• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir insan böyle bir konuda neden yalan söyler?

Karı koca dolandırıcılar bence, kardeşlerim için canımı veririm ama anne babamı kandırmalarına da hiç müsaade etmem, kimse kimsenin hayatına sosyal medyasına osuna busuna karışamaz evet ama,
durumumuz yok borcumuz çok diye kendi canı kanı insanlardan para tırtıklayan, verildiğinde hayır ihtiyacımız yok demeyen adamı kardeşim de olsa düşünmem açıkçası, aptal yerine koymuşlar resmen,
yerinizde olsam söylerdim aileme.

Kadın düpedüz sizden hoşlanmıyor demek ki. Boyle şeyleri konuşmak lazım diye düşünüyorum ki anneniz de artık kafasına takmasın. Bir ortamda sürekli borç diyor sonra bizi engelleyip geziyorsunuz diyin. Madem eliniz o kadar rahat, verdiğimiz parayı geri ödeyin diyin.

Bu yenge sizin aileyi istemiyor, beğenmiyor asıl sebep bu.
Borcu da sizinle vakit geçirmemek için bahane ediyor.
Annenize anlatın da kadın oğlumun ne borcu var diye üzülmesin.
Abiniz de sizi kandırıyor resmen, siz borcu var diye anneme para göndermeyin diyorsunuz o da kabul edip gördüğünüz hayatı yaşıyor. Şu adam içinde üzülmeyin artık. Denk gelirseniz bir yerde hesaptan, yaşadıkları farklı size gösterdikleri farklı hayattan haberdar olduğunuzu da söyleyin. Utanmaz ama olsun en azından içinizde kalmaz.

Merhaba daha önce abim ve eşiyle aramızda sebebini çözemediğim bazı sorunlar olduğundan bahsetmiştim. Ben taşınalı 1 buçuk yıl oldu ama defalarca davet etmeme rağmen hep bir bahaneyle evime gelmediler. Hayırlı olsun için bile uğramadılar yani. Onlar zaten senede bir kez davet ediyor. En son ramazan ayında davet etti ben de katılamayacağımı eşimin yoğun olduğunu söyledim yalandan o zamandan beri bir kez annemin evinde denk geldik orada da pek konuşmadım ben.

Dün akşam bizim şirketin insagram hesabını düzenlerken karşıma bir video çıktı keşfette. Videoda yengem var altta da hesabı etiketli. Hepimize sosyal medya kullanmadığını söylemişti. 20 binden fazla takipçili bir hesabı varmış. Gezdikleri yedikleri şeyleri falan paylaşıyorlarmış abimle. İşbirlikleri linkler falan. Herkesi engellemişler hesaptan bizim ailedeki. Şirket hesabı olduğu için görebildim ben. Açıkçası bir daha da bakmayı düşünmüyorum. Eşinin ailesi tarafından bilinmek istememesi onun en doğal hakkı.

Tek sorun şu ki abim ve yengem evlendiklerinden beri çok borcumuz var borç içindeyiz diyip duruyorlar. Hiç evden çıkmıyoruz para harcamamak için diyorlar. İkisi de memur ve iyi kazançları var. Hiçbirimiz anlam veremedik bu kadar zamandır ne borcu diye ondan az kazanan diğer abim ev kredisi ödedi bitirdi ama onalrın borcu hala bitmedi. Bir aktivite planlıyoruz mesela kardeşler gidelim diye biz maddi olarak sıkıntıdayız diyorlar. Özellikle annemin içine öyle bir dert oldu ki. Nasıl bir borcu var da bize anlatamıyor diyor. Borcu yüzünden intihar edenleri falan düşünüyor kadın. Bize de sürekli kardeşinize destek olun diyor. Abim bedelli askerliğe giderken hepimiz muazzam bir para koyduk ortaya. Benim borçlarım vardı yeni evlenmiştim. Onun için bilezik bozdum bir tane. Biraz borçları hafifler belki diye. Biz birbirine bağlı kardeşlerdik çünkü. Onun da bende emeği çoktur. Annemin hiçbir geliri yok bu yüzden hepimiz ona bir miktar para gönderiyoruz her ay. Ona dedik ki sen borcun bitene kadar gönderme. Hepimiz destek olmak için seferber olduk yani.

İnstagram hesaplarına baktığımda ise birkaç yıldır normal bir çiftin 10 katı daha fazla gezdiklerini gördüm. Gezmekten kastım lüks mekanlar. Tatile hiç gitmedik demişlerdi. Birsürü tatil paylaşımları var. Yurtdışına tatile gitmişler. Teknede romantik yemekler, neredeyse her ay böyle bir paylaşımları var. Kimsenin gezdiğinde gözüm yok sadece kafam çok karıştı. Şimdi bunlar borcumuz var diye yalan mı söylüyordu anlayamıyorum. Ya ailemiz de öyle para isteyecek bir aile asla değil. Anneme gönderdiğimiz ayda 3 bin lira bir şey. Onun dışında ondan beklenecek hiçbir şey yok ki. Ben o evlenirken maaşımı zar zor biriktirip ona tam altın takmıştım. Bana bir çeyrek bile takmadılar onlar. Hatta ben dedim ki sakın abi borcunuz varken istemiyorum hiçbirşey dedim. Şuan derdim benimle çok iyi olsun görüşsün asla değil zaten onun soğukluğundan dolayı bende de soğukluk oldu ona karşı ama kendimi kandırılmış hissediyorum şuan. Acaba yanlış düşünüyor olabilir miyim? Borç batağındaki biri böyle yerlere gidebilir mi? Görüşmek istemiyorum diyemiyorsan da başka bir yalan bul anneme neden dert ettiriyorsun kendini. Anneme anlatmadım. Kimseye de anlatmaya niyetim yok. Ama ne düşüneceğimi bilemedim bir an. Sizce yanlış mı düşüncelerim?
İki memur o lüks hayatı yaşadığı için borcu var zaten.

