• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir hatanın peşinden bir ömür gidermisiniz ?

Güzelim yapmışsın bir hata seni yargılayacak değiliz ama korunda bebek olmasın ,atalarımız boşuna dememiş davul dengi dengine çalar sana düşen hayatını düzene sokmak ,arkaya bakmamak,önemli kararlar almak,güçlü olmak,yarıda bıraktığın işleri tamamlamak

aylarca gözyasi döküp asik oldugu kadinla evlendikten sonra aniden böyle 180 derece dönen erkekleri anlayamiyorum acaba evlendikten sonra bir hayal kirikligimi yasiyorlar:41:

Senin sorunun bence eşinle değil ailenle ilgili. Kaçarak evlenmişsin onun üzüntüsünü pişmanlığını yaşıyosun. Bende üniversite mezunuyum eşim ilkokul mezunu insanın kendini geliştirmesiyle alakalı herşey. Benim eşimin kimse ilkokul mezunu olduğuna inanmıyo çünkü kendini geliştirmiş bi insan ama şu bizdede var 8 ay oldu evleneli daha sinemaya bile gitmedik çünkü işten geliyoruz ikimizde yorgun oluyoruz falan ama olay sadece dışarıya çıkıp gezip eğlenmek değilki eşinle mutlu olmaya çalış. Kendi pişmanlıklarını fazlasııyla büyütüp ne kendini nede eşini huzursuz etme. Bu hayatı sen seçtin sonuçta neden hata olarak görüyosunki hiç mi olumlu yönü yok.

Sen_Kolik ; Aslında bu genelde böyle. Bu yüzden evlilik kararını hem erken vermemek hemde mantık süzgeçinden geçirerek vermek gerekiyor. Evlenmeden önce işsiz ,okumamış ,kıskanç sevgililer ; " güzel sözler söylüyor ,beni herdakka arıyor, beni kıskanıyor " diyen kızların gözlerini kör ettiğinden, evlendikten sonra birarada yaşamaya başlayınca gözler açılıyor. ve aslında ben kim ile evlenmişşim demeye başlıyor Yani işsiz sevgili hala işsiz eğitim farkı var ise hala devam ediyor. evlendi diye üniversiteye başlayacak hali yok bu adamın eskidende aynıydı. aslinda herzaman erker değişmiyor, evlendikten sonra günde kırk defa arayıp seni seviyorum aşkım desede yetmiyor işte artık hayatın gerçeklerine .

Kelemelek biraz sabredin..Henüz alışma dönemlerindesiniz.Evlilik flört gibi olmuyor malesef ama biraz zaman geçince oturtacağınıza inanıyorum..

Hoş geldin gerçek dünyaya...

Bir çok yanlış düşüncemizden biride biz bayanların evlendikten sonra ,yaşantımızın flört dönemindeki gibi olacağını düşünmek...İstersen 10 sene sevgili olun ,bir erkekle aynı çatıyı paylaşmadıkca kim olduğunu bilemezsin...Şu an evliliğin çok yeni neyine pişmanlık duyuyorsun ..evlilik ve flört çok farklı ..şimdi eşinin sorumlulukları var evi geçindiriyor her an seninle ilgilenemez tabiki...Mantığını kullanmalısın...Eşlerin bir birini tanıması evliliğin oturması 5 sene yi buluyor...Tabiki fikir ayrılıkları olacak ..aynı karında yattığın kardeşinle bile aynı düşünemiyorsun yeri geliyor...Çok beklenti yapma derim...Ailen bir yere kadar ,tabi onlarında rızası ile olması güzel olur ama madem olmuş artık ...10 ayda hemen olmuyor deme...çocuk içinde acale etme 1-2 sene bekle...erkeklerin sevgilerini gösterme şekilleri çok başka ailesine bakmak,ihtiyaçlarını karşılamak,o eve her gün gitmek bile onlar için sevgi göstergesidir..Olmuyor demen için çok erken biliyormusun...dişi kuş yuvayı bir arada tutar bu evlilik flört gibi olmasını bekleme...seni aldatmıyorsa ,dövüp sövmüyorsa biraz zaman bırak aynı yöne bakmayıda..

