bir erkek ilerde evleniceği bayanın neden çalışmasını istemez

Evlendikten sonra çalışıp çalışmamak tamamen kadının kararı olmalı.
Erkek evini geçindirmek, kadın da ev hayatının düzenini sağlamakla yükümlüdür.
Bütün erkekleri aynı kalıba koymak bence haksızlık olur.
Yani, eğer çalışmanızı istemiyorsa, ille de güvensizdir, ya da sizi kendisine bağımlı kılmak istiyordur diyemeyiz.
Ancak, sizinle ilgili bir konuda direk kendisinin fikrini ortaya atıp, size söz hakkı tanımıyorsa yol verin gitsin..
Bir konuda böyle yapıyorsa, her alanda bunu tekrarlayacaktır.

Bir de şöyle düşünün;
Siz çalışmak istediniz, zorla da olsa kabul etti eş adayınız.
Evlendiğinizde, bunu size baskı unsuru olarak kullanacak ve yorgun olduğunuzda, canınız sıkkın olduğunda sıkıntınızı paylaşamayacaksınız.
Ev işinde size yardım etmeyecek...
Siz hem ev, hem iş, bir de üstüne çocuk olursa hepsiyle tek başına baş edebilecek misiniz?
Bu sebeple ortak karara varmadan adım atmayın.

anlamıyorum gerçekten anlamıyorum.onu seviyorum 8 aydır birliteyiz ben kpss ye hazırlanıyorum o evlendikten sonra çalışamazsın diye tutturdu merağın geçsin çocuk oluncağa kadar çalış sonra bırakıcan diyo başka bişi demiyo dünde çok kötü tartıştık bende çalışmak istiyorum zorlamayalım ozman dedim kapattım telefonu.ne aradı ne sordu bende aramadım .

ya ben napcam ne olur bişi söyleyin ben onu kaybetmek istemiyorum.sizce bitirmişmidir gerçekten benim ilk çıktığım insan nasıl olur o mu döner ben mi dönmeliyim hiçbişi bilmiyorum tecrübesizliğim yüzünden off ilk defa biri için canım acıyo her dka telefonuma bakıyorum ama hayal kırıklığığa elimden atıyorum lütfen bişiler söyleyin bana

aradaki yorumları okumadım,sadece başlıktaki soruna cevap vereceğim.Bir erkek sadece karısının kendisine muhtaç olmasını istediği için çalışmasını istemez.Tabi ki burda mesleği olan kadınlardan bahsediyorum.Çalışmasın ki erkeğe muhtaç olsun.Erkek de onun üzerinde egemenliğini kurabilsin.Tek neden bu.

Kendi paran olunca maddiyat olarak ona bağımlı kalmayacağın için istemiyodur bence...Benim eşimde istemiyodu çalışmamı ta ki annem ;sigortasını yatıracaksın,ben kızımın ilerde emekli olmasını istiyorum ve istediği zaman gık yapmadan istediği parayı vereceksin dedi.O zaman eşim ikna oldu..Ama şuan çalışıyor muyum HAYIR çünkü bi yere atanamadım..

haklısın canım.bende aynen kensine söyledim güven meselesi değil.hayat bu ne getirip ne götüreceği bilinmez güveneme bağlama dedim.ama nuh diyo peygamber demiyo.
bende sinirlendim.zorlamayalım o zman bittisin dedim teli yüzüne kapattım.

Bakın işte bundan sonra atacağınız adım çok önemli.
Siz de Nuh deyin peygamber demeyin.
Kusura bakma bu konuda geri adım atmayacağım,gerekiyorsa bitsin deyin.
İnanın kimse aşktan ölmüyor.
Biraz sinirlenir gibi olsam da size, anlamak istiyorum aslında.
Hepimiz sevdik aşık olduk.Kendimizden taviz vermemiz gereken zamanlar oldu.
Ama olmasaymış da olurmuş.
Kaldı ki sizin ki bana göre hiçte taviz verilmesi gereken bir konu değil.
3-5 gün sabredin.O aramazsa aramayın.
Oyalanacak başka şeyler bulun,telefondan uzak durun.

