Bir doktoru iyice arastırmadan sakin tedavi olmayin

Üniversite hastanesine gitseydiniz keşke , orada birden çok doktorun denetiminde yapılıyor işlemler . Bence üniversite hastanesinden randevu alıp orada bir muayene olun . Komşu şehirlerden birinde vardır muhtemelen üni hastanesi.

Ben Ankaradayim ve Ankara dişe gittim. Çene cerrahi ameliyat dedi 15 bin istedi. Ortodontist de ben acil vakaları alıyorum yaptırdığın yere git dedi. Oyuncak oldum yani 🙁

Doktordan ziyade klinik de suçlu. 4 yil önce randevu almak için aradık mesela. Sekreter size geri döneceğim dedi saatlerce bekledik geri dönüş yok. Babam en sonunda kliniğin sahibini aradı. Böyleleri paramizi alalım da ne olursa olsun kafasindalar
Hepsini yaz o zaman. Ya da daha evvel aç telefonu söyle, her yere yazacağım diye. Çoğu zaman sonuç veriyor.

Doktor sizin dişlerinizin cekilmesine nasil sebep oldu acaba?
Ağrıya iki dişim için gitmiştim. Diğer dişlerimi de kaplama yapılması gerektiğini dolgusunun zamanı dolduğunu vs söyledi oysaki dolgularım çok da eski değildi herhangi bi şikayetim yoktu. Doktor ne derse doğru der kafasıyla bi güzel dişlerimi kestirdim. Kaplama yapılana kadar geçicileri takamadım ağız diş sağlığında yaptıranlar bilir ki o geciciler özellerinki gibi dişe oturmuyor. Diş etlerimi kestiği için hatta bi taraftaki gecicisi hiç olmuyordu doktor da takamadı elime verdi git falanca gün gel dedi. Gittim geldim çene yapım köpek gibiymiş ağız kapanışımda dişler birbirine kenetleniyormuş resmen böyle söyledi ölçüler uymadı ve 3ayda anca tamamlandı o süre zarfında dişler açıkta kaldı. Kaplamalar geldi artık doğru ölçüde yapmadığı halde taktı. Bi kaç ay içinde hava yaptı. Diş eti çekilmesi vs den dolayı değil ölçüsü doğru yapılmadığı için çürüme oldu kaplama altlarında ve özele gittim. Adam bu doktor öncesi diş filmine ve sonrasına vaktı. Kanallar yanlış yapılmış köke kadar inememişler vs dişler açıkta kaldığı için çürüme yapmışlar zaten cürüyenler kanallıydı kurtarılamadı derken 6 tane çekim geri kalanına 16 kaplama 4 köprü yapıldı şuan ağzımın arka tarafı komple kaplama 20lik dişlere bağlı köprülerim eğer 20lik dişlerim düzgün çıkmış olmasaydı olmayan parayla implant yaptırmak zorunda kalacaktım. Hikayem tam da böyle...

Köpek gibi ağız kapanışım olduğu için kaplamalar uzun sürdü ölçüler yanlış oldu diyen doktor insanları kasap gibi kesiyor bide insanlara suç buluyor. Özelde tamı tamıa çekimlerim vs 2 haftada herşeyim hal oldu diş etlerim çok hızlı iyileşti vs hiç bir probleö de olmadı tek ölçüyle ve bir prova yaptılar dişlerimi. 1.5 senedir de maşallahı var tık demedi. Söyleyin o doktorun allah belasını vermesin de kimin versin? Hakkımı asla helal etmiyorum.

