Bir Ev Sahibi Konusuda Benden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten sizinle tartışıp daha fazla uzatmak niyetinde değilim. Son yazdığınız uzun yazıya bile cevap yazmadım farkındaysanız. Kimsenin kum torbası değiliz yazmıştım zaten size, siz de cevap vermiştiniz. Aynı şeyi daha kaç kere konuşalım istiyorsunuz anlamadım. Beni alıntılamazsanız sevinirim.
Cevap verip verip sonra aynı şeyleri daha ne kadar konuşalım yazmanızda çok enteresan yani.
Merak etmeyin bende ölmüyorum sizinle konuşmak için.
Ama bana cevap vermeseniz bile konuma gelip,benle ilgili yazınca cevap hakkı doğuyor ya bana hani :)
Yoksa emin olun bende hiç meraklı değilim size ne vaktimi ne enerjimi harcamaya.
Cevap almak istemiyorsanız,cevap gerektirecek hiç bir şey yazmazsanız konu kapanır.
Sadece son bir hatırlatma yapıp sonra sizle olan tartışmamı kendi adıma bitiricem.
Hani burası forum,isteyen istediğini yazabilir falan ya,öyle demiştiniz,isteyen istediği de alıntılayabilir aynı şekilde.
Karşı tarafa hatırlattığınız şeyleri arada kendinizede hatırlatmanız dileğiyle.

5 sene geçtiyse ve kontrat bitimine 4 ay kala yasal süreç başlatıldıysa mahkeme çok uzun sürer mi peki ? Bir de mahkemeye verildiği halde reddedildiği olur mu ?

Yasal süre kira artırımı için başladıysa benim bildiğim çok uzun sürmez. 6 ay gibi diyorlar sanırım ama mahkemenin yoğunluğuna bağlı olarak da değişiyor. Yok oğlum gelecek diye açıldıysa o da yaklaşık 6 ay sürüyormuş. Ama sonra kiracı uzatmak için üst mahkemeye yönlendirirse o da bir 6 ay sürer. 1ayda tahliye için polisle eve girip eşyaları çıkartmak derken 1 seneyi geçebiliyor.

Heh bunu bende çok merak ediyorum.
Asıl sormak istediğim,merak ettiğimde bu zaten.
Çünkü benim şu an kontratım yok.
Bana söylenen,oturduğun süre boyunca kira kontrarı yenilenir.
O yüzden ilk girdiğim sene haricinde kontrat yenilemedi ev sahibi,gerek yok dedi.
Şimdi kontrat zamanı yaklaşıyor o yüzden evimi boşalt diye sinyal veriyor bana.
Şimdi beni çıkartabilirler mi yani?
Bu ev sahipleri ne yapsalarda evden çıkmayan kiracılar nasıl oturuyor?
otomatik yenilenir ki kontrat kirayı ödediğin sürece.5 yıl boyunca da çıkaramaz evden .kendim oturacağım demek zorunda ancak.o bile uzun sürer noterden ihtarı vs.kendi oturmazsa da tazminat davası açabilirsin evsahibine.eşya konusuna gelirsek önce senle konuşarak almadığına göre seni bağlayan bir durum yok burada.belki yalan bile olabilir eşya alması.kiimse evden çıkaramaz seni rahatça otur.hem ev sahibiyim hem de kiracı.konuya vakıfım yanii

Tamam da burası bdv be kardeşim. Sinirimizi atmak, rahatlamak için yazıyor ve konu açıyoruz. Negatif enerjisini adama dökeceğine buraya döksün. Sinirsiz, ponçik insanın burada ne işi var neden konu açsın. Derdi olanın neden üstüne gidiliyor burda ben de bunu anlamıyorum. Öfke, panik, sinir her duygu var burada. Yani bu hatun buraya boşaltmayacak da adamın yüzüne mi boşaltacak sinirini zıplatan olayı? Biraz makul olmak lazım bence burada konu sahiplerine. Mesele canını sıkmış ki konu açmış, yazıp rahatlamak güzeldir.
konu sahibi neden banlandı?kızcağız bir sorununu yazmış evsahibini kötülememiş adamın evinde 7 8 yıldır oturmuyor 10 yıl dolsa da çıkmam banane demiyor.kiraları ödememezlik etmemiş.tabi ki 2 yıl oturduktan sonra yeni verilen evlerden düşük olacak kirası.ben mesela yeni taşınan komşularımdan ucuza oturuyorum.aynı zamanda benim kiracılarımda ucuz oturuyor emsallerinden eski kiracı olduklarından.şimdi birine desem eşya aldım eşyalı kiraya vereceğim sen çık.bu olur mu?baştan eşyalı vermeliydim bunu istiyorsam