Eşimin patronu ayda en az 30 milyar kazanıyordur, altında mercedes, çocuklar özel okulda. Ama karısı devlette memur. Kadının aldığı maaş yakıt paralarını bile karşılamıyordur triplex evlerinin ama kadın çalışmayı seçmiş. Adam hep der, kendi tercihiydi, senin bir ömür başımda olacağının garantisi yok, bir şey olursa kıt kanaat de olsa çocuklarımı geçindirebilmeliyim dedi diye. Ben çalışıyordum, hamile kalınca kendi kararımla bir süre evde durup bebeğimi büyütmeyi seçtim ama bebeğim derdini anlatacak kadar büyüsün, doğru işe marş marş. Bu aşamada eşim tek kelam bile etmedi, edemez de.

anlamıyorum gerçekten anlamıyorum.onu seviyorum 8 aydır birliteyiz ben kpss ye hazırlanıyorum o evlendikten sonra çalışamazsın diye tutturdu merağın geçsin çocuk oluncağa kadar çalış sonra bırakıcan diyo başka bişi demiyo dünde çok kötü tartıştık bende çalışmak istiyorum zorlamayalım ozman dedim kapattım telefonu.ne aradı ne sordu bende aramadım .

ya ben napcam ne olur bişi söyleyin ben onu kaybetmek istemiyorum.sizce bitirmişmidir gerçekten benim ilk çıktığım insan nasıl olur o mu döner ben mi dönmeliyim hiçbişi bilmiyorum tecrübesizliğim yüzünden off ilk defa biri için canım acıyo her dka telefonuma bakıyorum ama hayal kırıklığığa elimden atıyorum lütfen bişiler söyleyin bana

evliliğimizin ilk yıllarıydı ,ben çalışacağım,eşimde çalışamassın der kapışır dururduk.
bir gün erkek kardeşim ,abi
niye ablamın çalışmasına izin vermiyorsun,bırak çalışsın demiş.

o da delimisin,çalışırsa benim gibi bir adamın kahrını bir gün bile
çekmez demiş.
bilmem anlatabildimmi?

ben bir çoğunun aksine

çalışmamayı erkeğe muhtaçlık olarak görmüyorum

zaten erkeğin kazandığı para erkeğe ait olmamalı zaten
yani kazanılan para ortak olmalı

ha izin vermeme konusuna karşıyım
neden istemiyor o önemli

mesela ben evlendiğimde henüz aöf 3.sınıftaydım
ve ilerde çalışırım çalışmam hiç bişey konuşmadım
tek söylediğim ev hayatını seviyorum demiştim
başta yok arkadaş ben çalışırım diye birşey söylemedim:44:

mesela benimki çalış ama başörtünü açmadan çalış
ki mesleğim aslında çok güzel anaokulu öğretmeliği:16:

sonradan hatta beni kendisi kayıt ettirdi
ilahiyata
ama bazı sıkıntılar oldu sınava giremedim
halada ısrar ediyor

ama benim gözüm almıyor

şu an kpssye çalışıyorum :37: yok yok çalışmaya çalışıyorum desek daha doğru olur:1:

ortak bi nokta bulmaya çalışın ama kendinizden çok fazla taviz vermeyin

mesela onun işi ne sizin yaşam standarlarınıza uyuyormu

ben evimin kadını çocuklarımın anası modunda yaşarım diyormusunuz
yoksa şimdilik kabul edeyim sonra ikna ederim diye düşünmeyin
ölçün tartın ve en doğruyu seçmeye çalışın kolay gelsin

kestirip atarsan mutlu mu olursun
yoksa pişman mı olursun

neyse ALLAH cc yar ve yardımcın olsun inş.