Ağrıya iki dişim için gitmiştim. Diğer dişlerimi de kaplama yapılması gerektiğini dolgusunun zamanı dolduğunu vs söyledi oysaki dolgularım çok da eski değildi herhangi bi şikayetim yoktu. Doktor ne derse doğru der kafasıyla bi güzel dişlerimi kestirdim. Kaplama yapılana kadar geçicileri takamadım ağız diş sağlığında yaptıranlar bilir ki o geciciler özellerinki gibi dişe oturmuyor. Diş etlerimi kestiği için hatta bi taraftaki gecicisi hiç olmuyordu doktor da takamadı elime verdi git falanca gün gel dedi. Gittim geldim çene yapım köpek gibiymiş ağız kapanışımda dişler birbirine kenetleniyormuş resmen böyle söyledi ölçüler uymadı ve 3ayda anca tamamlandı o süre zarfında dişler açıkta kaldı. Kaplamalar geldi artık doğru ölçüde yapmadığı halde taktı. Bi kaç ay içinde hava yaptı. Diş eti çekilmesi vs den dolayı değil ölçüsü doğru yapılmadığı için çürüme oldu kaplama altlarında ve özele gittim. Adam bu doktor öncesi diş filmine ve sonrasına vaktı. Kanallar yanlış yapılmış köke kadar inememişler vs dişler açıkta kaldığı için çürüme yapmışlar zaten cürüyenler kanallıydı kurtarılamadı derken 6 tane çekim geri kalanına 16 kaplama 4 köprü yapıldı şuan ağzımın arka tarafı komple kaplama 20lik dişlere bağlı köprülerim eğer 20lik dişlerim düzgün çıkmış olmasaydı olmayan parayla implant yaptırmak zorunda kalacaktım. Hikayem tam da böyle...

Köpek gibi ağız kapanışım olduğu için kaplamalar uzun sürdü ölçüler yanlış oldu diyen doktor insanları kasap gibi kesiyor bide insanlara suç buluyor. Özelde tamı tamıa çekimlerim vs 2 haftada herşeyim hal oldu diş etlerim çok hızlı iyileşti vs hiç bir probleö de olmadı tek ölçüyle ve bir prova yaptılar dişlerimi. 1.5 senedir de maşallahı var tık demedi. Söyleyin o doktorun allah belasını vermesin de kimin versin? Hakkımı asla helal etmiyorum.

Size de geçmiş olsun. 😲 Baya uğraşmişsiniz.

Sonuç çıkar mı diyorsunuz yani

Ne kaybedersiniz ki? O arkadaşıma da doktor bilgi vermemiş internetten arastir tarzında bir şey söylemiş. O da cimer e bilgi edinme kapsamında yazmış meseleyi. Bir sonraki randevusunda doktor beni şikayet etmişsin, neden bana sormadın demiş😂 hem kuruma hem doktora ulasir cimer e yazdığınız metin ve cevap vermek zorundalar

Önceki konumu Diş teli taktirdiktan sonra disleri tekrar yamulan var mi? bilen vardır. Dislerim yamuldu üstüne bir de çenem kaydı. Buna rağmen kliniğe ne zaman gitsem doktor bana "Sen takintilisin. Sorun yüzünde kusurlarını sev" diyor. Ama bu doğuştan olan bir şey değil ki. Sonradan tedavi nedeniyle oluşan bir şey. Üstten cekmemeleri gerekirken 1 disimi çektiler. Şimdi dis teli tekrar takilirsa geri dönüşü olmayan şeyler olabilirmiş.
Bu sabah aileme avukata verelim mi dedim. Babam elimizde kanıt yok dedi. Annem de çok kızdı bana. Minareyi çalan kilifini da hazırlar biz her seyimizi satsak da onlarla sidik yaristiramayiz dedi. Aslında ailem de suçlu. Tanıdık diye tanımadan etmeden goturduler orada tedavi ettirdiler beni.
Size vereceğim en büyük tavsiye kesinlikle gideceğiniz doktoru çok iyi araştırın. Bundan sonra hiçbir doktora guvenmeyecegim.

Çok geçmiş olsun. Tabiki gidilen doktor çok iyi araştırılmalı. Bazen çok araştırsak da istenilen sonuç alınamıyor. Yine hüsrana uğranabiliyor. Ama bence daha da önemlisi tanıdıkla iş yapılmamalı. Bu yaşıma kadar hem kendi yaşayıp gördüklerim, hem de etraftan duyduklarım sonucunda tanıdıkla iş yapılmaz. İstisnalar muhakkak vardır ama çoğunluk böyle. Ne geliyorsa başımıza tanıdığa güvenmeden dolayı geliyor. Emin olun siz tanıdık olmasaydınız o diş hekimi size o şekilde tedavi uygulayamazdı. Yanlış diş çekemezdi. Velhasıl yanlış birşey uyguladı bu seferde telafi etmek için uğraşırdı. Tekrardan çok geçmiş olsun.

Back
X