Bir erkeğin sadık bir kişiliğe sahip olduğunu çapkın olmadigini nasıl anlariz?

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.464
2.926
Yaşadığım aldatilma travmasindan çıkamıyorum. Karşıma birileri çıkıyor ana hepsine bu beni aldatır diye bakıyorum.

Bundan sonra karşılaştığım insanların sadik biri olup olmadığını nasıl anlarım. Bilgisi tecrübesi olanlar. . Lütfen yardım edin.

Mesela ben hicbi erkege güvenmem.Sevgilim bana sunu dese güvenmezdim ''sen benim icin cok özelsin seni asla aldatmam'' buna inanmam cünkü özel olmak bi süre sonra onların gözünde gecebilir.
Ama nedense suna inanıyorum ''Benim aldatmak karakterimde yok.Kendime yakıstırmam bunu''
Ben sevgilimin bana üstüne bastıra bastıra bunu demesine inanıyorum. Cünkü karakterine ihanet etmez ama sana edebilir.Sen benim icin özelsin sana yapmam demek kolay.Bir gün benim icin özel olmadıgında yaparım demek gibi bisey.Ama karakterinde yoksa hicbi kadına yapmaz.Ve bi insan karakterimde yok diyorsa samimidir.Anlatabildim mi acaba :KK70:

Mesela ben hicbi erkege güvenmem.Sevgilim bana sunu dese güvenmezdim ''sen benim icin cok özelsin seni asla aldatmam'' buna inanmam cünkü özel olmak bi süre sonra onların gözünde gecebilir.
Ama nedense suna inanıyorum ''Benim aldatmak karakterimde yok.Kendime yakıstırmam bunu''
Ben sevgilimin bana üstüne bastıra bastıra bunu demesine inanıyorum. Cünkü karakterine ihanet etmez ama sana edebilir.Sen benim icin özelsin sana yapmam demek kolay.Bir gün benim icin özel olmadıgında yaparım demek gibi bisey.Ama karakterinde yoksa hicbi kadına yapmaz.Ve bi insan karakterimde yok diyorsa samimidir.Anlatabildim mi acaba :KK70:

Işte o karakterde bi insan olup olmadığını belki anlayabiliriz.

Dindar olsun. Zinadan kaçınma düşüncesi olsun.5 vakit Namaz kılsın.
Buna katilmiyorum.
Eskiden ben de Allah korkusu olan aldatmaz vs diye dusunurdum.
Lakin sahit olduklarim ve bizzat yasadiklarim gosterdi ki bir seyin gunah olmasi insani uzak tutmaya yetmez.
Iradeli olmak en onemlisi.

Buna katilmiyorum.
Eskiden ben de Allah korkusu olan aldatmaz vs diye dusunurdum.
Lakin sahit olduklarim ve bizzat yasadiklarim gosterdi ki bir seyin gunah olmasi insani uzak tutmaya yetmez.
Iradeli olmak en onemlisi.

Irade ve gerçekten Allah korkusu olan bi kimse yapmaz ama içini de açıp bakamiyoruz kimseye. Öyleyse bir iki hareketinden vs anlaşılır mi diye sordum bir umut

Bana göre erkek evliyse ve en azından cinsel anlamda mutluysa aldatmaz. Onu başka kadınlara iten onu cinsel anlamda doyuramayan eşidir.

haydaaaa evet yine dön dolaş kadına geldik, kadın şuçlu oldu yine :KK14:

Aldatmak karakter meselesidir, cinsel açıdan mutsuzsa boşanma diye bir seçenek var, ki evliliklerde zaten tensel uyum çok önemli diye düşünüyorum, boşanır ne halt yiyorsa yer. Aldatılmada bile kadını suçlu bulabiliyorsunuz ya sizin kadın olmadığınızı düşünmek istiyorum, kadınsanız durum üzücü ve vahim çünkü.

Bana göre erkek evliyse ve en azından cinsel anlamda mutluysa aldatmaz. Onu başka kadınlara iten onu cinsel anlamda doyuramayan eşidir.

Ben buna katılmıyorum..
Bu söyleminiz doymak nedir bilmeyen, onun bunun eşine, kızına, kardeşine dallanan şahsiyetsizlerin yaptığını meşrulaştırmak.
Ayrıca "doymak" diye tabir ettiğiniz şey tamamen kişiyle alakalı. Kimisi yaşamak için yer, kimisi de yemek için yaşar

Maymun iştahlı ise karısı doyursa da aldatır bence ama yine de sizin fikriniz bir şey diyemeyiz

Dindar olsun. Zinadan kaçınma düşüncesi olsun.5 vakit Namaz kılsın.
Katılmıyorum. Genellemeden nefret ederim ama söylemeden geçemeyeceğim 72 milletten insanla çalıştığın, muhatap olduğum bir işim vardı. Ve milletler arasında en çok çapkın erkeği barındıran grup Araplardı. İçlerinde hele bazıları vardı ki.... Uçan dişi sineğe halleniyorlardı desem abartmış olmam. Bu demek değil ki hepsi öyle. Ama hem başkalarından duyduğum, hem kendi gözlemlediğim Araplar içindeki çapkın erkek sayısı diğer ülkelerden daha fazla. Bu adamlar da namaz kılıyor, dindarlar da ama işte...
Bir dine mensup olmak demek hiç hata yapmamak demek değildir. Siz Müslümanım diyorsunuz peki günahsız mısınız?
En dindar insanın dahi nefsine yenik düşüp günah olduğunu bile bile yanlış işler yaptığı zamanlar olur.
Aldatmak daha çok karakterle ilgili, yetiştiriliş, zihniyet, erkeğin karşı cinse duyduğu saygı, partneriyle arasındaki kimya...

Son düzenleme:
Cinsel anlamda arayış icinde olup aldatan erkegi kastediyorum. Genelleme yapmıyorum. Uymayanda varfır elbette bu profile...

Yaşadığım aldatilma travmasindan çıkamıyorum. Karşıma birileri çıkıyor ana hepsine bu beni aldatır diye bakıyorum.

Bundan sonra karşılaştığım insanların sadik biri olup olmadığını nasıl anlarım. Bilgisi tecrübesi olanlar. . Lütfen yardım edin.

Sizi aldatan kişinin hiç mi sinyal veren özelliği yoktu? Çünkü yaşadığınız kötü örnek sizi diğerlerinden bir adım öne çıkarır bilgi ve tecrübe yönünden.

Bunu erkege bakarak anlayamazsiniz.

En sadik, en guvenilir, en namuslu dediginiz adam bes para etmez cikabilir.

Bunu anlamak ya da birine guvenme ihtiyaci duymak yerine...

Sizi aldatirsa dunyanin sonu olmadigina inanmali ve bunu ona hissettirmelisiniz.

Sizi kaybetmekten korkan bir adam baskasina gitmez.

Ama bu kaybetme korkusu guzel bir hediye ya da şık bir ozurle telafi edilecek bir durum olmayacak.

Yani birakin aldatmayi size en ufak bir yanlis yaparsa sizi sonsuza dek gorememe durumundan ödü kopacak adamin...

Ve bunu hissettirmek icin de hayatinizin merkezine kendinizi, kiyisina onu koyacak ve bunu taktik olarak degil sahiden yapacaksiniz.

Cunku dunyaya bir kez geliyorsunuz ve dunyada milyarlarca erkek varken sizden sadece bir tane var.

X