Bir haber ancak bu kadar içimi yakabilirdi

Bu ne ya, resmi görünce içim sızladı. İnsan tırnağını da mı kesmez çocuğun ya,bu ne saçma iş.
Zavalllim, stresten derisini soymuş heralde renk farkları var... Ve çocuğa bakmayan anneye geri verilmiş. Bu nasıl iş böyle ya 🤬🤬🤬
Kadın öğretmenmiş, şaka gibi.
Duvara da Korece notlar yazmış inci gibi el yazısıyla. Tam tertipli not asip ders çalışılacak ev ya...

işte böyle haberleri filan görüyorum
sonra mesela benim köyümde tarım işçisi olarak çalışan bir dünya türk vatandaşı çocuk var

ondan sonra "ay nasıl oluuur" filan gibi tepkileri okuyunca..diyorum herhalde biz aynı ülkede yaşamıyoruz. nasıl, nasıl olur?

çocuklarının okullaşma oranı yıldan yıla düşüyor, hele kız çocukların okul oranları korkunç geriliyor şu anda. o da devletin açıkladığı yani. açıklmadığı Allah bilir artık. bu ülkede istatistikler 2010'a kadar iflan iyiye gidiyor veya stabildi arkadaşlar 2010dan beri tepe taklak gidiyoruz alooo.

ben anlamıyorum ki etrafta olanı biteni bir ben mi gözlemliyorum. bir benim mi köyüm filan var. bir benim mi etrafımda aileler sıbyan mektebi diye yerlere gönderiyor 5 yaşında türbanlı kızlarını. bir benim mi etrafımda tarım işçisi 5 yaşında çocuklar?
Valla benim etrafımda yok çocuk tarım işçisi ve sübyan mektebi. Yaz okullarında seçmeli ders olarak dediğiniz dersler sunuluyor. Orada da türban kullanan görmedim. Kızımda git desem kabul etmez. Siz nerede yaşıyorsunuz?

Benim şaşırdığım konu şu ben göndermedim kızımı birkaç gün olay oldu okulda hoca ile kavga ettim. Bunlara neden birşey olmuyor?

Bu ne ya, resmi görünce içim sızladı. İnsan tırnağını da mı kesmez çocuğun ya,bu ne saçma iş.
Zavalllim, stresten derisini soymuş heralde renk farkları var... Ve çocuğa bakmayan anneye geri verilmiş. Bu nasıl iş böyle ya 🤬🤬🤬
Kadın öğretmenmiş, şaka gibi.
Duvara da Korece notlar yazmış inci gibi el yazısıyla. Tam tertipli not asip ders çalışılacak ev ya...
kadının 15 yaşında kızı varmış belki o Korece çalışıyordu.

ben kadını boşveriyorum, hasta yani ortada.

15 yaşında kocaman kız, teyzesini arayıp oğlanı annem tutuyor dememiş...bu kız gitmiyor mu okula?
başka 1 tane insan yok mu bunların çevresinde?
baba nerede?

Valla benim etrafımda yok çocuk tarım işçisi ve sübyan mektebi. Yaz okullarında seçmeli ders olarak dediğiniz dersler sunuluyor. Orada da türban kullanan görmedim. Siz nerede yaşıyorsunuz?

Benim şaşırdığım konu şu ben göndermedim kızımı birkaç gün olay oldu okulda hoca ile kavga ettim. Bunlara neden birşey olmuyor?

Ankara'nın merkezinde yaşıyorum. -daha doğrusu ailem burada yaşıyor.
sıbyan mektebi- medrese eğitimi çok yaygınlaştı son 10 yılda. posta kutusunda bulursam reklamlarını atayım. fesli oğlanlar türbanlı bebelerle reklam yapıyorlar..devlet okuluna göndermek şirktir müslüman...diye.
seçmeli yazın kuran kursu gibi şeylerden bahsetmiyorum. bildiğiniz normal eğitim olarak çocukların kız-erkek ayrı sıbyan okullarına gitmesinden bahsediyorum.
ayrıca Bursada da yaşayan akrabalarım var mesela 3 yaşında çocuklarını birlikte oynatmıyorlar (kız-erkek) öğretmen bu insanlar.

neyse konu burada bu değil de. neticede normal devlet okula gitmeyen bir dünya çocuk var...sizin okulunuz öğretmeniniz takip ediyor olabilir ama görüldüğü gibi takibi yapılmayan zibil gibi sabi var.

