Tuvalet Eğitimi Bir haftada nasil ogretecegim?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

waitingforSUN

T.C.
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
476
3
116
Diğer
Merhabalar,
Ilk defa konu aciyorum, tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Oglum var, 3 yasinda. Haftaya okula baslayacak, yani okul diyorlar da bir cesit kres. Oglum hala tuvaletini beze yapiyor. Denedim daha once iki kere ogretmeyi. Tuvaletinin geldigini soyluyor ama asla yapmiyor, bez bez diyor, bez baglayayim da yapsin diye. Ben de cok strese sokmak istemedim. Nasilsa ogrenir diye dusundum. Zaten hassas bir cocuk, kizsam aglar, uzulur. Bir de asiri hareketli, doktora gorunecegiz. Neyse, bu ozel okula mail attim, bezlendigimizi bunun problem olup olmayacagini sordum. Sorali baya oluyor. Onlar da bugun donus yapmislar, tuvalet egitimli olmali diye ama 2 eylulde aciliyor okul. Ozel okul, odemesi yapildi, uniforma alindi. Ben ona bir haftada nasil ogretecegim? Ne yapacagim? Okulda mi beklesem bez degistirmek icin? Kardesi de var 16 aylik. Sagolun simdiden ;(

Ne kadar doğru ya da yararlı bilmiyorum ama izlediğim bir filmde /the Help bakıcı bir türlü tuvaletini klozete yapmayan kız çocuğuna öğretmek için ona nasıl yapıldığını göstermişti yani kendisi oturmuştu. Bu yöntemi bir deneyin isterseniz oğlunuz da sizi taklit edip klozete yapmayı öğrenir.

Ne kadar doğru ya da yararlı bilmiyorum ama izlediğim bir filmde /the Help bakıcı bir türlü tuvaletini klozete yapmayan kız çocuğuna öğretmek için ona nasıl yapıldığını göstermişti yani kendisi oturmuştu. Bu yöntemi bir deneyin isterseniz oğlunuz da sizi taklit edip klozete yapmayı öğrenir.

Cok tesekkur ederim. Bugun deneyecegim bakalim. Umarim ise yarar. Mucize gerci ama...

Canım öncelikle kolaylıklar diliyorum..Ben de tuvalet eğitimini yeni tamamladım..Ve kızım 5-6 gün içinde öğrendi bu nedenle yazmak istedim..
Daha önce ne şekilde denedin bilmiyorum ama ben şöyle öğrettim..
Kızım 29 aylıktı öğrendiğimizde..Son bezi kullandım, boş paketi ona gösterdim artık bezimiz yok annecim dedim..Eğer bez alırsak oyuncak alacak paramız kalmaz bu nedenle artık tuvalete yapacaksın dedim..O da tamam dedi..Aynı klozet şeklindeki küçük lazımlığımızı salonun ortasına koydum..Ve bir daha asla bez bağlamadım...İlk günler zordu bunu göze almalısın..Yani uluorta çiş ve kaka yapılıyor mutlaka..Asla kızmadım ama sitem ettim..Annecim bak böyle yapma lütfen ben çok yoruluyorum temizlerken falan dedim...İlk 2 gün ben bunu her dediğimde çok mahçup oldu..Bu arada ilk gün lazımlığa ya da tuvalete oturmak da istemiyordu ama zorlamadım etrafa yapmasını göze almıştım çünkü...Bu arada 2-3 saatte bir çiş var mı diyordum tabii.. 3. günden sonra ben çiş yapalım deyince genelde oturmaya başladı..Ve sanırım 5. ya da 6. gündü ki kendisi haber vermeye başladı :)) Mutlu sona böyle ulaştık...

Bezi tamamen çıkart canım eminim o da etrafa yapa yapa bu işte bir yanlışlık olduğunu anlayacaktır..Üstleri ıslanmadan rahatsızlığı hissetmeden alışmıyorlar bence..

Bir de tabii ki her tuvalet yapışımızda tabii lazımığa yaptıkça bir ödül verdim..Dondurma ya da küçük bir oyuncak vs...

Son düzenleme:
Canım öncelikle kolaylıklar diliyorum..Ben de tuvalet eğitimini yeni tamamladım..Ve kızım 5-6 gün içinde öğrendi bu nedenle yazmak istedim..
Daha önce ne şekilde denedin bilmiyorum ama ben şöyle öğrettim..
Kızım 29 aylıktı öğrendiğimizde..Son bezi kullandım, boş paketi ona gösterdim artık bezimiz yok annecim dedim..Eğer bez alırsak oyuncak alacak paramız kalmaz bu nedenle artık tuvalete yapacaksın dedim..O da tamam dedi..Aynı klozet şeklindeki küçük lazımlığımızı salonun ortasına koydum..Ve bir daha asla bez bağlamadım...İlk günler zordu bunu göze almalısın..Yani uluorta çiş ve kaka yapılıyor mutlaka..Asla kızmadım ama sitem ettim..Annecim bak böyle yapma lütfen ben çok yoruluyorum temizlerken falan dedim...İlk 2 gün ben bunu her dediğimde çok mahçup oldu..Bu arada ilk gün lazımlığa ya da tuvalete oturmak da istemiyordu ama zorlamadım etrafa yapmasını göze almıştım çünkü...Bu arada 2-3 saatte bir çiş var mı diyordum tabii.. 3. günden sonra ben çiş yapalım deyince genelde oturmaya başladı..Ve sanırım 5. ya da 6. gündü ki kendisi haber vermeye başladı :)) Mutlu sona böyle ulaştık...

