Bir fikir verin lütfen

Bizde sınavı geçmeden nişan düğün demiyoruz zaten. Şurda 2 3 ay var. Ama ailesi sınavı bahane ederek bir tanışmaya bile gelmiyor. Böyle oalcağını bilsem zaten gelmelerini istemezdim. Ben yazın olsun istiyordum. Sevgilim beni ikna etti. Hatta ona kalsa nişan bile yapıyorduk. Ama ailesinin ona saygı göstermediğini, hala onu çocuk gördüklerini vs. söylüyor. O da çok kızgın ve kırgın ailesine. Ortalığı karıştıran ablasıyla da mecbur kalmadıkça görüşmüyor bile.
Ama hani sadece onu sevmek yeter mi?
Ailesi böyleyken sağlıklı bir evlilik yürür mü sizce?
Bir de ben aileme yapılan bu haksızlığın sinirini sürekli sevgilimden çıkarıyorum. Ama elimde olmadan laf hep oraya geliyor.
Sabır mı göstermeliyim? Kestirip atmalı mıyım?
Çok seviyorum ama mantığımı ezip geçmek bana göre gelmiyor...
Çocuk ailesine bağımlı değilse evliliği etkilemez canım aileye orantılı bağ kurma evlilik için ama acele etme evlilik için gencsiniz daha

Görümce neden 5 sene kotası koymuş? Anne neden telefon bile açmamış söyliyim;
Bu çocuk çalışacak biraz onlara bakacak. Eh boşuna mı okudu o kadar? Hemen elin kızına bakmak olur mu? Biraz kaymağını yesinler. Görümce evlensin onun çeyizine yardım edilsin vs. vs..
Bende, ablasının "Ben çalıştım kendi düğünümü borçla kendim yaptım. Şimdi senin düğününü babam mı ödeyecek?" lafından sonra kesinlikle konunun bu olduğunu düşünüyorum.

Aynen eski konum oydu. 4 abla 1 anne. Çok bunalttılar artık..
Kendi ailesinin haksız olduğunu annesinin ayıp ettiğini söylüyor. Ama klasik kv hemen bi panik atak geçiresi geliyor. Oğlu ona kızınca bi ayılıyor bayılıyor. Bizimki de en son sen gelmezsen de ben gidicem bir özür borçluyuz ailesine demiş. Son durum bu.

Şöyle ki stajyer avukat. Az biraz geliri tabi ki var. Ama çok kazanmıyor onun yerine hakim/savcılık sınavına hazırlanıyor. Uzun olmasın diye detaylara giremedim.

Yani çocuğu suçsuz buluyorum. Ailesi cazgırsa ne tesin, annesini kulağından tutup zorla getiremez ya.

Ailesi çocuklarının isteklerine saygı duymuyorsa, evlenince ailesiyle yüz göz olmazdım.

Benim açımdan evlenirken sadece aşk önemli. Aşk varsa diğer şeyleri tolere edebilirim. Senin yerinde olsaydım , aşıksam can atıyorsam durmam evlenirim ailesini de takmam. Ama yok, ölüp bitmiyorum bununla evlenmezsem ölmem dersen otur iyice düşün derim. Yine de çocuğun suçsuz olduğunu aklından çıkarma.

Bizde sınavı geçmeden nişan düğün demiyoruz zaten. Şurda 2 3 ay var. Ama ailesi sınavı bahane ederek bir tanışmaya bile gelmiyor. Böyle oalcağını bilsem zaten gelmelerini istemezdim. Ben yazın olsun istiyordum. Sevgilim beni ikna etti. Hatta ona kalsa nişan bile yapıyorduk. Ama ailesinin ona saygı göstermediğini, hala onu çocuk gördüklerini vs. söylüyor. O da çok kızgın ve kırgın ailesine. Ortalığı karıştıran ablasıyla da mecbur kalmadıkça görüşmüyor bile.
Ama hani sadece onu sevmek yeter mi?
Ailesi böyleyken sağlıklı bir evlilik yürür mü sizce?
Bir de ben aileme yapılan bu haksızlığın sinirini sürekli sevgilimden çıkarıyorum. Ama elimde olmadan laf hep oraya geliyor.
Sabır mı göstermeliyim? Kestirip atmalı mıyım?
Çok seviyorum ama mantığımı ezip geçmek bana göre gelmiyor...
Sinirini niye sevgilinden çıkarıyorsun,onun suçu ne ki. Bence size gelip giden biriyse ailene affettirir kendini,gerekirse ablası adına özür dilesin.