Bu haberi gördüğümden, akşamdan beri boğazıma yumru takıldı.
Teyze “Annesi bakmak istemedi” demiş. Sen bu şekilde mi baktın? Yarın mahkemeye çıkacaklarmış. İnşallah en ağır cezayı alırlar.
İnşallah bu yavrucakta bir an önce sağlığına kavuşur.

Işte komşuluk ve akrabalık bu nedenle çoook çoook önemli... kimse peşine düşmemiş yavrunun... Allahım bu yavruya sağlık sıhhat zihin açıklığı versin... unutsun tüm olanları.. çocuğun sıkı takibi yapılmalı... Annenin psikolojisi nasıl çalışıyor bilemiyoruz.. lütfen yine kaderine terk edilmesin 🙏

benim bu habere aklım ermedi özellikle cocugun anne babasına? güya kadının annesinin cenazesinde kaçirmiş oğlunu. polise gitmiş eee sonra? asla üzülüp peşine düşmemiş. bir anne bu durumu nasıl sindirip aylarca evinde uyur yaşamaya devam eder. madem ablan kaçirdi biliyosun nasıl sdce yalandan şikayetle geçiştirdin. belli ki kadın cocugu önemsememiş bile peşine düşmemiş merak etmemiş. ablasınında psikolojisi zaten bozuk artık tartışmaya kapalı. en kötüsü devlet durumu umursamadan annesi diye cocugu başından savmış. ne insanı insan ne devleti devlet bıktım bu topraklarda hergün böyle pislik haberlerden ya yemin ederim nefret ettim artık

İyi geceler, yatmadan şöyle göz ucuyla haberlere bakarım bugün bir haberle kahroldum.
Bursa da teyzesi küçücük bir çocuğu 1 yıldır kapalı tutuyormuş. Nasıl bir vicdan bu kızlar o yavrucuk neler yaşamıştır nasıl bir tramva bu. Bu çocuğun devlet nasıl peşine düşmüyor okula gitmediği farkedilmiyor. Çocuk annesine teslim ediliyor nasıl devlet korumasına alınmamış teyzr saten serbest. Gece gece mahvoldum…
Ahh dün okudum bunu. O yavrucak ne halde psikolojisi ne halde acaba 🥺🥺
Bide bu kadının kendi çocuğu da varmış sanırım ona neler yapıyor kim bilir 🥺🥺😡😡

Ahh dün okudum bunu. O yavrucak ne halde psikolojisi ne halde acaba 🥺🥺
Bide bu kadının kendi çocuğu da varmış sanırım ona neler yapıyor kim bilir 🥺🥺😡😡
Aile bakanlığından açıklama gelmiş. Çocuk devlet korumasındaymış. Teyze gözaltındaymış. Teyzenin çocuğu da koruma altına alınmış.

Eklentiler

• 6E23624D-D60D-460C-A82A-C01852F48913.webp
    6E23624D-D60D-460C-A82A-C01852F48913.webp
    47,4 KB · Görüntüleme: 57
Yavrum ip gibi kalmış, çocuğu o halde hemen hastaneden çıkarıp otobüs tepelerinde Antalya’ya göndermişler ya gerçekten inanamıyorum. Olayın kendisi korkunç olsa da sonrası çok daha korkunç bence, insanlar tepki vermese annesinde kalacaktı yavrucak. 😔

