bir erkek ilerde evleniceği bayanın neden çalışmasını istemez

Okutulmadığı için eşinin eline bakan bayanlara karşı,okuduğu halde eşi sevgilisi istedi diye çalışmayanlara ben bir bayan olarak çok üzülüyorum..

Karşındaki adam seni seviyor ve önemsiyorsa önce senin fikirlerine saygı duymasını bilecek.Özel sektörde çalışmanı istememesini bir nebze anlarım.Çünkü orda iş çıkş saatleri tatiller genelde belli değildir yada patronun keyfine bakar.Ama ordada yine çalışıp çalışmama kararı sana kalmıştır..

Kpssye hazırlandığına göre memur olma fikrin var..İş çıkış saatlerin belli olacak ev düzenin olucak buna rağmen adam çalışma diyorsa demekki seni kendi hegomanyası altına sokmak istiyordur.Ona bağımlı olmanı istiyordur her defasında ben erkeğim parayı ben kazanıyorum kararlarıda ben alırım demek istiyordur..

Üst komşumuz eşini bekliyor her ay beni markete götürsün diye..Senin üzerinden tüm bayanlara sesleniyorum canım beğendiğiniz birşeyi kimseye söylemeden almak istemiyorsanız yada paramı kazanim sosyal hayatım olsun istemiyorsanız çalışmayın aşık olduğunuz adam için oturun evinizde..O senin paran benim param olmaz diyen adamın yıl be yıl değişimlerini gözlemlersiniz sonra..Size vericeği 5 kuruşa muhtaç yaşamaya başlarsınız..

Kadınlardaki bu tavrı ben anlayamıyorum zaten.Canım sözüm sana değil edanurlu.Sadece genelleme yapıyorum.Ama pek çok kadında bu var.Kocam çalışıp bana bakmak zorunda mantığı.Eğer o kazanıp sana bakmak zorundaysa sen de onun hertürlü temizliğini yemeğini bakımını bir yerde hizmetçiliğini yapmak zorundasın.Ve hiç şikayet etmemelisin.Hatta hatta eve geldiğinde de ayaklarını falan yıkamak lazım.Adam o kadar yoruldu sırf sana bakmak için çalıştı akşama kadar.Kadınların bir kısmı niye böyle düşünüyor anlamak aslında zor değil.Çünkü evişi temizlik yemek vs. kolay işler.Asıl zor olan kendi başına bir birey olarak ayakta kalabilmek.Pek çok kadın işin kolayına kaçıyor.Böyle kadınların zaten başlarına gelen şeylerde hiç üzülmüyorum.Kimlere sırtlarını yaslamayı marifet sayıyorlarsa yine ona baksınlar.İmkansızlıklar nedeniyle kocalarına muhtaç olanlar bu sözlerimin dışında tabi ki.

Canım böyle bir mantık mevcut çünkü bunun dini bir dayanağı var hatta medeni kanunda bile yeri var.Misal vereyim evlilik birliği içinde kadınların altınları bozulup da geçim için harcanırsa bile boşanırken erkek onları karşılamalı çünkü evlilik birliği devam ederken evi geçindirme görevi erkeğe aittir.Dini kısmı anlatmayayım, sitede yasak bu tür içerik.Ama araştırırsan bulursun.

O yüzden insanları "sırtlarını başkalarına yaslamayı marifet biliyorlar" diye yaftalamayıp saygılı olursan daha güzel olur.

ay benimde nişanlım çalışmamı destek olamamı istiyo bende hiç oralı deilim sevmiyorum çalışmayı yaa..bünyem kaldırmıyo benim..neysede..ama zaten 8 ayllık ilşkide ielriye dönük böyle bişy söylemesi daha iyi olmuş en azından başta herşey biter yada devam eder belli oluyo..kpss ile kazanıpta o kdr çalışıp didinip işe başlican ve çocuk oluck işten ayrılcksn yok ya hangi devirde yaşıyo sanki özelde sekreterliğe girmiş o kdr okudun yazık yani..bence hiç çalışmandn taraf deil ondan üstün olmanı istemiyor ..bırak o aramadıkçada arama ve üüzlme..

bence konu sahıbının erkek arkadası cok genc hayat sartlarının farkında deil...merak etme ılerde çalısırsın o der hatta çalış dıye...

Karısı eline baksın, karısı verdiği harçlıkla idare etsin, karısının maddi gücü olmadığından dolayı gözü açık olmasın, karısını aldatsa bile kendisine bağımlı hale getirdiği için bir şey yapamasın, kendisi de eve geldiğinde hizmeti kusursuz görülsün diye ister.