Çocuk ailesine bağımlı değilse evliliği etkilemez canım aileye orantılı bağ kurma evlilik için ama acele etme evlilik için gencsiniz daha

bence de ya en azından işini eline alsın maddi bağımlılğı olmasın ailesine

Zaten derdim hadi hadi evlenelim falan değil. 1 sene birikim yaparız seneye de evleniriz. Sorun değil. Ama ben babama dedeme falan söylemişken, annem nöbetini planını onların geleceğiz dediği zamana yapmışken onlar gelmemiş. İşte bu beni hepsinden sevgilimden de soğuttu.
Yani insan en azından gelir bir konuşur derdini anlatır. Biz de zaten mantıklı olan da bu sınav geçtikten sonra söz nişaan vs konuşuruz der güle oynaya yollardık ailesini.

Simdi sevgiliyken ablaya tavir alir da onemli olan ilerisi.Evlilikte insan bir dolu sorunlar yasiyor acaba o zaman da sevgilin tarafsiz olabilecek mi?He bana sorarsan tecrübe konusuyor 5 görümcem var.8 yillik evliyim.Geriye donme sansim olsa kosarak kacarim o derece illallah dedirttiler ama önemli olan eş tabi.Benim esim de nisanliyken atip tutuyordu ama saolsun suanda tüm hayatimizi ablalari ve annesi yönetiyor.Karar senin cok iyi dusunup gozlem yap.Sen bir ömur o aileyle yasayabilir misin ölç kendini...

Sinirini niye sevgilinden çıkarıyorsun,onun suçu ne ki. Bence size gelip giden biriyse ailene affettirir kendini,gerekirse ablası adına özür dilesin.
Yok tanıştılar ama sürekli gelip giden biri değil. Bize gelmek zor olcak onun için :)
Annesi de ay oğlummm ben ölürümm bensiz gidersen çok üzülürüm bla bla demiş.

Sınav için birşeyleri erteliyolar ama oğlum şu işimizi gör oğlum bu işimizi hallet diye kullanıyolar. Çalıştırmıyolar bile çocuğu. Bir arkadaşının yanına eve çıkacak şimdi. Evine döndüğüne bile pişman ettiler.

Zaten derdim hadi hadi evlenelim falan değil. 1 sene birikim yaparız seneye de evleniriz. Sorun değil. Ama ben babama dedeme falan söylemişken, annem nöbetini planını onların geleceğiz dediği zamana yapmışken onlar gelmemiş. İşte bu beni hepsinden sevgilimden de soğuttu.
Yani insan en azından gelir bir konuşur derdini anlatır. Biz de zaten mantıklı olan da bu sınav geçtikten sonra söz nişaan vs konuşuruz der güle oynaya yollardık ailesini.
ailesi öyle düşünmemiş belli ki olsun demenizden çekinmişler bence

