bir iki dakikanizi ayirsanizz...

daha 18 basmadın basından çok kötü olaylar geçti ha
sınavdan düşük not filan almışsın yani aklıma o geldi benim
ayrıca neden derslerinle ilgilenmiyorsun da bir delikanlının peşinden bu kadar bırakıyorsun kendini
okulu bitir işinin gücünün sahibi ol
inan bana ailen bu yüzden baskı yapıyordur.

dünyanın sonuda değil hem ayrılırsan ayrılırsın adam mı yok sokakta
önce oku okulunu bitir

• merhaba kizlar, ben cok kotu olaylar yasadim, ama sukur allaha ki simdi hepsi gecti. umuyorum ve diliyorum bidaha o yasadigim sorunlarla karsilasmam. ailem cok baskici, bunaliyorum artik. her an bir benim istemedigim kismeti karsima cikarticaklar diye cok korkuyorum hergunde dua ediyorum allaha… lutfen ablalarim bir akil verseniz.

Kötü olayları açıklamamışsınız, biri musallat oldu ya da bir ilişki yaşadınız galiba.

"Her an karşıma bir kısmet çıkartma ihtimalleri var" diyorsunuz.

Onların çıkartacakları kısmetten korkuyorsunuz da daha doğru dürüst tanımadığınız çocuğa içiniz ısınmış.

Yani onlar bulmasa siz bulacaksınız oysa mesele kim olduğu değil evlilik için yaşınızın uygun olmayışı.

Aile baskısından kaçış yolu olarak erkekleri tercih edenler...

Koca baskısını görünce ailelerini öyle anıyorlar, anne babaları burunlarında öyle bir tütüyor ki.

Oluru varsa iletişim kurun ailenizle, kendinizi geliştirmek için fırsatlar yaratmaya çalışın.

Çünkü kendinize baskısından bıktığınız ailenizden daha çok zarar verecek gibi görünüyorsunuz.

Bence akşamları görüşme uykusuz kalıp depresyona girersin ama anne anlatman gerek annenin ağzı sıkımı gevşek mi ? Babana anlatırsa epey dayak yersin anlatmazsan gizli,gizli görüşüp hatalar yaparsın annen anlatmadan önce yemin ettir babana anlatmasın şimdi bu çocukla görüşme desem biliyorum görüşeceksin , e onunla görüşme bununla görüşme desem erkek kızmını nasıl tanıyacaksın ayrıca hemen evlenmeyede karşıyım zaten babalar erkek arkadaşa namus gözüyle baktıkları için asla bilmemesi gerek sen bunları annenle haledeceksin ama akşamları kesinlikle görüşme baban takipte olacak bilesin

canım kötü olaylar geçirdim diyosun o sebepten ailen seni düşünüyor ve böyle davranıyor olabilir. hangi anne baba cocuklarının kötülügünü düşünür. ve daha 18 yasındasın bu yasta evliligi sakın düşünme. okuyorsan eger okulunu bitir. üniversiteye git. meslegini eline al su an net ve tam düşünemiyorsun. karısndaki 21 yasındaymıs daha arkerligi var meslegi yok. güzel düşünki hersey güzel olsun hakkında hayırlısı olsun... yanlıs kararlar verip hayatını mahvetme canım

Daha yasin bence de cok kucuk ama ailenin bu yasta evlendirme gibi bir niyeti varsa sen de onu ailenle tanistir annene en azindan anlat zaten ailede gizli iliski yasamak uygun degil ama cok dikkatli ol suslu sozlere kanma karsindakini dogru degerlendir ama bu yasta o da zor

Senin gibi dusunen kizim olsa ben de baskilarim herhalde. Cocuk muhabbeti yapiyorsun, toy oldugun, olgun dusunemedigin, her an bir yanlis yapabilecegin o kadar belli ki...
Aile ne gibi baskici? Okutmuyorlar mi? Hergun dovup sovuyorlar mi? Ne tur bir gecmisten, aile yasantisindan bahsediyoruz?

