bir garip arkadaş

pasifagrasif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2019
10
10
1
merhaba kızlar,uzun süredir takip ediyorum,daha önce üye olma gereği duymadım ama şuan fikirlerinize ihtiyacım var.üniversite 1.sınıftan beri arkadaş olduğum bir kız var.genel olarak iyi anlaşıyoruz okul dışında benden kaynaklı fazla görüşmezdik ayda 1-2 falan ancak o da üstelemezdi zaten kendisinin başka çevresi de var.bana çok yardımı oldu dersler konusunda bu nedenle ona kıymet veririm yani özünde iyi bir insan olduğunuda düşünüyorum ama kötü bir huyu var 1.sınıftan beri okulda taktığı bir çocuktan karşılık alamadı ve onu takıntı haline getirdi.karşılık alamamayı kabullenemedi yani.sürekli onu konuşup sosyal medya veya ortak tanıdıklar vasıtasıyla onu stalklıyor.insanlar artık sıkıldı bu mevzudan ve çeşitli bahanelerle görüşmüyorlar veya bu konuda yorum yapmaktan kaçıyorlar.inanın bazen telefonda,buluştuğumuzda saatlerce aynı şeyi dinliyorum ve bunu genel olarak sorun etmiyorum.

asıl sorunum şu,en son 1 hafta önce mesajda tekrar bu konu konuşuldu sonra benim işim çıktığı için cevap yazamadım birkaç saat sonra 4 mesaj atmış üstüste ama ben okumadan silmiş.birkaç saat sonra gördüm.ne yazmıştın diye sorduğumda cevap vermedi.bende artık bu tavırlarından sıkıldığım için üstelemedim.başka birşey yazmadım konu öyle kaldı.birkaç sefer daha bu şekilde mesajına geç döndüm diye veya başka buna benzer sebeplerden bu şekilde trip attığı olmuştu ve ben adım atmıştım aramız düzelsin diye.o zaman da ben ona trip atmak yerine derdi ne söylerse daha iyi olacağını bu şekilde benimle bir yere varamayacağını söylemiştim.şimdi bir yanım artık boşver trip çekmekten ve aynı derdi dinlemekten bıktın zaten üsteleme diyor bir yanımda o kadar yardımcı oldu kız sana ara derdi neymiş sor diyor.bende anksiyete olduğu için insanlar bu şekilde belirsizlik yaptığı zaman aklıma saçma sapan şeyler gelir.mesela acaba yanlışlıkla ona sesli bir mesaj attımda onu mu duydu?veya telefondan yanlışlıkla arama yaptımda onu mu duydu?benim hakkımda birşey mi öğrendi gibi...yani mantıksız olan şeyler.bu durum beni çok sıkıyor ama üstüne düşmektende yoruldum inceldiği yerden kopsun mu?birde ofislerimiz çok yakın birbirine karşılaşırsak nasıl bir tavır takınmalıyım bilmiyorum.kendisini seviyorum ama bu tarz davranışlarından bıktım artık.okuldanda aktif olarak görüştüğüm tek insan kendisi buarada hala yaptığımız işle ilgili bir sorun olduğunda daha tecrübeli olduğu için bana yardımcı olur,bilgi verir bu nedenlede bu şekilde düşündüğüm için bir yandanda kendimi kötü hissediyorum ne yapsam bilemedim:KK61:

Gorusmekten hazzemiyorsaniz gorusmeyin. Hayat felsefem kimle mutluysam onla gorusmek uzerinedir benim.
görüşmekten haz etmiyor değilim aslında yapım gereği çok arkadaş falan aramam hani kırk yılın başı görüşsek benim için sorun olmaz.benim rahatsız olduğum durum hiçbirşey demeden biranda iletişimi kesmesi.şuan ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok mesela kendisi beni çok yakın gördüğünü vs söylüyor ama bu yaptığı mantıksız geliyor.

