• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var...

Serap3535

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2009
38
2
98
İzmir
Arkadaşlar; bir tanıdık vasıtasıyla evlilik kararı için biriyle tanıştım.Ben öğretmenim tanıştığım kişi hava uzman çavuşu.Askeriye ile ilgili olan terimlere yabancıyım açıkçası bu mesleğin zor yönlerini bilmiyorum.Tayin olayları özellikle kafamı karıştırdı.Görevi boyunca 3 yada 4 kez şehir değiştirmesi gerektiğini söyledi.Havacılığın kara ve jandarmaya göre iyi olanakları olduğunu ve rahat edeceğimi söyleyip olumlu yönde beni ikna etmeye çalışıyor kısa süre içerisinde olumlu yada olumsuz yanıt vermem gerekiyor.Eğer aramızda bana yardım edebilecek asker eşleri yada yakınlarında bu mesleği yapanlar cevap verirse çok memnun olurum,şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar; bir tanıdık vasıtasıyla evlilik kararı için biriyle tanıştım.Ben öğretmenim tanıştığım kişi hava uzman çavuşu.Askeriye ile ilgili olan terimlere yabancıyım açıkçası bu mesleğin zor yönlerini bilmiyorum.Tayin olayları özellikle kafamı karıştırdı.Görevi boyunca 3 yada 4 kez şehir değiştirmesi gerektiğini söyledi.Havacılığın kara ve jandarmaya göre iyi olanakları olduğunu ve rahat edeceğimi söyleyip olumlu yönde beni ikna etmeye çalışıyor kısa süre içerisinde olumlu yada olumsuz yanıt vermem gerekiyor.Eğer aramızda bana yardım edebilecek asker eşleri yada yakınlarında bu mesleği yapanlar cevap verirse çok memnun olurum,şimdiden teşekkür ederim.

Uzman çavuşluk tarih olacak artık. Paralı er modeli oturduğu zaman. Bence bir farkı yok. Sözleşmesi fes edilebilir. Benim babam askeriye mensubuydu. Kendi aralarında ast üst meselesinin nasıl bir çatışmada olduğunu tahmin bile edemezsin. Kesinlikle yermiyorum bu mesleği ama insan zorunlu olmadıkça bu işe yönelmez diyorum.

Nedir bu acele, tanımadan nasıl karar vereceksiniz ki? Meslek ve yaşayacağınız şehirler evlilik için aradığınız tek kriter mi?

bu konulardaki en tecrübeli isim olarak..
evet havacılar karacılar gibi sık sık şehir değiştirmezler,fakat karşındaki bir uzman çavuş ast rütbelerin en altı çoğunluğu mesleki ömrünü doğuda ve karakollarda geçirirler,senin arkadaşının pozisyonunu bilemedim şimdi..
ha genel itibariyle bulundukları konumun problemlerinden ötürü %80 de pek bi asabi olurlar..iyi tahlil et lütfen.

Nedir bu acele, tanımadan nasıl karar vereceksiniz ki? Meslek ve yaşayacağınız şehirler evlilik için aradığınız tek kriter mi?
Tanımak için uğraşıyorum bende. Acelem sadece karşı tarafa umut vermemek önceden mesleğin problemlerini bilmek.Mesleği dışında kafamda hiç bir soru işareti yok. İleride karşıma çıkıçak sorunları öğrenmek istedim o kadar.Fikriniz yoksa yorumunuzda olmasın lütfen :)

Uzman çavuşluk tarih olacak artık. Paralı er modeli oturduğu zaman. Bence bir farkı yok. Sözleşmesi fes edilebilir. Benim babam askeriye mensubuydu. Kendi aralarında ast üst meselesinin nasıl bir çatışmada olduğunu tahmin bile edemezsin. Kesinlikle yermiyorum bu mesleği ama insan zorunlu olmadıkça bu işe yönelmez diyorum.

Evet istediginiz esyalari alamazsiniz. O sehir senin bu sehir benim gezersiniz.

evet havacılar karacılar gibi sık sık şehir değiştirmezler,fakat karşındaki bir uzman çavuş ast rütbelerin en altı çoğunluğu mesleki ömrünü doğuda ve karakollarda geçirirler,senin arkadaşının pozisyonunu bilemedim şimdi..
ha genel itibariyle bulundukları konumun problemlerinden ötürü %80 de pek bi asabi olurlar..iyi tahlil et lütfen.

Teşekkür ederim,görüşleriniz için.

Tanımak için uğraşıyorum bende. Acelem sadece karşı tarafa umut vermemek önceden mesleğin problemlerini bilmek.Mesleği dışında kafamda hiç bir soru işareti yok. İleride karşıma çıkıçak sorunları öğrenmek istedim o kadar.Fikriniz yoksa yorumunuzda olmasın lütfen :)
Çok kabasınız, havacı çavuş kuzenim var. Yorumumun devamı gelecekti ama kısa sürede olumlu olumsuz bir cevap vermem gerekiyor diyince sizin adamın aceleye getirmesi tuhafıma gittiğinden ilk bunu sormuştum.

