Bir es neden ve nasil bunaltilir...?

en çok da böyle hatasının farkında olup da bunu düzeltemeyen insanlara üzülüyorum. hani kimisi olur ne yaptığının bile farkında olmaz, kendini haklı görür ya.. arkadaşım, bu hataları yapma, evliliğini bitirirsin yok yere. ne demişler, sevdiğini bi kuş gibi avcunda tutacaksın. fazla serbest bırakırsan uçar gider, çok sıkarsan ölür.

canım öncelikle içini rahat tutmaya çalış eşin onlara rağmen senle evlendiyse seviyodur seni..
boş yere kuruntu yapıp bu ilk zamanlarınızı bozma kendinide yıpratma...
her zaman dik dur kendine güvenin olduğunu bilsinler.
sen böyle yaparak kendi psikolojine zarar veriyosun unutma!!!

Bu şekilde çok bunaltırsan ama işte o zaman gerçekten kaybedersin.
Psikolojik destek al derim ben ne olursa olsun daha kolay aşarsın.:13:

kafanda fazla kurup boş yere stres yapıyorsun canım
eşinin sana olan sevgisinden eminsen başkalarını düşünme.siz iyi olduktan sonra kimse birşey yapamaz size:20:bu nedenle kaynana görümce düşünme fazla kıskançlık yapıp eşini bunaltma asıl o zaman eşini kendinden soğutabilirsin:31:

canım sen kaynanandan korkuyosun galıba esının aklına gırcek dıye bence bu kadar bunaltma adamı bak senı secmıs baskasını degıl

temel sebep KENDİNE GÜVENSİZLİKten kaynaklanıyor:45::45: bence
bunu aşarsan tüm sorunlar ortadan kalkar diye düşünüyorum:61:

canım hiç sıkıntı etme ben yeni evliyken sürekli eşimi biri kandırıcak aldatılcam diye düşünürdüm hatta ya eşime biri kafayı takarsa maddiyatı çok iyi yuvamızı yıkmaya çalışırsa birileri der kafayı yerdim sonuç 3 yıllık evliyim ve bir kızımız var şimdi diyorumki aldatırsa babamın evinde paşalar gibi bakılırım kendi bilir diyorum bu kadar değiştim yani ama bebekten sonra değiştim sonuçta aldatacaksa yapacak birşey yok ben birileri bize büyü yapcak bile sanırdım çünkü şimdi kızlar evli ve durumu iyi erkeklere takmış diye korkardım kısacası kesinikle bu fikirlerin değişecek sakin ol eşini çok sevdiğinden öyle düşünüyorsun..

Bu devirde akraba evliliği olur mu ya?! Bu nasıl bir zihniyettir..

Her neyse, öyle ya da böyle sevdiğine kavuşmuşsun canım. Bence tadını çıkar bu zamanlarının. Ortada öyle büyük bir sebep göremedim ben kendini kötü hissetmen için. Zaten gelinlerin biçoğu istenmiyor :1: İlk değilsin, son da olmayacaksın. Önemli olan eşinin seni istemesi. Görümcenmiş, kaynananmış, dış kapının mandalları.. "he" de geç..
Bence sen olaya farklı bir açıdan bakmaya çalışıyosun.
Benim gördüğüm kadarıyla senin sorunun ülkenden, ailenden, tandıklarından ayrı kalmak. Yani bi alışma sürecindesin şu anda (Yanlış anlamadıysam, TR'den yurtdışına gelin gitmişsin).. Doğal olarak yalnız hissediyorsun kendini ve eşinin ailesinin sana destek vermemesi de tuzu biberi olmuş bu durumun. Kendini bi dinle ve asıl sorununun gerçekten görümce, kaynana, kıskançlık olayları mı yoksa yeni bir yaşama alışma süreci mi olduğunu düşün..
Çünkü bana öyle geldi ki sen bu dönemde yalnız kaldığın için kendine sorunlar üretmeye başlamışsın. Sana tavsiyem ise; eşinden bu konuda yardım iste.. Senin ilgi alanlarını biliyordur herhalde.. Orada büyümüşse, senin ilgi alanına göre bi yerlere yönlendirir seni, sen de hem yeni kişilerle tanışırsın hem de sevdiğin bi şeyi yaparsın. Böylece adaptasyon sorununu çözmüş olursun. Eğer sorunun buysa tabii.

