Vitamin al kuzusu ...
Kan değerlerine bir baktır, psikolojik sandığımız şeyler bazen fizyolojik sıkıntılardan kaynaklanabiliyor.
Tekrar selamlar, 24 saat dolmadan açtığım ikinci konu. Umarım sıkmıyorumdur. Buraya açma sebebimse karşılık bulabilme isteği, benzer dertleri ne kadar başka konularda okusam, hatta kendi derdimin cevabını da bilsem dahi anlatmak ve anlaşılmak, fikir almak yine de farklı. Kendi kendime düşünüp , yazma, içimi dökme durumunu zaten çokça yaptım ama geçmiyor . Ya da abartiyorum. Iyi ki KK var ve bu platform var :)
Çok isteksizim. Içimden birşey yapmak gelmiyor. Ders çalışmam gerek. Hayallerim de var, isteklerim de ama enerjim yok. Ve ben buna sinir oluyorum. Sanki 70 yaşına gelmişim de dermanim kalmamış. Derler ya öldüm de cenezemi kaldıran yok diye.
Aslında eğlenmeyi , konuşmayı , gezmeyi çok seviyorum. Yeni şeyler öğrenip, anlatmak keyif benim için. Ya da öyleydi. Şimdi öyle değilim. Sessiz, sakin, umursamaz , heyecansız, yorgun. Bir gün böyle olabileceğini tahmin etmezdim.
Burda birsuru dert okuyup, yorum yazıyorum . Kendi dertlerim bazen bana grb cinsi geliyor ( bir yorumda görmüştüm bugün, g....e rahat batma hastalığı demiş bir üye, çok güldüm )
Istediğim bölümü okumamış olmak üzüyor beni içten içe. Yapabilirdim oysa , zor değildi, neden demek incitici geliyor. Üniversite sınav konularına tekrar baktım aslında. Çok guzel hatırlıyorum konuları. Çalışıyorum da ama bir yandan da ya olmazsa tedirginliği ve zaten üzerimdeki yorgunluk.
Enerjik olmak istiyorum, heyecanlı, hareketli , üretken. Kendimi her gün solgun bir çiçek gibi görmek üzüyor beni.
Her insanın hayatta böyle dönemleri olabiliyor.
Mesela bu aralar bende öyleyim.
Canım sıkkın,ruhum bitkin.
Annemin yanındayım kaç gündür,okula gidesim yok. Totomu kaldırıp mutfağa bile gitmek istemiyorum. Bütün gün öylece yatakta oturup dizi/film izliyorum.
Ama geçiyor ya.
Daha öncede böyle dönemlerim olmuştu.
Vitaminlerine baktır,b12 ve demir eksikliği yorgunluk yapabiliyor.
Onun dışında kendini sakın zorlama,ne zaman hayata karışmak istersen o zaman karış,zoraki birşey yapmaya çalışma. Bir de hobilerini yapmayı dene. Mesela sinemaya git,evde yemek yap,arkadaşlarını çağırıp kızlar gecesi falan yap. İyi gelecektir eminim.
Ben de böyleyim.Yataktan çıkmak istemiyorum.80 yaşıma gelmişim de enerjim bitmiş gibi hissediyorum.Umutsuz,depresif,enerjisi bitmiş biri gibiyim.Yemek yemeyi bile istemiyorum düşün.
Oğlak burcunda güneş tutulması oldu.Koç,terazi,yengeç veya oğlak burçlarından biriysen ya da ay burcun veya yükselenin bunlardan biriyse bu da duygularını daha da büyütmüş olabilir.
Kendini mutlu etmek için psikolojini zorlarsan,bu sefer de "hayattan zevk almıyorum,hiçbirşeyle mutlu olmuyorum" diyerek daha da moralini bozacaksın. Üstüne gitme,hepimiz aynı yollardan geçtik ve atlattık. Bir süre sonra bu ruh halinden ve yatmaktan sıkılıp deli gibi sosyalleşeceksin. :)Aynı şeyleri yaşayan kişiler olduğunu görmek güzel :) bı ben değilim demek ki, geçer bu durum o zaman diye daha kolay söylüyorum. Kendi üstüme gitmemek mantıklı. Daha da sinir bozucu oluyor durum sonra.
Siz de çok yorgunsunuz belli. Burcum bu burçlardan değil, yükselenim de. Umarım çabucak toparlariz.
Hem de ne yorgunluk.Allah güç kuvvet versin hepimizeAynı şeyleri yaşayan kişiler olduğunu görmek güzel :) bı ben değilim demek ki, geçer bu durum o zaman diye daha kolay söylüyorum. Kendi üstüme gitmemek mantıklı. Daha da sinir bozucu oluyor durum sonra.
Siz de çok yorgunsunuz belli. Burcum bu burçlardan değil, yükselenim de. Umarım çabucak toparlariz.
Misal benim aklımda en yakın zamanda bir arkadaşımı da yanıma alıp kemik iliği donörü olmak var.Yardım etmek ruhu özgürleştirir.Ruhunuza iyi gelecek hayatın pozitif yönlerini hatırlatmayı bireysel yada sosyal bonus aktivitelerden yapın ...
Misal vereyim
Denize sıfır gizli küçük bir kafem vardır...
Yalnız gidip kahve müzik veya kitap eşliğinde kayıkları martıları izleyip içsel huzurumu şükredecek şeylerimi düşünürüm
Veya
Saç bakımı pedikür vs gibi kuaför aktiviteleri
Uzun zamandır görüşemediğim hayat telaşlarına düştüğümüzden ihmal ettiğim bir dostumla buluşma organize etmek
Yakınımda eş dost akraba çocuklarını sevindirecek aktiviteler
Sinemaya götürmek hamburger yada pizza organizasyonu veya hayvanat bahçesi gezisi gibi
Küçük hediyeler...