Kendi paran olunca maddiyat olarak ona bağımlı kalmayacağın için istemiyodur bence...Benim eşimde istemiyodu çalışmamı ta ki annem ;sigortasını yatıracaksın,ben kızımın ilerde emekli olmasını istiyorum ve istediği zaman gık yapmadan istediği parayı vereceksin dedi.O zaman eşim ikna oldu..Ama şuan çalışıyor muyum HAYIR çünkü bi yere atanamadım..

peki sigortanı yatıyormu

bi ara benim için sigorta yatıracaktık ama

emekli sandığından yaralanamayacaktım

birde yatırdım sigorta hepsini karşılarmıydı

tam bilemediğimiz için vazgeçtik:26:

bu zihniyetteki adam çocuğun olmazsa seni boşar bu bir, zaten çocuğun ne zaman olacağınada kendisi karar verir, ilerde sana eziyet edecektir, bu eziyete çalışırsan dayanamazsın ekonomik özgürlüğüm var dersin boşanırsın ama çalışmazsan katlanmaya mecbur olursun, özetlemek gerekirse sevgilin bomboş bi adam, sen 8 ay diyosun ben 9 yıldır birlikte olduğum nişanlımdan böyle bi laf duysam tokadı patlattığım gibi ayrılırım, ben 2010 kpss ile atandım bilirim ne kadar zordur sınav stresi

Daha rahat ezebilmek ve sizi kendisine bağımlı hale koymak için getirmek için...

sevgilin seni adam yerine koymuyor açık açık da demiş hevesini alana kadar yap diye hani çocuk birşey isterde napalım bari hevesını alana kaadar yapsın der umursamayız ya aynen öyle seni önemsemiyor...yetişkin bir kadın olduğunu anlamıyor çünkü kendisi erkek ya o nederse emredersin modunda asker gibi ol istiyor bence ilişkinizde nasıldır? onun istekleri mi daha baskın yoksa dengeli midir?

Aynen bende arkadaşlar gibi düşünüyorum... Belki ayrılmazdım ama mümkün mertebe onu ikna etmeye çalışırdım..

peki sigortanı yatıyormu

Canım ssk olmasa bile hiç değilse bireysel emeklilik yaptırmanı tavsiye ederim. Ben mesela ayda sadece 100 tl ödüyorum ve 10 yıl boyunca ödüyorsun. 56 yaşına gelince de neredeyse bir ev alacak kadar para geçiyor eline veya sana maaş bağlıyorlar bak araştır mutlaka.

peki sigortanı yatıyormu

Yok canım yatırmıyor,ha bugün ha yarın iyi iş olsun çalışırım derken öyle lafta kaldı ama ikna oldu çalışmama..

ben bir çoğunun aksine

çalışmamayı erkeğe muhtaçlık olarak görmüyorum

zaten erkeğin kazandığı para erkeğe ait olmamalı zaten

Kadınlardaki bu tavrı ben anlayamıyorum zaten.Canım sözüm sana değil edanurlu.Sadece genelleme yapıyorum.Ama pek çok kadında bu var.Kocam çalışıp bana bakmak zorunda mantığı.Eğer o kazanıp sana bakmak zorundaysa sen de onun hertürlü temizliğini yemeğini bakımını bir yerde hizmetçiliğini yapmak zorundasın.Ve hiç şikayet etmemelisin.Hatta hatta eve geldiğinde de ayaklarını falan yıkamak lazım.Adam o kadar yoruldu sırf sana bakmak için çalıştı akşama kadar.Kadınların bir kısmı niye böyle düşünüyor anlamak aslında zor değil.Çünkü evişi temizlik yemek vs. kolay işler.Asıl zor olan kendi başına bir birey olarak ayakta kalabilmek.Pek çok kadın işin kolayına kaçıyor.Böyle kadınların zaten başlarına gelen şeylerde hiç üzülmüyorum.Kimlere sırtlarını yaslamayı marifet sayıyorlarsa yine ona baksınlar.İmkansızlıklar nedeniyle kocalarına muhtaç olanlar bu sözlerimin dışında tabi ki.

Canım ssk olmasa bile hiç değilse bireysel emeklilik yaptırmanı tavsiye ederim. Ben mesela ayda sadece 100 tl ödüyorum ve 10 yıl boyunca ödüyorsun. 56 yaşına gelince de neredeyse bir ev alacak kadar para geçiyor eline veya sana maaş bağlıyorlar bak araştır mutlaka.
yaa hemen araştırıcam inşallah