Akıllı olmak lazım, belki ileride boşanacaksın o insandan. Annem 18 sene sonunda boşandı benim. Bunun dünü yarını yok, dünya hali. (bunu kimse yanlış anlamasın, kimse boşanmak için evlenmiyor ama boşanmak denilen ciddi bir durum da var ortada) Kadın ne olursa olsun çalışmalı, kendi ayakları üzerinde durmalı, dini ya da kanuni yanıyla ilgilenmiyorum ama kadın kendisine evde oturup çocuk doğurmaktan daha önemli, bi' bireye yakışan anlamlar yüklemeli. Bunun lamı cimi yok.

Bana çok ters geliyor ömür boyu en ufak ihtiyaç için eşten para istemek.
Hayatım saçımı boyatıcam para verir misin?
Şurda bi kıyafet gördüm alır mısın?
Küçük sehpanın üzerine bir vazo alsak mı?
Ayyy pedim bitmiş hayatım biliyosun para sende, hadi bi zahmet....

Bu demektir ki habersiz bir şey alınamayacak, küs olduğunuzda muhtemelen para isteyemeyeceksiniz, aktif olmadığınız için kendinizi hizmetçi gibi görüp psikolojik olarak etkileneceksiniz vs. Bilemiyorum çocuk olduktan sonra belki bir süre çalışılmayabilir ama sürekli olmasını düşünemk bile istemiyorum...

Son düzenleme:
eşimle tanıştığımda daha dedi çalışmanı istemiyorum die 3lü vardiya çalıştığı için görüşemicez ne gerek var der durur çalışma lafını açsam ama çoook şikayetçi değil evde oturmak kızımı ben istediğim gibi büyüttüm en güzelide bu

bu konuyu okudugumda aklima kirmizi baslikli kiz masali geldi,

Babane senin agzin niye bukadar buyuk
Seni daha rahat yiyebilmek icin....

Neden calismani istesin ki,mazallah gozun acilir,
Elinde maasin olur,minnet etmezsin,boylece
Istedigi gibi evirir cevirir seni...

Aman arkadasim senelerce okumussun...
Evde oturmak icin mi?

Ölumlu dunya,ayrilik olur baska birsey olur.
Kadinin her daim kendi ayaklari ustunde durmasi taraftariyim...
Iliskini gozden gecirmeni öneririm.

sevmek,sevilmek her iki tarafın birbirlerine ,hayatlarına,yaşamlarına müdehale etmek,kısıtlama koyup, boyunlarına zincir takmak değildir...özveridir,sabır işidir,karşılıklı anlayıştır..evlendikten sonra çocuğu olup çalışan çook kadın var,evet zor bir durum ama atlatılmayacak zamanlar değil..erkek bunu istediği vakit kesinlikle kendine daha geniş alanlar oluşturmak istiyoru burdan çıkarmak lazım...her şey bizim için,yarın bir güna ayrılık girdiğinde "hangi eski eş" gelip sizin yaşamınızı yeniden kurup,iş olanağı sağlar ve o eski yılları getirir?...insan aşık da olsa seviyor da olsa "bağımlı" olmamalı,kendi herşeyden önce gelmelii:19:

erkekler kendilerine kole ariyorlar da ondan canim cevabi bu kadar basit...
evin isini yapsin...
ben eve geldigimde yorgun olmasin her dakika benimle ilgilensin (ki pc/tv basindan falan kalkmazlar, neleriyle ilgileneceksek!)
sonra is yerinden birilerini bulup beni aldatmasin...
kimse is yerinde karima bakmasin bir tek benim olsun, evden bana haber verip ciksin sonra yine haber vererek girsin...
yari kapali ceza evi gibi bir evlilik yani...
sen bakma calisma diyenlere, insanin kendi parasini kazanmasi gibi guzel sey yok bunu aklindan cikarma...

herkesin yorumu nu okudum çok saolun kızlar değerli yorumlarınız için.bugun uyduruk bişi için mesaj attı sırf konuşmak için ama ben pek yüz vermedim.o fikrinden vazgeçene kadar dönmeyecem.sizler çok haklısınız.sırf kendine bağlayabilmek için çalışmamı istemmiyo yok emeklilik pirmini yatırırım yok sen istemeden aylık harçlığını veririm falan fistan kandıracağını sandı ama yanıldı bakalım zaman ne gösterecek bugün daha iyiyim.yorumalrınız bana çok iyi geldi hepinizin yüreğine ve eline sağlık....

:))) benım eşimde tam tersi, nışanlıyken başlamişti, şu kursa gıt, şunu yap vs diiye... yuzme, tezhıp, keman, ebru kurslarına ısrarla gıtmemı sagladı.. :))) :1::1::1:
şimdide üniversite oku dıyor.. ve bu sene ikimizde sınava gırecegız... bana sureklı "benden bagımsız bır kazancın olsun. ilerde belkı lazım olur dıye benım bır meslek ve iş sahıbı olmam için ısrarcı davranıyor.. :)))

böyle düşünen zıhnıyetı kınıyorum... mısal "babam".. senı okutupta kocana para kazanmanı mı saglayacagım dıye okutmadı.. masraf dıye hıç bır şeye göndermedı..:(( her aklıma geldıgınde kızıyorum...

