- 11 Aralık 2018
- 41.485
- 257.827
- 598
O zaman çıkartamaz muhtemelen. Ama huzur verir mi bilmem...Dekontlarım var elimde.İnternet üzerinden hesabına yolladım hep.Her yolladığımda da dekontunu mailime yolluyordum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman çıkartamaz muhtemelen. Ama huzur verir mi bilmem...Dekontlarım var elimde.İnternet üzerinden hesabına yolladım hep.Her yolladığımda da dekontunu mailime yolluyordum.
İşte kafamı kurcalayan asıl mevzu o.O zaman çıkartamaz muhtemelen. Ama huzur verir mi bilmem...
Kimse sahip olduğu ev ile ilgili ağzını açmasın mi size?
Açıklama kısmına şu ay kirası diye yazın, uyarmak istedim bilmiyorsanız..Dekontlarım var elimde.İnternet üzerinden hesabına yolladım hep.Her yolladığımda da dekontunu mailime yolluyordum.
Hanımefendi konuyu düzgün okumadınız sanırım.Adam sizi mağdur etmeyecem depo ayarlayacam demiş zaten şimdi neye bu kadar sinirlendiniz de konu açtınız?Kimse sahip olduğu ev ile ilgili ağzını açmasın mi size?
Kira diye yazma vergi kesiliyor diyorlardı.Bende o yüzden ad,soyad,daire numarası yazıyordum.Açıklama kısmına şu ay kirası diye yazın, uyarmak istedim bilmiyorsanız..
Hazirana kadar biraz zamlı şekilde anlasın kabul ederse okul bitene kadar o şekilde devam edersiniz.. yalnız zamli fiyata mayısta başlayın.. onun dışında boş olmayan ev için eşya ayarlamak saçmalik.. eşya ayarlamamiştır bence cıkaramama ihtimalini düşünüp..Öyle olmuyor işte eşyalı yapmasının sebebi babasının hayrına değil,evi daha fazla ücrete kiraya vermek için.
O yüzden beni çıkartmak istiyor zaten.
Beni çıkartıp,evi eşyalı diye en az 2000-2500'e kiraya verebilir.
Zaten konuşmamızda şöyle bir cümle kullandı "eşyalı ve eşyasız evler arasında baya fark var biliyorsun"
O evde eşyalı olarak oturmayı kabul etsem bile şu anki kiramın 2 katını alır benden.
Şu an 950 liraya oturuyorum.
O teklifi yaptım,dedim sorun kiraysa eğer.. derken sözümü kesti sorun kira değil dedi.daha mayisa baya oldugu icin, cikmanizi isteyebilir gibi geldi bana.
sanirim diger evlere esya alirken buna da aldi, toptan bir sekilde.
eger esyali ev icin sizden 2 kati falan para istemeyecekse onu da dusunebilirsiniz. Siz de yavastan kendi esylarinizi elden cikartirsiniz, seneye tasinmaniz da kolaylasir bu sekilde.
Zaten 1 senelik daha işim var.Mayısta 4.yılım.Kontrat tarihinden 5. yıla kadar ev sahibi istese de sizi çıkaramaz. Kontratı yenilememiş olmanız mühim değil sözleşmeler bitim tarihinden itibaren otomatik yenilenir. 5. Yılınız dolduktan sonra da yapacak bir şey yok çıkacaksınız
Ah keşke öyle bir yol sunsa.sen şu an evdeki eşyaları ne yapacaksın? memleketine temelli döneceksin sonuçta, o eşyaları yanında mı götüreceksin yoksa satacak mısın?
yani zaten eşyalarını satma gibi bir planın olacak mı o evden ayrılırken?
zaten sana mayıs ayında bi zam yapacak, doğru mu? kira zamları zaten uçtu mu? uçtu.
sen kendi eşyalarını elden çıkarsan, adam aldığı eşyaları senin eve koysa. ve bu yeni haliyle yeni kira ne kadar olur? arada çok uçuk bir fark olmayacaksa böyle yapın bence. hem eşyalarını satma faslını aradan çıkarmış olursun hem de sıfır eşyaların olur, oturduğun süre boyunca sen kullanırsın.
zam zamanı geldiğinde enflasyonu baz alsa en son yüzde 48 mi ne açıklandı, giderek artıyor.
seni mağdur etmeyeceğim dediğine göre var demek ki bi bildiği. daha şubat ortasındayız, mayısa çok var.
bence anlaşma yoluna git 1 sene için taşınma, nakliye masrafı, yeni yere alışma vs çok zahmetli.
bekle bakalım haber verecekmiş.
hukuki olarak seni çıkarabilir mi, evet, sözleşmenin dolmasına belli bir süre kala resmi belge ileterek çıkarma hakkı var.
sözleşme devam ederken bu tarz bişey yapma hakkı oluyor mu onu bilmiyorum, bilenler aydınlatsın.