madem çalışmamama izin vermiyor yatırsın tabi:33:işi ne :1:
Yok canım yatırmıyor,ha bugün ha yarın iyi iş olsun çalışırım derken öyle lafta kaldı ama ikna oldu çalışmama..
anladım canım hakkında hayırlısı
mesleğin ne?
Kadınlardaki bu tavrı ben anlayamıyorum zaten.Canım sözüm sana değil edanurlu.Sadece genelleme yapıyorum.Ama pek çok kadında bu var.Kocam çalışıp bana bakmak zorunda mantığı.Eğer o kazanıp sana bakmak zorundaysa sen de onun hertürlü temizliğini yemeğini bakımını bir yerde hizmetçiliğini yapmak zorundasın.Ve hiç şikayet etmemelisin.Hatta hatta eve geldiğinde de ayaklarını falan yıkamak lazım.Adam o kadar yoruldu sırf sana bakmak için çalıştı akşama kadar.Kadınların bir kısmı niye böyle düşünüyor anlamak aslında zor değil.Çünkü evişi temizlik yemek vs. kolay işler.Asıl zor olan kendi başına bir birey olarak ayakta kalabilmek.Pek çok kadın işin kolayına kaçıyor.Böyle kadınların zaten başlarına gelen şeylerde hiç üzülmüyorum.Kimlere sırtlarını yaslamayı marifet sayıyorlarsa yine ona baksınlar.İmkansızlıklar nedeniyle kocalarına muhtaç olanlar bu sözlerimin dışında tabi ki.

canım anlatmaka isteğim bu işte

ALLAH cc izniyle çalışmak isteyene iş var

yani muhtaç olduğun için değil sevdiğin için kabul etmelisin evde oturmayı

artı sırttını kocana yada başkasına dayamak :26: değil

sırt sırta verip bu hayatın ağır yükünü omuzlamak değil midir evlilik

herkesin gücü neye yetiyorsa o kadar yük almalı evlilikte

nasılki biz eşlerimizden birşeyler istiyorsak şu şöyle olmalı bu böyle olmalı diye

onlarda bizden bişeyler istiyolar
ve nasıl söyleyim ayaklarımın üzerinde durmak için değilde çalışmayı isteme nedenim mutlu olmak için olmalı
kendimi iyi hissetmem için olmalı

neyse ben toparlayamayacam sanki:1:

ayrıca yemek ,temizli vs. hiçte kolay diğil :15::15::15::15::15:

canım özelden mesaj atmak istedim sana ama mesaj kutun doluymuş atamadım.beni hatırladın mı ikimizin başına da benzer bi durum gelmişti dertleşmiştik seninle.ben o konuyu kesitirip atmıştım ama sen devam etmişsin anladıım kadarıyla.

çalışmanı istemiyor cünkü dizginlerini kendi eline almak istiyor.bazı erkekler böyle sevdikleri kadını sadece ev hanımı ve anne olarak görmek istiyorlar.buna müsaade etme.aklı başında gayet düzgün bi insansın kimsenin boyundurugu altına girme.şimdi evli değilsiniz bu derece baskı yapmış bi de evli olsanız düşün nasıl baskılar yapar.

iyi düşün taşın ve kafana hiç birşey takma

Son düzenleme:
bence sende haklısın erkek arkadaşında haklı...
yıllarca okuyup emek vermişsin,masraf yapmışsın şimdi karşılığını almak,
ayaklarının üzerine sağlam basmak istemen en doğrusu....

ama ben yorum yapanlara katılmıyorum...illa kıro mu olmak lazım çalışan eş istememek için...
bence kendine göre o da gerekçelerini sıralamış...
sanırım kendi yaşam şeklinize uygun kişileri bulmanız lazım...
beklentileriniz farklı...

bizdede böyle bi durum var ben öğretmen olucam inşallah Allahın izniyle ..
benimkide diyor ki sekreter yada hostes polis falan olamazsın bende saçma saçma konuşma dünya hali bu belli olmaz yani olcağmdan değil ama..
saçma sapan bi kıskançlık mı desem ne desem ki bunu yapan okumuş üniversiteli adam gerisini siz düşünün..:S:S:S

