bir erkek ilerde evleniceği bayanın neden çalışmasını istemez

bu çağda kaldı mi ki böyle adam. Millet haldır haldır çalışan gelin ararken adamın dediğine bak. Sor bakalım her ay eline 2000 tl sayabilecekmiymiş harçlık olarak. ya da istediğin şeyi ikiletmeden alabilir miymiş? Bu arada yazık değil mi seni bu yaşa kadar büyütüp okutan anne babanın emeklerine? Kızım ayaklarının üstünde dursun kimseye muhtaç olmasın diye kaç sabah kalkıp üniforma ütüledi, kahvaltı hazırladı o kadın? Hevesi geçer, aşkı biter, başkasını bulur,annesi cadalozluk yapar vs vs dımdızlak kalırsın ortada benden söylemesi. Gitsin köyünden falan kız bulsun kendine eve kapatmalık :(

ha bi de deli misin nesin ilk çıktığınla evleniyosun? Ne öğrenebilirsin ki erkekler hakkında bu kadar az tecrübeyle? Nasıl emin olabilirsin onun doğru kişi olduğundan?

demek ki kalmış bizimki biraz antika:Dçok haklısn canım dünya hali yok bu adamın çalışmaya garezi ne anlamıyorum.ablası doktora yapıyo bi kardeşi mühendis annesi eşiniz çalışsın onları kısıtlamayın diyomuş bunun tek sıkıntısı birbirimize zaman ayıramayacaz senin ilgin azalacak bana çocuğuna karşı vss şeyler ama bende vazgeçmem hayallerimden gereksirsede biter .

luffee arkadaşıma katılıyorum yaaa
valla herkes çalışan eş adayı istiyor kenndine
günümüz şartları malum nasıl güvenebilirsin kii
tamam herşey güzeldir iidir senin açından ama
buralarda konu açan bi çok arkadaş var
kimisi kaçarak evlenmiş düşün o denli sevdiği
halde yok kayınvalidesi yok eltisi vs vs
sorunlar yaşayıp eşimi hiç tanımamışım diyen
sayısız kişi var ne olursa olsun
kadının hem mesleği olmalı hemde gerekirse gizli
birikimi de olmalı
elin oğlunun eline bakma aman kızım diye eminim
annen defalarca demiştir unutma bence bu sözü

annem demez mi canım oku kızım kendi ayakların üstünde dur oo annem neler söylerdi .tabi ki dünya hali ne getirir başımıza bilemem onun içinde çalışmak 3 kuruşta olsa kendimi paramı kazanmak isterim allah ta nasip eder inşallah

Ha bu arada sadece maddiyat da değil olay. Önemli olan senin bir şekilde eve kapatılacak ve ondan harçlık alacak olman.
Bak benim yan komşumun eşinin tersanesi var. Bildiğin trilyoner adam. Ama ben eve yardımcı kadın ararken karısı ben gelmek istiyorum. Sadece cam silmem konu komşu görmesin diye ama her işini yaparım yeter ki kendi paramı kazanayım dedi. :53: Eşim falan şok olduk tabii. Allahtan oğlu acayip karşı çıktı da vazgeçti hevesinden. Hala söylenip duruyor koca eline bakmak çok zor diye. Görsen altında arabası, kılık kıyafeti ona göre ama kocası araba yıkamaya para vermiyor diye takıyor hortumu kendi yıkıyor arabasını.

ne hayatlar var ya tabi canm insanın kendi parası olmalı mutlaka çalışmamak için hiç mazeret yok çok şükür elim ayağım tutuyo eğitimim var ben neden kocamın eline bakayım dimi valla fikrini değiştirmezsa tamam deyip bitiricem .herşey aşk sevgi değil