Cevap verip verip sonra aynı şeyleri daha ne kadar konuşalım yazmanızda çok enteresan yani.
Merak etmeyin bende ölmüyorum sizinle konuşmak için.
Ama bana cevap vermeseniz bile konuma gelip,benle ilgili yazınca cevap hakkı doğuyor ya bana hani :)
Yoksa emin olun bende hiç meraklı değilim size ne vaktimi ne enerjimi harcamaya.
Cevap almak istemiyorsanız,cevap gerektirecek hiç bir şey yazmazsanız konu kapanır.
Sadece son bir hatırlatma yapıp sonra sizle olan tartışmamı kendi adıma bitiricem.
Hani burası forum,isteyen istediğini yazabilir falan ya,öyle demiştiniz,isteyen istediği de alıntılayabilir aynı şekilde.
Karşı tarafa hatırlattığınız şeyleri arada kendinizede hatırlatmanız dileğiyle.

Asla bitmeyen uzun uzun yazma enerjinize bakınca baya meraklı gibi duruyorsunuz yalnız. Beni alıntılayan bir üyeye cevap yazdım. Size yazmak istesem bana verdiğiniz cevaba yazardım. Kaldı ki yazdığım cevap size daha önce yazdığım üzerinde konuştuğumuz bir cümleydi. Ben zaten beni alıntılayamazsınız demedim, kendimi anlatmak adına son kez yazmak durumundayım, çok yanlış anlamışsınız çünkü, alıntılamazsanız sevinirim dedi o da artık uzatmamak adınaydı. Elbette ki yazasınız uzatasınız hala daha aynı şeyi kerelerce anlatasınız varsa ki görüyorum var alıntılayabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra yazmaya meraklı değilim demeyin ama. Gerçekten çok yoruldum, iyi akşamlar

konu sahibi neden banlandı?kızcağız bir sorununu yazmış evsahibini kötülememiş adamın evinde 7 8 yıldır oturmuyor 10 yıl dolsa da çıkmam banane demiyor.kiraları ödememezlik etmemiş.tabi ki 2 yıl oturduktan sonra yeni verilen evlerden düşük olacak kirası.ben mesela yeni taşınan komşularımdan ucuza oturuyorum.aynı zamanda benim kiracılarımda ucuz oturuyor emsallerinden eski kiracı olduklarından.şimdi birine desem eşya aldım eşyalı kiraya vereceğim sen çık.bu olur mu?baştan eşyalı vermeliydim bunu istiyorsam
Hiç bilmiyorum neden banlandı ama delirttiler sabahtan beri. Buraya da sorun yazamayacaksak nereye yazacağız ki.

Yasal süre kira artırımı için başladıysa benim bildiğim çok uzun sürmez. 6 ay gibi diyorlar sanırım ama mahkemenin yoğunluğuna bağlı olarak da değişiyor. Yok oğlum gelecek diye açıldıysa o da yaklaşık 6 ay sürüyormuş. Ama sonra kiracı uzatmak için üst mahkemeye yönlendirirse o da bir 6 ay sürer. 1ayda tahliye için polisle eve girip eşyaları çıkartmak derken 1 seneyi geçebiliyor.
Peki karşı taraf maddi olarak daha avantajlı durumda olduğundan hakim davayı reddedebilir mi

Adam sizi mağdur etmeyecem depo ayarlayacam demiş zaten şimdi neye bu kadar sinirlendiniz de konu açtınız?Kimse sahip olduğu ev ile ilgili ağzını açmasın mi size?
İçinde kiracı olan eve eşya alması normal mi sizce? Zaten mağdur edemez kızın sözleşmesi var.

İçinde kiracı olan eve eşya alması normal mi sizce? Zaten mağdur edemez kızın sözleşmesi var.

Ben de buraya takıldım adam evde kiracının olduğunu biliyor eşşek değil ya neden dolu eve mobilya alsın... konu sahibesine çık git demek için mi uydurdu acaba?

Konuyu bir daha okursanız adam evimden çık diye birşey dememiş hatta bu mayısta okulunu bitireceğini bile hesap edip kiracı ile öyle konuşmuş.Cunku gideceğini düşünmüş kiracı gitmeyeceğini söyleyince de tmm bir depo ayarlamaya çalışıp seni mağdur ermeyeceğim demiş zaten.Ev sahibinin evi ile ilgili istediği planı yapmaya hakkı da var. Siz istiyorsunuz ki bir evi kiralayınca onun tapusunu üstünüze yapsın ev sahibi.Vallahi ev sahibi olanlar bazı kiracılar kadar sahiplenmiyor evi.