Sosyal kurumlarda olabilir
Çocuk esirgeme huzurevi hastanelerin onkolojş bölümleri
Arkadaşlarla oyun gecesi düzenlemek monopoli tabu vs...
Konsere gidip müziğin gıdasını ruha almak
SPA’ya gidip beden ve Zihni’mi şımartmak
Deniz kenarı
Orman mesire alanları
Karlı veya göllü yerlere gidip günübirlik veya konaklamalı doğaya karışmak
Sokak hayvanlarına mama dağıtmak ve zamanla onların da seni tanımaya ve gelişlerinize ekstra sevinç şebeklikleri yapmaları
Araç kullanmak veya tren otobüs vs.. gibi seyahat etmek yol yapmak yolu ve yol manzaraları izlemek
Dertlerin küçük dünyanın sonsuz güzellikte ve dertlerden büyük olduğunu hatırlamak
Uygunsanız Sağlık bağışı yapmak
Kan bağışı organ bağışı ilik donörü vs....
Aklıma ilk gelenler ...
Havalardandır geçer diye düşünüyorum. Bide bi plan program yapın başlayın, başlayınca devamını getirmek istersiniz.
Gerçi kelin ilacı olsa dicem ama ben 2 çocuk büyütüyorum elimi ayağımı bağlayan şeyler var.
Bu zamanlar bir daha elinize geçmeyecek emin olun.
Bende de vardı halsizlik.. Dr a gitmeye bile halim yoktu.. Tahlil istedi aç karna hastaneye gitmeye halim olmadığından erteledim erteledim sonra da kaldı.. Düzenli olarak maden suyu içmeye başladım.. Bir de demir eksikliği olabilir.. Ben çok yeşil biber yemezdim.. Onu yemeye başladım.. Vitamin de almak lazım..
Aynı zamanda ben de sevmediğim bir bölümde okudum ve o okulda çile çektim resmen.. Keşke o kadar zor olmasaydı da sevebileceğim bölümde okusaydım..
Ama yüksek lisansta istediğin bölümü seçebilirsin..
Tamamen tahmini yorum yapıyorum. Eskiden öyleydin çünkü hayallerin vardı. Üniversiteyi kazanmak eğlenceli bir hayat vs. Ulasmasi kolay hayaller. Şimdi mezun oldun ve hayalin var ama ulaşması zor . Çünkü atanmak coookk zorr. Hayatına heyecan lazımm tamamen o yüzden böylesin. Ozel sektörde iş bulman lazm veyaa devlet kapısı hayallerini köruklemen lazim. Aşık olman lazım. Hayatinda heyecan mutluluk olmadığı için , kolay ulasabilecegin hedefin olmadığı icin ders calisacak motivasyon bulamyorsun. Hedeflerin arasına sadece hayalimdeki işe kavuşmak ya da atanmak iyi bir is bulmak yazma. Hedeflerinin arasına bolca kolay ulasabilecegin veya seni heyecanlandıracak hedefler de koy ki motivasyonun artsın. Ve sıkıcı bir hayat yaşıyorsun yüksek ihtimalle daga aktif ol. Yaşadığını hisset
Ruhunuza iyi gelecek hayatın pozitif yönlerini hatırlatmayı bireysel yada sosyal bonus aktivitelerden yapın ...
Misal vereyim
Denize sıfır gizli küçük bir kafem vardır...
Yalnız gidip kahve müzik veya kitap eşliğinde kayıkları martıları izleyip içsel huzurumu şükredecek şeylerimi düşünürüm
Veya
Saç bakımı pedikür vs gibi kuaför aktiviteleri
Uzun zamandır görüşemediğim hayat telaşlarına düştüğümüzden ihmal ettiğim bir dostumla buluşma organize etmek
Yakınımda eş dost akraba çocuklarını sevindirecek aktiviteler
Sinemaya götürmek hamburger yada pizza organizasyonu veya hayvanat bahçesi gezisi gibi
Küçük hediyeler...
Sosyal kurumlarda olabilir
Çocuk esirgeme huzurevi hastanelerin onkolojş bölümleri
Arkadaşlarla oyun gecesi düzenlemek monopoli tabu vs...
Konsere gidip müziğin gıdasını ruha almak
SPA’ya gidip beden ve Zihni’mi şımartmak
Deniz kenarı
Orman mesire alanları
Karlı veya göllü yerlere gidip günübirlik veya konaklamalı doğaya karışmak
Sokak hayvanlarına mama dağıtmak ve zamanla onların da seni tanımaya ve gelişlerinize ekstra sevinç şebeklikleri yapmaları
Araç kullanmak veya tren otobüs vs.. gibi seyahat etmek yol yapmak yolu ve yol manzaraları izlemek
Dertlerin küçük dünyanın sonsuz güzellikte ve dertlerden büyük olduğunu hatırlamak
Uygunsanız Sağlık bağışı yapmak
Kan bağışı organ bağışı ilik donörü vs....
Aklıma ilk gelenler ...
Havalar etkili evet , kış en az sevdiğim mevsimdir. Yaz cocuguymusum ben zaten :) plan var , var ama bir isteksizlik, bir bosvermislik...
Maden suyu ve yeşil biberi artirabilirim. Son zamanlarda maden suyu hiç hayatımda yok. Ve sevmediğin bölümü okumak , bir açıdan zulüm. Vardır bunda da bir güzellik diyorum ama insanın içinde ukte kalıyor diğer taraf .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?