canım işte polislik zor meslek benim eşim merkezde çalısıyor 12/24 günün çogunu uyuyarak geçiriyor sonra yemek 1 film belki sonra yeniden iş. kadın çalısınca iyice uzaklık olur evde düzen olmaz diye düşünüyorlar. diger memurlar gibi8-5 değilki mesaileri. sevgilin biraz dedigim dedik birisi gibi. bazen böyle karakterdeki insanlar bizim sözümüzü dinlemez ama kıramadıgı birinin anlatımıyla kabul edebilir ona sözunu geçiren birine aç bu konuyu bir de o çıtlatsın sana da uygunsa. tabi önce aradaki uzaklıgı kapatın. o aradı ben aradım olmamalı sevgide gurur bazen kopmaya sebep olabilir allahım korusun allahım yardımcın olsun canım

sen calışıyomusn canım.evt çok zor böyleyken bile çok sık görüşemiyorum kaç kere teli kapatıp göreve gittiğini bilirim onunda tek sıkıntısı bu işte ben yorgun gelicem e sende yorgun gelecen biz birbirimize nasıl zaman ayıracaz diyo bide çocuk olunca hangi birine yetecen diyo görüyorum çalışan devrelerimn eşlerini aile düzenleri yok adamların diyo ben seni özleyerek bi evlilk yaşamak istemiyorum diyo aynı evin içinde yaşayacaz sözde ama birbirimizi görmeyecez diyo.annesi ablası onlar da söylemiş oğlum bak çalışsin istiyosa sıkıntı etme diye ama bizimkisi ben hiç çalışan bi bayanla evliki düşünemiyorum diyo

bircok erkek sunu yaparim bunu yaparim der ve herzaman yapmamak icin atlatirlar..kesinlikle isini sansa birakma.bakalim devamli sigortan odenecek mi o dese de en dusukten oder emekli olursan az alirsin..ilerisini dusunursek..
kesinlikle taviz verme is konusunda ileride cok pisman olursun..cocuk olayini one surmesi bahane ayrica..

kesinlikle taviz vermem canım.erkek milleti köprüyü geçene kadar valla herşey aşk sevgide değil.bitersede biter bi kerede o fedakarlık yapsın benim için ben çok yaptım onun şartlarını bile bile evt dedim.

Zaten toplum olarak en sevdiğimiz şey konuyu dine bağlayıp rahata ermek.Benim sözlerim okuyan (ya da okuma şansı olan) ,meslek sahibi olan kadınlar içindi.Çalışmak eşittir para kazanmak değildir.Çalışmak çok şey katar insana.Çalışmayan bir kadını düşünsenize ne hayatı var.Hayatta ne amacı var.Tek sosyalleşme şansı diğer çalışmayan kadınlarla oturup pasta yemek ve dedikodu yapmak.Böylelerinin hayattaki tek amacı da zengin koca bulmak oluyor işte.Eğer ki çalışma şansınız varsa ve evde oturuyorsanız sırtınızı kocanıza yaslamış oluyorsunuz maalesef.Başka türlü tarif edilemez ki bu.Ayrıca günümüz şartlarını da işimize gelmediği zamanlarda 1400 yıl öncesiyle karıştırmasak daha iyi olmaz mı?

aslında söyledığı seyler kötü seyelr deıl bazıları cok dogru bende bınbır ugrasla kpss fılan devlete grıdım 21 aylık oglum var 4 aydır kreste bende acaba ısten cıksam mı dıye düşünüyorum benım eşimde vardıyalı calısıyor ınan yemek duzenımız dıye bısey yok eşimle ne zamn kahvaltı yaptım en son hatırlamıyorum cocuk desen nasıl özlüyor bızı yanı tabıkı senı zorlaması hoş bsıey deıl gzüel bı dılle calsımanı ıstemem fılan dıyebılır ama sende bence düşün bunları:34:

baskı değil canım çok konuştuk biz bu konuyu geldik gittik kaç kere herşeyi anlattı kendine göre o da hakllı ama bende haklıyım bakalaım ne olacak ama ben idaelerimden vazgeçmem.ha evlenince yapamam eşimi çocuğumu özlerim çok artık dayanamayacak noktaya gelirim düşünürüm ama gerekirse uykumdan güzellğimden bakımımdan fedarlık edip yine çocuğımla ilgilenirim.insanın kendi parasını kazanması gibi güzel bi duygu yok bence

eşim, nişanlıyken 1 sene çalışır çıkarsın istersen diyordu..
Şimdide çıkarım diye ödü patlıyorrr:)
Keşke benide çalıştırmasa:)

erkek milleti ne isteklerini kendileride bilmiyo bence:Dsen neden bırakmak istiyosun canım özel mi devlettemi çalışıyosun

