Bir Ev Sahibi Konusuda Benden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanılmaz moralim ve sinirlerim bozuk.
Ben 4 senedir falan aynı evde oturuyorum.
Evi eşyasız tuttum,kira zam zamanımda mayıs ayında.
Son ay haber vermek istemedim diyor.Mayıs ayında çık demek istiyor yani kibarca.
Ev sahibi aradı diyor ki ben daireleri eşyalıya çevirdim biliyorsun,senin evde eşyalı yapacaktım haberin vardır dedi.Dedim hayır haberim yoktu.
Yani diğer daireleri eşyalı yaptılar evet ama benim daire için öyle bir plan olduğunu yeni duydum.
Okulun bitti dimi senin dedi,dedim evet bitti ama eylülde formasyon için kayıt olup seneye hazirana kadar daha ordayım,sonrasında temelli memleketime dönmeyi düşünüyorum.
Neymişte eşyaları almış depoda bekliyormuş eşyalar.
Bana mı sordun eşya alırken peki? Ben bu evi eşyasız tutmuşum sonuçta.Böyle bir saçmalık olabilir mi ya?
Ben 1 sene kadar daha ordayım diyince o zaman 1 sene için ev tutman saçma olur,seni mağdur etmemeye çalışıcam,depo ayarlmaya çalışayım haber veririm sana dedi.
Allah razı olsun ya mağdur etmezmiş.
Şimdi benim sorum şu,bunlar beni evden çıkartabilir mi?
Ben bişey demiyorummm linç yerimmm sonraaa:))

Tam çık dememiş aslında. Senin okul bitti mi ne zaman gidiyordun demiş. Konu sahibi de 1 yıl sonra deyince tamam seni madur etmeyeyim depoda dursun demiş. Diğer yerler aynen doğru :)

konuda da tam çık demediği ve sadece gidiş tarihini öğrenip tamam o zaman 1 sene sonra sen gidince hallederiz dediği için ev sahibi sadece sormuş niye celallendin ortada sorun bile yok diye yorum yapmış. Komu sahibi ve diğerleri de olsun bir kez sonuçta çık iması yaptı yine huzurumu bozar mı diye elbette endişeleneceğim diye yorum yapmış :p henüz çıkartma olayı falan yok hatta olacağı bile oldukça şüpheli adam iyi biriymiş. Zaten kanunen hakkı da yok.
ha çık demiyor o zaman sorun yok ya... sadece ağız yoklamış belliki ,ne kadar oturur ne yapar diye büyük ihtimal .

Neden banlandı diyim sana
Misler gibi üslubu olan üye "eleştiri" adı altında sormadığı soru üzerinden sayfalarca saldırıya uğrar.
Buna sinirlenen üye ise artık sonunda üslubunu bozar.
Bu kez üyeyi çıldırtanlar "aaa üslubun leş, tüüü" diye üslup üzerinden taşlamaya başlar.
Üye sonunda banlanır
Konu kapanır 😀
evet tam da böyle olmuş.işin tuhafı konu açan üyeyi de çok severim saldıran üyeyi de.ondan şaştım kaldım ya.

evet tam da böyle olmuş.işin tuhafı konu açan üyeyi de çok severim saldıran üyeyi de.ondan şaştım kaldım ya.
yanlış anlaşılma olmuş belliki
ben evden çıkmayacağım diye haksız yere tutturan kiracılardan sanıldıysa konu sahibi ,kıyamam hiçte öyle biri değil halbuki ...

Konuyu bir daha okursanız adam evimden çık diye birşey dememiş hatta bu mayısta okulunu bitireceğini bile hesap edip kiracı ile öyle konuşmuş.Cunku gideceğini düşünmüş kiracı gitmeyeceğini söyleyince de tmm bir depo ayarlamaya çalışıp seni mağdur ermeyeceğim demiş zaten.Ev sahibinin evi ile ilgili istediği planı yapmaya hakkı da var. Siz istiyorsunuz ki bir evi kiralayınca onun tapusunu üstünüze yapsın ev sahibi.Vallahi ev sahibi olanlar bazı kiracılar kadar sahiplenmiyor evi.
Ev sahibinin içinde kiracı olan evle ilgili istediği planı yapma hakkı yok? Eşyaları almadan önce arasaydı çıkma durumuyla ilgili. Yoo öyle bir şey istemiyoruz sadece yasal haklarımızın farkındayız.