Yavrum ip gibi kalmış, çocuğu o halde hemen hastaneden çıkarıp otobüs tepelerinde Antalya’ya göndermişler ya gerçekten inanamıyorum. Olayın kendisi korkunç olsa da sonrası çok daha korkunç bence, insanlar tepki vermese annesinde kalacaktı yavrucak. 😔
Ah sormayın ya bende dün çok kızdım ne anladım ki bu işten diye 😬 bu olay hiç duyulmasa dediğiniz gibi tepki verilmese kimsenin umurunda değildi o iki yavrucak, 🥺🥺

Valla benim etrafımda yok çocuk tarım işçisi ve sübyan mektebi. Yaz okullarında seçmeli ders olarak dediğiniz dersler sunuluyor. Orada da türban kullanan görmedim. Kızımda git desem kabul etmez. Siz nerede yaşıyorsunuz?

Ankara'nın gobegindeyim sübyan okulu var burda ve bazı kreşler de bu yönde eğitim veriyor.

bu habere bende cok uzuldum bugun duydum yavrum ya 1 sene orada nasil kapali kalmis devlet koruma altina almali cok uzuldum cok teyze de omur boyu hapissss

Ankara'nın gobegindeyim sübyan okulu var burda ve bazı kreşler de bu yönde eğitim veriyor.
Kreş olarak burada da var ama ben oraya başı kapalı giden çocuk görmedim. Bilmiyorum derslerde ne giydiriyorlar. Bu konseptte lüks kreşlerde var. Ama konu ile bağlantısını anlayamadım.

Böyle şeyler hep filimlerde olur gerçek hayatta olmaz gibi geliyor insana. Haspel kader beledoye girmese eve çocuk orada olup gidecekti belki de. Teyzenin psikolojisi bozuk belli ki.

Çocuk hastanede pediatri , psikolog ve endokrin takibindeymis. Yattığı hastanenin başhekimi açıkladı. Durumu da iyiymiş. Teyze de tutuklanmis .

İyi geceler, yatmadan şöyle göz ucuyla haberlere bakarım bugün bir haberle kahroldum.
Bursa da teyzesi küçücük bir çocuğu 1 yıldır kapalı tutuyormuş. Nasıl bir vicdan bu kızlar o yavrucuk neler yaşamıştır nasıl bir tramva bu. Bu çocuğun devlet nasıl peşine düşmüyor okula gitmediği farkedilmiyor. Çocuk annesine teslim ediliyor nasıl devlet korumasına alınmamış teyzr saten serbest. Gece gece mahvoldum…
Bende çok üzüldüm ya bu habere kaç gündür aklımda yemeyi içmeyi geçtim oğlum 6 yaşında 10 dk ilgilenmesem canım sıkıldı diyor,oynamak yok,arkadaş yok insan yok bi odanın içinde kapalısın,nasıl bi travma bunu atlatabilecek mi

Bende çok üzüldüm ya bu habere kaç gündür aklımda yemeyi içmeyi geçtim oğlum 6 yaşında 10 dk ilgilenmesem canım sıkıldı diyor,oynamak yok,arkadaş yok insan yok bi odanın içinde kapalısın,nasıl bi travma bunu atlatabilecek mi
Çocuk kendi dışkısının içinde yaşıyormuş. Bundan daha korkunç ne olabilir ki?

Böyle şeyler hep filimlerde olur gerçek hayatta olmaz gibi geliyor insana. Haspel kader beledoye girmese eve çocuk orada olup gidecekti belki de. Teyzenin psikolojisi bozuk belli ki.

Çocuk hastanede pediatri , psikolog ve endokrin takibindeymis. Yattığı hastanenin başhekimi açıkladı. Durumu da iyiymiş. Teyze de tutuklanmis .
İnşallah unutabilir bu kötü günleri o yavrucak. Bunlar ne biçim yaratıklar, Allah kahretsin onları. Bedelini kat kat ödetsin. Biz çocuğumuzun saçının teline kirpiğine kıyamazken böyle haberlerdeki çocukları gördükçe içim parçalanıyor. Keşke bütün çocukları koruyabilsek 😞 O kadar savunmasızlar ki..böyle manyak insanların ellerinde kaderleri işte

Back
X