Yaşıt sayılırız ve daha ne evliliği, kendini kaptırma ciddi olması konusunda, aşk iyidir hoştur ama sonsuz güvenin olmasın kimseye sonra sen pişman olursun. Geleceğini birleştireceğim sanıp da kendi geleceğini mahvetme yani derslerini onun için ihmal etme ygs lys yi ihmal etmeye değmez ayrılırsanız açıkta kalıverirsin

Hayattaki en büyük keşkelerim senin yaşlarında yaptığım hatalar için. Gözüne her şey toz pembe görünüyor olabilir ama hayat öyle değil. Sana adamakıllı bir tekme koyup kendine getirmesini mi bekliyorsun? Al sana abla tavsiyesi. Göründüğü gibi olmuyor bu işler.

Hayattaki en büyük keşkelerim senin yaşlarında yaptığım hatalar için. Gözüne her şey toz pembe görünüyor olabilir ama hayat öyle değil. Sana adamakıllı bir tekme koyup kendine getirmesini mi bekliyorsun? Al sana abla tavsiyesi. Göründüğü gibi olmuyor bu işler.
yaşamadan anlayamaz canım. şimdi leyladan bi farkı yok hey gidii

keşke elimde imkan olsada senin yaşına dönebilsem. biraz mantıklı ol. senin yapman gereken tek şey ders çalışmak. ne makyaj,ne güzellik, ne erkek ne aile hepsini bırak. hayatını dersleer ver. güzel bir üniversiteye girdikten sonra herşey serbest zaten.

ailenin baskıcı olmasının nedeni ne ? koruma içgüdüsü veya daha önce yaptığın hatalardır. daha 17 yaşındasın ve evlenmeyi düşünüyorsun
ailen daha önce sana kısmet filan çıkardı mı?
görüşemeseniz bile karşındaki insan seni seviyorsa bekler. ama evliliği bu yaşlarda düşünme bence lise sondasın heralde sınava hazırlan üniversiteni oku zamanla olur her şey

evet ben universiteyi kazandim, baska ulkede yasiyorum. ailem bana onceden kismet cikardi ben istemedim, baskici davrandilar ve o kisi hala beni soruyomus aile dostumuza. karsimdaki zaten bekliyor o da ciddi dusunuyor universitesi 1 sene sonra bitecek ve ondan sonra is bulunca hemen aileme soyleyecem diyor.

Daha 17 yasindasin ne gelecegi?Ailenin baskilari yuzunden boyle dusunuyosan basini ilerde cok taslara vurursun.ayrica sen istiyosun da bakalim o cocuk seninle bi gelecek dusunuyor mu?gonlunu eglendirmedigini nerden biliyosun?canim ailenin yasak ve baskilari,belki birazda ilgisizligi seni bu tur seylere itiyor.olmasi gerektigini dusunuyosun yada bi boslugu doldurmaya calisiyosun.hicbiseyden emin olmadan hareket etme lutfen...

o da evet dusunuyor 1 sene sonra universitesi bitecek ozaman babasina soyleyecek. ablalariyla kiz kardesleriyle tanistim onlar da biliyor. evlenmek istiyorum diyor her zaman, hareketlerinden de bakislarindan da hissediyorum icten dedigini, yoksa okadar aptal degilim. tabiki suan evlenmek olmaz. universitemi kazandim. muhtemelen 1 bucuk sene daha suremiz var.. ama nasil soyleyecem bilemiyorum. sosyal medyadan konustugumuzu soyleyemem

keşke elimde imkan olsada senin yaşına dönebilsem. biraz mantıklı ol. senin yapman gereken tek şey ders çalışmak. ne makyaj,ne güzellik, ne erkek ne aile hepsini bırak. hayatını dersleer ver. güzel bir üniversiteye girdikten sonra herşey serbest zaten.

yurt disinda yasiyorum, sukur ogretmenlik bolumunu kazandim bu ulkenin en iyi 7inci universitesinde.. ama bazi olaylar yuzunden bu evlilik kismet sorunlari korkulari hep icimi kemiriryor

Back
X