:))) benım eşimde tam tersi, nışanlıyken başlamişti, şu kursa gıt, şunu yap vs diiye... yuzme, tezhıp, keman, ebru kurslarına ısrarla gıtmemı sagladı.. :))) :1::1::1:
şimdide üniversite oku dıyor.. ve bu sene ikimizde sınava gırecegız... bana sureklı "benden bagımsız bır kazancın olsun. ilerde belkı lazım olur dıye benım bır meslek ve iş sahıbı olmam için ısrarcı davranıyor.. :)))

böyle düşünen zıhnıyetı kınıyorum... mısal "babam".. senı okutupta kocana para kazanmanı mı saglayacagım dıye okutmadı.. masraf dıye hıç bır şeye göndermedı..:(( her aklıma geldıgınde kızıyorum...

:)))

seninkide bi hoşmuş:)))

herkesin yorumu nu okudum çok saolun kızlar değerli yorumlarınız için.bugun uyduruk bişi için mesaj attı sırf konuşmak için ama ben pek yüz vermedim.o fikrinden vazgeçene kadar dönmeyecem.sizler çok haklısınız.sırf kendine bağlayabilmek için çalışmamı istemmiyo yok emeklilik pirmini yatırırım yok sen istemeden aylık harçlığını veririm falan fistan kandıracağını sandı ama yanıldı bakalım zaman ne gösterecek bugün daha iyiyim.yorumalrınız bana çok iyi geldi hepinizin yüreğine ve eline sağlık....

ya sen çocukmusunda haçlık verecek.. senın haçlık zamanın geçeli yıllar olmuş.. evinin, çocugunun ihtıyacı olacak.. onları verdıgı haçlıkla mı alacaksın.. baglamak için senı 200 tl lık prımle kandırmayı düşünuyor.. 2 ay yatırmadı sanırım yanıyor emeklilik.. ee sonra ne olucak..???

bence hiç yüz verme..sakın ha.. insanın başına ne gelecegı bellı degil.. kımse gelecegın garantısını veremez

ya sen çocukmusunda haçlık verecek.. senın haçlık zamanın geçeli yıllar olmuş.. evinin, çocugunun ihtıyacı olacak.. onları verdıgı haçlıkla mı alacaksın.. baglamak için senı 200 tl lık prımle kandırmayı düşünuyor.. 2 ay yatırmadı sanırım yanıyor emeklilik.. ee sonra ne olucak..???

bence hiç yüz verme..sakın ha.. insanın başına ne gelecegı bellı degil.. kımse gelecegın garantısını veremez

çok haklısınız yok yüz vermedim vermemde burnu sürtsün:)

ama bir ortayolu olamaz mı bunun onuda kaybetmek istemiyorum tek sıkıntımız bu bizim çünkü

Allah allah şimdi ille de "çalışan gelin", hatta "memur gelin" hatta ve hatta "3 ay tatili olan öğretmen gelin" diye tutturan kaynanalar var piyasada, ben muhafazakar çevremden bile artık böyle talepler duyup sinirlenmeye başlamıştım.

Sırf anneler değil erkekler de yüklerini hafifletecek hanımlar arıyor çünkü bu zamanda geçim zor, aslında zor değil de herkes daha rahat yaşam peşinde.

Eskiden millet senelerce birikim yapıp ancak ev sahibi olurmuş, ya da memurlar sigortalılar ev için emeklilik ikramiyesini beklerlermiş ama şimdi öyle bir şey yok, evlenince kredi çekip borç altına giriliyor tek kişinin ödemesi zor oldumu haliyle kızdan da bekleniliyor.

Seninki biraz antikaymış sanırım, bence pes etme ama orta yolu bulmaya çalış.Elbette senin de bazı şeylerden fedakarlık etmen gerekebilir ille de onunla evlenmek istiyorsan.Ama bence çocuk olduktan sonra ya senin fikrin değişecek(çocuğuna bakma isteğinden ötürü) ya da onun (masrafın artmasından ötürü).

il pragrafınıza katılıyorum.. hatta bızım orada bır tanıdık gelın almişti.. kız ögretmendi.. ama bır şeyı eksık mış ne tam bılmıyorum...1 sene çalişamadı... kv kafayı yedı.. bızı kandırdı dıye:))

çok haklısınız yok yüz vermedim vermemde burnu sürtsün:)

ama bir ortayolu olamaz mı bunun onuda kaybetmek istemiyorum tek sıkıntımız bu bizim çünkü

bence hayatınıza deger vermeyen birini kaybetmek daha iyi olur. sana guvenı olmadıgı için çalişmanı istemedıgı kesın.. bazı şeyler yazmak geçıyor ama yazmıyorum.. :(

Back
X