Evet hanımlar şimdi bunun inceliklerini sizinle paylaşacağım..
Ruh hâli gayet sağlıklı ve mutlu bendeniz evlendikten sonra her yönden sıkıntılara girdim madde madde anlatayım size..
1- sevgilim yani şimdiki eşimle gayet mutluyduk evlenmeye karar verdik eşim, ailem çok sevinecek derken tam aksi bir tablo gördüm eşimin ailesi henüz çocuklarının evlenmemesi gerektiğini para biriktirip düğününün tamamını kendisinin yapmasını bekledikleri ortaya çıktı bize 3 yıl nişanlı kalmamızı abisi söyledi
bunun üzerine öncelikle ben karşı çıktım evlilik 1 yıl içinde olmayacaksa nişanlanmayı lüzumsuz buldum, zaten ikimizde çalışıyorduk düğünü iki aileye yıkma düşüncemiz yoktu ama özellikle kayınpederin her şeye karşı çıkışları bende istemsiz bir nefret uyandırdı.. Neyse eşimin restiyle düğüne katkı sağlamaya ikna oldular ama ittire kaptıra olunca da pek birşeyin anlamı kalmadı..
2- kayınvalideler takıları ve düğün salonunu borçlanacak karşıladılar, aslında gayrimenkul olarak durumları iyi fakat bunları hiçbirini elden çıkarmak istemediler gelirleri sadece emekli maaşları.. Yani mantıklı düşününce ödemeleri imkansız gibi birşey..
Bu arada ben eltimle nişanlıyken tanıştım eltim bana kayınvalidelerin onları nasıl sömürdüğünü anlattı, faturalardan tutun da pazar harçlıklarına kadar istemişler Allah'tan aynı şehirde yaşamıyoruz dedi birde bunları kaynımın yanında söyledi bende inandım haliyle..
O günden beridir kaygılarım var eşim acaba çekilen kredileri ve borçları bizim kazancımızdan karşılıyor olabilir mi, hesaplar tutmayınca hemen aklıma bu geliyor.. Biz zaten düğün borçlarını ödüyoruz ailem de kendi payına düşeni ödedi,onlara benden habersiz yardım yapılıyorsa çok bozulucamçünkü benim de ailemin durumu iyi değil..
3- Birde biz nişanlıyken eltimlerin evine gidince kp dert yanmış iliğimi sömürdüler diye bu sözü hiç aklımdan çıkmıyor.. Eltime de kızıyorum bunları anlattığı için keşke hiç bilmeseydim..geçen eşimin bi arkadaşı borç istemiş bende verelim dedim çünkü zamanında bize de yardımı dokunan biriydi, sonrasında aklıma düştü acaba ailesine mi verdi diye çünkü onlarda şehir dışına gezmeye çıktılar bu yüzden tartıştık eşimle of of benim halim nolucak böyle..