Peki karşı taraf maddi olarak daha avantajlı durumda olduğundan hakim davayı reddedebilir mi

Bu davanın maddiyatla bir alakası yok. Olamaz :p zaten genelde ev sahibi kiracıdan maddi olarak daha iyi durumdadır ama 1.derecede akraba oturacaksa yapılacak bir şey yok kiracı için. Sadece 3 yıl kiraya verirse dava açıp 1 yıllık kirayı alabiliyor. Ya da davada öyle bir ihtiyaç kanıtlanamazsa falan reddedilebilir. Maddi durumla alakası olamaz.

Adam sizi mağdur etmeyecem depo ayarlayacam demiş zaten şimdi neye bu kadar sinirlendiniz de konu açtınız?Kimse sahip olduğu ev ile ilgili ağzını açmasın mi size?
Hiç kiracı oldunuz mu bilmiyorum ama taşınmak hem çok masraflı hem de çok zahmetli bir iş. İnsanlar sahip olduklari evleri hayrına vermiyor neticede. Karşılığını kuruşu kuruşuna alıyorlar.
Evle ilgili bir durum olduğunda elbette içinde oturana danışmaları gerekir.

Kiracılara ikinci sınıf muamelesi yapıldığına çok şahit oldum bu forumda.
Nedir yani, sahip olunan bir taş yığınını fahiş fiyatlara vermek üstünlük mü sağlıyor?

Hiç kiracı oldunuz mu bilmiyorum ama taşınmak hem çok masraflı hem de çok zahmetli bir iş. İnsanlar sahip olduklari evleri hayrına vermiyor neticede. Karşılığını kuruşu kuruşuna alıyorlar.
Evle ilgili bir durum olduğunda elbette içinde oturana danışmaları gerekir.

Kiracılara ikinci sınıf muamelesi yapıldığına çok şahit oldum bu forumda.
Nedir yani, sahip olunan bir taş yığınını fahiş fiyatlara vermek üstünlük mü sağlıyor?
Vallahi 4 defa ev taşıdım gayet de zor olduğunu biliyorum.Ama bir sorun olduğunda ev sahibim bana çık dediğinde anında o evi boşaltırım yüzsüz değilim çünkü.Beni istemeyen bir ev sahibinin evinde nasıl huzurlu olabilirim?Konu sahibinin sorunu ne ben anlayamadım?Ya adam çık evimden dememiş 950 tl kiraya oturuyor bu pahalılikta.Esyalarima depo bulup seni de zor durumda bırakmam demiş.Daha ne yapsın evi üstüne mi yapsın.Ortada konu sahibi ile ilgili bir mağduriyet göremiyorum.Sinir krizi geçirip buraya konu açmış işte.

Vallahi 4 defa ev taşıdım gayet de zor olduğunu biliyorum.Ama bir sorun olduğunda ev sahibim bana çık dediğinde anında o evi boşaltırım yüzsüz değilim çünkü.Beni istemeyen bir ev sahibinin evinde nasıl huzurlu olabilirim?Konu sahibinin sorunu ne ben anlayamadım?Ya adam çık evimden dememiş 950 tl kiraya oturuyor bu pahalılikta.Esyalarima depo bulup seni de zor durumda bırakmam demiş.Daha ne yapsın evi üstüne mi yapsın.Ortada konu sahibi ile ilgili bir mağduriyet göremiyorum.Sinir krizi geçirip buraya konu açmış işte.
Kiracılar da tedirgin işte. Çünkü son zamanlarda bütün ev sahipleri gözünü daha fazla paraya dikti. Bahaneleri bitmiyor.
Benim ev sahibimde zor durumda olduğumuzu bildiği halde %50 zam yaptı. Mecburen kabul ettik.
Benim de kiracım olmustu zamanında. Kocasi kadını terk edip gidince 11 ay kira almadık kadından, küçük çocuklari vardı çünkü.
Elbette kira alınmasın anlamında söylemiyorum bunu.Ama insanların aç gözlüğü rahatsız ediyor beni.

Kiracılar da tedirgin işte. Çünkü son zamanlarda bütün ev sahipleri gözünü daha fazla paraya dikti. Bahaneleri bitmiyor.
Benim ev sahibimde zor durumda olduğumuzu bildiği halde %50 zam yaptı. Mecburen kabul ettik.
Benim de kiracım olmustu zamanında. Kocasi kadını terk edip gidince 11 ay kira almadık kadından, küçük çocuklari vardı çünkü.
Elbette kira alınmasın anlamında söylemiyorum bunu.Ama insanların aç gözlüğü rahatsız ediyor beni.
Evet bu durum beni de fazlasıyla rahatsız eder.Ama şu an konu sahibini konuşuyoruz ve ben gerçekten bir mağduriyet göremiyorum.Insanlar yıllarca yemiyor içmiyor ev alıp kiraya veriyor.Bir de saçma sapan insanlarla uğraşıyor.Gecenlerde birisi 12 yıldır oturuyorum sıkıyorsa beni çıkarsın ev sahibi yazmıştı.Vallahi bu artık arsızlık yüzsüzlük.Baska bisey diyemiyorum.