Ortalık karıştırmak istemiyorum işte. Yoksa süper fikir
Valla kusura bakma sürekli açız borcumuz var diyip milletden de para alıyorlarsa kimse kusura bakmayacak. Şak şak şak diye söylerim hiiiiç de umrum olmaz. Sırf sizlerden daha çok para koparmak ve paraları yok gibi göstermek için gizlemişler. Korkunç!

Bence de kensinlikle söylemelisiniz. Birirlerinden para almaya devam ederlerse; "Sen biliyordun bize söylemedin olur."
Ki bu kadar iyi niyetli olmanıza gerek yok. Onlar hiç iyi niyetli davranmamışlar. Her şeyi ortaya dömelisiniz. Anneniz ve kardeşlerinizi grup görüntülü araması yapın WhatsApp'ta . Ekran paylaşımı ile hesabı açıp gösterin. Engelliyseniz ve hesapları açıksa anonimstory sitesine kullanıcı adını yazınca hesap direk tüm gönderileriyle görünür.

hemencecik söylerdim anneye .

kurtarırdım kadını o piskolojik baskıdan . bi annenin evladım intihar eder mi die her gece başını yastığa koymasına müsade etmezdim . Abimin de canı cehennneme karısıyla hayatını yaşamaya devam etsin bir daha dönüp insan die bakmazdım yüzlerine . Benım abim benım emeğime göz dikiyorsa zaten olmasın hayatımda öylesi daha iyi . en azından derdi varmış die kendıme dert edinmem

Ortalığı niye karıştıracaksın, sonuçta olmayan bir şeyi söylemiyorsun. Herkesin denk gelebileceği bir olay. Engelleyince her şey bitmiyor ki, bunun arkadaşı var, çocuğu var, herkeste hesap var yani. Önerilenlere düşer bir şey olur. Ben böyle bir şeye denk geldim diyip hesabı paylaşacaksın. Niye saklayasın, sonuçta sürekli borç var diyerek ağlıyorlar. İyi niyetli değiller borç falan almışlardır belki birilerinden, söyleme kimseye demişlerdir mahcup olacağız demişlerdir. Var yani bu işte bir iş. Diğer olasılık iyi para kazanıyorlar, kimse onlarda borç istemesin derdindeler. Ama ilki daha olası bence.

Yaşlı başlı kadını huzurundan etmişler, ne borcu var, intihar edenler var diye kadını perişan etmişler daha ne kadar karışacak ortalık? Karışsın.
İnsanlar iyi niyetle kardeş diyerek arttırıp göndermiş, bunlar yurtdışı tatili yapsın diye mi? Bunun adı dolandırıcılık.
Yenge aileyi sevmiyor, olabilir ama sevmediği insanlara yan yana gelince aşkım, bebeğim diyen insandan korkmak lazım. Abiniz zaten ayrı bir fiyasko.
Kimse kimsenin hayat tarzına, sosyal medyasına vs karışamaz ama mesele bunu aşmış, insanları enayi yerine koymaya kadar gitmiş, yetmemiş yaşlı başlı bir anneyi depresyona sokmuşlar.
Ben olsam laf arasında, ay geçen Instagram'da gördüm bilmem nerdeki tatiliniz nasıl geçti? Size gönderdiğimiz parayı geri ödediğiniz zaman bizde eşimle gidelim beğendiyseniz der çıkarım işin içinden

Ee abiniz sizi geçtim annenizi bile düşünmeden kadını yalan yere üzüyor, siz ortalık karışır diye mi çekiniyorsunuz. Karışsın Allâh aşkına
Aynen öyle insanların vicdanı ile oynuyorlar. Sen kimseyi gizli saklk dinleyip dedikodu yapmadın. Herkese açık bir sayfa denk geldi sadece. Çok basit, ortalık karıştıracak durum olarak gören kendini yoklasın.

Annenize mutlaka gösterin. Kadın boşu boşuna üzülüp durmasın.
Acaba borçları o mekanlara gidebilmek için mi yaptılar? Aklıma o geldi. Şimdi bi sosyal medya ünlülüğü furyası var. Gtüne don alacak parası olmayanlar dior allık, ysl ruj, dubai tatilleri gırla gidiyor. Tanıdığım bir çift var borç harç tatil yaptılar üstüne düğün takılarını satıp son model iphone aldılar neylerine yarayacaksa artık.
Bence zaten kocaman adam kendi maddi durumunu kendisi düşünsün üzülmenize bile gerek yokmuş. Anneniz bilsin mutlaka kadına üzüldüm.

Back
X