• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir elti sorusu

abladin

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
61
Puanlar
3
merhaba kızlar. biz eşimle yıllar önce evlenirken gönlümüzce güzel bir düğün yaptık. beğendiğimiz eşyaları aldık. masrafların büyük çoğunluğunu eşim kendi ödedi. ailesi de bir miktar destek oldu ama şükür maddi durumu iyi insanlardık ailenin üstüne çok yüklenmeye gerek duymadık. biz masrafları büyük ölçüde kendimiz hallettik onlar da destek oldular sağolsunlar aramız zaten iyidir eşimin ailesini severim.

sorun şu ki şimdi eşimin kardeşi evlilik aşamasında. ama müstakbel gelin sürekli kendi süreciyle bizimkini karşılaştırıyor. böyle saçma sapan karşılaştırmalara girip sonra da sürekli “üzülüyor” eşimin ailesi bize verdikleri maddi desteğin aynısını onlara da verecek. evlat ayrımı falan yok yani ortada. ama tabiki sadece onların verdiğiyle bizim yaptığımız şeyleri yapabilmeleri mümkün değil. sürekli gelinin her şeye üzülüyorum diye duygu sömürüsü yapması biraz sıktı canımı. kaynımı çok severim normalde, bizim maddi destek çıkabilecek imkanımız var aslında. eşimle de biz biraz destek olalım diye konuşmuştuk ama kız böyle yaptıkça şeytan dürtüyo kendi hallerine bırakalım diyesim geliyor

merhaba kızlar. biz eşimle yıllar önce evlenirken gönlümüzce güzel bir düğün yaptık. beğendiğimiz eşyaları aldık. masrafların büyük çoğunluğunu eşim kendi ödedi. ailesi de bir miktar destek oldu ama şükür maddi durumu iyi insanlardık ailenin üstüne çok yüklenmeye gerek duymadık. biz masrafları büyük ölçüde kendimiz hallettik onlar da destek oldular sağolsunlar aramız zaten iyidir eşimin ailesini severim.

sorun şu ki şimdi eşimin kardeşi evlilik aşamasında. ama müstakbel gelin sürekli kendi süreciyle bizimkini karşılaştırıyor. böyle saçma sapan karşılaştırmalara girip sonra da sürekli “üzülüyor” eşimin ailesi bize verdikleri maddi desteğin aynısını onlara da verecek. evlat ayrımı falan yok yani ortada. ama tabiki sadece onların verdiğiyle bizim yaptığımız şeyleri yapabilmeleri mümkün değil. sürekli gelinin her şeye üzülüyorum diye duygu sömürüsü yapması biraz sıktı canımı. kaynımı çok severim normalde, bizim maddi destek çıkabilecek imkanımız var aslında. eşimle de biz biraz destek olalım diye konuşmuştuk ama kız böyle yaptıkça şeytan dürtüyo kendi hallerine bırakalım diyesim geliyor
Kendi hallerine birakin daha evlenmeden kiyaslama ve ac gozluluk baslamis. Saniyor musun dugunden sonra gececek. Ac gozlulugu katlana katlana devam edecek araba mi aldin o da isteyecek yurt disina tatile mi gittin o da isteyecek. En iyisi siniri bastan cizmek.

biz eşimle yıllar önce evlenirken gönlümüzce güzel bir düğün yaptık. beğendiğimiz eşyaları aldık. masrafların büyük çoğunluğunu eşim kendi ödedi. ailesi de bir miktar destek oldu ama şükür maddi durumu iyi insanlardık ailenin üstüne çok yüklenmeye gerek duymadık

sorun şu ki şimdi eşimin kardeşi evlilik aşamasında. ama müstakbel gelin sürekli kendi süreciyle bizimkini karşılaştırıyor. böyle saçma sapan karşılaştırmalara girip sonra da sürekli “üzülüyor” eşimin ailesi bize verdikleri maddi desteğin aynısını onlara da verecek. evlat ayrımı falan yok yani ortada. ama tabiki sadece onların verdiğiyle bizim yaptığımız şeyleri yapabilmeleri mümkün değil. sürekli gelinin her şeye üzülüyorum diye duygu sömürüsü yapması biraz sıktı canımı.
Siz çalışıp çabalayıp kendi imkanlarınızla elinizden geleni yapmışsınız, eşinizin ailesi de içlerinden gelmiş bir miktar yardım etmişler.

Eltiniz çalışıyor mu? Eğer hem çalışmayıp hem üzülüyorsa kendisi bilir, ki yıllar öncesinin ekonomik şartlarıyla bugünün ekonomik şartları bir değil, bundan 5 yıl önce evlenirken rahat rahat eşya alınıp düğün vb yapılabiliyorken bugün her şey ateş pahası, eltiniz kendini sizinle kıyaslamak yerine yapabildiklerine odaklansın.

Onun söylediklerine kulak asmayın, umursamayın.

Yengesi abisi olarak kayınbiraderinize evlilik desteği yapacaksanız da bunu kendi bütçenizi aşmadan bir eşyasını karşılayarak yaparsınız, eltiniz için değil eşinizin kardeşini sevdiğiniz için onun hatırına.

