Clementine, bu konudaki bütün yazılarını tek tek okudum ve çok etkilendim... Bende 10 aylık evliyim yaşımda 22 yani erken evlendim sayılır.. ilk defa böyle internet ortamında birine kendimi açıyorum çünkü seni kendime çok yakın hissettim.
Biz evliliğimizin ilk 8-9 ayında kıskançlık konusunda çook sıkıntı yaşadık, ben evlenip yurtdışına geldim bundan öncede eşim 1 yıldır buradaydı, temmuz ayında evlendik ve buraya geldim aman Allah'ım herkes çırılçıplak, kısacık şortlarla, daracık atletlerle, transparan gömleklerle geziyor ortalıkta.. E tabi ben hiç alışık değilim, hep mutaasıp ortamlarda bulundum daha önceden. Eşime çok çektirdim diyebilirim, onu hep suçladım, gizlice bakışlarını takip ettim. Allah için uzun uzun birini incelediğini, yada açıkta birşey görünce tekrar tekrar baktığını görmedim.. He ufak tefek hataları olmadı dersem yalan olur, ama imtihan dünyasındayız ve hepimiz birer nefise sahibiz, benimde günahlarım hatalarım var elbette.. Malesef bende böyle bi zaafiyet olunca şeytan bizimle çok uğraştı, sürekli rüyalarımda eşimi başkalarına bakarken asılırken gördüm, yada o işteyken şeytan hep içime bu konuda sıkıntı verip benim huzurumu kaçırdı, aylarca hayattan zevk alamadım.
Biz bikaç kerede yurtdışına seyahate gittik, eşim gezmeyi çok sever, ama maalesef buralardan bile lezzet alamadım, etraftaki kadınları açık saçık gördükçe benim hep keyfim kaçtı aklımda hep eşim ve o kadınlar "acaba bakıyor mu".. kısacası sırf bu yüzden, üstelik ortada ciddi bi şey olmamasına rağmen hayatı kendime zindan ettim.
Dua edip Rabbimden bu vesveseyi kalbimden almasını istedim, bende hep senin gibi "Rabbim bize Hz. Yusuf'un iffetini ver" diye dua ettim..
Şimdi şimdi daha iyi olmaya başlıyor inşallah, önce eşime güvenmeliyim çünkü güven olmayan bi ilişki mutluluk getirmez biliyorum, sonrada senin gibi kendi günahı, kendi imtihanı, kendi hesabı diye düşünmeliyim.
Eşimde hep bana şunu söyler "ben dışardayken bu çıplaklıklara maruz kalıyorum, harama girmemek için dikkat etmeye çalışıyorum, sen bu konuda benim karşımda değil desteğinle dualarınla benim yanımda olmalısın, o zaman ben haramlara karşı daha güçlü olurum" şuana kadar pek yanında olmadım, hep suçladım çünkü, inşallah şimdiden sonra onun yanında olurum.
Evliliğin, temiz kalpliliğin, eşinin dürüstlüğü, şeytana karşı sizin birlikte olup yuvanızı korumanız beni o kadar etkilediki sana anlatamam... Maşallah, Rabbim muhabbetinizi arttırsın, güzel ahlaklı sağlıklı arzuladığın gibi evlatlar nasip etsin size inşallah :)
İmanın, ahlakın, olduğu yerde huzur var, güven var, senin hikayende bunu gördüm.. Elhamdulillah bunu görebilenlerdenim..
Ne kadar uzun yazmışım, inşallah sıkılmamışsındır :)