cok asıksın cok seviyosun ilk erkek arkadasım demissin zaten ama cok zorlama eger böyle bir durum varsa.bende cok asıktım cok seviyordum ölüyordum hatta tabi oda bana.aynı erkek arkadasının sölediklerini söyledi esim bana nisanlıyken ben dikkate almadım nasılsa ikna olur bu nasıl mantık dedim ama öle olmadı evlendik onun icin kendimden cok ödün verdim ki bunlardan en büyügü belkide istemio die is aramamak olan isimide birakmak oldu ve onun gibi bir sürü sey.simdi 4 yıllık evliyim seviyorum ama asık deilim bir oglum oldu 1,5 yasında simdi ve biz hala benim calısmak istememle ilgili kavga ediyoruz ve daha bir sürü problemimiz var onun ailesiyle aynı binada yasıyoruz ve bunun getirdigi bir sürü problemimiz var.insanın o zamanlarda gözü gercekten kör oluyo ne olursa olsun onunla olıyım o bana yeter bizim askımız sevgimiz bitmez sanıyosun ama bitiyo o yüzden lütfen dikkatli düsün simdi cok pismanım.keske esimin ailesiyle aynı binada oturmayı ve isi birakmayı kabul etmeseydim kendi kendimi hapsettim bi nevi benim durumuma düsme sende cunku suan benim pskolojim asırı dercede bozuldu mutsuzum ve bakmam gereken bana muhtac kücücük bi cocugum var.herkes böle olucak diye bisey yok tabiki ama istisnalar kaideyide bozmuyor malesef.eger sevgilin simdi bunları sana sölemekten cekinmiyorsa evlendigin zamanda cekinmicektir ve cok daha kötü sonucları olacaktır emin ol.umarım sorunlarını halledersin....

erkek evleneceği bayanın neden çalışmasını istemez ?

1. maddi olarak eşinin kendine bağımlı olmasını ister
2. böylece herhangi bir kötü durumda kolay kolay çekip gidemeyeceğinizi düşünür
3. erkeğin kadından üstün olması gerektiği düşüncesine inanan bir yapısı olabilir
4. sizi kısıtlayarak daha rahat kontrol edebileceğini düşünüyor olabilir
5. aile yapısından dolayı bayanların çalışmasına alışık olmayabilir

benim 5 senelik sevgilimde ilk zamanlar bana diyordu bizim ailede çalışan bayan yok hem piyasa kötü insanlarla solu seni göndermem falan diyordu
ama ben senin kara kaşın kara gözün için üniversite okumuyorum derdim zamanla tartısmasını yaptık ettik sakayla karısık
şimdi devlete atanabilirsem gönlü razı paşanın
atanamazsam özel sektörde evlendikten sonra olmaz diyor. gerci bana göre de olmaz bende onun gibi düşünüyorum. meslek gereği evliymişsin evde kocan beklermiş falan dinlemezler yeri gelir akşam 8-9 lara kadar çalıstırırlar. buda huzursuzluga sebep olur ister istemez.yani yine özelde de kafama uygun biryer olursa beni zorlamadan çalısabileceğim çalısırım ama olmazsa da evliyken özel sektörde çalışmak bende istemiyorum.

zamanla düşüncesi değişebilir belki

bencildir bence. birlikte çalışalım, çocuğumuza birlikte bakalım diyemez. ben de yardım ederim en iyi şekillerde okuturuz, büyütürüz diyemez. çünkü kendinden ödün vermek istemez. en önemlisi sen kendinden ödün versen de bir şekilde o çocuğa birşey olsa senden çıkar. sen yapmışsındır. hiç bir zaman o haksız olmaz.
seni okutup, büyüten ailen. ailene karşı da bence bir borcun var. vicdanen. neden bir adam sevgilin dahi olsa sana çalışmayacaksın dediğin de işini bırakasın ki? ailen seni bu yüzden mi okuttu?
kaldı ki senin okuduğunu bilmiyor muydu? neden kabul etti? bence başına geleceklerin işaretleri. şu an bunu kabul edersen yarın kendinden vazgeçip onun istediği kalıba girersin. bence yazık etme o kadar emeğe. zor mu aşık alıyorsun? daha iyi değil mi hiç aşık olmamaktansa.
ben evlenince değişeceğini düşünmüyorum. kişi neyse odur. yalnızca sen görmemezlikten gelmeye başlarsın. inşallah fikilrerimi değiştirecek biri olur.

Back
X