• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir dert

Benim aklım almadı valla. Mesai bitimi pili de bitiyor insanın. Ailelerine ayıracakları vakti komşulara mı ayırıyorlar acaba akşamları falan?
Mesai bitimi dış kapının paspasinda yere yapisasim geliyor,bazen konu komşu yakalarsa nasılsın derse hemen ay kuduruyor bebeler hadi kaçtım ben diyip içeri giriyorum. Aylık yönetici toplantılarına bile çoğu zaman katılmıyorum dırdır dinlememek için. Evde üstüme atlamaya hazır 3 bebe varken kalan enerji kırıntımı da laklaga harcayamiyorum:kahve:

Benim icin zaten sorun degil de annem cok abartiyor ve aglayip falan beni baski altina aliyor.. Hatta o kadar abartti ki o kadin mahalleye senin hakkinda bir sey yayarsa evimizi satarim bile dedi

Offf abart. Toplumsal soruşturma kokusunu aldim konudan.

Bankaci aile, bir kadinin dedikodusundan dolayi evi satip taşincak öyle mi?

Gerçekten umarim faketir. Yoksa toplumun vay haline, eğer eğitilmiş kesim böyle ise.

Annenizin eğitimi o öyle kötü böyle cahil dediğiniz komşunun gözünden konuya bakmasına engel olamamış. 🤷

Kadın dediğiniz kadar kötü olup nasıl mahallede buu kadar hakimiyet kuruyor? Çalısan anneniz nasıl bu kadar komşu diyaloğuna girebiliyor, pek anlamadım oraları.

Sen İzmir'de yaşamıyor muydun torarikar? Yanlış hatırlamıyorsam menemenliydin. Orada yaşayan çok arkadaşım var ama böyle mahalle dedikoducularının olduğunu hiç duymadım.

Senin bazı konuları çok abarttığını düşünüyorum yani gereğinden fazla büyütüyorsun. Ailen de öyle sanırım.

Ha evet büyülü,efsunlu kadın.

Valla büyük ihtimalle kadının canını kızıyla alakalı yakmışsınız o da hepinizden böyle bir intikam alıyor.
Doğru mu kesinlikle değil ama herkesin nasıl inandığını da anlamadım. Demek ki doğru şeyler yayıyor mahalleye ki millet görüyor-inanıyor.

Annenize de şaşırdım, tam cahil hareketi elalem ne der’ci olmak. İnsan kendini bilmezin teki laf edecek diye kızının hayatını kısıtlar mı yahu.
Hayir ya ne alaka kadinin kizi? Olay soyle, o kadinin kizi bizden yasca buyuk birisi ve yillar boyunca annesiyle birlikte o da dedikodulara iftiralara katildi ve yillar sonra da o kizin nisanli biriyle beraberlik yasadigini duyduk, ama o konuyla ilgili kimse bir sey bile diyemedi zaten, konu kapandi gitti. Kadin ve kizi iftira dedikodu yapmalarina ragmen kendilerine baksinlar once demek icin yazdim onu

Gerçekten umarim faketir. Yoksa toplumun vay haline, eğer eğitilmiş kesim böyle ise.
Ee bide bayıl istersen Feriha repliği geldi aklıma hskdhdsksjsj

Sen İzmir'de yaşamıyor muydun torarikar? Yanlış hatırlamıyorsam menemenliydin. Orada yaşayan çok arkadaşım var ama böyle mahalle dedikoducularının olduğunu hiç duymadım.

Senin bazı konuları çok abarttığını düşünüyorum yani gereğinden fazla büyütüyorsun. Ailen de öyle sanırım.
Evet ama sadece aslen oraliyim canim.. Baska bir sehirde yasiyoruz

Hayir gercekten oyle.. Ben de anlamiyorum ve cozum bulabilmek icimi dokmek icin konu actim cunku gercekten cok bunaliyorum.. Bana da cok sacma geliyor ama konu ben degilim ki annemin bu hareketleri.. Yoksa benim icin normalde hava hos

