Bir hobi olarak yemek yemek

İyi geceler hanımlar,

Siz bu satırları okurken ben gene peynirdi,salçaydı Allah ne verdiyse içeren gece öğünümü yemiş bulunuyorum. Hanımlar, ben çılgınlar gibi yemek yiyiyorum son 3 aydır.. Tamam onun öncesinde de zayıf biri değildim, kabul ediyorum ama şu an olaylar iyice çığrından çıktı. 6 ay önce yurt dışına taşındım, ilk dönemler kilo bile verdim. Sonra ne olduğunu hatırlamıyorum ama gün içerisinde beynimde yankılanan en önemli soru: 'ne yesem?'.. depresyonda olmadığımı tahmin ediyorum (inşaallah değilimdir..). İnsan ister istemez yeni kültürün içinde yalnız kalıyor eski hayatına göre, o sebeple mi yemeğe sardım bilmiyorum.
Dizilerde, filmlerde en dikkatimi çeken sahneler yemek sahneleri, verirken paraya kıymadığım tek şey de yemek.. Eşimi yatırıp sonra koştur koştur mutfağa gidip, dizi izlerken bişeyler tırtıklıyorum. Eskiden suçlu hissediyordum artık o da yok. Kendime neler yaptığımın da farkındayım, mesleğim gıda,yiyecek,içecek üzerine ama zerre önemsemiyorum. Buzdolabımın üzerine dr.nowzaradan resmi yapıştırdım, 3 gün frenledi, 4.gün o da yok.. nasıl motive olacağım ben:'(

1) Yemek yiyerek hangi yüzleşmek istemediğiniz acıyı (öfke, can sıkıntısı, yalnızlık, pişmanlık, suçluluk, söylemek isteyip de içine atmışlık vs) bastırdığınızı bulun

2) Ya bu acıyla yüzleşin, bu acıyı çekin veya o acıya sebep olan etmeni ortadan kaldırın

Örneğin yalnızlıktan ve can sıkıntısından yiyorsanız, ya bunun acısıyla yüzleşip bunun acısını çekin, ağlayın, günlük tutun, birine anlatın, bastırmak için yiyeceğe ihtiyacınız kalmasın, veya arkadaş edinin, işe girin ve gün içinde mutlaka eğleneceğiniz aktiviteler yapın

Bildiğim tek çare su.
Bışeyler atıştırmak istediğimde kendimi suya vuruyorum. Kural bu. Çikolata istiyorsan önce 3 bardak su içeyim sonra yerim diyorum. Mide kaldırmıyor. Günde 5 litreyi bulup böbrek sancısı çektiğimi bilirim öyle bir atıştırma aşığıydım.
Zamanla aman simdi kim 5 bardak su içecek diye atıştırmayı da bıraktım. ( Yalnız okuyunca dikkatimi çekti kendime eziyet olarak varım resmen.)

çok güzel bir yöntem ama maşallah siz kendinize verdiğiniz bu sözü tutuyorsunuz. Ben böyle bir karar versem sadece kendi koyduğum kuralların birini daha bozmuş olurum gibi geliyor, irademe güvenimi kaybedeli bir süre olmuş galiba..

eve abur cubur alınmicak. öbür türlü bende çok yiyorum. elimden gelse sürekli yicem. can sıkıntısından yicem

hayatımda yemekten en çok zevk aldığım şey cips.. asla bir ayarım yok abur cubur konusunda. bu dursun bunu da yarın yerim yok. bitirene kadar yemek zorundayım, adeta bir görev..