Para olarak vermeyin ama, bu zamanla eltide alışkanlık yapabilir her üzülüyorum dediğinde sizden para gelecek beklentisine girebilir.

ya biz zaten biraz destek çıksak da üzüntüsü geçmiyor ki. bir şeylerin denk olması için sıfır bir araba parası vermemiz lazım onu da vermeyeceğiz tabiki. akrabalar aile dostları falan da iki evlat arasında ayrım yapıldı diyecekler falan diye konuşuldu bilmiyorum herkes üzülüyor şu anda durumlarına kimse ne densiz kız demiyor arkasından bu hikayede yanan ben oldum maalesef. evet çalışıyor kendisi de.

Ya yıllar öncenin ekonomik şartlarıyla bugün tabi ki bir değil ama ben nasıl karşılaştırdığını anlamadım. Yani o dönemde onlar da beraberdi süreci biliyor o şekilde mi karşılaştırıyor yoksa onun evindeki beyaz eşya şu benimki bu gibi mi?
Annem yuva kurana yardım etmek sevaptır derdi ama ben onun gibi düşünmüyorum valla. Yani hele bu kadar mızmız insanlara hiç tahammülüm yok. Tamam kayınailenizin verdikleriyle olmaz ama onlar da hiç mi biriktirmemişler para yani sonuçta siz de kendiniz almışsınız. İçinizden gelmiyorsa vermeyin zorunda değilsiniz sonuçta.

Aileler bence evlatları arasında eşitliği sağlamalı ve bunu yapıyorlar, siz geri kalanını kendiniz yapmışsınız, bu da müstakbel gelin hanımın kıyas yapmasını haklı çıkarmaz. O zaman onlar da kendileri yapacak, yapamıyorlarsa da sizlik bir durum değil. Gücü varsa daha çok destek olsun aileler o da kabul, hatta eşiniz de kardeşine uygun miktarda destek olabilir sonuçta kardeşi, ama bu karakterde bir insan(gelin) ömür boyu böyle davranır diye düşünüyorum, hep kıyas ve kıskançlık yapacaktır.

Bir de ben bize yaptıklarını onlara da yapacaklar kısmında şunu merak ettim nasıl yapılacak? Yani bize şurdan beyaz eşyaları aldılar onlara da ordan alacaklar mı? Yoksa bize şu kadar para verdiler onlara da onu verecekler mi? Yani küçük hesapların insanı olmak istemem ama ikisi çok iki farklı senaryo.

o dönemde beraber değillerdi ama tanışıyorlardı, aileler tanışıyor.

kız benim yüzüme hiçbir saygısızlık kötü hareket falan yapmıyor. çok kibar. sadece abla senin eşyaların çok güzel biz de oraya bakmaya gideceğiz abim (eşim) konuşsun da tanıdık indirimi yaptırsın diyor mesela. böyle makul şeyler söylüyor. sonra gidiyorlar orada fiyatta anlaşamıyorlar gelin hanım çok üzülüyor. üzüntülerini ve endişelerini nişanlısına anlatıyor. o da aile içinde anlatıyor herkes de kıza üzülüyor.

yapacakları yardım şu eşimin ailesinin altında tuttukları para var biz evlenirken belirli bir gram altını vermişlerdi ihtiyaçlara kullanın diye onlara da aynısını verecekler. artık neye ne kadar kullanacaklarını kendileri bilirler.

Mesela ne eksik altın mı düğün mü
her şeye üzülüyor ya. düğünü yaptığımız yere gidip fiyat aldılar olmadı. eşya düğün takı her şey yani

kız benim yüzüme hiçbir saygısızlık kötü hareket falan yapmıyor. çok kibar. sadece abla senin eşyaların çok güzel biz de oraya bakmaya gideceğiz abim (eşim) konuşsun da tanıdık indirimi yaptırsın diyor mesela. böyle makul şeyler söylüyor. sonra gidiyorlar orada fiyatta anlaşamıyorlar gelin hanım çok üzülüyor. üzüntülerini ve endişelerini nişanlısına anlatıyor. o da aile içinde anlatıyor herkes de kıza üzülüyor.

yapacakları yardım şu eşimin ailesinin altında tuttukları para var biz evlenirken belirli bir gram altını vermişlerdi ihtiyaçlara kullanın diye onlara da aynısını verecekler. artık neye ne kadar kullanacaklarını kendileri bilirler.

kaynın çok uyanık. abisi para çıksın diye dümen döndürüyor. kız bu kadar "üzülmemiş" bile olabilir. bence hiç duymazdan gelin ama kocanda el iyiliği varsa bilemem.

kaynın çok uyanık. abisi para çıksın diye dümen döndürüyor. kız bu kadar "üzülmemiş" bile olabilir. bence hiç duymazdan gelin ama kocanda el iyiliği varsa bilemem.
kaynım yıllardır tanırım dünya üzerindeki en iyi insanlardan biridir cidden. hiç ihtimal vermem.

Şimdi size takılan altın ona takılacak mı? bence fazla muhatap olmayın kıskanç insanlarla
takılmayacak tabiki. çünkü eşimin ailesi bize az masraf yaptılar üstüne bizim için ayırdıkları parayla takı taktılar. üstelik o takıların bir kısmını da eşim ödedi. şimdi kaynıma ayırdıkları parayla hem eşya dizip düğün yapıp aynı takıyı tabiki takamazlar yani.

Valla bence her şey olabildiğince adil siz hiç kafanıza takmayın sizlik bir durum yok. Daha iyileri sana olsun ablacım deyip geçin. Neyi nerden alacaklar, neye ne kadar para verecekler onların problemi.

Back
X