Evlendikten sonra,eşinize olan sevginiz daha daha çoğaldığı için,kıskanmaya yönelmişsiniz ister istemez..Tabiki bu seçeneklerden bir tanesi..Sevgi arttıkça,bana göre kıskançlıkta fora yapar.
Böyle durumlarda kendine olan güven bir adım arkada gelir,bana göre!
Kendinede insan bir yere kadar güvenir,sonuçta gözün gibi sevdiğin insanı kıskanmamak için yeterli değildir bu gibi durumlar..

Arkadaslarim lütfen yardim edin ..evlenince bana biseyler oldu ..cok degistim..önceleri acaip kendine güvenen biriyken simdi pimpirikli kiskanc biri oldum ciktim resmen..kiskanma olaylari bana hep komik gelirdi.ama evlenince öle olmuyomus esimi ucan kustan kiskanir oldum acaba bunda kaynana ve görümce etkisi olabilirmi :( sanki esimi dolduruyolar gibi gelio sürekli.sanki benden soguyacak gibi hissediom :( neden böle oldum ben..yeni evli oldugum icinmi böle oluyo..sürekli ic sesimle konusuyorum..kafayimi yiyorum acaba..napsak nedsek gelin bi el atin benim duruma :(:43::53::50:

bu bende de oldu cnm hala da zaman zaman devam ediyor.ben kendimi dinledim ve şöyle bir kanıya vardım.dedim ki kendi kendime.eskiden kendine has bir hayatın vardı,planların kendine özeldi,yapacak şeylerin vardı v.s v.s sonra evlendin ve bütün hayatını eşinin avuçlarına koydun.içinde onun olmadıgı hiç birşeyin kalmadı.bütün hayatın o oldu.bir uğraşın kalmadı.adın onun adının yanında anılır oldu sadece.daha bir çok şey.ve sonra mutlulugunuda ona bagladın mutsuzlugunuda...onun üzerine kurmaya başladın daha sonra acaba beni beğeniyor mu acaba sıkılıyor mu acaba mutlu mu acaba bana dair acabaları var mı acaba değişir mi !..çünkü yapacak başka birşeyin yoktu :1: kompleksli ve özgüvensiz biri gibi görünmek ve bana olan saygısını yitirmek istemediğim için kendi kendime konuşmaya başladıgım an kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ve ona hiç belli etmiyorum...

temel sebep KENDİNE GÜVENSİZLİKten kaynaklanıyor:45::45: bence
bunu aşarsan tüm sorunlar ortadan kalkar diye düşünüyorum:61:

canim dedim ya cok özgüvenli biriydim ben.ama gelin geldigim aile öne cikan havali insanlari pek sevmiyolar..sanirim onlarin gözüne batmamak icin kendimden ödün verdim..pasif görüneyim derken bu sefer beni ezmeyi düsünmeleri beni hasta etti..yani hem istenmeyen bendim hem allatn alip iyi olmak istedim bu defa pasif olarak algilandim gibi ..beni üzen bu.ama artik belli bi mesafe koycam..

canım sen kaynanandan korkuyosun galıba esının aklına gırcek dıye bence bu kadar bunaltma adamı bak senı secmıs baskasını degıl

evet sanirim biraz öle :( benim hem istemediler hem evlenir evlenmez hemen gelip konusmasi benimde dengemi bozdu..gelin olmak ne zormus :(( samimi bulmuyorum onlari yüzüme gülüyolar gibi gelio

Bu devirde akraba evliliği olur mu ya?! Bu nasıl bir zihniyettir..

