Bir günlük Kanamam oldu

deusarebeld

Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2015
399
212
23
Merhaba 19 yaşındayım. Kanamam oldu adet sandım ped koydum ama bir günlük oldu. Yani sadece o an kanamış baya. Zaten adetime de daha vardı anlam vermemiştim. Çok korkuyorum neden olmuş olabilir?

ara kanama olmuş olabilir durup duruken olan bişi ise yani birlikteliğin yoksa olabilir yani hemen endişe etme sıklaşırsa kadın doğumcuya git...

bazen olur oyle...
ıcının rahat etmesı ıcın doktora gorun ıstersen

Her kadın zaman zaman adet düzeninde sapmalar, gecikmeler ya da ara kanamalar yaşayabilir. Normal insan hayatında yaşanılan stresler, sıkıntılar, ani kilo değişiklikleri, spor, üzüntüler gibi pek çok faktör adet düzenini etkileyebilir ve adeta bir saat gibi işleyen bu mekanizmada sapmalara neden olabilir. Adet düzenindeki sapmaların hiçbir türlüsü normal değildir ve araştırılması gerekir. Çünkü kadın üreme sistemindeki hemen hemen bütün patolojilerin en sık verdiği belirti adet düzensizlikleridir. Her adet düzensizliği anormal olmasına rağmen her zaman bir patolojiyi, kisti, myomu ya da en korkuncu kanseri işaret etmez. Altta yatan anatomik bir patoloji olmadığı halde normal adet düzeninde meydana gelen anormal kanamalara disfonksiyonel uterin kanama (DUK) adı verilir.Burada önemli olan nokta kanama bozukluğunu açıklayacak organik bir lezyonun ( oluşum ) bulunmamasıdır.

Merhaba 19 yaşındayım. Kanamam oldu adet sandım ped koydum ama bir günlük oldu. Yani sadece o an kanamış baya. Zaten adetime de daha vardı anlam vermemiştim. Çok korkuyorum neden olmuş olabilir?
ara kanamadır muhtemelen bunun birçok nedeni olabilir.. myom, kist, polip gibi..doğum kontrol hapı falan kullanıyorsanız veya hormonal başka ilaç bunlar da kanama yapabiliyor..
bir kadın doğum doktoruna görünmelisin

Hayır hiçbir hap kullanmıyorum. Adetleriminde düzensizliginden şikayetçiydim hep 45 günde bir falan oluyorum. Doktora gittigmde dogum kontrol hapı kullan demişti geçen sene. Bi sıkıntı olsa söylerdi diye düşünmüştüm. Bi de dün öyle kanayınca korktum şimdi

adet düzensizliği ve ara kanaman var mutlqaka görünmelisin , muhtemelen hormonal birşey , yumut,rtalık kisti de olabilir..
kilo problemin , kıllanmada artış , sivilce gibi problemlerin var mı

adet düzensizliği ve ara kanaman var mutlqaka görünmelisin , muhtemelen hormonal birşey , yumut,rtalık kisti de olabilir..
kilo problemin , kıllanmada artış , sivilce gibi problemlerin var mı
Zayıfım baya yüzümde pürüzsüz fakat çok tüyüm var belde göbekte falan. Pko falan olsam doktor kontrol ettiğinde söylerdi heralde? Annem hep senin yaşındayken benimde düzensizdi diyip geçiştiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…