bende insansız iş arıyorum valla çalışmıyorumda şu anen iyisi biz kuralım bi tane
![]()
insansız bir iiş cidden ne var ya. keşke ressam falan olsam.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bende insansız iş arıyorum valla çalışmıyorumda şu anen iyisi biz kuralım bi tane
![]()
insansız iş söylüyorum arkeoloji paleontoloji jeoloji ve daha bilimum toprak altı ....lojileri
antropoloji ve patoloji de olur ama orda insan var ...ölü olarak
Çalışan herkese Allah yardım etsin, insanları memnun etmek zordur, hele ki karşısındakininde insan olduğunu unutarak yaklaşanları memnun etmek daha zordur, çalışanlara bir güleryüzü, bir merhaba'yı, teşekkür'ü çok görenler var malesef.
Ben çalışan biri değilim, hiç çalışmadımda ama bankaya, hastaneye, fatura ödeme merkezlerine gittiğimde bir tebessümün, bir teşekkür'ün herşeye değer olduğunu gördüm zira işini yapan memura teşekkür ederim, iyi çalışmalar dediğimde dönüp yüzüme şöyle bir bakıyor ve tebessümle iyi günler dileyerek gönderiyor.
Karşılıklı hoşgörü ve saygıyla neler olmaz ki...
ilk dersti. bide 60 yaşında insan.öğrencim de olsa büyük olduğu için çok oteriter olamam yapı olarak uysal biriyim. çok otoriter olamıyorum bi de kurum olarak da öyle sert yaklaşırsam şikayet falan olur diye çekiniyorum.
ilk dersti. bide 60 yaşında insan.öğrencim de olsa büyük olduğu için çok oteriter olamam yapı olarak uysal biriyim. çok otoriter olamıyorum bi de kurum olarak da öyle sert yaklaşırsam şikayet falan olur diye çekiniyorum.
halk eğitim değil de benzer. ücretsiz kurslar veren bi yer. kursiyer memnuniyeti de önemli çalıştığım yerde. zor yani. en iyisi devlet :)
bunun adına Hayat mücadelesi derler.....adeta Savaşıyorsunuz...
bir zamanlar bizlerde çalıştık ama çalışanın saygı gördüğü, emeğe değer verildiği zamanlardı...şimdi artık herşey almış başını gidiyor, allah güç versin, sabır selamet versin....
Kepçe operatörü olalım kızlar![]()
![]()
Bende öğretmenim arkadaşım hiç üzmeyin kendinizi.Karşınıza heryıl bu tip insanlar çıkacak.Devlette de olsanız bu tip öğrencileriniz olacak.Hele lisede,çok daha fazlası.Siz kırmadan karşınızdakini susturmayı deneyeceksiniz.Bu sözü söyleyenin yanına gidip gözlerinin içine gülerek "Bende beklemekten sıkılıyorum ama bazı arkadaşlarınız yavaş.Mecburum beklemeye" diyeceksiniz.Baktınız değişmiyor hiç uğraşmayın.İşine gelmeyen gider.Bu arada sınıfta sivrilenleri kurs yönetimine bildireceksiniz ki o kişilerin şikayetleri kaale alınmasın.
İnsansız iş ben de istiyorum.Önüme yüzlerce dosya konsun.
Hiç şikayetsiz yaparım.Ama iş insanlara laf anlatmaya gelince zorlandığımız
oluyor gerçekten.Bir ara sağlık kurulunda çalışıyordum.Vatandaş geliyor:
-Özürlü maaşı alacağım rapor istiyorum.
-Tamam dilekçe,5 resim,kimlik vs.
-Resim 3 tane var olmaz mı ya da kimliğim yanımda değil olur değil mi?
-Olmaz kabul edemiyoruz maalesef
-Bir kereliğine kabul etseniz olmaz mı,kendi tanıdığınız olsa nasıl hemen kabul ederdiniz
hiç problem çıkarmazdınız,yapacaksın işimi benim vergilerimle maaş alıyorsun vs.
Yine gelir vatandaş:
-Çok ağır özürlüyüm devlet maaş veriyormuş rapor alacağım.(Bunu söyleyen şahıs turp gibi karşınızda duruyordur.)Yine de
bir yanlış anlaşılma olmasın diye sorarız:
-Hasta kim?
-Benim.
-Neyiniz var?
-Çok başım ağrıyor,bazen gözüm kararıyor,bir de tansiyonum var ilaç kullanıyorum.
Bizi en çok yoran konuşma, şahıs evrak işini halletmiştir.Bitmiş evrak memura teslim
edilir:
-Evraklarınız tamam,yan tarafta toplantı salonu var.Hastanızı saat 2'de oraya getirmeniz
gerekiyor.
-Nerede toplantı salonu.
-Yan tarafta,iki kapı sonrası.
-Bulamazsak ne olacak.
-Bulursunuz üzerinde yazıyor toplantı salonu diye,ikide geldiğinizde bize tekrar sorarsınız
biz sizi yönlendiririz.
-Kaçta gelecektik.
-Saat ikide.
-Hastayı getirmiyorduk demi?
-Hayır hastayı getirmeniz gerekiyor.
-Saat kaçtaydı?
-İkide.
-Nereye getirecektik.
-Yan tarafta toplantı salonu var.Oraya getiriyorsunuz.
İnanın abartısız anlatıyorum bu konuşmaları.Üstelik ben burada kısa bile kestim.
Daha bile uzayıp gittiği oluyordu bu konuşmaların.Ama insan alışıyor,hatta bir
kerede anlayıp giden oluyor o zaman bize tuhaf geliyor.Acaba anladımı ki diye.
Bu arada bütün koridor boyunca levhalarla nasıl başvurulacağı,ne evrak gerektiği,
toplantının kaçta nerde olacağı gibi ayrıntılar yazıyor.
mesele birazda "ücretsiz kurs" da zaten. insanlar ya ciddiye almıyorlar ya da zaten para vermiyoruz diyip kendilerince ciddiyetsizlikler yapıyorlar. para verseler bu kadarını yapamazlar. zaten huzuru bozuyorsa gereken yapılır. diğer kişiler tepki gösterir o insanda susmak zorunda kalır. her meslek zor malesef.
insansız bir iiş cidden ne var ya. keşke ressam falan olsam.
devlette de epey bir süre ücretli öğretmenlik yaptım. orası da zor gerçekten. aslında demek istediğim şuydu belki kadrolu olsam daha dik olabilirim. çok sivrilemiyorum işimden olurum diye. yoksa patır patır cevap verip ukalalık yapanları susturabilirim ama sonra gider şikayet eder. şikayet oldu mu haklıya haksıza bakmazlar. o kadar emek veriyorum. insanların bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum. bi iki art niyetli insan için bunları ziyan etmek istemiyorum. malum övmeye gelince kimse övmez de şikayete gelince çok kişi olur.