Ya uğraşsam,peşine düşsem %90 şartlar benden yana olacak gibide hemen altımda oturuyor ya.o zaman canınızı sıkacak bir şey yok bırakın kudursun :)
Seneye mayısta isterse 10 bin tl yapsın bacıcağızım zaten ailemin yanına dönücem temelliBoşuna canınızı sıkıyorsunuz. Sizi çıkartamaz :) ama seneye mayısta ev kiranız birden 2000-2500 tlye çıkabilir evet. Yine de çıkartamaz ama. Düzenli kirayı ödedikten sonra korkmayın. Ama huzur işini bilemem tabi benim dediğim yasal olarak böyledir.
sen çok uyguna oturuyorsun.Ah keşke öyle bir yol sunsa.
Yoksa benim derdim eşya falan değil.
Ama eve yeni eşya koyup,makul bir fiyattan beni oturtacağını sanmam.
Şimdi eşyalı bir daireyi rahat 200-2500'e kiraya verir.
Ben oturuyorum 950'ye.Aradaki farka bak.
He ben teklifimi yaparım yine,senin dediğin gibi olursa işime gelir çünkü ama kabul eder mi bakalım göreceğiz.
Düzenli kira ödemesi, enflasyon oranında yıllık kira zammı varsa ve ev sahibinin aynı muhitte ve aynı özellikte oturduğu/oturabileceği boş olan birden fazla evi varsa, çocuğu falan da evlenmiyorsa çıkaramaz.
bak burada cevaplar var.Arkadaşlar kesin bilgikontrat girince yapılır bir daha her sene yapılmasına gerek yoktur. 10 yıldan önce ev sahibi isterse 1 yıl önceden haber versin sizi çıkartamaz. Yani ev sahibinin 10 yıldan önce kontratı iptal etme hakkı yok. O hak kiracıya ait. Yani kiracı 3 ay öncesinden haber vererek kontratı 2.yılda da iptal edebiliyor.
4 senedir demişsiniz bence ondan kesin emin olun. Kontrat üzerinden 5 sene geçtiyse ev sahibi ev kirasını çok fazla (emsaller öyleyse) artırabilir. 10 yılda da hiçbir gerekçe göstermeden çıkartabilir.
Ev sahibinin sizi çıkartması için (10 yıldan önce) kendisi ya da yakın akrabasının o eve taşınması, sizin kirayı geciktirmeniz ya da ödememeniz ya da komşuların sizden çok şikayetçi olması falan lazım.
Biz bankadan gönderince öyle yapiyoruz mobilden hiç kesilmedi.. internetten nasil oluyordur bilmem.. banka hesabin varsa bankadan yatir.. yarin birgün o paralar için bana borcu vardı aylık ödeme olarak anlaştik o para gönderdigi kira degil diyebilir.. bunu gözardi etmeyin açiklama kısmıni boş bırakmayinKira diye yazma vergi kesiliyor diyorlardı.Bende o yüzden ad,soyad,daire numarası yazıyordum.
Bilmiyorum ki bana kesiliyor dedikleri için o şekilde yolladım hep.Biz bankadan gönderince öyle yapiyoruz mobilden hiç kesilmedi.. internetten nasil oluyordur bilmem.. banka hesabin varsa bankadan yatir.. yarin birgün o paralar için bana borcu vardı aylık ödeme olarak anlaştik o para gönderdigi kira degil diyebilir.. bunu gözardi etmeyin açiklama kısmıni boş bırakmayin
Evet gördüm o mesajları teşekkür ederim.bak burada cevaplar var.
hayır bunu ben de merak ettim 1 senemiz yeni doldu, enflasyon oranında zam oldu kiraya o da cebimize uygun geldi çevredeki evlere kıyasla. apartmandan da memnunuz ama aşağıda ev sahibinin takıntılı yaşlı ailesi var. çıt sesi çıkarsak ya duvara vurup uyarıyor ya da önümüzü kesip ikaz ediyor dedeyle ninegüldüğüme bakma çok sinir bozucu. gürültü yapan insanlar değiliz ama hayatın doğal akışında olan sesler yani. koca senede en fazla 2-3 kez gece yere bişey düşmesi ya da birinin uyku sersemi sehpaya mehpaya çarpması sonucu gelen sese uyanmışlar. onu söylüyorlar. sanki her gün sabaha kadar gürültü yapıyoruz gibi anlatıyorlar. ben ses konusunda hassasım ailem istese de gürültü yapamaz, onlardan önce ben laf ederim, ediyorum da. ama taktılar. benim ev sahibi pek paragöz değildir ama ailesi büyüttü de büyüttü, ben de merak ettim acaba tepesi atar da çık der mi diye. dese bile çıkartamaz bak ben de öğrendim artık. onun bunun takıntısına göre kiracı çıkarmak mümkün olsa kimse 3-5 sene oturamazdı bu evlerde yani. canımızı sıkıyorlar, evden de muhitten de apartmandan da memnunuz sırf bu sebepten sorun yaşamak istemiyorum. robot değil insanız, ayda alemde bişey kırılır devrilir ya da ayağın çarpar, sürekli olsa neyse de insanlık hali sayılabilecek şeyler için söylenmek ayıp. 11'de 12'de normal konuşma gülüşme sesi için aşağıdan vurmuşluğu var yani. bağırma çağırma değil bak normal konuşma sesi. kendi evi cenaze evi gibi sessiz, her şeye takıyor. ben gürültü yüzünden önceki evimden taşındım ve bunlar hayatlarında gürültü görmemişler belli ki.