Simdi sevgiliyken ablaya tavir alir da onemli olan ilerisi.Evlilikte insan bir dolu sorunlar yasiyor acaba o zaman da sevgilin tarafsiz olabilecek mi?He bana sorarsan tecrübe konusuyor 5 görümcem var.8 yillik evliyim.Geriye donme sansim olsa kosarak kacarim o derece illallah dedirttiler ama önemli olan eş tabi.Benim esim de nisanliyken atip tutuyordu ama saolsun suanda tüm hayatimizi ablalari ve annesi yönetiyor.Karar senin cok iyi dusunup gozlem yap.Sen bir ömur o aileyle yasayabilir misin ölç kendini...
İşte bundan korkuyorum. Düşündükçe göğüs kafesime çökülüyor sanki. Nefes alamıyorum o derece bunalıyorum. Zaten ailesiyle aynı şehirde olduğumuz sürece evliliği erteleriz dedim. Burdan gitmeden evlenmemmmm

Bende, ablasının "Ben çalıştım kendi düğünümü borçla kendim yaptım. Şimdi senin düğününü babam mı ödeyecek?" lafından sonra kesinlikle konunun bu olduğunu düşünüyorum.

Görümce evli yani. Şimdi bence böyle bir konuda ablanın haklılık payı var ama olay sadece tanışma maksatlı, belki bir de nişan. Anne baba tamam dediyse ablaya söz düşmez. Erkek arkadaşın hemen evleneceğiz demiş mi? Anne babana çok büyük saygısızlık yapılmış.
Ben kardeşler arasında ben öyle yaptım o da yapacak söylemlerini doğru bulmuyorum. Çok gereksiz bir hırs bence.

Hiç erkek arkadaşıma kıyamıyorum deme bence. Anne babana şimdi saygı göstermesini sağla ki ileride devamı gelsin. Özür borçlu.

Yok tanıştılar ama sürekli gelip giden biri değil. Bize gelmek zor olcak onun için :)
Annesi de ay oğlummm ben ölürümm bensiz gidersen çok üzülürüm bla bla demiş.

Sınav için birşeyleri erteliyolar ama oğlum şu işimizi gör oğlum bu işimizi hallet diye kullanıyolar. Çalıştırmıyolar bile çocuğu. Bir arkadaşının yanına eve çıkacak şimdi. Evine döndüğüne bile pişman ettiler.
Of çok sorunlu aile,çok,Allah yardım etsin.
Benim eşim bize gelip giderdi,babam annem çok seviyordu onu maşallah hala öyle. O yüzden bana anormal gelmiyor belki. Bu arada biz de küçük olduğumuz için 8-9 sene sonra evlendik,o süreçte gelip giderdi bize hep.

Abla da aslında haklı :KK22:

Hani önce bir mezun ol, elin ekmek tutsun..
Biraz birikim yapın, önünüzü görün..
tadını çıkarın..

Biz bunu bu bölüm de yeni mezun her kıza zaten söylüyoruz :)

bunu garipsemedim.

Ablaya yüklenmeyelimmm :KK48:

Abla da aslında haklı :KK22:

Hani önce bir mezun ol, elin ekmek tutsun..
Biraz birikim yapın, önünüzü görün..
tadını çıkarın..

Biz bunu bu bölüm de yeni mezun her kıza zaten söylüyoruz :)

bunu garipsemedim.

Ablaya yüklenmeyelimmm :KK48:
Ailesi 2 senedir biliyor beni. Okulu bitirin de adini koyalim diye can attilar. Ben bitirdim. O uzatti. 1 sene de onu bekledim. Ben calisiyorum zaten ufak ufak birikim ceyiz vs yapiyorum da. 5 senen var deyip tadsizlik cikarmak bana basurd geldi. Bir abla edasiyla tavsiye verse anlardim da bunun durum bir garip.

Ben kötü biri miyim diye düşünmeye başladım artık. Sevgilim iyi bir insan gerçekten. Bana değer veriyor. Ama ailesini düşününce buzz gibi oluyorum. Şimdi ablası şehir dışında. Onlara yatıya gideceklermiş. Bizim bu kadar kavga etmemizi sağlayan aramızı açan ablasına gitmesini yediremiyorum kendime. Tabi ki gitme demeye hakkım yok ama off. Kafam çok karışık...

Back
X