• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Garip Durum..

Merhaba arkadaşlar ,

Size danışmak istediğim bir husus var.Öncelikle kısaca ailemden bahsetmek istiyorum,konuyu tam olarak anlayabilmeniz için.Annemle babam anlaşamayan bir çifttir.Dahası babamın doğru düzgün çalışma hayatı hiç olmadı.Annem çalıştı,anneannem ve dedem kardeşimle bize baktı.Yıllarca çalışıp hem bizi okuttu hem de emekliliğini ödedi annem.Sonrasında babamın da primlerini ödeyerek emekli olmasını sağladı.Çocukluğumuz bu durumlardan dolayı biraz buruk geçti.Yani annem hem anne hem baba oldu bize.
Fakat annemin birtakım psikolojik sağlık sorunları var.Kronik depresyon teşhisi konuldu,yıllarca tedavi gördü,pek de sonuç alamadık.Aniden sinirlenme,evden kaçma,kendine hakim olamayıp camdan dışarı ağır cisimler atma(o an elindeki neyse),sürekli bağırma,temizlik hastalığı(onu atlattık büyük ölçüde çok şükür)gibi sorunları var.Sinirlerine hakim olamıyor kitlendiği durumlarda oluyor..:KK43:Sinirlenmediği durumlarda şeker gibidir ama..
Babam 8 kardeş,halamda dahil olmak üzere 3 yıl 3 kardeşe İstanbul'da bakmış annem.Halam evlenip eşinden ayrıldıktan sonra bunalıma girmiş,15 yıldır psikolojik sorunları var ve tedavi cevap vermiyor,annemden çok çok kötü ve bakıma muhtaç.Kendi kişisel bakımını yapamıyor,kendi kendine konuşuyor gibi..Halamın 2 çocuğu var,biri uzman çavuş olacak,diğeri öğretmen tayin bekliyor.Bunca yıl halama 2 amcam baktı,başka malesef gidecek yeri olmadığı için..2 yıl kadar da ben lisedeyken bizde kaldı ama daha fazla birlikte yaşamayadık çok sorun çıktı,annemle anlaşamadılar,çünkü annem zaten kendi rahatsız,evde başka sorunlu bir insana tahammül edemiyor.
Çok uzattım kusura bakmayın,sorun şu ki,babam halamı eve getirmek istiyor,annemin ona bakması için.Annem ise yıllarca babamla uğraştığı,tek başına mücadele ettiği,ve biraz da diğer kardeşlerin ilgilenmesini istediği için bu durumu kabul etmiyor.
Annem zaten çok rahatsız,bir günü diğer gününü tutmuyor,dolayısıyla başka bir hasta insanın sorumluluğunu almak istemiyor.Bakmak isteyen kardeş olursa,her kardeş eşit olarak para yollayalım dedik,hiçbiri kabul etmedi.Yani kimse bizden başka ne para yollamak ne de bakmak istiyor..Babam Cuma günü halamla birlikte İstanbul'a geleceğini söylemiş.Annem şimdiden çok tedirgin olmuş sürekli ağlıyor.
Halamın çocukları da bakmaya pek yanaşmıyor..Babam maaş bağlatmaya çalıştı,bakıma muhtaç olduğu için ama bir sonuç alamadık.Bu tarz hastalara devlet tarafından maaş bağlanabilir mi ?Maaşıyla birlikte büyük halama yollarsak bakabileceklerini söylemişler..
Umarım kendimi düzgün ifade edip,çok fazla ayrıntılarla boğmamışımdır sizi.iAnnemle babam sürekli kavga halindeler şuan.Bu durumu nasıl atlabiliriz ?
Şimdiden fikir ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Not:Müsait oldukça yorumlarınızı okuyup,cevaplayacağım.

Halanizin sigortasi falan filan var mi? Yani herhangi bir sosyal guvencesi, daha dogrusu. Eger sosyal guvencesi yoksa Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan baglanan 2022den yararlanabilir. Baska bir secenek, eger agir engelli raporu varsa, bakacak kisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi İl Mudurlugune (bulundugu ildeki) Engelli Bakim Parasi icin basvurabilir. İkisinde de kesin alir diye bir sey yok, belirli sartlar var, onlari saglamasi lazim. Baska bir secenek ise bakim evine yatirmak olabilir, ister kardesler para yollar isterse cocuklar. Eger ki herhangi bir guvencesi yoksa cocuklari da yuz cevirmisse ucretsiz olarak yatabilir. Ha yok emekli maasi varsa ucretli yatar, emekli maasindan kurum ucreti kesilebilir.

Bunun disinda, aklima gelen baska bir sey yok ne yazik ki, gecmis olsun. İnsallah kisa surede cozebilirsiniz.

Halanizin sigortasi falan filan var mi? Yani herhangi bir sosyal guvencesi, daha dogrusu. Eger sosyal guvencesi yoksa Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan baglanan 2022den yararlanabilir. Baska bir secenek, eger agir engelli raporu varsa, bakacak kisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi İl Mudurlugune (bulundugu ildeki) Engelli Bakim Parasi icin basvurabilir. İkisinde de kesin alir diye bir sey yok, belirli sartlar var, onlari saglamasi lazim. Baska bir secenek ise bakim evine yatirmak olabilir, ister kardesler para yollar isterse cocuklar. Eger ki herhangi bir guvencesi yoksa cocuklari da yuz cevirmisse ucretsiz olarak yatabilir. Ha yok emekli maasi varsa ucretli yatar, emekli maasindan kurum ucreti kesilebilir.

