• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir hemşire..mesele içimi dökmek

selam.. ben 18 yaşında hastane koridorlarında bir hemşire şu satırlarımı nöbetteyken yazıyorum artık yoruldum galiba fedekarlıktan insanlara çok güleryüz gösterince tepeme çıkıyorlar bana senli benli kızz gibi ithamlarda bulunuyorlar suratımı assam ters cevap versem asık suratn oluyorum üstüme geliyorlar herkes soru soruyor hepsi kendi çpcuklarını düşünüyor ben hepsinne bakıyorum çok zor artık sabahın nurunda kadının tekinden resmen tehdit aldm bana dışarda görüşürz dedi resmen bu meslek böyle mi yahuu ?oturup birherkes neden bu kadar anlayışssız bugün annmler ablamlar herkes buluşucak abimin sevgilisnin ailesyle tanısıcaklar ama ben nöbet dolayısyla gidemiyorum agladım hep böyle güzel günleri kaçırıcakmıyım :KK43: mesela az önce yasanan olay çocuk 20 gündğür bizde yatıyordu o kadar kahrını çektik simdi taburcu oldu giderken bi elinize saglık bile demediler ?siz siz olun çocuklarınızı falan hemşire yapmayın..onlarıd anlamak istiyorum ama tuhaflar belki yasadıgm şehir dolayısyla böyledr ygsye girip ögretmnlk secmek istiyorum sıfır matematkle hayal işte . bir de okul var tabi bütler var kpss varr...insanlarla yüz göz olmak zorunda olan bir meslek seçtigm için pişmanım zaten bir insan 14 yaşında ne kadar mantıklı meslegni secebilir ki?inşlallh az hastalı bolm huzurlu bir yere atanırım :)içimi dökmek istedim tesekkür ederim okudugunuz için :)
Benim kardeşim de hemşir :)
Biz onunla o kadar gurur duyuyoruz ki
Hemşir diyince sanki kanatsız meleklerden bahsediyoruz:-)
İşiniz çok zor
Eğer istemiyorsan öğretmen ol.ama çok kutsal bir meslek.moralini yüksek tut.
İnsanlar her yerde böyle ama bide soyle bişey var -üstüne alınma sakın-bazı hemşireler de doktordan havalı oluyor tersliyor kızıyor bağırıyor böyle olunca ınsanlarda hep bır önyargı oluyor sen o güler yuzunle bunu basarırsın :-)

Su maaşını b3nim sayemde alıyorsun o kadar çok ki:KK12:

Malesef. Herkes maaşını birileri sayesinde alıyor. Ama nedense hastaneden hizmet alirken akıllarına geliyor.
Benim vergilerim'le meselesi beni benden alıyor. Verdiği nasil bir vergiyse, o vergiyle yapılır köprü, yol, okul, maaşlar ödenir vs.. garip işte.

Malesef. Herkes maaşını birileri sayesinde alıyor. Ama nedense hastaneden hizmet alirken akıllarına geliyor.
Benim vergilerim'le meselesi beni benden alıyor. Verdiği nasil bir vergiyse, o vergiyle yapılır köprü, yol, okul, maaşlar ödenir vs.. garip işte.
Bizim doktor arkadasa söylemişti bi hasta doktor da yapıştırdi lafı. Ben senden çok vergi veriyorum ne diosun sen di3:110:

Sizin mesleğe özel bir tavır yok inanın.
O kaba saba, iyilik, fedakarlık ne bilmez insan başkasının emeğine de teşekkür etmeyi bilmiyordur.

Öğretmene de yapar aynısını, doktora da, polise de..

Allah böylelerine uzak etsin, insan çıldırıyor gerçekten.
Üzücü olan mesleğe cıvıl cıvıl başlayan insanı soğutuyorlar.

Yine de emeklerinizin kıymetini bilen, Allah razı olsun diyen vardır.
Onlarla ayakta duracaksınız siz de..

Başka yolu yok:KK14:

18 yasinda ne hemsireligi, ben orayi anlamadim.

Ay kiyamam daha 18 yaşındasin isin basindasin hic bir olumsuzluk seni yıldırmasin, hayatinin her doneminde degisik insanlar hayatlar karsina cikacak pes etme kulaklarini tika küfürde edenler olacak duyma cevap verme meslegini icra et
Zor bu meslek ,herkesin harcı degil ama zamanla katılasiyor insan umarim sende oyle olursun

ohooo burda her olumsuz yazana hakaret burda aslan kesıleceğine işinde aslan kesıl madem.
sen kötu davranacaksın ınsanlar sana neden ıyı davranacak? ağzından çıkanı kulagın duymuyor resmen. kaldı kı hasta psıkolojusını anlatmaya gerek yok.

İşiniz zor insanla 1. derece muhatap olunan tüm işler çok zor.
Bazen birçok şey üst üste gelir ve insan yaptığı mesleği ve seçimlerini sorgular. Hiç yaşamadım diyen sanmıyorum olsun.
İlk zamanlar daha hassas olsan da zamanla insan alışıyor. Beş sene sonra sen de mesleğinde iyice pişmiş ve tecrübeli bir hemşire olacaksın ve bu kadar zor gelmeyecek.

dostum bi dur ya bu ne saldırıya gecmişssn bir tek ögretmn olmayı istdgm için mi bunca söz sartlarını emin olun sizdne daha iyi biliyorum 4 yıl atanamayn ablam vardı benim ama şu an kendiside cok rahat oldgnu söylüyor bunu neden kabul etmiyorsnz .ben kimseden afern beklemiyorum insalık bekliyorm dogal olarak ama yanlış yerde bekliyrm bu kadar çarptmaya gerek yoktu ögretmn düşmanı gibi oldum sadece hayalimdekini söyledm bu ne şiddet bu celal !

öğretmenlikle hemşirelik kesinlikle kıyaslanamaz. atama stresi her bölümde var öğretmenlikte biraz fazla evet ama çalışma şartları kesinlikle daha kolay diyorum. hemşirelik bambaşka çok çok zor. hele ki çocuk bölümündeymişsiniz orası daha zor. aileler çocukları hasta olunca aşırı panik olup bezdirebiliyor. size hak verdim ben. imkanınız var başka bir bölüme geçin çocuk hemşiresi olmak daha zor diğerlerine göre.

18 yaşındasın daha çalışıyorsun da özel okulda okursun puan çok yüüksek olmaz

Back
X