Ev sahibinin içinde kiracı olan evle ilgili istediği planı yapma hakkı yok? Eşyaları almadan önce arasaydı çıkma durumuyla ilgili. Yoo öyle bir şey istemiyoruz sadece yasal haklarımızın farkındayız.
Belli ki okuduğunu anlamayan insanlardansınız.Ev sahibi kiracının bu sene okulunu bitireceğini düşünerek evi eşyalı ya cevirecegim demiş,Kiracı da ben 1 yıl daha kalacağım diyince ozaman 1 yıl için boşuna başka eve geçme ben eşyalar için depo ayarlayacağım ve seni mağdur etmeyecegim demiş.Adam daha ne yapsın size soruyorum.Ama kime soruyorum çünkü anlama zorluğu var belli ki.Adam kimseye cik dememiş yahu anlamıyor musunuz dememiş.

Minnoşu üzmüşler 😬 Bu ara kimi duysam ev sahibi ile sorunlu. Ben bura sayesinde ev sahibimden kurtuldum. Verirsen ver tarzı konuştum ama senin durum o değilmiş.

Burada kira konularında genelde ev sahibi sever bir kitle var :D benim konumda da aynısı olmuştu. Adama böyle mi dedim şöyle mi dedin diye. Yani adama yalakalık yapıp , alttan al falan demişlerdi. Sanki beni bedavaya oturtuyor gibi:D Üstelik bunu yazan kişiler , ev sahibi her zaman haklıdır diyen, kendileri de kiracı :D Kimse kimsenin elbette hakkını gasp etmesin ama ev sahibisin diye de kafana göre davranamazsın.

Burada kira konularında genelde ev sahibi sever bir kitle var :KK70: benim konumda da aynısı olmuştu. Adama böyle mi dedim şöyle mi dedin diye. Yani adama yalakalık yapıp , alttan al falan demişlerdi. Sanki beni bedavaya oturtuyor gibi:KK70: Üstelik bunu yazan kişiler , ev sahibi her zaman haklıdır diyen, kendileri de kiracı :KK70: Kimse kimsenin elbette hakkını gasp etmesin ama ev sahibisin diye de kafana göre davranamazsın.
5 sene üstünde oturunca kiraya rayiç bedelde zam yapılmalı ev sahibi isterse.ama evini kiraya ver aradan 2 sene geçsin ee çık evimden diyen ev sahibinin ben de alnını karışlarım hem kiracı hem de mal sahibi bir üye olarak.12 sene oturup çıkmam zam da yapmam diyen üyeye ben de şaşırmıştımm.yani kimi zaman evsahibi kimi zaman da kiracı haklı.nasreddin hocanın dediği gibi:sen de haklısınn :KK53:

5 sene üstünde oturunca kiraya rayiç bedelde zam yapılmalı ev sahibi isterse.ama evini kiraya ver aradan 2 sene geçsin ee çık evimden diyen ev sahibinin ben de alnını karışlarım hem kiracı hem de mal sahibi bir üye olarak.12 sene oturup çıkmam zam da yapmam diyen üyeye ben de şaşırmıştımm.yani kimi zaman evsahibi kimi zaman da kiracı haklı.nasreddin hocanın dediği gibi:sen de haklısınn :KK53:
Herkes haklı :D
Benim konumu hatırlarsın sen :D 1,5 sene eşim iş yerini kapattı dedim( zorunlu) 1,5 sene kira ödemedine döndü konu hxhshs
O kadar gülmüştüm ki:D bir de onu 60 kişi beğenmişti :D