Hayir ya ne alaka kadinin kizi? Olay soyle, o kadinin kizi bizden yasca buyuk birisi ve yillar boyunca annesiyle birlikte o da dedikodulara iftiralara katildi ve yillar sonra da o kizin nisanli biriyle beraberlik yasadigini duyduk, ama o konuyla ilgili kimse bir sey bile diyemedi zaten, konu kapandi gitti. Kadin ve kizi iftira dedikodu yapmalarina ragmen kendilerine baksinlar once demek icin yazdim onu
Tamam işte insanlar kendi hayatlarına bakmıyorlar napalım şimdi? Gidin kadına zorla baktırın mı diyeyim? E sizde cevap verin o zaman. Valla senin adına üzüldüm, ailen bankacı ama bi tane varoşun lafına bakıp evini yurdunu satıp gidecek kadar pasif insanlar. Dinlemeyeceksin anneni olacak bitecek. İlerde çok ezerler seni bu aileyle söyleyeyim. Daha 7 kat elden koruyamıyorlar, onun lafıyla seni kısıtlıyorlar ileride bi durum olduğunda nasıl arkanda duracaklar?

adı üstünde duymuşsunuz, gözlerinizle bizzat görmemişsiniz bile. belki de o kız da iftiraya uğruyor aynı sizin gibi? neden hemen inandınız..

Annenizin eğitimi o öyle kötü böyle cahil dediğiniz komşunun gözünden konuya bakmasına engel olamamış. 🤷

Kadın dediğiniz kadar kötü olup nasıl mahallede buu kadar hakimiyet kuruyor? Çalısan anneniz nasıl bu kadar komşu diyaloğuna girebiliyor, pek anlamadım oraları.
Annem calismiyor emekli bankaci

+1
Benim annem lise mezunu. Bizde dedikodunun bol olduğu tanındığımız bir yerde yaşıyoruz. Bana hep şey der.
“O bu şu her zaman konuşacak birşey bulur, onların sana saygısı için değil kendine olan saygın için hareketlerine dikkat et.”
Bu yüzden hep insan kendi için dikkat etmeli, çevredekilerin sözleri için değil.
Her yerde cahil kendini bilmeyen kesim var, dedikodudan kaçmak için fanusta falan yaşamamız lazım.

Aslında taşınsalar iyi olur bence. İzmir’in cidden ürkerek geçtiğim ender ilçelerinden birinde yaşıyor bildiğim kadarıyla. Şimdi bunu aşağılama olarak algılamayın, her ilde böyle semtler vardır. Anlattığı şeyler de yaşadığı yerin insan profiline çok uygun şeyler.

Aslında taşınsalar iyi olur bence. İzmir’in cidden ürkerek geçtiğim ender ilçelerinden birinde yaşıyor bildiğim kadarıyla. Şimdi bunu aşağılama olarak algılamayın, her ilde böyle semtler vardır. Anlattığı şeyler de yaşadığı yerin insan profiline çok uygun şeyler.
Hayır orada değil başka bir ilde yaşıyorlarmış.

Annesi söylemiştir hdhdhhd
Hayir burada ayrintili yazamiyorum ama baska bir sekilde ogrendik ve dogrulugu kesine cok yakin.. Annem zaten laf yapmayi bilen bir tip olsa beni bu kadar ezdirmezdi.. Ayrintili yazamadigimdan tam anlayamamis olabilirsiniz ama o kadinin iki kizi var ve yillar boyunca hep kocasi da dahil olmak uzere bu tarz dedikodular yaptilar.. Yani nedenini ben de tam olarak bilmiyorum ama basa cikilmaz bir aile.. Kizinin nisanli olayiyla ilgili durumun dogru oldugunu dusunuyoruz cunku diger kiziyla ilgili benzer bir seyi biz arkadaslarimizla yillar once gozumuzle gorduk.. Yani kendilerine bakmadan herkese camur atiyorlar demek icin belirttim onu

Hayır orada değil başka bir ilde yaşıyorlarmış.
Yok yav ailesi menemende yaşıyor. Menemenin yerlisiyiz diye övünüyordu bir ara net hatırlıyorum. Bu konuda da ailem yaşadığı yerin yerlisi demiş. Şimdi tanınmasın diye öyle diyordur muhtemelen.

Back
X