bir fikir verene çok dua edeceğim

Hamile bir insanın sağlığıyla ilgili bir konuyu burda bize sormasını hiç doğru bulmadım.Lütfen doktora gidin,danışın..burada kaynanam bana 3 eltime 5 bilezik taktı 3 yıldır unutamıyorum diye dert eden insanlara tıp bilgisi soruyorsun :)

Elbette doktora gideceğim ama bazı durumlarda insanların yaşadığı tecrübeleri bilmek çok işimize yarıyor. Bunu gözardı etmemek lazım.

Elbette doktora gideceğim ama bazı durumlarda insanların yaşadığı tecrübeleri bilmek çok işimize yarıyor. Bunu gözardı etmemek lazım.

Sağlık konusu için geçerli değil o..doktorlar ömrünün yarısını veriyorlar o iş o kadar kolay değil..kaynanam şunu içti iyi geldiydi sende iç şeklinde olmuyor o..ilacı bonibonla karıştırıyoruz(bende dahil) aslında tamamen kimyasal ve karaciğeri bitiriyor.Siz bilirsiniz tabiki sağlık sizin bebek sizin..geçmiş olsun

Tahin deneyebilirsiniz.. Benimde sürekli ağrılarim oluyordu sabah AC karnına yediginizde midede koruma oluşturuyor. Hem hamileymissiniz belki ilaç zararlı olabilir bilemiyorum. Sevgiler

Canım hamilesin. .
Doktor kontolsüz ilaç alma . .

Buyrun şuanda aktif olan bir konuyu kopyalıyorum size..resmen söylemek istediğimi önüme getirdi :)

kızlar deli gibi çarpıntım tuttu o kadar uzun sürdü ki şuan yataktan fırladım korkudan mhala devam ediyor mu anlayamıyorum uzanırken çok net hissediyordum. Bi uğultu oluştu kulaklarımdada. Durduk yere neden oldu anlayamadım ama öyle uzun sürünce korktum birden.
G... İle başlayan bi şurup var reflü için. G ile başlayan o şurubun hem normali hem advancesi var. Bende advance olanından var. Çok feci azmıştı reflüm ondan içtim 2 yemek kaşığına yakın. Acaba o mu neden oldu anlayamıyorum. Ama ciddi anlamda korktum.

Edit : kızlar göğsümde ağrı hissettim şuanda. Sanki kasılmış gibi bi ağrı.

Edit 2 : geçti gibi hissettim uzandım tekrar.. Az önceki kadar şiddetli olmuyor ama sanki kendini hissettiriyor ara ara. Çok hafiften düşük şiddetli bi çarpıntı gelip gitti hızlıca.

İçme suyuna karbonat atsan fayda edebilir. Bi de ne yedikten sonra daha cok miden kötü oluyor ona dikkat edip yememeyi deneyebilirsin.
Duamı alayım lütfen :)

yatarken dişlerini fırçala çok ağır yağlı yeme yemeklerden sonra 8 10 tane karafil yut çiğnemeden

Bende hamilelikte yaşadım bana sade maden suyu iyi geldi bi dönem sonra fayda etmemeye başladı dr a söyledim gaviscon verdi her miden yandığında içiyorsun öyle günde şu kadar bu kadar gibi bi limiti yok bemde onla geziyordum sürekli ayyaşlar gibi elimdeydi. Çok zordu allah yardımcınız olsun

Doktora danışın lütfen. O ilaç bile verilse; önce doktorunuz tavsiye etmeli.

Merhaba hanimlar
ileri derecede reflü vardi bende. Şimdi hamileyim. Sorunum; gün içinde yemek yedikten sonra midem çok şiddetli köprüyor ve üç dakikaya bir ağız dolusu tükmuk atiyorum lavobaya. Tükürmekten yorgun düşüyorum. Disarida da agzimda biriktirip peceteye atiyorum. Üç dort saat suruyor. Artık dışarı cikamaz oldum. Nezaman başlayacağı belli olmuyor çünkü.
Çok zor durumdayım. Şu anda bile peceteler yanımda.
bana bir fikir verin lütfen. Ne yapmaliyim.
Gavisconu günde 4 kereye kadar içebilirmişsin. Benimkinin üzerine öyle yazmış eczacı

Merhaba hanimlar
ileri derecede reflü vardi bende. Şimdi hamileyim. Sorunum; gün içinde yemek yedikten sonra midem çok şiddetli köprüyor ve üç dakikaya bir ağız dolusu tükmuk atiyorum lavobaya. Tükürmekten yorgun düşüyorum. Disarida da agzimda biriktirip peceteye atiyorum. Üç dort saat suruyor. Artık dışarı cikamaz oldum. Nezaman başlayacağı belli olmuyor çünkü.
walla ben gebeliğimin 5,5 ayını sayısını sayamadığım kağıt havlu rulolarıyla sizin gibi geçirdim, 4 aylık hamileyken 46 kg ye düştüğüm ve aşırı bulantıdan kalkamaz hale geldiğim için yanıma bide çöp poşeti ilave etmiştim ayıptır söylemesi. mide ilaçları falan al aşa oldu bi işe yaramadı.(kusma yoksa şükredin ben kusmaktan yemek borum yırtıldı mide kanaması zannediliyordu az kalsın) . zeytin çekirdeğinin özü mideyi onarma özelliği var , birde yoğun olduğunda yiyebilirseniz bir kaç leblebi yemeğe çalışın. Allah yardımcınız olsun.

Peki nasıl kullanmaliyim hergün mu
Bir doktora sorun lütfen. Evet gaviskon iyidir. Mide asidini düzenler. Yanlız eşim bende reflu var diyerek surekli gaviskon kullanıp iceride oluşan yarayı farketmedigi için çok ciddi mide kanaması geçirdi. Ameliyat eden doktorun söylediği endiskopi yapilmadan gaviskon ve bezeri ilaç kullanımı gecici rahatlık sağlar bir yara vs varsa iceride bu yüzden sinsice büyür. Hamilelere endiskopi yapılır mı bilmem. Ama bir dahiliye uzmanına görünün acilen.

Ilık su, ılık süt mideyi rahatlatir diyorlar ama ilaç konusunda doktora sor bence. Çok geçmiş olsun.

Kesinlikle çiğ patates suyu.:21::21: denenmis onaylanmistir... Sabah ac karna, gecede yatmadan once yarim cay bardagi. Aninda etki.. Hicbir zararida yok bebege..:anneadayı:

Çok teşekkür ederim ben hamilelikte mide ilaçlar kullanılmaz diye biliyor dum biraz rahatladim
Benim K ullanmadigim ilaç bitki vb. Kalmadi. Dahiliyeye gittim bana bir surup verdi. Cok iyi geldi. Bence bir dahiliyeciye gorunun doktorum tavsiye etmişti.

Canim
Merhaba hanimlar
Hergun 1.2 tane golden yesil elma ye 1 ay hic bisey kalmaz

Merhaba hanimlar
Öncelikle sindirimi kolay midede asit oluşturmayacak yiyecekler tercih edin Gaviscon çok iddialı bir ilaçtır tavsiye ederim.Rabbim şafi ismiyle şifa versin

Back
X