Canım ben çalışmıyorum ünivesiteyi bitirdim evlendim şimdi kpss ye hazılanıyorum. ama burda çalışan eşleri olan polisle var. hanımı işe gidiyor eşi eve gidiyor 1 çocukları var mesela adamla kadının vardiyası çakışsa çocuga bakacak kimse yok. cocuk icin biri gece biri gündüz gidiyor. polisle evlenmek işiyle evlenmek malesef. eşim çocuk olunca bakıcıya emanet edemeyiz diyor bende edemem zaten istemem ne yapıcam bilmiyorum. o kadar yıl okuduk emek verdik para döktük ama bir yandan da aile düzenimiz huzurumuz var. çok şükür maaş yetiyor herşeyimiz var benim çalışmam benim güvencem olacak ama çocugum olunca o arada savruacak eşim zaten 13 saat çalısıp eve gelecek nasıl olacak benimde kafam karışık çok:18: puanıma göre bakıcam artık hayırlısı canım. sende bunları göz önüne al:16:

ben geçen yıl atandım 2 ay sonra asil memur olucam nişanlımda polis aramızda çalışmama gibi bi laf geçmedi bile ki benim nişanlımında bi gece bi gündüz çalıştığı dönemler oldu, ikimizde gezmeyi tozmayı güzel yaşamayı seviyoruz ben çalışmasam standardımız düşer ve açık konuşayım babamın evinde gördüğümden geri kalırsam mutsuz olurum, bu herkes için geçerli ama çoğu insan paragöz görünmemek için aşk meşk edebiyatı yapar, aşk güzel iyi hoş ama Allahta kimseyi gördüğünden geri bırakmasın

tatlım çok haklısın bende isterim evimde oturayım çocuğumla ilgileneyim akşama yemeğimi yapayım eşimle ilgileneyim kendime zaman ayırayım .ama kendimizide bi şekilde garantiye almak zorundayız.dünya hali ya aldatırsa ya şiddet uygulrsa ne bilyim ya bi gün çalışmak zorunda kalırsak insan bunalrıda düşünüyo onca yıl emek verip sadece sınav stresi bile kendi başına bi dert ailenin emeği umutları ben bunları nasıl tek kalemde siler atarım .niye biraz anlayış göstermiyo çok kızıyorum yaa offfff

bu adam aranizdaki anlasmazliklari din, Kuran'i Kerim boyutuna uzattiysa soyleyeyim canim, ondan bir cacik olmaz...
calismakla Kuran'in ne alakasi var?
seni ikna etmek icin konuyu buralara kadar cekmesi cok komik...
sen yapamazsin bu adamla, simdi ikna olsa bile evlenince sen calisinca surat asar konuyu dine ona buna baglar yine senin basinin etini yer huzursuz eder...
iyisi mi sen kendin gibi dogru duzgun birini bul...yani kararlarina saygi duyacak birini...
bu adam kim?
anan mi baban mi kardesin mi?
uzerinde tek bir hakki yok, elin 8 aylik tanidigin adami gelmis sana calisip calismamanla ilgili vaaz veriyor...
buna izin vermen bile bence sacma...
bu benim kararim, benim hayatim, benim kararlarima saygi duymalisin deyip konuyu kapatman ve ona soz hakki vermememen gerekir daha evli bile degilsiniz...
bence senin icin bu adam yanlis adam...
calisma muhabbetinde Kuran'i Kerim'den ornek veren adam ilerde sana Allah korusun siddet uygularda Kuran'in buna izin verdigini, peygamberimizin fetvasinda erkeklerin kadinlarina ders vermek icin dovebileceklerini buyurdugunu anlatir...

