Bir haftalık izinden sonra yarin isbasi

huvese

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.409
380
123
Selam kızlar.Daha önce de birkaç kere konu açmıştım isimle ilgili.Dort senedir sekreterlik yapıyorum normalde dış ticaret ve işletme okudum.Cok büyük yerlerde çalışma imkanım olmadı.Buyuk yerlerde şartlar ve sanki yaptığı iş belli böyle eften puften herşeyle ilgilenmek zorunda kalmayan bir yer olarak geliyor.Ama büyük yerde iş bulmak zor.
Sekreterlik küçük yerlerde firmalarda herşeyi yapan kişi mantığı var pencere kolu bozulur onun için tamirci çağır .Çaycı dörtte işten çıkar çay kahve işleri başka yerlerde hem temizlik hem de sekreterlik yapan arkadaşlarım da vardı cidden zor iki işi birden yapmak ama aldığın para değişmez aynıdır.
İşyerinde izin alırken bile bir saat iki saat bir isim için onda bile kimse benim yerime bakmak istemiyor.Eski işyerinde de böyleydi.Sekreterlik masasına bir iki saat oturmak bile kızlara zulüm geliyor.Cunku onlar herkes ile uğraşmak zorunda değil masasında kendi işlerini yapıyorlar.Ama danışma masasında herkes birşey diyor biri faks çek biri şu telefonu bağla biri şu talimatı bankaya gönder.
Aşk hayatımla ilgili herşeyin aynı olması kimse yok hayatımda arkadaşlarımın niye hayatında biri yok demesi .Bu da beni etkiliyor psikolojik olarak işyerine gidip bitse de gitsek modundayim son birkaç aydır.
Bir hafta izin kullandım bu hafta yarın işbaşı.Hic ise gidesim yok . Bir sürü insanla uğraş herkesin çeşit çeşit huyuna göre hareket et.Bir bezginlik bir bıkkınlık var bu aşikar.Ama ne yapmalıyım bilmiyorum.Eskiler tedbili mekanda ferahlık vardır derler yaza doğru yeni bir yere girsem mekan değişikliği yeni insanlar sizce olur mu.
Ya da ne yapmalıyım.

Keşke bende iş bulabilsem de böyle dertlerim olsa sukredin bence işiniz var diye biz bir asgari ücret maaşla geçiriyoruz üstelik 2 yaşında bir kızım var

demekki yalnis meslegi secmissin, bazilari bu anlattigini bayila bayila yapar, ve monotonlukdan skilir...

Ben de sağlıkçıyım atanamadım. Doktorun yanında çalışıyorum. Doktor asistanı diye geçiyor ama Bildiğin sekreterlik yapıyorum. Doktorun masasını sil, çayını kahvesini getir, kargosunu al, yakınlarıyla ilgilen rapor yaz, onu getir götür. Çok zoruma gidiyor. Sizi gayet iyi anlıyorum. İnsanın sevdiği, mezun olduğu işi yapamaması çok kötü bir şey. Atanalım desek de alım az. Saçma sapan tr şartları işte

Kelin ilacı olsa başına sürermiş. Ben de memnun değilim işimden ama başka yerlerde aynıdır diye ayrılmak istemiyorum. Sen daha iyi şartlarda bir yer bulursan bir kaç iş bak. Şartları iyi olan bir yer bulursan ayrıl şimdiki işinden. Yoksa böyle gelmiş böyle gider çalışma şeklini değiştiremezsin

Düşüncelerinizi merak ediyorum kızlar sizce ne yapabilirim

Sekreterlikte ne yapilir ki baska? Faks kalmadi artik da,telefon bagla diyene neden bu tepki? Ya da tamirci cagrilacagi zaman herhalde sekreter arayacak ,kim arasin size gore patron mu? İsinizle ilgili cok garip dusunceleriniz var gercekten

Benim eski çalıştığım yerde de patron sekretere arabamdan sigaramı getir arabamdan sakızımi getir bagajdan poşeti getir. Klima bozulmuş servis ara internet neden yok kamera sistemleri neden bozuk gibi saçma sapan şeyler yaptirip sorardı.
Sürekli kapıyı aç telefonları aç kuryeleri ara falan sekreter delirdi en sonunda isten çıktı.
Ya adam kiza blenderda smoothie bile yapıyordu. Evde karısına yaptiramadigi kahvaltıları falan.
Kız bıraktı işi. Zaten üni öğrencisiydi. Som sınıftaydı. Şimdi okuluna devam ediyor.
Sende eğer sevmiyorsan başka işler bak. Sekreterlikte yükselme diye birşey de yok.
Ama mesela tasarımcı asistanı modelist asistanı gibi bir yerde asistan olarak girip bir işi öğrenirsen meslek edinmiş olursun. Yoksa psikoloji bozan birşey sekreterlik seni anlıyorum.
Oradaki kızda wc ye gitmek için 5 dk yerimde durur musun diye yanımıza gelir bizden rica ederdi. Kolay gibi görünüyor ama zor biliyorum.

Ben senin eski konularını da Hatırlıyorum.
Genel olarak çalışmayı sevmeyen birisin.
Ama iş hayatı hep böyle.
Herseyde şikayet edecek bşy bulursan hiç çekilmez.

defne-28 defne-28 aynen sanırım biraz öyleyim işyerindekiler bile herkes öyle surat asik bitse de gitsek mesai diye bazen İnternet hattında sıkıntı olunca yılbaşı günü herkese çıkın bugünlük mesai bitti diyince herkes bir dakika içinde çıkıyor oh diyor mecburiyet ol sadece o kadar

defne-28 defne-28 aynen sanırım biraz öyleyim işyerindekiler bile herkes öyle surat asik bitse de gitsek mesai diye bazen İnternet hattında sıkıntı olunca yılbaşı günü herkese çıkın bugünlük mesai bitti diyince herkes bir dakika içinde çıkıyor oh diyor mecburiyet ol sadece o kadar
Her işte Öyledir ki zaten kimse koşa koşa gitmiyor.
Sigortan ödeniyor primlerin doluyor aysonunda maas alıyorsun ufak tefek bi harçlık senin için bunları düşün bunaldığında.

Öyle yapmaya calisicagim canim yaza doğru belki iyi bir yer bulurum

Bence yarın istifanizi verin. Sevmediğinz işte durmayın. Sekreter telefon mu bağlar canım orada tam atomu parcalayacakken olacak iş değil.

Eski iş yerimde işe alırken zaman zaman sekreterin yerine bakmak zorunda olduğum söylenmişti. Diğer çalışanlar ile dönüşmeli olması gerekiyordu ama ben her seferinde talip oluyordum. Bana zevkli gelmişti, satış baskısından biraz da olsa kurtuluyordum. Özel sektördeki çoğu işten daha rahat bir iş bence.

Back
X