Kardeşim askerdeyken uzman çavuşlara gıcık oluyormuş. Kompleksliydi çoğu diyor. Ben geldim onlardan üst rütbeli olmama delirdiler, bir sürü sorun çıkarmaya çalıştılar bana demişti. Erlere, bizi dinleyeceksiniz, komutanınız biziz gibi dayatmalarda bulunup, kardeşim ve diğer yedek subaylara isyan başlatmışlar :D Kendisi uzun dönem gitmişti, son 3 ay teğmen olduklarında ise tamamen delirmişler. Uzman çavuşla evlenirken iyice araştırmak gerekli diyip duruyordu sanki kendini isteyen uzman çavuş bir bayan var :pEvlerinde ne oluyor kim bilir.

Acele etmeyin derim ben. Mantık evliliği değil de aşka yönelin. ama yaş da önemli bir faktör...

Yermek veya eleştirmek için söylemiyorum ama askeriye ve emniyetten hep uzak durmuşumdur.
Enine boyuna düşünün öyle karar verin derim.

Kardeşim askerdeyken uzman çavuşlara gıcık oluyormuş. Kompleksliydi çoğu diyor. Ben geldim onlardan üst rütbeli olmama delirdiler, bir sürü sorun çıkarmaya çalıştılar bana demişti. Erlere, bizi dinleyeceksiniz, komutanınız biziz gibi dayatmalarda bulunup, kardeşim ve diğer yedek subaylara isyan başlatmışlar :D Kendisi uzun dönem gitmişti, son 3 ay teğmen olduklarında ise tamamen delirmişler. Uzman çavuşla evlenirken iyice araştırmak gerekli diyip duruyordu sanki kendini isteyen uzman çavuş bir bayan var :pEvlerinde ne oluyor kim bilir.
uzman çavuş hatun ha :KK48::KK48::KK48::KK48:

Evliliğe sadece mantık çerçevesinden bakmayın,işi şöyle ise olur böyle ise olmaz şeklinde bakmayın. Karşınızdaki her kim olursa olsun üzülürsünüz. Bir asker kızı olarak askeriyede alt üst ilişkisinin seni yorabileceğini düşünüyorum. En alt rütbe mensuplarından olduğundan zor bir iş hayatı olabilir. Size bu zorluklar aileler arası ilişkiler içinde yansıyabilecektir. Büyük olasılıkla bir an önce iş güç sahibi olmak için girmiştir. İşi olması çalışıyor olması bir erkek için çok önemli. Hayatını eline almış mı almış, gerisi gönül işi olması gerek. Forumda, eşi çalışmıyor diye üzülen arkadaşlar da var.

Asker milleti zordur cicim..disiplin baski dengesizlik cok var genelinde..ama havaci olmasi yine iyi..karacilara gore daha rahat oluyorlar...karakterini iyi cozumle askerle evlenip de mutsuz olan veya ayrilan cooook arkadasim var...

Bence asker biriyle sevmeden evlenmek cok akil kari degil, cunku adamin da dedigi gibi bolca tasinacaksiniz. Yani bu gocebe hayata katlanmak icin iyi bir sebebiniz olmali, sevmiyorsaniz ordan oraya tasinmaktan bir sure sonra bunalabilirsiniz.

Askerler kadar iyi koca olamaz, evde karısının sözünden çıkmaz, hanım köylüdür, sabah akşam erkeklerle olduğundan daral gelir, evde tek komutan hanım olur. Net! Ama uzmanlar nasıldır bilmem. Uzak bir arkadaşın eşi uzman kız ev hanımı iyi bi evlilikleri var. Askeri ortamın prosedürleri seni yorar milletin kaprisi şu bu ama evin içinde sıkıntı olacak diye düşünmüyorum.

havacılar benim bildiğim kadarıyla da daha rahatlar. eşim jandarma uzman çavuş, özel harekatçı komando. çalışma şartları daha farklı bildiğim kadarıyla. ben de öğretmenim, atanmadım daha ama olsun :)
ben seviyordum, aşıktım eşim ilk aşkım benim... daha yüksek lisansım bitmeden evlendim her hafta iller arası mekik dokumayı göze alıp. mantık evliliği ne kadar mantıklı olur bilemem.
uzmanlar en alt kademe oldukları için karşındakinin bunu aşmış olması gerekiyor. eşim mümkün olduğunca eve geldiğinde taburu bırakır bir kenara... çok bir şey de anlatmaz bana...
tayin işi sıkıntı gerçekten; eşyalarını ona göre almalısın; oturduğun evi sahiplenemiyorsun vb.
kızıma istediğim gibi oda bile almadım mesela bu yaza en geç öbür yaz tayinciyiz diye. gittiğimiz yere göre alacağım. çünkü bu evden biraz daha küçük olursa sığamam istediğim odayla...

Askerler kadar iyi koca olamaz, evde karısının sözünden çıkmaz, hanım köylüdür, sabah akşam erkeklerle olduğundan daral gelir, evde tek komutan hanım olur. Net! Ama uzmanlar nasıldır bilmem. Uzak bir arkadaşın eşi uzman kız ev hanımı iyi bi evlilikleri var. Askeri ortamın prosedürleri seni yorar milletin kaprisi şu bu ama evin içinde sıkıntı olacak diye düşünmüyorum.

katılıyorum kendi adıma en azından ;)

Back
X