bu adam aranizdaki anlasmazliklari din, Kuran'i Kerim boyutuna uzattiysa soyleyeyim canim, ondan bir cacik olmaz...
sen yapamazsin bu adamla, simdi ikna olsa bile evlenince sen calisinca surat asar konuyu dine ona buna baglar yine senin basinin etini yer huzursuz eder...
iyisi mi sen kendin gibi dogru duzgun birini bul...yani kararlarina saygi duyacak birini...
bu adam kim?
uzerinde tek bir hakki yok, elin 8 aylik tanidigin adami gelmis sana calisip calismamanla ilgili vaaz veriyor...
bu benim kararim, benim hayatim, benim kararlarima saygi duymalisin deyip konuyu kapatman ve ona soz hakki vermememen gerekir daha evli bile degilsiniz...
calisma muhabbetinde Kuran'i Kerim'den ornek veren adam ilerde sana Allah korusun siddet uygularda Kuran'in buna izin verdigini, peygamberimizin fetvasinda erkeklerin kadinlarina ders vermek icin dovebileceklerini buyurdugunu anlatir...

ağzına sağlık canım

Evlenipte aynı evde yaşamadan ne dediğinin bir önemi yok.Eşimde nişanlıyken bir bayan çalışmalı derdi şimdi tam tersi görüşte .Çok takılma o yüzden

Ya kafanı yormana gerek yok.Direk ayrıl.Böyle bir zihniyeti olan adamla daha fazla yaşayamazsın.İnanki bu şimdi böyle yapıyorsa ilerde hayatını zindan eder oraya gitme buraya gitme der seni hizmetçi gibi görür bulaşıkları çamaşırları yıkayacaksın evi silip süpüreceksin çocuğu büyüteceksin geceleride onun gönlünü hoş edeceksin.Yok öyle şey! birde birkaç yıl sonra şiddet uygular sonra allah korusun haberlerde bir kadın cinayeti daha yazısını görmeyelim! lütfen hataya düşme.Hayatını mahfetme.

sakın işe girmeden evlenme canım ayaklarının üzerinde dur erkekler kendilerine güvenen kadından hem korkarlar hemde saygı duyarlar saygın bir hanım ol canım önce iş sonra eşşş:))

ya bu erkeklerin derdi nedir? karşısında güçlü saygın bir bayan görmeye neden tahammül edemiyorlar? canım bak sakın çalışmıcam deme çalış hep kocana mı diceksin şukadar versene şunu alıcam bunu alıcam kocan 1. gün al canım der 2.gün al canım der 3. gün kusura bakma artık alamam almayıver der inan bak bu durum böyle çalış işin olsun kendi paran olsun nerden bilceksin hadi sen ilerde aldattı ortada kaldın işin yok annenin evinemi dönceksin? lütfen yaa sevgi aşk bir yere kadar gidiyor canım benim hergün aşk olmuyor

Canım ben çalışmıyorum ünivesiteyi bitirdim evlendim şimdi kpss ye hazılanıyorum. ama burda çalışan eşleri olan polisle var. hanımı işe gidiyor eşi eve gidiyor 1 çocukları var mesela adamla kadının vardiyası çakışsa çocuga bakacak kimse yok. cocuk icin biri gece biri gündüz gidiyor. polisle evlenmek işiyle evlenmek malesef. eşim çocuk olunca bakıcıya emanet edemeyiz diyor bende edemem zaten istemem ne yapıcam bilmiyorum. o kadar yıl okuduk emek verdik para döktük ama bir yandan da aile düzenimiz huzurumuz var. çok şükür maaş yetiyor herşeyimiz var benim çalışmam benim güvencem olacak ama çocugum olunca o arada savruacak eşim zaten 13 saat çalısıp eve gelecek nasıl olacak benimde kafam karışık çok:18: puanıma göre bakıcam artık hayırlısı canım. sende bunları göz önüne al:16:

sen atanmadan evlenmişsin sen daha bi cesaretli çıkmışın.bana atannmadan evlenmek bile uzak geliyo:)peki atanırsan çocuk mevzunu nasıl halletceniz.eşinde bakıcı olmaz diyomuş.benimkide yok efendim çocuğumuza el mi bakacak onun eğitimi ile mi büyüyecek sen evinde otur çocuğumuza sen bak senin verdiğin terbiyeyle büyüsün sen çalışsan bile alacağın maaş bakıcı temzlikçi kıyafet yola gidecek değer mi ben senin emekliliğini falanda yaparım falan fistan e diyorum evde nasıl zaman geçiricem arkdaşlarına git kurslara git kendine zaman ayır bilmem ne.ben işten geldiğimde yordun bi eş istemiyorum ben büytün gün evdeyken sen işte olcan bi sinamaya gidemiyacez rahat bi kahvaltı yapamayacaz sıralıyoda sıralıyo o da haklı kendince ama bende kendimi garantiye almak zorundayım ne biliyim canım ya peki ev hayatı nasıl şimdiki düzenin nasıl canım memnunmusun

ben geçen yıl atandım 2 ay sonra asil memur olucam nişanlımda polis aramızda çalışmama gibi bi laf geçmedi bile ki benim nişanlımında bi gece bi gündüz çalıştığı dönemler oldu, ikimizde gezmeyi tozmayı güzel yaşamayı seviyoruz ben çalışmasam standardımız düşer ve açık konuşayım babamın evinde gördüğümden geri kalırsam mutsuz olurum, bu herkes için geçerli ama çoğu insan paragöz görünmemek için aşk meşk edebiyatı yapar, aşk güzel iyi hoş ama Allahta kimseyi gördüğünden geri bırakmasın

aminn diyorummm:))

bu adam kim?

izin vermedim ki canım asla da vermem .dini duyguları suistimal edecek biri değil yalnız hani ben diyorum sein eline mi bakıcam senden para mı isteyecem o da öyle düşünme senin bende ki hakkındır o diyo ciddi düşündüğümüz içinde bu konularıda konuşmak zorundayız ama canım ve bizim tek problemimiz bu

Evlenipte aynı evde yaşamadan ne dediğinin bir önemi yok.Eşimde nişanlıyken bir bayan çalışmalı derdi şimdi tam tersi görüşte .Çok takılma o yüzden

valla canım doğru diyosunda kendimi öyle bi riske atamam .evlendikten sonra fikri ya değişmezse hayat zindan olur ya şimdi bana net bişi söylesin ya çalış ya çalışma bende ona göre yoluma bakayım

Ya kafanı yormana gerek yok.Direk ayrıl.Böyle bir zihniyeti olan adamla daha fazla yaşayamazsın.İnanki bu şimdi böyle yapıyorsa ilerde hayatını zindan eder oraya gitme buraya gitme der seni hizmetçi gibi görür bulaşıkları çamaşırları yıkayacaksın evi silip süpüreceksin çocuğu büyüteceksin geceleride onun gönlünü hoş edeceksin.Yok öyle şey! birde birkaç yıl sonra şiddet uygular sonra allah korusun haberlerde bir kadın cinayeti daha yazısını görmeyelim! lütfen hataya düşme.Hayatını mahfetme.

evt canım çok korkuyorum ne büyük aşklarla evlenenler var şimdi kanlı bıçaklı .yani dünya hali herşey aşk sevgi değil.bakalım artık hayırlsı diyorum
sakın işe girmeden evlenme canım ayaklarının üzerinde dur erkekler kendilerine güvenen kadından hem korkarlar hemde saygı duyarlar saygın bir hanım ol canım önce iş sonra eşşş:))

zaten ilk önce işim sonra evlilik canım yaşım daha 23 bu sene olmazsa banka işi var ona giricem.ama devlet istiyorum 2014 te bir kere daha deneyecem .olmazsa evlilik artık

ya bu erkeklerin derdi nedir? karşısında güçlü saygın bir bayan görmeye neden tahammül edemiyorlar? canım bak sakın çalışmıcam deme çalış hep kocana mı diceksin şukadar versene şunu alıcam bunu alıcam kocan 1. gün al canım der 2.gün al canım der 3. gün kusura bakma artık alamam almayıver der inan bak bu durum böyle çalış işin olsun kendi paran olsun nerden bilceksin hadi sen ilerde aldattı ortada kaldın işin yok annenin evinemi dönceksin? lütfen yaa sevgi aşk bir yere kadar gidiyor canım benim hergün aşk olmuyor

canım güüçlü bayan kaprisli olur burnundan kıl aldırmaz vs erkek bunalrı biliyo en ufak bişide resti çeker o da ona göre davranır:)akıllı olur.ama diğer türlü bu kadın benim herşeyime katlanmak zorunda bana bağlı ailesinede gidemz diye düşünür insan 3 kuruşta olsa kendi parasını kazanmalı kesinlikle bir erkeğe kocan daha olsa muhtaç olmamalısın.