canım ya kıyamam allah yardımcın olsun
ben de arkadaşlara katılıyorum bebek yapmayı düşünme
ve ailenle konuşup barış anlamadım ki seni hiç aramadılar mı ne yapıyorsun ne ediyorsun merak etmediler mi:50:

yorumlarınız için çok teşekkür ederim hepinizin dedikleri benimde aklımı zorluyo ama doğru olan hangisi bilemiyorum. ailemle aram iyi su an sadece biraz uzağım onlara.. eşimin i işi var ama vardiyalı çlışıyo o yüzdende biraz psikolojimiz bozuluyo sanırım.. sanırım benim en büyük sorunum onu kabullenememek old gibi onu sevsem onun sevgisinde hiç bi eksiklik olmayacak ama ben çok ilgi istiyoum beni öyle alıştırdı.. bi de en azından geleceğe yönelik hayallleri olsun istiyorum.. hiç bi amacı yok adamın.. ye iç yat.. bu yaşta böyle monoton olmak anormal değil mi sizcede ?

Evlenince nedir hayatın düzene girer değilmi? İlgide bunun gibi bişey. Azalma falan değil aslında oda düzene girmiş evlenmeden önce tabiki sana daha fazla ilgi gösteriyormuş gibi gelir. Evlenmeden önce eşim her dakka arardı aramasa msj atardı ama şimdi yanındayım istediği her an napıcak yanındayken bana msj mı atıcak. Yani ne tür ilgi bekliyosun sen ben anlayamadım. Sen çalışmıyosun galiba değilmi?

Bende üniversite mezunuyum eşim ilkokul mezunu insanın kendini geliştirmesiyle alakalı herşey. Benim eşimin kimse ilkokul mezunu olduğuna inanmıyo çünkü kendini geliştirmiş bi insan ama şu bizdede var 8 ay oldu evleneli daha sinemaya bile gitmedik çünkü işten geliyoruz ikimizde yorgun oluyoruz falan ama olay sadece dışarıya çıkıp gezip eğlenmek değilki eşinle mutlu olmaya çalış. Kendi pişmanlıklarını fazlasııyla büyütüp ne kendini nede eşini huzursuz etme. Bu hayatı sen seçtin sonuçta neden hata olarak görüyosunki hiç mi olumlu yönü yok.

evet bu arkadaşıma katılıyorum ve bnde de durum aynen böyle,hatta 8 aylık evli olduğum bile:1:

Herşey çok düzensiz başladığı gibi böylede gitmiş.
Evet yol yakınken geri dön hayatta seni neler bekliyor.
Sen aşık olmamışsın onun ilgisi hoşuna gitmiş.
Bence bu saatten sonra da evlenince seni kaybetmiyeceğini düşünüp kendi kişiliğine dönmüş.
Alışkanlık sadece sendeki bırakmalısın canım düzenli ve büyülü bir şey yok ortada..

'evet beni tüm direnişlerime rağmen kaçırdı.. '
ben bu cümleye takıldım açıkçası nasıl yani direnişlerime rağmen beni kaçırdı sen istemeden mi oldu tüm yaşadıkların ?

evet canım ben böyle olmasını istemedim. :2::43:
hatta yalvardım geri dönelim ailemi ikna ederim herşey istediğimiz gibi olur.. böyle mutlu olamıyız dedim ama dinlemedi..:43: bilmediğim bi yerde 2 gün kaldık arkadaşlarıda vardı yanında her gün ağladım ama dönmedi.. bi yerde mecbur bırakıldım.. daha sonra gidebilirdim ama gitmdim bana yaptığı en büyük yanlıştı beni kaçırmak asla affetmeyeceğim bişeydi ama kıymadım. seviyordum ve en azından sans verip denemek istedim.. son bi kaç aya kadar beni mutlu edeceğine inancım vardı ama artık yok :43:

