Bir derdim var

Merve12y

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
94
24
Arkadaslar merhaba gecen yil temmuz ayında diplomamı aldım mezun oldum laylaylom lakinn şuan halen issizim biliyorum kolay olmuyor ama kendimi çok ise yaramaz hissediyorum baska birseylerle ilgilenmenin disinda bir meslek sahibi olabilmek kendi ayaklarımının üzerinde durabilmek baska calismak deneyim elde etmek yükselebilmek ki zamanı geldiğinde güzel yerlerde olabilmek şuan 24 yasindayim ne ileri ne geri ise yaramaz hissetmek kendini cok moral bozucu ben nasil kariyer yapicam nasil yükselicem korkuyorum cok zaman gectikce üzülüyorum

İş hayatına aza tamah ederek başlamalısın.Armudun sapı üzümün çöpü demek olmaz.Her iş deneyimdir,atılgan ol
Atılgan olmak iyi hos da kariyer edinmek yükselmek istediğim tek bir departman var dolayısıyla sadece o konuda deneyim elde edersem yararıma olacaktır diye düşünüyorum

Maalesef Türkiye de mezun olduğun bolumle ilgili iş bulmak büyük lüks. Bence her ne olursa olsun bir işe gir. Yani mükemmel işi bekleme. Çalışcam dendikten sonra iş her türlü bulunuyor. Yaşın ilerliyor ve tecrubesiz olman büyük dezavantaj. Ne olduğu önemli değil ama bir ile gir ve çalışmaya başla bir yerden. Ben marmara uni iletişim mezunuyum sor bakalım mesleğinle ilgili ne yapabildin? Hiç bir şey. Üniversitede mağazacılkla başladım mezun oldum bulunduğum şehirde sektör çok zayıf inşaat sekterone atıldım daire sattım birkaç şirket değiştirdim sonra otomotiv firnasına geçiş yaptım sonra evlendim şuan eşimle supplement mağazamız var. Yani dediğim gibi iş hayatına bir yerden atışmak zorundasın

Ben eğitim fakültesi mezunuyum iki yıl atanamadım. Ücretli öğretmenlik yaptım. Kbende kendimi o süre zarfında çok kötü hissediyordum. Artık polisliği falan düşünüyordum. Şükür atandım. Sende takip edebilirsin memur alımlarını vs. Özel düşünüyorsan o başka tabii.

Maalesef Türkiye de mezun olduğun bolumle ilgili iş bulmak büyük lüks. Bence her ne olursa olsun bir işe gir. Yani mükemmel işi bekleme. Çalışcam dendikten sonra iş her türlü bulunuyor. Yaşın ilerliyor ve tecrubesiz olman büyük dezavantaj. Ne olduğu önemli değil ama bir ile gir ve çalışmaya başla bir yerden. Ben marmara uni iletişim mezunuyum sor bakalım mesleğinle ilgili ne yapabildin? Hiç bir şey. Üniversitede mağazacılkla başladım mezun oldum bulunduğum şehirde sektör çok zayıf inşaat sekterone atıldım daire sattım birkaç şirket değiştirdim sonra otomotiv firnasına geçiş yaptım sonra evlendim şuan eşimle supplement mağazamız var. Yani dediğim gibi iş hayatına bir yerden atışmak zorundasın
Doğru haklısınız ama şuan istediğim bölümle alakalı stajer olarak bile başlamak mutlu edicek beni

Varsa staj imkanın yap o zaman ama yoksa yelpazeni daha geniş tutmak zorundasın. Tek bir hedefe kitlenirsen çok beklersin. Keşke senin düşündüğün gibi olsa ama değil üzgünüm

heryere cv bırak..geçici olarak başka bir işe girebilirsin..bu sayede çevre edinirsin..

muhasebe, finans ve bankacılık alanında kendini geliştirmek ister misin?
özellikle bir tanıdığın vasıtasıyla cv bırak. muhasebe ofislerinde, mali müşavir yanında çalışabilirsin bir süre. ilk basamaktır bu yerler. bankaların çağrı merkezi olabilir, yabancı dilin varsa mesela İngilizce çağrı alabileceğin özel hastaneler olabilir. hastanelerin faturalama, finans muhasebe. bu arada kpss ye de çalışıp şansını denemelisin.
2.üniversite bile okuyabiliyorsun sınava girmeden. adalet ve hukuk olabilir. Yüksek lisans başlatabilirsin.

bol şans

X