Belli ki okuduğunu anlamayan insanlardansınız.Ev sahibi kiracının bu sene okulunu bitireceğini düşünerek evi eşyalı ya cevirecegim demiş,Kiracı da ben 1 yıl daha kalacağım diyince ozaman 1 yıl için boşuna başka eve geçme ben eşyalar için depo ayarlayacağım ve seni mağdur etmeyecegim demiş.Adam daha ne yapsın size soruyorum.Ama kime soruyorum çünkü anlama zorluğu var belli ki.Adam kimseye cik dememiş yahu anlamıyor musunuz dememiş.
Ben okuduğunu anlayabilen insanlardanım. Bunun için paragraf sorularındaki başarımı ispat etmeme gerek kalmaz umarım. Ama diyorum ki o kızın okulu uzayabilir, okuldan mezun olsa bile o şehirde kalıp çalışmak isteyebilir, kendisiyle konuşup bunu netleştirmeden o ev üzerinde karar veremez. Adama ne hakaret ettim ne kötü söz söyledim. Başından beri sadece kiracıyla konuşmadan böyle bir hamle yapmaması gerektiğini söylüyorum. Ama sizin üslubunuzu hiç beğenmedim. Lütfen başkalarının anlama kapasitesine kafa yoracağınıza kendi üslubunuza kafa yorunuz. İyi geceler.

Ben okuduğunu anlayabilen insanlardanım. Bunun için paragraf sorularındaki başarımı ispat etmeme gerek kalmaz umarım. Ama diyorum ki o kızın okulu uzayabilir, okuldan mezun olsa bile o şehirde kalıp çalışmak isteyebilir, kendisiyle konuşup bunu netleştirmeden o ev üzerinde karar veremez. Adama ne hakaret ettim ne kötü söz söyledim. Başından beri sadece kiracıyla konuşmadan böyle bir hamle yapmaması gerektiğini söylüyorum. Ama sizin üslubunuzu hiç beğenmedim. Lütfen başkalarının anlama kapasitesine kafa yoracağınıza kendi üslubunuza kafa yorunuz. İyi geceler.
size katılıyorum.okul bittiği ay evi boşaltacağını kendi kendine evsahibi düşünmüş sadece.yaz okulu olabilir dil kursu olabilir yüksek yapmak isteyebilir iş bulabilir o şehirde.eşya vs almadan önce bir alo diyemezmiydi kiracısına?zaten kontrat otomatik yenilenir kirayı ödediği sürece.oturalı 5 senede olmamış kirayı tefe tüfeden fazla da artıramaz.ha 8 10 yıl otursa kirası öldüm fiyatına düşse evsahibi çık demesine rağmen inatla otursa bizlerde haksızsın adamın evini tapuladın mı derdik ama bu konu bambaşka.

size katılıyorum.okul bittiği ay evi boşaltacağını kendi kendine evsahibi düşünmüş sadece.yaz okulu olabilir dil kursu olabilir yüksek yapmak isteyebilir iş bulabilir o şehirde.eşya vs almadan önce bir alo diyemezmiydi kiracısına?zaten kontrat otomatik yenilenir kirayı ödediği sürece.oturalı 5 senede olmamış kirayı tefe tüfeden fazla da artıramaz.ha 8 10 yıl otursa kirası öldüm fiyatına düşse evsahibi çık demesine rağmen inatla otursa bizlerde haksızsın adamın evini tapuladın mı derdik ama bu konu bambaşka.
aslında öyle durumlarda çözüm basit. kiracıların kısa süreli oturuyorsa, öğrenci, tayinci gibi gitme kalma durumları az çok belli ama duruma göre de değişkenlik gösterebilen kişilere kiralıyorsan, yaparsın belirli süreli kira sözleşmesi, o süreye göre evin için plan yaparsın. böylece kiracı da sözleşmede belirtilen zaman geldiğinde çıkmak zorunda kalır. planlaman değişirse, uzama durumu olursa konuşursun karşılıklı, yeni bir sözleşme yaparsın. yani burada normal aileye falan kiralar gibi hareket edilmiş. bu tarz konularda hem ev sahibi hem de kiracı açısından düşünmekte fayda var. ayrıca neden ısrarla ev sahibini haklı gören bir kitle var anlam veremiyorum. evet adamın mülkü eyvallah ama kiraya veriyorsan kiracı ile aranda ticari bir ilişki vardır. kimse kimsenin evinde babasının hayrına oturmuyor, kimse kimseyi bedavaya oturtmuyor. ortada bir sözleşme var, yasalar var, haklar var, kanun var, ticari bir ilişki var ve dolayısı ile kimse kimsenin adına düşünüp hareket edemez. toplumca bunları anlasak daha kolay olacak sanırım çoğu şey.