size bu arada en son gelişmeden bahsedeyim

dün mesaj attım müsaitsen konuşabilirmiyiz diye hemen aradı gözüde teldeymiş heralde:Dneyse bi saat knouştuk yine aynı yine aynı bu kez bende çok sert konuştum ben senin için o kadar fedarkarlık yapıyorum sen benim bi hayalime kavuşmama izin vermiyosun falan diye dedim ki sana bir hafta izin düşün taşın annenle konuş ablanla konuş kimle konuşuyosan konuş bana haftaya pazatertesi net bişi söyle ya devam edelim sen çalış de senin kararın de ya da ben çalışmanı istemiyorum böyle devam edemem de bitir dedim.o gün hiçbi açıklama bişi beklemiyorum ya devam edelim de ya da bitti de dedim.ha kararın kesinde şimdide cevap verebilirsin dedim ben her iki durumada kendimi hazırladım dedim.şimdi işim var kapatıyorum dedi öyle değince .ama haftaya cevap bekliyorum o güne kadar beni arama dedim.

pazartesi final arkdaşlar bakalım ben kendimi hazırladım herşeyin hayırlsısı artık

canım konuşmussunuz bak bu da bir adım iyi ya da kötü sonuç almak sonuçsuzluktan iyidir. hayırlısı olsun senin için. senin durumun biraz farklı bana göre çünkü eşlerimizin/eş adayının karakterleri çok farklı biz bir konuyu kapatmadan devam etmeyiz kavgada olsa kırılsakta uzatmayız siz uzun aralar verebiliyorsunuz ve bu durumda senin kendimi garantiye almak istiyorum lafını anlıyorum. karşında net karar veren uygulayan biri yok çünkü. ben baya gözümü kararttım evet :9: öyle karattım ki 1 haftalık gelinken hakkariye geldim. çocugu batı dönusu düşünüyoruz batı dönuşü annemlere yakın bir yer yazıcaz 1 saat uzaklıkta memlekete.annem ilgilenecek arada belkide kayınvalidem. her ikiside annem hiç ayırmam sağolsun kayınvalidem kızından ayırmaz. kreş yaşına kadar idare edicez sonrada kreşe gidicek allahın izniyle tabi nasip olursa. ama atanamazsam diye de düşünüyorum onun önlemini de aldık başladık birikim yapmaya benim için hesap açtı eşim bankaya her ay altın hesabıma ekliyoruz elimizde oldukça. sigorta başlangıcım var zaten ilerde iş günü hesabı yaptırıp emekli olma şansım var ama bu en son ihtimal. hayırlısı hakkımızda canım

canım konuşmussunuz bak bu da bir adım iyi ya da kötü sonuç almak sonuçsuzluktan iyidir. hayırlısı olsun senin için. senin durumun biraz farklı bana göre çünkü eşlerimizin/eş adayının karakterleri çok farklı biz bir konuyu kapatmadan devam etmeyiz kavgada olsa kırılsakta uzatmayız siz uzun aralar verebiliyorsunuz ve bu durumda senin kendimi garantiye almak istiyorum lafını anlıyorum. karşında net karar veren uygulayan biri yok çünkü. ben baya gözümü kararttım evet :9: öyle karattım ki 1 haftalık gelinken hakkariye geldim. çocugu batı dönusu düşünüyoruz batı dönuşü annemlere yakın bir yer yazıcaz 1 saat uzaklıkta memlekete.annem ilgilenecek arada belkide kayınvalidem. her ikiside annem hiç ayırmam sağolsun kayınvalidem kızından ayırmaz. kreş yaşına kadar idare edicez sonrada kreşe gidicek allahın izniyle tabi nasip olursa. ama atanamazsam diye de düşünüyorum onun önlemini de aldık başladık birikim yapmaya benim için hesap açtı eşim bankaya her ay altın hesabıma ekliyoruz elimizde oldukça. sigorta başlangıcım var zaten ilerde iş günü hesabı yaptırıp emekli olma şansım var ama bu en son ihtimal. hayırlısı hakkımızda canım

