bir el atıverin kızlar

sualp27

OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
6.283
2.955
33
iyigeceler kadınlar kulubünün güzel kadınları benim küçük bir sıkıntım var

konu işyeri açmakla ilgili

ben bebe iç giyim toka iplik eşarp corap vs satan küçük tuafiye tarzı bir dükkan acmak istiyorum ama iş konusundada ticaret konusundada tecrübesizim bu işi yapan arkadaşlar varmı

henüz araştırıyorum bana masraf hariç ayda 1000 1500 lira kalsa yine yeter öyle ucuk paralarda gözüm yok

sizce bu işte kazanç varmıdır yada önerebileceginiz başka bir sektör varmı

iş için ayırabileceğim bütçe 5 7 bin arası

araştırıyorum civarında butarz bir işyeri olmayan yer arıyorum ama adım bası tuafiye bebe giyim

fikire ihtiyacım var kızlar

Esnaflik zor iş bacım 5-7 bin çok küçük bir meblağ. Dukkani acmayla bitmiyor iş. vergisi,sigortasi,kirasi,stopaji,muhasebecisi bilmem neyi epey para gidiyor. Bir de daha malzeme alacaksin o parayla. biraz daha para biriktir öyle gir.

Ve de esnaflik yapacaksan ilk 6 ay dukkandan hiç bir beklentin olmayacak,oturma,taninma süreci. Bu zaman içinde cebinden yiyeceksin,herşeyi göze alarak adım at,sonra yıkım büyük olur.

Esnaflik zor iş bacım 5-7 bin çok küçük bir meblağ. Dukkani acmayla bitmiyor iş. vergisi,sigortasi,kirasi,stopaji,muhasebecisi bilmem neyi epey para gidiyor. Bir de daha malzeme alacaksin o parayla. biraz daha para biriktir öyle gir.

Ve de esnaflik yapacaksan ilk 6 ay dukkandan hiç bir beklentin olmayacak,oturma,taninma süreci. Bu zaman içinde cebinden yiyeceksin,herşeyi göze alarak adım at,sonra yıkım büyük olur.

ilk 6 ay birşey beklemeyeyimmi :KK43: bu kötü oldu işte yani kazncım olmasın 6ay razıyım ama en azından masrafım cıksaydı iyi olurdu diğerlerini eşim halederdi ben sadece içine alacagım malzemler için 5 7 bin düşüüyorm

ayda masraflar çıktıktan sonra 1000 1500 az bence o parayı satış danışmanı olsanız bile kazanırsınız esnaflığın stresi fazladır dükkanın masrafı çoktur annem emekli olunca küçük bir butik açmıştı kirası olmadığı halde ordan da geçinmedığı halde cevırememişti müşteri bekleme sitresi bile off ki off iyi düşünün derim ben

ayda masraflar çıktıktan sonra 1000 1500 az bence o parayı satış danışmanı olsanız bile kazanırsınız esnaflığın stresi fazladır dükkanın masrafı çoktur annem emekli olunca küçük bir butik açmıştı kirası olmadığı halde ordan da geçinmedığı halde cevırememişti müşteri bekleme sitresi bile off ki off iyi düşünün derim ben
eşim çalışmama karşı normalde sadece kendi işyerimiz olursa kabul ediyor işyeri açma istegim bundan aslında birde evde sıkılıyorm hem gelir kapım olur hemde sosyalleşirim diye heves ettim ama karar veremiyorum yinede

Bence bu tarz işlere önce dükkan açmadan başlanmalı, kendinizi tanıtın. Ürünleri önce cevrenizde satmaya başlayın, ilgi cekici şeyler satmaya gayret gösterin. İnsanların o ürünleri aradıgında akıllarına siz gelin. Sonra onlar da başkalarına duyaracaktır, dükkanı actıgınızda hazır müşteriniz olsun en azından.

evet bayan haklı önce evde apartmana akrabalara bir şeyler satıp deneyin bir amaç para kazanmak olmasın ama ticaret nasıl bir fikriniz olur severseniz dükkan açın bence

Valla 5 bine acilmaz uzun sure de ayda 1500 kar kalmaz bu tur dukkanlarda. Bence cinden yeni modern urunler getirt cevrene el altindan sat isi ilerletirsen de online sat

Bence bu tarz işlere önce dükkan açmadan başlanmalı, kendinizi tanıtın. Ürünleri önce cevrenizde satmaya başlayın, ilgi cekici şeyler satmaya gayret gösterin. İnsanların o ürünleri aradıgında akıllarına siz gelin. Sonra onlar da başkalarına duyaracaktır, dükkanı actıgınızda hazır müşteriniz olsun en azından.
çok haklısınız ama bu şehirde pek çevrem yok inşallah bir yolunu bulurum

evet bayan haklı önce evde apartmana akrabalara bir şeyler satıp deneyin bir amaç para kazanmak olmasın ama ticaret nasıl bir fikriniz olur severseniz dükkan açın bence
haklısınız bakalım ticaret bana göremi ama önce bunun için cevremin olması lazım

peki paramı başka nasıl değerlendirip artırabilirim sizce? borsa olur altın olur vs vs fikir verin arkadaşlar güzel bir araba almak istiyorum paramı artırabilirsem

İnşallah bu sizin için de iyi olur kafa dagıtmıs olursunuz, kendini bir uğraşa ya da işe vermeden , çevre de yoksa insan cok sıkılır. Cesaretiniz kırılmasın ama kesinlikle bence üstünde durun.
evet hem para biriktirmek istiyorum hemde sosyalleşmek ama korkuyorumda ticaret riskli sonucta

Valla hanimlar hakli ben de kisa sure once bir egitim kurumu actim arkadaslarla. Evdeki hesap carsiya uymuyor maalesef. Ayirdiginiz parayi misli misli geciyor. Reklam muhasebe defter acma parasi vergi levhasi vergisi kirasi faturasi coooook zahmetli is. Ki bende birde meb onayi itfaiye ve saglik onayi durumlari vardi. Para neyse halloluyor bir sekilde ancak stres cok cok fazla. Benim bir arkadasim isyerinden aldigi tazminatla cigkofte standi acti bastan hepimiz dalga gecti cunku hic anlamaz o tur islerden. Simdi aldi yurudu. İskuruyorum.com tarzi bir yerden bayilik buldu. Yani iyi dusunun derim. Kolayliklar dilerim.

peki paramı başka nasıl değerlendirip artırabilirim sizce? borsa olur altın olur vs vs fikir verin arkadaşlar güzel bir araba almak istiyorum paramı artırabilirsem
Bundan 4 5 ay once olsaydi dolar al derdim. Dolar cok yukseldi. Bence altin al altinin cok yukselecegini soyluyorlar. Tabi yine de emin degilim. Ama 6binlik altin al dursun kenarda. Biriktirir üstüne koyarsin her seferinde.
Ayrica cidden bu meblag cok az maalesef ki bir dukkan icin.
Su yabancı sitelerden getirtip instagram uzerinden satışa baslayin derim. Baya bir gidiyor. Hayirlisi olsun insallah..

Bu işler biraz da malınızın çeşidiyle ve sizin ilginizle çok alâkalı. Artık herşey var. Çok iyileri var. Hele ki büyük şehirdeyseniz herşeyin en Avrupası en ithali geliyor ama malınızın çeşidini onlarda rakip olacak şekilde (onların getirmedikleri- daha iyisi daha pratiği- DAHA UCUZU- sürümden kazanırsın belki- kadınların daha çok kullandığı ) getirirseniz daha rahat ayakta kalırsınız.

X