Bezi tamamen çıkart canım eminim o da etrafa yapa yapa bu işte bir yanlışlık olduğunu anlayacaktır..Üstleri ıslanmadan rahatsızlığı hissetmeden alışmıyorlar bence..

Bir de tabii ki her tuvalet yapışımızda tabii lazımığa yaptıkça bir ödül verdim..Dondurma ya da küçük bir oyuncak vs...

Cok tesekkur ediyorum size. Yarin ben de paketi bosaltip soyleyeyim ayni sekilde. Klozet seklindeki lazimliktan bizde de var, hatta iki yasindayken almistim. Odada duruyor. İnternette okumustum lazimligi incelesin oynasin yaziyordu, ben de oyle yaptim. Ortaligi pisletmesinden gectim. Yerde hali yok zaten, koltuga da pislerse zaten olacak tabi, temizleyecegim. Bugun uc kere yeri islatti, buyugunu hic yapmadi. Sabah bezini cikardim, oglum beni okuldan aradilar, cok guzel oyuncaklar almislar, seninle oynamak icin seviniyorlarmis ama biraz buyuk cocuklar icinmis, bezini baglamayalim artik, sen buyudun ya, diye sacma sapan konustum iste... O da dinledi, zaten okul denilince dikkatle dinliyor, arada bir ben de sordum cis var mi diye, yok dedi. Hatta bir kac kez prova yaptik, kulot giydirdim sabahtan. Cisimiz gelince pantolonumuzu kilodumuzu cikariyoruz once islanmasinlar diye dedim. Kendi kendine cikarttirdim,lazimliga oturtturdum, kendi kendine de giyindirdim zaten kendi giyinmeyi seviyor. Tuvalete de oturtturdum yardimimla tabi yuksek geliyor. Ama bi kere prova yaptik boyle, otururken cis var mi, hadi varsa yap sana tren alicam dedim, tren seti istiyor da. Yok dedi, indi, giyindi. Sonra odaya gidip yapti, ben gordum ama bekledim ne yapacak diye, gitti odadan kendine baska pantolon bulup giydi bana da bisi soylemedi. Yani aciklamalarim sacma olmus galiba ama kisa surede ogrenmesi gerek diye stres oldum. Bana kalsa serbest birakacaktim uc bucuk yasina kadar. Sizin dediginiz gibi yarin deneyecegim. Mucize gibi geliyor bu kadar kisa surede ogrenmesi. Kiziniza kocaman bravo...

Kisa surede ogrenmis kiziniz ama mesela disari ciktiginizda bagladiniz mi bez? Geceleri de bagliyorsunuz degil mi? Gece baglamaya raziyim zaten de.

Olmadi, bezle gitsin okula diyorum, belki diger cocuklardan da gorur ogrenir. Buyugunu yapmadigi surece de acilmasina gerek yok zaten sabah 8den oglen 12ye kadar.

Tekrar tesekkur ederim. Umarim benim oglumda da ise yarar.

Hayır hiç bez bağlamadım..İlk iki gün dışarıya park harici çıkmadım...Parka da çişi yapar yapmaz götürdüm en çok 1 saat sonra eve döndük..Zaten sonraki günlerde 2-3 saat tutmaya başladı çişini..Dışarı çıkarken ilk zamanlar yanımızda lazımlık taşıdık, hatta öyle tatile gittik 1 hafta sonunda....Geceleri de ilk bir hafta bez şeklindeki kilotlardan aldım..Bunlar gece kilodu dedim böylece bez olduğunu düşünmedim...Ama öğlen uykusuna çişini yaptırıp bezsiz yatırdım..1 hafta sonra geceleri de normal kilotla yatmaya başladık..Şükür hiç kazası olmadı..Çocuk bezi bir andan bırakmalı bence..Gece bile bir kez sadece kilodu ıslattı ıslaklığı hissedince çiş diye kalktı..Bez bağlı olsa bişe hissetmeyeceği için yapardı belki de..
İnşallah kısa zamanda çözersin canım bu işi :)

Hayır hiç bez bağlamadım..İlk iki gün dışarıya park harici çıkmadım...Parka da çişi yapar yapmaz götürdüm en çok 1 saat sonra eve döndük..Zaten sonraki günlerde 2-3 saat tutmaya başladı çişini..Dışarı çıkarken ilk zamanlar yanımızda lazımlık taşıdık, hatta öyle tatile gittik 1 hafta sonunda....Geceleri de ilk bir hafta bez şeklindeki kilotlardan aldım..Bunlar gece kilodu dedim böylece bez olduğunu düşünmedim...Ama öğlen uykusuna çişini yaptırıp bezsiz yatırdım..1 hafta sonra geceleri de normal kilotla yatmaya başladık..Şükür hiç kazası olmadı..Çocuk bezi bir andan bırakmalı bence..Gece bile bir kez sadece kilodu ıslattı ıslaklığı hissedince çiş diye kalktı..Bez bağlı olsa bişe hissetmeyeceği için yapardı belki de..
İnşallah kısa zamanda çözersin canım bu işi :)

Masallah kiziniza. İnsallah benim oglum da fazla sorun cikarmaz bana. Tekrar tesekkurler onerileriniz icin. Umarim benim oglumda da ise yararlar. Cok tesekkur ederim...