görüşmekten haz etmiyor değilim aslında yapım gereği çok arkadaş falan aramam hani kırk yılın başı görüşsek benim için sorun olmaz.benim rahatsız olduğum durum hiçbirşey demeden biranda iletişimi kesmesi.şuan ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok mesela kendisi beni çok yakın gördüğünü vs söylüyor ama bu yaptığı mantıksız geliyor.
şirkette gördüğünüzde hiçbişey yok gibi normal davranın
şimdi bu yaptığının üzerine giderseniz bu hareketleri devam eder.

peki kendisi soğuk davranırsa vs görmezden mi gelmeliyim bu tavrı yoksa ne oldu x falan diye sormalı mıyım?
ben olsam sormam kımın ne sorunu varsa gelsın soylesın
o sızın cevap vermemenıze kırılmıs sızde bunaldıgınızdan cevap vermemıssınız hıc acıklama yapmak zorunda degılsınız eger kendısı sızınle ıyı olmak sorun cozmek ıstese suna kırıldım der zaten demıyorsa sorun yokmus gıbı davranın sıze cok ters saygısızca davranırsa uzak durun gordugunuzde de tanımamazlıktan gelın

İşim olduğu için geç cevap verdim diye bana saçma salak tripler atıyorsa ben o insanla görüşmem, bu kadar netim bu konuda. Hayatımdaki kimsenin beni ufacık şeylerden dolayı huzursuz etmeye hakkı yok. Sizde bu hakkı kimseye tanımayın kendi iyiliğiniz için.

Ömür törpüsü takıntılı insanlardan uzak durun. Dupdururken, oyle mı yaptım bunu mu duydu su mu oldu diye kafanızda kurmanıza neden olmus. Bu zarardır. Psikolojimiz zarar veren insanlardan uzak durun
Hıcbısey demeyin, yazmayın, aramayın
Karsılastıgınızda tavrına göre tavır sergileyin. Dunya Kımsenın etrafında dönmüyor herkes biricik, bır tek onun platonıgı dert degıl.

İşim olduğu için geç cevap verdim diye bana saçma salak tripler atıyorsa ben o insanla görüşmem, bu kadar netim bu konuda. Hayatımdaki kimsenin beni ufacık şeylerden dolayı huzursuz etmeye hakkı yok. Sizde bu hakkı kimseye tanımayın kendi iyiliğiniz için.
zaten hep elimden geleni yapıyorum inanın ki çok yardımcı oldu bana diye ama ailevi sorunlarım var kendiside biliyor her dakika müsait olamıyorum ve bazen geç dönmek zorunda kalıyorum ama hep dönüş yaparım geç bile olsa.yeri geldi nişanlımla huzursuz olduk kendisi yüzünden ama kendisi kızınca sessiz kalma hakkını kullanıyor sanırım.

Ömür törpüsü takıntılı insanlardan uzak durun. Dupdururken, oyle mı yaptım bunu mu duydu su mu oldu diye kafanızda kurmanıza neden olmus. Bu zarardır. Psikolojimiz zarar veren insanlardan uzak durun
Hıcbısey demeyin, yazmayın, aramayın
Karsılastıgınızda tavrına göre tavır sergileyin. Dunya Kımsenın etrafında dönmüyor herkes biricik, bır tek onun platonıgı dert degıl.
evet kendisine söyledim bu şekilde davrandığı zaman ben huzursuz oluyorum yani sinirli olsa bile önemli birşey değildi diyebilir mesajları üstüste atıp silince insan ne oldu şimdi diyor.neyse artık kafama takmamaya çalışacağım.zaten bir kere yazdım neden sildin diye cevap vermedi daha da kendi birşey söylemeden yazmam,aramam.karşılaşırsak ne yaparım emin değildim sadece.çünkü bazen gidip gelirken ofisler yakın olduğu için karşılaşıyoruz.

zaten hep elimden geleni yapıyorum inanın ki çok yardımcı oldu bana diye ama ailevi sorunlarım var kendiside biliyor her dakika müsait olamıyorum ve bazen geç dönmek zorunda kalıyorum ama hep dönüş yaparım geç bile olsa.yeri geldi nişanlımla huzursuz olduk kendisi yüzünden ama kendisi kızınca sessiz kalma hakkını kullanıyor sanırım.
Böyle beni sürekli huzursuz eden bi arkadaşım vardı, artık yok. Hiçbir şey söylemeden hayatımdan çıkardım, o da yazıp aramadığım için yine trip atma yöntemine başvurdu, sonuç yıllardır süren bi sessizlik :) mutluyum, huzurluyum. Size de tavsiye ediyorum.