konuştuk konuştukça canım fikri değişmeycek bence ya da kararsız mı kaldı çünkü kararın kesinse şmidide cevap verebilirsin dedim öyle deyince işim çıktı şimdi kapatıyorum dedi.benim mi vazgeçiceğimi düşünüyo anlamadım ki hiç bu kadar ara vermedik daha önceleride konuşoduk bu konuyu tartışıyoduk en fazla bigün sonra yazardı hiç tartışmamış gibi bu kez son noktayı koyacaz heralde hayırlsı herşeyin ben herşeyi açık açık söyledim çalışmam için o kadar çok nedenim var yani ama onunki biraz bencillkten ibaret ve en zoruma gidende ben onun şartlarını kabul ettim şırnaktayken evt dedim bak ikinci bi şark çıkmış yine mesaisi belli değil tatili belli değil daha bir sürü sey sen daha iyi bilirsin bi polis eşi olarak ben bunlara rağman evt dedim.o da bikez benim için fedakarlık yapsın dimi.tamm o da söylüyo hesap açarız heray yatırızı emekliliğini yaparız vs diye ama yinede ben kendi paramla bunları gerçekleştirmek istiyorum.inaşşah atanırız canım senin bölüm ne yaş kaç

konuştuk konuştukça canım fikri değişmeycek bence ya da kararsız mı kaldı çünkü kararın kesinse şmidide cevap verebilirsin dedim öyle deyince işim çıktı şimdi kapatıyorum dedi.benim mi vazgeçiceğimi düşünüyo anlamadım ki hiç bu kadar ara vermedik daha önceleride konuşoduk bu konuyu tartışıyoduk en fazla bigün sonra yazardı hiç tartışmamış gibi bu kez son noktayı koyacaz heralde hayırlsı herşeyin ben herşeyi açık açık söyledim çalışmam için o kadar çok nedenim var yani ama onunki biraz bencillkten ibaret ve en zoruma gidende ben onun şartlarını kabul ettim şırnaktayken evt dedim bak ikinci bi şark çıkmış yine mesaisi belli değil tatili belli değil daha bir sürü sey sen daha iyi bilirsin bi polis eşi olarak ben bunlara rağman evt dedim.o da bikez benim için fedakarlık yapsın dimi.tamm o da söylüyo hesap açarız heray yatırızı emekliliğini yaparız vs diye ama yinede ben kendi paramla bunları gerçekleştirmek istiyorum.inaşşah atanırız canım senin bölüm ne yaş kaç

Lütfedip çalışmanıza izin vermesini size yapacağı bir fedâkârlık olarak mı görüyorsunuz gerçekten?

sema sana yazdım özel harekatçı olmayı kendi seçmiş, sen onu şutlasan anlarım ha, çok rahat diyebilirsin ben kocamı akşam yanımda isterim diye, sen demiyosun adam diyo, tek maaşla nasıl geçinceksiniz kıt kanaat mi

Evet, diyelim ki hesap açtınız ve her ay sizin sigortanızı ödedi, olmaz ya, memur maaşıyla çok çok zor ya, sizin hesabınıza para yatırdı. Allah göstermesin ama eşinizin başına birşey geldiğinde ne olacak? O biriken 3-5 kuruşla ne kadar idare edebilirsiniz ki? Hiç bunları düşünüyor musunuz?
Ayrıca "fedakarlık" dediğiniz sizin hayatınızla ilgili bir karar verme hakkına sahip olup "tamam çalışabilirsin" demesi mi? Sevgilinizi bu kadar şımartmayın bence.