olayı doğru mu anladım
kiracıyım
ev sahibi birgün gelip tüm evleri eşyalıya çevirdim çık eşya aldım depoda bekliyor senin evide eşyalıya çevircem diyor ?
konu sahibi çıkamam zorda kalırım dediği içinde neyse hadi seni zorda bırakmayayım bari eşya dursun depoda madem diyor öyle mi?

olayı doğru mu anladım
kiracıyım
ev sahibi birgün gelip tüm evleri eşyalıya çevirdim çık eşya aldım depoda bekliyor senin evide eşyalıya çevircem diyor ?
konu sahibi çıkamam zorda kalırım dediği içinde neyse hadi seni zorda bırakmayayım bari eşya dursun depoda madem diyor öyle mi?
Tam çık dememiş aslında. Senin okul bitti mi ne zaman gidiyordun demiş. Konu sahibi de 1 yıl sonra deyince tamam seni madur etmeyeyim depoda dursun demiş. Diğer yerler aynen doğru :)

konuda da tam çık demediği ve sadece gidiş tarihini öğrenip tamam o zaman 1 sene sonra sen gidince hallederiz dediği için ev sahibi sadece sormuş niye celallendin ortada sorun bile yok diye yorum yapmış. Komu sahibi ve diğerleri de olsun bir kez sonuçta çık iması yaptı yine huzurumu bozar mı diye elbette endişeleneceğim diye yorum yapmış :p henüz çıkartma olayı falan yok hatta olacağı bile oldukça şüpheli adam iyi biriymiş. Zaten kanunen hakkı da yok.

Neden banlandı diyim sana
Misler gibi üslubu olan üye "eleştiri" adı altında sormadığı soru üzerinden sayfalarca saldırıya uğrar.
Buna sinirlenen üye ise artık sonunda üslubunu bozar.
Bu kez üyeyi çıldırtanlar "aaa üslubun leş, tüüü" diye üslup üzerinden taşlamaya başlar.
Üye sonunda banlanır
Konu kapanır 😀

olayı doğru mu anladım
kiracıyım
Evet. Ve bu ev sahibi "mal onun malı ya istediği planı yapar" denerek haklı görünüyor.

Neden banlandı diyim sana
Misler gibi üslubu olan üye "eleştiri" adı altında sormadığı soru üzerinden sayfalarca saldırıya uğrar.
Buna sinirlenen üye ise artık sonunda üslubunu bozar.
Bu kez üyeyi çıldırtanlar "aaa üslubun leş, tüüü" diye üslup üzerinden taşlamaya başlar.
Üye sonunda banlanır
Konu kapanır 😀
+1
kadın burada ev sahibi mi haklı ben mi haklıyım diye sormadığı halde yok üslubun yok haklılığın haksızlığın diye diye delirttiler.
burası bdv, derdi olan yazıyor. mesele canını sıkmış, kimin başına gelse sıkar, can sıkıcı bir durum çünkü. adam çık mı der, kiraya çok yüksek zam mı yapar, olay yasal sürece mi gider belli değil. kadın diyor ki beni çıkarabilir mi? çok normal bir soru bu. ben de kiracıyım ve en ufak bir sorun yaşadığımda ben de bunu soruyorum, düşünüyorum. çıkarabilir mi? hangi durumlarda kolayca çıkarır hangilerinde zorlanır?
Evet. Ve bu ev sahibi "mal onun malı ya istediği planı yapar" denerek haklı görünüyor.
yani konuyu nereden ev sahibini haklı görmeye getirdiler asla anlamadım. benim mülküm, canım ne isterse onu yaparım diyen ev sahibi o zaman evini kiraya vermeyecek, kira karşılığı başka birine kullandırmayacak. canının istediğini yapar diye bir dünya yok. ortada yasalarla korunan haklar var. benim annem de ev alıp kiraya verme hayalleri kuruyor. dedim anne iyi hoş hayal kuruyorsun da kiracı soktun mu çıkarması zor. sen o strese katlanır mısın, uğraşır mıyız o tarz şeylerle bilmiyorum, kafana göre kira artışı yapamazsın, kafana göre çıkaramazsın, kirasını ödemiyor olsa bile paranı almak için yasal süreçlerle uğraşmak zorunda kalırsın vs. vazgeçme noktasına geldi yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X