Bir derdim var

Birpapatyagolgesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2017
2.052
2.589
133
Merrhaba arkadaslar
Evet bir derdim var ve gercekten de bulamiyoruz.
Annem bi kac zamandir geceleri birdenbire carpintisi olup uyanmaya basladi. Sirtindan vurup kalbi pat pat atmaya basladi. Bununla ilgili kardiyolaga gittik. Devlet hastanesinde. Acile gittik. Ama tatmin olmadik ozele gittik. Evet bir takim rahatsizliklar cikti. Kalp sol duvarinda kalinlasma var dedi. Ve bizi balikesir ataturk de baska bir doktora yonlendirdi bi de o kontrol etsin dedi. O doktora gidene kadar annem her gece fenalik gecirdi binkac kere acile gitt. Acilde de ekg (dogru yazmisimdir umarim) si temiz cikti. Annemin agzi girtlagina kadar kurumaya basladi ve ustune kilo verdi. Ama bu kilo vermesi uykusuzluk ve yemekten kesilmesinden de olabilir.
Neyse dahiliyeye gittik dahiliye kan idrar testi istedi. Ama benim israrlarimla annrmler istanbula geldi. Test sonuclari e nabiz da var. Simdi ben annemi.dahiliyeye mi gotursem., Uyku apnesinden supheleniyorum oraya ki gotursem ne yapsam. Panikataktan da supheleniyorum ancak agzi cok kuruyor nefesini de kesiyor. Girtlagi dugumlenip boguluyor gibi oluyor.

Bu konuda ne yapmaliyim yardiminiİ rica edecegim

Öncelikle çok geçmiş olsun. Kalp işi ihmale gelmez. Panikatak ise bunun bir tetikleyicisi olmalı. Önce fiziksel problemden başlayıp gerekirse aynı anda terapiye psikoloğa gitmesinde fayda olabilir.

İstanbul da anneniz , ilk olarak kabine bakdirin Mehmet Akif Ersoy kalp damar var, Küçükçekmece de çok iyi bir kalp hastanesi hemen 182 yi arayıp randevu alın yada fenalasdigi bı anda aciline götürün ilk önemlisi kalp belki ilaç tedavisi filen vardır.

Arkadaslar annemi balikesir de yazlik bir semtte yasiyor. sadece annem babam. Annem cok gonullu gitmesi bizden uzaklasmak ona iyi gelmedi psikolojisi biraz bozuldu . Kalbe gelince 3 u devlet biri ozel olmak uzere 4 doktora kalp doktoruna yani 4 kalp doktoruna goturduk evet ritim bozuklugu var . Evet tamamen kalben de saglikli degil ama yasadigi seyin bununla alakasi olmadigini soyluyorlar. Ozeldeki kalp doktoru 1 saat ilgilendi anlatti falan.
Simdi en sonunda ikna ettm geldiler istanbula. Mesela simdi yanimda cekyatta uyuyor. Normalde horlamaya gecer ve tikanir gibi uyurdu.sicraya sicraya terleslye terleye. Ama simdi sicrama kismina gelmiyor. Direk uyaniyor ve agzi tebesir gibi kupkuru. Ve cok korkuyor . Ve asla kalpten olmadigina inanmiyor. Ben uyku apnesinin ilerledigini dusunuyorum. Acabaa??
K Kahvekokusu34 Y Yeocachingu Neolacaksimdibuis

Tiroidine bakıldı mı? Bahsettiğiniz tüm belirtiler annemde de vardı, birçok farklı şeyden şüphelendik. İlk gittiğimizde kalpçi de anlamadı, ritim bozukluğu dedi. Tam farklı ilaçlar yazacaktı ki son anda tiroide bakmak aklına geldi. Meğer tiroid hormon seviyesi çok yükselmiş. Bi hapla dengelediler. Mutlaka baktırın.

Bu tarz semptomlar sadece kalpten olmayabilir, mide, hormonlar ve diğer farklı faktörler de etkili edebilir. Bir check up yaptırın içiniz rahat etsin.

Sıçramıyorsa uykusunda güvende olduğunu hissediyor olmalı. Integrall dedikleri doğru, tespiti de zor değil şükür. Ablam da tiroit tedavisi oldu, onun çok çalıştığından çok zayıfladı. Çarpıntısı da vardı. Yüz kollarında yoğunlaşma ile farketti durumunu. İlaçlarını bir süre kullanınca düzeldi şükür. hazır başlamışken bence check-up yaptırmak daha mantıklı olabilir. Hepimizin yılda bir yaptırması lazım işte ama canımız tehlikeye düşünce sarılıyoruz ona.

Tam bir teşhis koyamadilar mi ? Doğru düzgün bir yere götürün derim .. bugün hastaneye gttim dogru düzgün yüzüme bakmadı soru soramadım ağzıma tiktı lafları ..malesef her doktor ilgili olmuyor

Dahiliyeye mi gitmeliyim sizce

Uyku apnesinde 10sn yi geçen nefessiz kalma ve ardından kükrercesine horlama oluyor. Kbb ya da göğüsle görüşebilirsiniz. Ancak uyku apnesi kilo verdirmiyor. Bana psikolojik gibi geldi sorunu, bir psikologa vr psikiyatriste eş zamanlı götürmeyi ihmal etmeyin derim

Diyabet ağız kuruluğu yapar ve hızlı kilo verdirir. Bunun yanında uyku apnesi de olabilir, panik atakta..

Dahiliyeye gidip tam kan tetkiki isteyebilirsiniz. Ben çarpıntı, halsizlik, sürekli uyuma isteği, yürümede dengesizlik, kolda uyuşma gibi sorunlar yaşıyordum ve her yerde uyuyordum hep halsizdim. Sebebi B12 vitaminimin alt sınırında altında olmasıymış. Bazen ufak gördüğümüz şeyler tahminimizden daha büyük sıkıntı oluşturabiliyor. En azından kan değerleri normalse sizi ona göre farklı bir bölüme yönlendirirler.

Tiroid belirtilerine benziyor. Bunun için kan testinde ayrıca istenmesi ve ultrason çekilmesi gerekiyor boyun bölgesinden. Endikronolog a gitmelisiniz.

of of annem de annenize benzer şeyler yaşadı. anakradaki en iyi doktorlara gitti. en son bir tanesi dedi ki artık doktor gitme bir şeyin yok. anksiyete bozukluğu var sende.

psikologa gitmekte fayda var.

Bahsettiğiniz durum panik atak gibi duruyor. Kalp rahatsızlığı ile birbirini tetikleyebilir. Dahiliyeye elbette gidin tüm sonuçlarına baktırın. Ama psikaytriye de muhakkak gidin ihmal etmeyin.

Burada koyulan tanılar sizi yanlış yönlendirir. Tıbbi tavsiye almayın lütfen. Panik bozukluk ya da başka bir şey varsa gittiğiniz dahiliye ya da kalp doktoru bunu göz önünde bulundururak sizi yönlendirir zaten. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…