- Konu Sahibi waitingforSUN
-
Ne kadar doğru ya da yararlı bilmiyorum ama izlediğim bir filmde /the Help bakıcı bir türlü tuvaletini klozete yapmayan kız çocuğuna öğretmek için ona nasıl yapıldığını göstermişti yani kendisi oturmuştu. Bu yöntemi bir deneyin isterseniz oğlunuz da sizi taklit edip klozete yapmayı öğrenir.
Canım öncelikle kolaylıklar diliyorum..Ben de tuvalet eğitimini yeni tamamladım..Ve kızım 5-6 gün içinde öğrendi bu nedenle yazmak istedim..
Daha önce ne şekilde denedin bilmiyorum ama ben şöyle öğrettim..
Kızım 29 aylıktı öğrendiğimizde..Son bezi kullandım, boş paketi ona gösterdim artık bezimiz yok annecim dedim..Eğer bez alırsak oyuncak alacak paramız kalmaz bu nedenle artık tuvalete yapacaksın dedim..O da tamam dedi..Aynı klozet şeklindeki küçük lazımlığımızı salonun ortasına koydum..Ve bir daha asla bez bağlamadım...İlk günler zordu bunu göze almalısın..Yani uluorta çiş ve kaka yapılıyor mutlaka..Asla kızmadım ama sitem ettim..Annecim bak böyle yapma lütfen ben çok yoruluyorum temizlerken falan dedim...İlk 2 gün ben bunu her dediğimde çok mahçup oldu..Bu arada ilk gün lazımlığa ya da tuvalete oturmak da istemiyordu ama zorlamadım etrafa yapmasını göze almıştım çünkü...Bu arada 2-3 saatte bir çiş var mı diyordum tabii.. 3. günden sonra ben çiş yapalım deyince genelde oturmaya başladı..Ve sanırım 5. ya da 6. gündü ki kendisi haber vermeye başladı :)) Mutlu sona böyle ulaştık...
Bezi tamamen çıkart canım eminim o da etrafa yapa yapa bu işte bir yanlışlık olduğunu anlayacaktır..Üstleri ıslanmadan rahatsızlığı hissetmeden alışmıyorlar bence..
Bir de tabii ki her tuvalet yapışımızda tabii lazımığa yaptıkça bir ödül verdim..Dondurma ya da küçük bir oyuncak vs...
Hayır hiç bez bağlamadım..İlk iki gün dışarıya park harici çıkmadım...Parka da çişi yapar yapmaz götürdüm en çok 1 saat sonra eve döndük..Zaten sonraki günlerde 2-3 saat tutmaya başladı çişini..Dışarı çıkarken ilk zamanlar yanımızda lazımlık taşıdık, hatta öyle tatile gittik 1 hafta sonunda....Geceleri de ilk bir hafta bez şeklindeki kilotlardan aldım..Bunlar gece kilodu dedim böylece bez olduğunu düşünmedim...Ama öğlen uykusuna çişini yaptırıp bezsiz yatırdım..1 hafta sonra geceleri de normal kilotla yatmaya başladık..Şükür hiç kazası olmadı..Çocuk bezi bir andan bırakmalı bence..Gece bile bir kez sadece kilodu ıslattı ıslaklığı hissedince çiş diye kalktı..Bez bağlı olsa bişe hissetmeyeceği için yapardı belki de..
İnşallah kısa zamanda çözersin canım bu işi :)
Masallah kiziniza. İnsallah benim oglum da fazla sorun cikarmaz bana. Tekrar tesekkurler onerileriniz icin. Umarim benim oglumda da ise yararlar. Cok tesekkur ederim...
Emin ol devamı gelecektir...Sen yeter ki bezi geri takma...Şöyle düşün ortalama 2 sene boyunca beze yapıyorlar..E kolay değil bunca yılın alışkanlığını bir anda değiştirmek. Bize zor ama onlara daha zor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?