlenmeden bu konulara girmeniz iyi olmamış, kirada oturan o kadar insan varken siz neden oturamayacaksınız. Ben de doğduğumdan beri kendi evimizde oturdum babamın iki tane daha evi var çok şükür ama hiçbiri miras değil hepsini annemle birlikte yapmışlar. Allah izin verirse bizlerde yaparız. Kafana bu kadar takıp büyütülcek bi konu değil. Kaç tane karadenizli arkadaşım var hiçbirinde böyle bişey duymadım ben insanlar işine gelene adet töre diyorlar.

ev alsın demiyor direk ev almamıza yardım etmicekmiş diyor. Harbidenn ha ne ters cevaplar veriyosunuz aynı şey ya sizinde başınıza gelse kaplan kesilirsiniz

kızlar cevaplarınız için teşekkür edrim beni yanlış anlamayın lütfen gercekten cok doluyum fındık bahcesinde insanların içinde bana saçma sapan konuştu bizim gelin çalışmıyo acına ölüyo yaa dedi güya şaka yaptı ağlattı beni sinirim çok bozuk görümcem de nişanlıma söylemiş onların da arası bozulcak hangisini düşüneyim :43:

cahil insanlar işte nişanlına anlat durumu bi el atsın çalışmıyosam sanane yani.

Konunuzu okuyunca tek dusundugum
"Vay be, keske bende evlenince cocuklara evlerini aileler alir kulturunde buyuseydim"
Ev almak da neymis yahu ben kilik kiyafetimi bile liseden beri kendim karsiliyorum.

konu sahibi arkadaşım sana hak veriyorum şöyleki;
eğer bir ailenin durumu iyi ise yani oğluna ev alacak kadar var ise almak zorunda...
Haa durumu yoktur bellidir almaması normal
ama varken alınmaması çok üzer insanı açıkçası

brde size alıcaz diye söz verilmiş sanırım bu dahada kırıcı
birde baban alsın demesi oğlunu iç güveysi verecek sanırım

valla şu var erkek tarafının durumu iyi ise yapacak arkadaşım
ama durumu iyi ise tekrar diyorum yoksa yapmaması normal

Back
X