İnsan karar vermedi mi aman ne olacak deyip yiyor. Bir aydınlanma anı bekliyorsunuz. O zaman bırakırsınız bence.

bir iki kere gelmişti öyle aydınlanmalar ama yeterince güçlü karar vermiyorum bu konuda. bi de sürekli başlayıp bırakmak insanı iyice yıprattığı için, öğrenilmiş çaresizlik yaşamayım diye artık hiç başlamıyorum. enteresan bi çözüm..:KK53:

Tutmasam kendimi daha beterim ben. Her kilo alış-verişim gardırobumu yenilememi gerektirdiği için kendimi tutmak zorundayım. Ev hanımı olsam kesin 100 kilonun üstünde olurdum :KK43:

benim de 3 farklı bedene ait kıyafetlerim var, kiloya göre döndürüp döndürüp giyiyorum. zaten şu an güzel giyinmenin verdiği zevki de kaybetmiş durumdayım. derli toplu görünüyorum ama aman süsleneyim, dikkat çeksin, güzel olayım isteği pek yok. Önemli olan şey cipsler, donutlar ve tabii makarnalar ..

Ah yaaa
Benim de hobim ama başarıcam zayıflamayı inş
Cebelleşiyorum
Tatlı en sevdiğim
Aaaah ahhh

Acikinca yumurta, yagsiz et, tavuk, balık yiyin en azından tok tutar.

aslında öyle güzel proteinlere odaklanmak lazım ama benim sorunum artık acıktım kendimi doyurayım derdi değil. yağsız eti, bakığı yerim sonrasında bunun çay saati, film saati, mısırı, ekmek arası falan var. yani aslında ben açlıktan yemek yemiyorum, tok olmam bişeyler yememem için yeterli değil. bir nevi zevk:(

Kalori hesabı yapın, yerken anlamadığınız şeylerin size günlük kaç kaloriye mal olduğunu görünce eliniz gitmeyecek muhtemelen.

haklısınız, o nispeten durdurabilir ama o kadar umrumda değil modundayım ki, beni uykumdan uyandırmasın diye tartıya bile çıkmıyorum.

Eve almamakta cozum ama kafada bitmedikten sonra anlamsiz. Bi bakiyorum biskuvi var cirpiyorum bi krema hopp pasta:)) baktim kedi dili var, tiramisu yapiyorum.. kek yapiyorum.. yani o da cozum degil her zaman kafada bitcek
:KK43:

bi de ben artık kalite aramayı da biraz bıraktım. bisküvi varsa mesela, çok istemesem de sevmesem de onu kırt kırt yiyiyorum. bence de garip ama yapıyorum bunu..

selam, hiç yememek bu sefer sağlık sorunlarına sebep oluyor. bence her şeyden az yemek mantıklı gibi ama bunun yanında spor yapmak şart. ben de bildim bileli hiç zayıf olmadım, hep balık etliyim. 51 kilodan 56 ya kadar çıktım ama ben iş bulamadığım için strese girdim bu aralar bulduğum işlerde de memnun olmadığım için strese girip ayrıldım. mutsuzum ve kilo veremiyorum :KK43: bisiklet en iyi kilo verme aracı kızlar. ben bı ara sık sık bısıklet surerdım 49 kılo olmustum, her şeyi yediğim halde. şimdi az yiyorum ama kilo veremiyorum :KK43:

al benden de o kadar dünyayı yesem daha yok mu diyeceğim heralde,
5 gündür ödem atan dukan birası içiyorum, kilo verme amaçlı değil de "birşeye de sadık kalıp devamlılık gösterebilecek miyim acaba" diye
yeşilçay, soda, limon
beni tıkadı bu içecek
içerken sürekli detokslarla yaşayan, yeşillerle beslenen kendine dikkat eden güzel hatunları düşünüyorum, sende tut bi ucundan diyorum, motive oluyorum :halay:

ben başlanılan işi bitirmekle alakalı o güzide yaşam kurallarımı falan geçici olarak servis dışı bırakmış gibiyim. Gerçekten hiç sallamıyorum, eşim şoka uğramasın diye gece partim için onun uyumasını bekliyorum, geç uyursa hafif bi sinir geliyor bana tövbe estağfurullah:KK53:

Kac kilosunuz buarada?zayifsaniz isiniz kolay fakat kilolu iseniz kendinize yazik etmeyin sagliginiz bozulur

korkulan soru geldi:ıslık: zaten zayıf olarak nitelendirdiğim halimde ortalamanın çok üzerinde. düşünün bu seneki en zayıf halim 71 kg idi. boyum 1.62. Şimdi de 77 civarındayım diye tahmin ediyorum. Linç yemem inşaallah. Görseniz şişman dersiniz ama 77 de demezsiniz. :KK23:

bi de ben artık kalite aramayı da biraz bıraktım. bisküvi varsa mesela, çok istemesem de sevmesem de onu kırt kırt yiyiyorum. bence de garip ama yapıyorum bunu..
Aliskanlik iste:)) dusunceksin benbunu zaten sevmiyorumki nite bosa kalori alayim:))

Hicbir yemegin tadi aynada kendimi fit,saglikli gördügüm an kadar zevk vermiyor bana.

Bunu düsünüp yemegi yemekten vazgeciyorum.Bir anlik zevk sonrasi pismanlik cünkü...

Bir suredir abur cubur yemegi kestim.Gecen en sevdigim cikolatayi yiyp kendimi odullendireyim dedim. Tadi o kadar yapay ve sekerli geldi ki bunu mu seviyomusum dedim:olamaz:

bu düşünce yapısına fitken ulaşmak nispeten kolay oluyor zaten. insanın aynada kendini beğenmesi yemeyi bırakmak için etkili bir motivasyon. bir eşiği aştığınız zaman güzel bir görüntü için çok uzun vadeli uğraş gerektiği için mutluluğu aynada değil abur cuburda bulmaya başlıyorsunuz. zayıflar anlamaz..:KK53:

korkulan soru geldi:ıslık: zaten zayıf olarak nitelendirdiğim halimde ortalamanın çok üzerinde. düşünün bu seneki en zayıf halim 71 kg idi. boyum 1.62. Şimdi de 77 civarındayım diye tahmin ediyorum. Linç yemem inşaallah. Görseniz şişman dersiniz ama 77 de demezsiniz. :KK23:
Ben daha yuksek bi rakam bekliyodum 77 kilo asiri degil sonucta verilebilecek kilodasiniz bi diyetisyen e basvurun bide hormonlariniza baktirin bazen asiri istahli olmanin altinda hastaliklar cikiyo.ilk tavsiyem porsiyonlarinizi kucultun ve hobi edinin bazen insan can sikintisindanda yiyecek arar

1) Yemek yiyerek hangi yüzleşmek istemediğiniz acıyı (öfke, can sıkıntısı, yalnızlık, pişmanlık, suçluluk, söylemek isteyip de içine atmışlık vs) bastırdığınızı bulun

2) Ya bu acıyla yüzleşin, bu acıyı çekin veya o acıya sebep olan etmeni ortadan kaldırın

Örneğin yalnızlıktan ve can sıkıntısından yiyorsanız, ya bunun acısıyla yüzleşip bunun acısını çekin, ağlayın, günlük tutun, birine anlatın, bastırmak için yiyeceğe ihtiyacınız kalmasın, veya arkadaş edinin, işe girin ve gün içinde mutlaka eğleneceğiniz aktiviteler yapın

o kadar haklısınız ki.. araştırmalarıma göre tam bir duygusal yiyiciyim. bir süre sonra ise yapa yapa alışkanlık haline getirdim kötü seçimlerimi. kendimi meşgul tutmak ve hazzı hayatımın başka noktalarında aramak zorundayım. Dışardan bakıldığında sanki çok özenilecek bir hayatmış gibi tepkiler alıyorum hayatım hakkında lakin içinde yaşarken sürekli bir iç sıkıntısı ve tatminsizlik halindeyim. Bu düşüncelerden kurtulmak için de büyük boy cips çok iyi geliyor.

Farklı bir ülkeye taşındığınız ve yalnız hissettiğiniz için psikolojik olarak daha fazla yer kaplamak istiyorsunuz diye bir şey okumuştum bir aralar. Yani hacim olarak artarak daha az yalnız hissediyormuşsunuz.
Bir de can sıkıntısı. Kendinizi çok meşgul tutun.
Kek yapacaksanız mesela kekin içindeki yumurtayı düşünün, sütün sağıldığını düşünün falan iğrendirin kendinizi :D

Back
X