İnsanlar aileleri ile görüşmüyor, bu kadar kafaya takmıyor. Bu kız size anksiyetenizi coşturacak kadar değerli olmasın.
Aklınıza saçma sapan şeyler gelince, yok telefonum mu açık kaldı yok ses kaydı vs vs içinizden anlamsız şeyler söyleyin. Tabi bu düşünce gidene kadar.
Vi sure sonra saçma sapan şeyler gelmeyecek aklınıza bunu bı psikologdan dinlemiştim YouTube'dan

İnsanlar aileleri ile görüşmüyor, bu kadar kafaya takmıyor. Bu kız size anksiyetenizi coşturacak kadar değerli olmasın.
Aklınıza saçma sapan şeyler gelince, yok telefonum mu açık kaldı yok ses kaydı vs vs içinizden anlamsız şeyler söyleyin. Tabi bu düşünce gidene kadar.
Vi sure sonra saçma sapan şeyler gelmeyecek aklınıza bunu bı psikologdan dinlemiştim YouTube'dan
evet aslında ondan çok bu düşünceler beni rahatsız ediyor zaten kendimi telkin ediyorum saçma şeyler bunlar diye.valla daha senle görüşmek istemiyorum dese bu kadar takmazdım.kendimi rahatlatmak için bile tekrar sormaycağım kesin karar verdim.

Var böyle insanlar
Hep kendi dertlerini anlatıp duruyorlar
Valla benimde var böyle bir arkadasım
Maalesef artık sevdiğim için katlanıyorum ama çok samimi olmak istemiyorum açıkcası
Bide böyle detay detay offf yani
Bence büyütme Ya yinede
Büyük birşry değil

Yine aynı arkadasım msjına cevap veremedim uyudum çalışan insanım yani öğrenci değiliz ki
Trip atmış neyse falan diye
Yani bu nasıl birşry
Ben kimseye yapmıyorum
Sanki sevgilisiyiz yani
Sevgili bulun ona yapın tribinizi ya
Valla erkekler çok haklı bazen
Bizim kızlarda tuhaflık var

benimde var aynı sorun işte idare ediyorum ama insan ister istemez sinir oluyor.trip atacağına direkt söylese daha iyi olacak.anksiyete çok kötü birşey ve insan zaten havadan nem kapıyor bu hastalık olunca bu tür insanlarda iyice atakları olumsuz düşünceleri tetikliyor.

evet aslında ondan çok bu düşünceler beni rahatsız ediyor zaten kendimi telkin ediyorum saçma şeyler bunlar diye.valla daha senle görüşmek istemiyorum dese bu kadar takmazdım.kendimi rahatlatmak için bile tekrar sormaycağım kesin karar verdim.
Dediğim tekniği yapın çok iyi geliyor.
Benim böyle bı problemim yok ama atıyorum bişey kafama takildi önemsiz bu tekniği yapıyorum hemen çıkıyor hafızamdan.
İnsanı anası babası sormuyor bundan öte yakınlık varmı? Ana baba yani.
Arkadaş da bı zahmet gereksiz konularla sizi meşgul etmesin.
Benim çok samimi olduğum arkadaşım vardı, çok eğlenceliydik. Allah için oda çok neşeli bı tiptir bende, o kadar güzel günlerimiz geçiyordu ki.
Aynı iş yerinde çalışıyorduk.
İş ortamı bizi üni ortamı gibiydi.
Neyse ben evlendim.
Tabi hayatım değişti. Evim, eşim, sorumluluklarım vs vs.
Arkadaşlığımız bitti. Hiç de kafama takmadım.

Back
X