Her neyse, öyle ya da böyle sevdiğine kavuşmuşsun canım. Bence tadını çıkar bu zamanlarının. Ortada öyle büyük bir sebep göremedim ben kendini kötü hissetmen için. Zaten gelinlerin biçoğu istenmiyor :1: İlk değilsin, son da olmayacaksın. Önemli olan eşinin seni istemesi. Görümcenmiş, kaynananmış, dış kapının mandalları.. "he" de geç..
Bence sen olaya farklı bir açıdan bakmaya çalışıyosun.
Benim gördüğüm kadarıyla senin sorunun ülkenden, ailenden, tandıklarından ayrı kalmak. Yani bi alışma sürecindesin şu anda (Yanlış anlamadıysam, TR'den yurtdışına gelin gitmişsin).. Doğal olarak yalnız hissediyorsun kendini ve eşinin ailesinin sana destek vermemesi de tuzu biberi olmuş bu durumun. Kendini bi dinle ve asıl sorununun gerçekten görümce, kaynana, kıskançlık olayları mı yoksa yeni bir yaşama alışma süreci mi olduğunu düşün..
Çünkü bana öyle geldi ki sen bu dönemde yalnız kaldığın için kendine sorunlar üretmeye başlamışsın. Sana tavsiyem ise; eşinden bu konuda yardım iste.. Senin ilgi alanlarını biliyordur herhalde.. Orada büyümüşse, senin ilgi alanına göre bi yerlere yönlendirir seni, sen de hem yeni kişilerle tanışırsın hem de sevdiğin bi şeyi yaparsın. Böylece adaptasyon sorununu çözmüş olursun. Eğer sorunun buysa tabii.

yugrim kuzum ne güsel yamisin saol bebesim.evet birazda gurbetin etkisi ..onlardan sahte bi sicaklik görmem beni iyice buralardan soguttu..ama simdi kursa basladim hayat degisio biras..yeni arkadasliklar dostlar..dili ögrenince kesin calismam gerek..

bu bende de oldu cnm hala da zaman zaman devam ediyor.ben kendimi dinledim ve şöyle bir kanıya vardım.dedim ki kendi kendime.eskiden kendine has bir hayatın vardı,planların kendine özeldi,yapacak şeylerin vardı v.s v.s sonra evlendin ve bütün hayatını eşinin avuçlarına koydun.içinde onun olmadıgı hiç birşeyin kalmadı.bütün hayatın o oldu.bir uğraşın kalmadı.adın onun adının yanında anılır oldu sadece.daha bir çok şey.ve sonra mutlulugunuda ona bagladın mutsuzlugunuda...onun üzerine kurmaya başladın daha sonra acaba beni beğeniyor mu acaba sıkılıyor mu acaba mutlu mu acaba bana dair acabaları var mı acaba değişir mi !..çünkü yapacak başka birşeyin yoktu :1: kompleksli ve özgüvensiz biri gibi görünmek ve bana olan saygısını yitirmek istemediğim için kendi kendime konuşmaya başladıgım an kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ve ona hiç belli etmiyorum...

aynen tutkum..önceleri calisan bi bayandim bi kariyer ve sayginligim vardi..buraya geldim herseye sifirdan basliyorum..calismaya alisik biri olarak ev psikolojisi cok kötü..sanirim benim sorunum yalnizlik..esim bütün gün iste..hemen su dili ögrenip calismaliyim..

cevaplar ve fikirler icin hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum arkadaslar..inanin bazen kendini yönetemez hale gelio insan..sakinbeni aptal biri sanmayin..inanin ben hep akil veren biriydim cevreme..dinlemeyi yardimci olmayi sevmisimdir hep..ama iste bazen sartlar insani bunaltio..birde duygusal ve takintiliysaniz benim gibi..ama inanin en kisa zamanda bu durumdan siyrilcam..

ha birde bu kadar dolmamin elbet sbi sebebi var..kaynanamda oturyoz kadina bi saka yaptim esimde vardi inanin ufacik biseyi kocaman yapti..o an tersledi..aradan 3 gün gecti yine tavir yapti sölentiler inciler..iste beni üzen olaylar..

aynen tutkum..önceleri calisan bi bayandim bi kariyer ve sayginligim vardi..buraya geldim herseye sifirdan basliyorum..calismaya alisik biri olarak ev psikolojisi cok kötü..sanirim benim sorunum yalnizlik..esim bütün gün iste..hemen su dili ögrenip calismaliyim..

sen çözümü bulmuşsun canım gerçekten çalış en doğrusu aslında bir kadın için

Back
X