Lütfedip çalışmanıza izin vermesini size yapacağı bir fedâkârlık olarak mı görüyorsunuz gerçekten?

izin verip vermeme meselesi değil sonuçta ortak bir hayat paylaşcaz onunda düşünceleri önemli herkesin kendi seçimi kimisi eşim çalışsın der kimisi çalışmasın .o hiç çalışan bi bayanla evlik düşünemedğini söylüyo nedenlarinide önceki sayfalarda belirttim.işte ö yüzden o da fedakarlık yapsın istekerinden hayallrinden o da taviz versin biraz o anlamda

sema sana yazdım özel harekatçı olmayı kendi seçmiş, sen onu şutlasan anlarım ha, çok rahat diyebilirsin ben kocamı akşam yanımda isterim diye, sen demiyosun adam diyo, tek maaşla nasıl geçinceksiniz kıt kanaat mi

yani canım diyorum ya işte benim işim onunkinden daha zor bi göreve gitcek ben dokuz doğuracam bi telimi açmayacak halimi düşünebiliyomusn onuda ddim bende isterdim sabah 8 akşam 5 işten gelen bi eş istemeyi dedim hemen doğru konuş o ne demek ya falan diye bıu kezde sesini yükseltmeye başlıyo

Evet, diyelim ki hesap açtınız ve her ay sizin sigortanızı ödedi, olmaz ya, memur maaşıyla çok çok zor ya, sizin hesabınıza para yatırdı. Allah göstermesin ama eşinizin başına birşey geldiğinde ne olacak? O biriken 3-5 kuruşla ne kadar idare edebilirsiniz ki? Hiç bunları düşünüyor musunuz?
Ayrıca "fedakarlık" dediğiniz sizin hayatınızla ilgili bir karar verme hakkına sahip olup "tamam çalışabilirsin" demesi mi? Sevgilinizi bu kadar şımartmayın bence.

canım günümüz şartlarında iyi bir maaşı var çok şükür .allah korusun şehit olursam falan benim çocukalrm en iyi okullrda okur seni atarlar diyo .açıklamasıda bu o kadar çok bunaldım ki artık ne olucaksa olsun ders çalışamıyorum zaten bu gidişle onun dedği olacak atanamayacam

canım günümüz şartlarında iyi bir maaşı var çok şükür .allah korusun şehit olursam falan benim çocukalrm en iyi okullrda okur seni atarlar diyo .açıklamasıda bu o kadar çok bunaldım ki artık ne olucaksa olsun ders çalışamıyorum zaten bu gidişle onun dedği olacak atanamayacam

İyi maaştan kastın ne? Mesela 4 bin lirayı geçiyor mu maaşı? Eğer geçiyorsa o zaman her ay 2 bin lirasını olduğu gibi senin adına bir bankaya yatırmayı kabul edecek mi? Artı olarak da sigortanı yatıracak tabi, yani maaşının yarısından çoğunu sana verecek. Sonra evin geçim masrafları, çocukların masrafları var bir de. Vs vs.

Bekarken bunların hesabını yapması kolay olur. Ama evlenince evdeki hesapla çarşıdakinin birbirini tutmadığını görürsün. Bak benim 2 aylık oğlum var, daha şimdiden bizden çok masrafı oluyor. Aylık kontrolleri, sigortanın karşılamadığı ilaçları, aşıları, haftadan haftaya büyüyen boyu kilosu (çok şükür tabi ki) sebebiyle neredeyse hiç giyilmeden dolaba kaldırılan ve yenisi alınan giysileri.. Ben kendime 50 liralık şampuan alırken 2 kere düşünürdüm belki ama oğlumun sırf banyo malzemelerine 200 lira verdik, aman isilik olmasın, aman konak olmasın, aman cildi kuruyup dökülürmüş diye diye. Elbette ki bu kadar lüks büyütmem ben de çocuklarımı diyebilirsin ama gün gelip eşinin iş arkadaşının eşinde senden bir fazla şey gördün mü içinin gitmeyeceğinden emin misin? O çalışan eşlere ömrünün bir saniyesinde bile özenmeyeceğinin garantisi var mı? Ya da da çocuklarının özenmeyeceğinin?

Back
X