Banlı olduğum için cevap veremedim.Aslında size cevap vermeyede değmez ama konuyu belliki yanlış anladığınız için yazma gereği duydum.
Ne yazsam seri şekilde beğenmedim attığınız için,ve ne desem hep tersine çektiğiniz için bir ara acaba ev sahibim gelip üyelik mi açtı diye düşünmedim de değil bu arada.Çünkü bu anlamsız hırsın bir nedeni olmalıydı.

Her neyse konuya dönecek olursak sizin iddia ettiğiniz gibi ev sahibinin beni çıkarmak istememesi gibi bir durum yok.Hatta adam telefonda kendi ağzıyla dedi zaten seninle beraber sözleşmesi haziranda biten 3 daire daha var onlarda çıkacak,sanada son ay haber vermek istemediğim için şimdiden söyledim dedi.

Yani bu da seni çıkartıcam haberin olsun demek değilse nedir bilemedim.Konuyu ilk açtığımda bu detaya yer verme gereği duymamıştım.Çünkü sizin gibi olayı "amaan burada mağduriyet nerde yaa" kafasında üyeler olup,olayı böyle alakasız yerlere çekebileceğini düşünememiştim.Hoş olayın bunla bir alakası da yok zaten.
Zaten defalarca dediğim gibi benim tek öğrenmek istediğim ev sahibi beni bu şekilde çıkarabilir mi,çıkaramaz mı? Buydu.

Size gerekli yanıtlar ve işin hukuki boyutu hakkında yeterince cevap verilmiş zaten.Ben işin yasal tarafına bakarım.Sizin beni haklı görüp görmemeniz bir şey ifade etmiyor yani.Önemli olan yasal olarak haklı olup olmamam.Öyle iddia ettiğiniz gibi kimsenin evine çöreklendiğim,yüzsüz olduğum falan yok yani.Bir mesajınızda istemediğim yerde durmam diyip bana yüzsüz iması yapmışsınız da,bunun konumuzla ne alakası var anlamadım.Hakkını savunmak ne zamandır yüzsüzlük oldu? Hakkını savunamayan da savunmak isteyene yüzsüz diyor,ne güzel.Çok enteresan bir kafanız var ben burada yokken hakkımda yazdıklarınıza daha güzel de cevap verirdim de tekrardan banlanmak istemiyorum.

He birde bu zamanda 950 liraya oturup hala olay yarattığımı yazmışsınız ya sizi Allah'a haval ediyorum gerçekten.Ben orada eski kiracı olduğum için bu fiyata otuyorum zaten ve 950 lira şu zamana göre ucuz bir kira olsada bu ev sahibine istediğini yapma hakkını mı veriyor yani?
Kusura bakmayın fahiş bir fiyata oturmadığım için özür dilerim ya.Asıl sorgulamanız gereken kiraların zaten neden bu kadar yüksek olduğu benim neden ucuza oturduğum değil.

Bu mesajıda yazma nedenim banlıyken cevap veremediğim için olay hakkında yanlış yorumlar yapıp,insanları yönlendirdiğiniz,olayı benim amacımdan farklı yerlere saptırdığınız içindi.
Bu da size son mesajım ve muhatap oluşumdur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X