Masallah kiziniza. İnsallah benim oglum da fazla sorun cikarmaz bana. Tekrar tesekkurler onerileriniz icin. Umarim benim oglumda da ise yararlar. Cok tesekkur ederim...

İnşallah canım sen de böyle kısa zamanda çözersin..Sen kararlı ol bir daha bez takılmayacağını hissettir..Ve geceyi de bırak bence inan benim 5-6 yaşındaki çocuklarına geceleri bez bağlayan arkadaşlarım var..Belki de bunları gördüğüm için yakın çevremde, gece konusunda da çok kararlı davrandım..Çünkü çocuk büyüdükçe bu gece işi zorlaşıyor sanırım en iyisi bir anda halletmek :)

Ay inanamiyorum. Arkadaslar, oglum sabah yere yapmisti. Az once lazimliga yapti. Sevincten ucuyirum. Yardimlariniza tesekkurler. Uyguladim. Ise yaradi galiba. Ama tabi bakalim devami gelecek mi ama bu bile cok mutlu etti oglumu da beni de

Emin ol devamı gelecektir...Sen yeter ki bezi geri takma...Şöyle düşün ortalama 2 sene boyunca beze yapıyorlar..E kolay değil bunca yılın alışkanlığını bir anda değiştirmek. Bize zor ama onlara daha zor...

Son düzenleme:
Emin ol devamı gelecektir...Sen yeter ki bezi geri takma...Şöyle düşün ortalama 2 sene boyunca beze yapıyorlar..E kolay değil bunca yılın alışkanlığını bir anda değiştirmek. Bize zor ama onlara daha zor...

Bugun disari cikarken de baglamadim. Ve bana tuvalete gitmemiz gerektigini soyledi ve tuvalete yapti. Inanamiyorum, hep korkmustum tuvalet egitiminden. Belki de oglum hazirdi ama benden ilk adimi bekliyordu, mesela bezi baglamamak gibi. Gece hic islatmadi altini, bakalim bu gece ne olacak. Kendisi de cok seviniyor, atliyor, zipliyor. Dediginiz dogru, onlara daha zor olmali, onlar da stresine giriyorlar. Duygulandim da, buyudu artik. Annem gec bile dedi ama dedigim gibi hep korkmustum bu tuvalet egitiminden. Sizlere cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi paketi bosaltip bezimiz bitmis te dedim, o kulot seklinde bezden de aldim, dun gece kuru kalmisti. Cok mutluyum. Bunu cok dert etmistim cunku hassas kendisi, zorlamak istemedim ama sandigimdan kolay olacak. Tavsiyelerinize tesekkurler, dediginiz gibi bir anda biraksin diye hic bez baglamayacagim ki annem gece bagla dedi ama...mkazalar da olur ama iki gundur cooook mutluyum. Sagolun

Bugun disari cikarken de baglamadim. Ve bana tuvalete gitmemiz gerektigini soyledi ve tuvalete yapti. Inanamiyorum, hep korkmustum tuvalet egitiminden. Belki de oglum hazirdi ama benden ilk adimi bekliyordu, mesela bezi baglamamak gibi. Gece hic islatmadi altini, bakalim bu gece ne olacak. Kendisi de cok seviniyor, atliyor, zipliyor. Dediginiz dogru, onlara daha zor olmali, onlar da stresine giriyorlar. Duygulandim da, buyudu artik. Annem gec bile dedi ama dedigim gibi hep korkmustum bu tuvalet egitiminden. Sizlere cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi paketi bosaltip bezimiz bitmis te dedim, o kulot seklinde bezden de aldim, dun gece kuru kalmisti. Cok mutluyum. Bunu cok dert etmistim cunku hassas kendisi, zorlamak istemedim ama sandigimdan kolay olacak. Tavsiyelerinize tesekkurler, dediginiz gibi bir anda biraksin diye hic bez baglamayacagim ki annem gece bagla dedi ama...mkazalar da olur ama iki gundur cooook mutluyum. Sagolun[/QUOTE]

Külot şekline bezden aldım demişsiniz. Çok merak ettim hangisinden aldınız acaba. Ben araştırdım prima ilk adımlar, molfix sportive baby, canbebe bigsteps hepsi piyasadan kalkmış diye duydum. Oğlum için arıyorum da sizin aldığınız hangisi acaba :26:

Back
X