Herşey çok düzensiz başladığı gibi böylede gitmiş.
Evet yol yakınken geri dön hayatta seni neler bekliyor.
Sen aşık olmamışsın onun ilgisi hoşuna gitmiş.
Bence bu saatten sonra da evlenince seni kaybetmiyeceğini düşünüp kendi kişiliğine dönmüş.
Alışkanlık sadece sendeki bırakmalısın canım düzenli ve büyülü bir şey yok ortada..

bilmiyorum onsuz yaşayabilir miyim bunu hiç sormadım kendime.. :26: ben hep o bensiz ne yapar diye düşündüm.. :43:

yLO
biz ikimizde çalışıyoruz ve her dk yanımda değil eşim vardiyalı çalışıyo bazen günde sadece 2-3 saat görüşebiliyoruz.. onuda uyuyarak geçiriyo beyfendi :59:

yorumlarınız için çok teşekkür ederim hepinizin dedikleri benimde aklımı zorluyo ama doğru olan hangisi bilemiyorum. ailemle aram iyi su an sadece biraz uzağım onlara.. eşimin i işi var ama vardiyalı çlışıyo o yüzdende biraz psikolojimiz bozuluyo sanırım.. sanırım benim en büyük sorunum onu kabullenememek old gibi onu sevsem onun sevgisinde hiç bi eksiklik olmayacak ama ben çok ilgi istiyoum beni öyle alıştırdı.. bi de en azından geleceğe yönelik hayallleri olsun istiyorum.. hiç bi amacı yok adamın.. ye iç yat.. bu yaşta böyle monoton olmak anormal değil mi sizcede ?

canım yaa başlarda hepsi aynı yazdıklarını okudukça evliliğimin ilk yılı geliyo aklıma gülüyorum kendime..
ilgi de ilgi bizim hepimizin sorunu bu, bende didik didik ettim benle ilgilenmiyosun diye. bıraktım sonra beklentimi en aza indirdim. Şu anda çok olmasada ilgileniyo çünkü o o kadar verebiliyo ve ben onu böyle kabullendim. başta kabullenemezmişsin gibi geliyo ama cidden çok kolay.
benim kocamında hiç bir amacı yoktu , günü kurtaralım yeter modundaydı,
ama şimdi öyle değil. canım evliliğin ilk yılları alışma dönemi , seni ne kadar sevdiğiyle alakalı bir durum değil yani.
bünye alışamıyo, zor geçiyo. bekle bak hepsi geçecek. ama biraz sabırlı ol lütfen..

canım yaa başlarda hepsi aynı yazdıklarını okudukça evliliğimin ilk yılı geliyo aklıma gülüyorum kendime..
ilgi de ilgi bizim hepimizin sorunu bu, bende didik didik ettim benle ilgilenmiyosun diye. bıraktım sonra beklentimi en aza indirdim. Şu anda çok olmasada ilgileniyo çünkü o o kadar verebiliyo ve ben onu böyle kabullendim. başta kabullenemezmişsin gibi geliyo ama cidden çok kolay.
benim kocamında hiç bir amacı yoktu , günü kurtaralım yeter modundaydı,
ama şimdi öyle değil. canım evliliğin ilk yılları alışma dönemi , seni ne kadar sevdiğiyle alakalı bir durum değil yani.
bünye alışamıyo, zor geçiyo. bekle bak hepsi geçecek. ama biraz sabırlı ol lütfen..

gerçekten geçer mi atlatabilir miyiz acaba :26:
bi gün bende bu günlere gülebili miyim :43:

yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. çünkü bana göre zamanında yaşanmamışlar yaşımızın gerektirdiği görevleri (okul+meslek+vb) yaşamadan ve sevdiklerini arkasında bırakarak bir üst evreye geçince (evlilik gibi) insanın gözü arkasında kalıyor. acabalar keşkeler sürekli bizi yiyip bitiriyor. hayatın öyle garip dengeleri var ki..mesela düğün deyip geçiyoruz ama bu düğün ve yapılan hazırlıklar insanın evlilik sürecine geçişini kolaylaştırıyor beyni buna hazırlıyor herkes bu evliliği onaylıyor.. o yuzden kaçarak evlenmelerde bünye neye uğradığını şaşırıyor..alışmak güçleşiyor hatta evlilik bu mudur diyorsun içine karamsarlık çöküyor. bu yüzden biraz daha sabırlı olarak bu evreyi atlatayacıgını umuyorum..

yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. çünkü bana göre zamanında yaşanmamışlar yaşımızın gerektirdiği görevleri (okul+meslek+vb) yaşamadan ve sevdiklerini arkasında bırakarak bir üst evreye geçince (evlilik gibi) insanın gözü arkasında kalıyor. acabalar keşkeler sürekli bizi yiyip bitiriyor. hayatın öyle garip dengeleri var ki..mesela düğün deyip geçiyoruz ama bu düğün ve yapılan hazırlıklar insanın evlilik sürecine geçişini kolaylaştırıyor beyni buna hazırlıyor herkes bu evliliği onaylıyor.. o yuzden kaçarak evlenmelerde bünye neye uğradığını şaşırıyor..alışmak güçleşiyor hatta evlilik bu mudur diyorsun içine karamsarlık çöküyor. bu yüzden biraz daha sabırlı olarak bu evreyi atlatayacıgını umuyorum..

çok doğru yorumlamışsın canım :59:
umarım atlatabiliriz yavaş yavaş yok olduğumu hissediyorum. :43: ben artık eski ben değiim :43:

Boşan ve ya boşanma diyemeyeceğim bunu demek zor bana göre..
Ama bu insanla mutlu olamayacağın kesin şimdi seviyorsun ama sevginde bitecek..
İstediğin hayatı veremiyor sana ee bir ömür nasıl geçer bu şekilde hayat ...
Çok kararlı olmanız lazım yuva yıkma hiç kolay değil ama mantıklı düşünmeniz en iyisi olur sizin için insanlar bazen hata yaptıklarını bile bile arakasından gidebiliyorlar sonrada evlilikler hüsranla sonuçlanabiliyor Umarım her şeyin en iyisi olur sizin için

kendimden pay biçerek yorumumu yazıyorum
eşim çok anlayışlı yardımcı ve iyi biridir
ikimizde üniversite mezunu işinde gücünde insanlarız
ama bu evlilik çok çok farklı ne flört etmeye ne nişanlılığa benziyor
okuduğum ve açıkcası hissettiğim kadarıyla sizin eşinize karşı hissettiğiniz şey kesinlikle sevgi olamaz
sadece bağlılık olduğunu düşünüyorum
sigara içmedim bilmiyorum ama 10 yıl sigara içsem bırakamaya cesaret edemez ve bıraktığımda da mutsuz olurdum
şunu da belirtmek isterim
aşktan kimse ölmemiş bugüne kadar sizde ölmezsiniz
onsuz yaşayamam diye bişr şey yok bence
10 yılımı feda ettim diyerek bu durumdan yakınıyorsanız
yolun sonuna gelmiş fakat bunu kabul edemiyor durumdasınız

yanlış bir şey söylemişsem şimdiden özür dilerim amacım kimseyi kırmak değildir...

bence bu aradaki fark eğitim düzeylerinn uymamasından ve senin kaçarak evlenmenden kaynaklanıyor
her evlilikteki gibi olası sorunlar gbi gelmedi bana
yani tarzınız uyuşmuyor
ne kadar uğraşırsan uğraş senin gibi düşünmesini bekleme
çünkü eğitim farkı gerçekten önemli bir yerden sonra farklılıklar baş gösteriyor
tek çare şuanda onu olduğu gibi kabullenmek
çünkü seni anladığını sansa anlıyor gibi görünse de gerçekten anlamayacak bence
çnkü fark var onun da elinde olmayan bir şey bu

Son düzenleme:
Back
X