Bunun disinda, aklima gelen baska bir sey yok ne yazik ki, gecmis olsun. İnsallah kisa surede cozebilirsiniz.
Sosyal güvencesi yok malesef,doktordan rapor alamamış sanırım babam hala uğraşıyormuş rapor olmadan bunlardan faydalanamıyoruz değil mi..:(

Sosyal güvencesi yok malesef,doktordan rapor alamamış sanırım babam hala uğraşıyormuş rapor olmadan bunlardan faydalanamıyoruz değil mi..:KK43:

Hayir yararlanamazsiniz, sadece bakim evi secenegi olabilir. O da devlet olursa anca ucretsiz kontenjan olabilir, tabii bulundugunuz sehri ve bakim evlerine talepleri de goz onune almak lazim.

Hayir yararlanamazsiniz, sadece bakim evi secenegi olabilir. O da devlet olursa anca ucretsiz kontenjan olabilir, tabii bulundugunuz sehri ve bakim evlerine talepleri de goz onune almak lazim.
Peki bakım evi seçeni için nereye başvuru yapmalıyız?Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama konuyla ilgili hiç bilgim yok:(

Eger devlet kurumu istiyorsaniz daha once yazdigim gibi bulundugunuz ildeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Mudurlugune basvurmalisiniz. Ancak buyuk sehirdeyseniz gitmeden once arayin, gideceginiz yerin hizmet bolgesinde misiniz teyit edin. Misal Ankara'da Sincan'da yasiyorsaniz, İl Mudurlugune gitmeniz bosa olur, Sincan Sosyal Hizmet Merkezi'ne gitmeniz lazim. (Bakim evlerindeki net proseduru bilmiyorum, ben baska birimde calisiyordum birkac ay once. Biz de bolge bolge yetki paylasimi vardi shm lerle.)

Ozeller icinse direkt gidip bireysel basvuru yapiyorsunuz.

Kusura bakmayin ama babaniz suyunu cikarmis.Anneniz daha calismazken babanizi kapinin onune koymaliymis. Birde sgksini odemis mukafat gibi ;s ustune hala cikarmis 2 yil bile bakmasi fazla Annenizi delirtmisler sonunda. halanizda yuzsuzmus 2 yil kalmis anlasamamislar neden geri donmek istiyor. Ayrica oyle kocanın sgksini odemek nedir yahu Maasi var diye adam guclenmis Biraksaydi aciz kalsaydi babaniz laf bile soylemezdi.

Annenize cok uzuldum ,kadin bir rahat yuzu gorememis simdi de gorumcesine zorla bakmaya yonlendiriliyor. Verin para buyuk halaniza yollayin halayi. Hic gerek yok,anneniz uzerine dusen dusmeyen her seyi fazlasiyla yapmis. Biraz da baskalari baksin.

Yani babanız da çok olmuş ben de depresyon yasadim yasıyorum kendime bile bazen tahammülüm olmuyo bide benden beter birine bakicam cocuklari ne güne duruyo evet bakici parasi diye birsey var bakan kisilere bin lira civari veriliyo ama annenize lazim oyle biri bence cok istiyosa babaniz alsin ablasini da otursun görümce tikim var zaten sinirim zıpladı

Annenin bu durumda olmasına cok uzuldum ama kadın senelerın yıpranmıslıgı sızı tek basına buyutmus baban hayatta olmasına ragmen :(

Babanla sen konussan? Yanı annen soyledıgınde ınat edebılır dınlemeyebılır belkı ama cocugu olarak senın soyledıgın daha dank edebılır kafasına. Hıc konusmayı denedın mı?

Yani babanız da çok olmuş ben de depresyon yasadim yasıyorum kendime bile bazen tahammülüm olmuyo bide benden beter birine bakicam cocuklari ne güne duruyo evet bakici parasi diye birsey var bakan kisilere bin lira civari veriliyo ama annenize lazim oyle biri bence cok istiyosa babaniz alsin ablasini da otursun görümce tikim var zaten sinirim zıpladı
Biz de ciddi şekilde direndik canım,babam amcama yollayacağını söyledi.Amcam Bodrum da yaşıyor,okullar tatil olduğu için köye gitmişler,şuan babama çok yakınlarmış,dönerken halamı da alıp dönecekler.Babama halamı göndermeden gelme dedim.Bakıcı parası için kendileri ilgilenir artık..

Annenin bu durumda olmasına cok uzuldum ama kadın senelerın yıpranmıslıgı sızı tek basına buyutmus baban hayatta olmasına ragmen :KK43:

Babanla sen konussan? Yanı annen soyledıgınde ınat edebılır dınlemeyebılır belkı ama cocugu olarak senın soyledıgın daha dank edebılır kafasına. Hıc konusmayı denedın mı?
Konuşmaktan fazlasını yaptım,sesimi yükselttim,şuan da beklemedeyiz,Bodrum'a amcama yollayacağını söyledi,göndermeden gelme dedim.

Arkadaşlar selamlar ,

Babam 2 gün önce eve geldi ve yalnız.Halamın gelmesini el birliğiyle engelledik.Bir sorunu daha atlatmış olduk.Hayat bazen çok zor o_OYalnız dedim ama yanında yavru dünyalar tatlısı bir kangal köpeği getirmiş,sevme sırası için kavga ediyoruz evde:)
Desteğiniz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum hepinize tek tekEn Büyük KK

Back
X