Nakış Bir etamin macerası

Kanaviçe Şemaları, Kurdele Nakışı Tekniği, Nakış Şemaları, Aplike Teknikleri, Aplike Modelleri, Nakış Teknikleri, Yaptığımız Nakış Örnekleri Nakış hakkında öğrenmek istediğiniz tüm teknik ve modellerin olduğu başlıktır.

caninfistigi

Süper Fantastik Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
10.737
18.139
Arkadaşlar Selam

Etaminden bir tablo gördüm geçen gün ve çok hoşuma gitti. Bu aralar bir hobi arayışında olduğum için de acaba dedim.
Ben küçükken etaminden seccade işlemiştim. Ama onda bir desenden yapardık, boşlukları sayardık sanki kolay gibiydi. Bunun ise kumaşı ipi nerden alınır hiç bir bilgim yok. Ankarada oturuyorum. Bursa kumaş pazarlarında olur mu ki? Bir de bu kaneviçeden farklı di mi? Yukardaki modele bakarak yapabilirim bir şekil değil mi? Yani eğitime ihtiyacım olur mu ki?

Ay kafamda deli sorular.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende senin gibiydim. küçükken seccade işlemiştik annemle son günlerde ne yapsam diye düşünürken aklıma etamin tablo yapmak geldi ve basladım. 2 aydır yapıyorum ve çok zevk alıyorum. istanbulda yaşıyorum ben kumaşı nereden alacağını bilemicem ankarada ama eğitime gerek duymayacağını söyleyebilirim. bir de bunu yaparken boşlukları değil doluları say bence :) atıyorum siyah ipi işliyorsun kaç kare işlenmiş say ona göre yap diğer renge gecince istersen o kısmı bos bırak sonra doldur ki ben öyle yapıyorum istersen baska iğeye ipi gecir devam et.

Ankara'dan merhabalar
Ben de kanaviçeye bayılıyorum. Etamin, kanaviçenin daha gözenekli kumaşa işlenmiş hali diye biliyorum. Yanlışsa bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen. Seccadeler mesela daha gözenekli kumaşa işlenir ama tablo, örtü vs. daha minik gözenekli, ince şık kumaşlarda hoş duruyor. Ama işleme mantığı aynı. Ben de Ankarada oturuyorum. Kızılayda Erdoğan düğme, moda düğme var izmir caddesinde. orada kumaşlar da var iplerde her çeşit. renk renk harikalar. Ayrıca eski kanaviçe dergileri satıyorlardı erdoğan düğmede. ben aldığımda 3 tanesi 10 tl falandı. (Her ay yayınlanan bir dergi) Eski tarihli ama içlerindeki modeller çok güzel. Her ay çıkan yeni sayısı da mevcut dergi satan yerlerde. Kumaşlar countlarına göre her santimetreye düşen gözenek sayısına göre renklisi, simlisi, keteni, ipeği vs. herşey var. Özellikle "kanaviçe dergisi"ni ben çok beğeniyorum. İçinde modeline göre hangi tür kumaşa işleme yapacağın, hangi iplik numaralarını kullanacağın yazıyor. Muline iplikle işlersen çok güzel olur. parlak duruyor ve renkleri çok güzel. 6 katlı olarak üretiliyor. Sen seçtiğin modele göre iki katıyla tek katıyla vs. işleme yapabilirsin. Bu detaylarda işleyeceğin modelin yanında yazıyor dergilerde. DMC muline ya da Anchor muline iplikleri var. Renk kartelaları müthiş. Etamin iplerine göre daha ince bir ip çeşididir. Ve tablolarda çok güzel durur. Bir de goblen, goblenci siteleri var nette ararsan çıkacaktır. istediğin bilgileri edinebilirsin canım. Kumaş çeşitleri, ipler vs. Bir de baskılı goblenleri göreceksin. Onlar biraz pahalı, ben desen şemasına bakıp yapıyorum. Gayet güzel oluyor. yalnız iyi takip etmen lazım, yanlış olursa sökmen gerekir. Baskılı olanlarda tabi bu sorun yok.
Müsait olduğumda sana yaptıklarımın resimlerini de atabilirim. Güzel oluyor. En önemlisi kafam rahatlıyor. Herkes beğenince bir de kendimi iyi hissediyorum.
Bu arada minik minik desenlerden sevdiklerinize hediye götürünce de iyi oluyor. El emeği göz nuru :)

Merhaba ben de yeni yeni Etamin yapıyorum kanevice işlemek istiyorum zor olur mu acaba diye çekiniyorum

inanılmaz terapi insana, sanırım malzemeleri her tuhafiyede oluyor, bi eğitime falanda gerek yok çapraz işliyosunuz. internette detaylı videoları var yardımcı olur size. ben okadar aştım ki kafamdan şekil çizip işliyorum . minik minik kalan etaminlere işleyip çoklu resim çerçevesine koyuyorum çok şık oluyor.

Sare Lavinya Sare Lavinya teşekkür ederim yaptığın modellerden paylaşır mısın rica etsem inşallah ben de başarırim

arkadaşlar merhaba.Son zamanlarda etamin ve kanaviçeye merak saldım.Bursa'dayım ancak internetten eğitim veren bir kurs bulamadım bilgisi olan var mı?Çocukluk yıllarımda yaptığım ufak tefek işler dışında elime etamin almışlığım yok o nedenle yapabilecek miyim bilemiyorum.Yorumlarınızı bekliyorum..

X