Bir insan bu kadar mı beceriksiz olur

Ridicule

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2019
27
26
3
29
Merhaba hanımlar...
Bu soruyu kendime git gide daha fazla soruyorum.
23 yaşındayım.
Açıkçası çirkinim.
Üniversite okuyorum ama çoook uzattım okulu (alay konusu oldum o kadar düşünün...).
Bir türlü ehliyetimi alamadım. Utancımdan aileme ehliyet sınavının yazılı tarafını kazandığımı söyledim ( gurbetçiyim).
Her neye dokunduysam onu mahvetim. Bir baltaya sap olamadım. Yaşıtlarım evlendi iş sahibi oldu. Ben hâla 17 yaşımdaki gibiyim.
Niye ben bir şeyi beceremiyorum. Neden olmuyor. Arkadaşlar benden bi b*k olucak mı sizce? Hayatta bir şey becerecekmiyim? Beni alan olurmu bu halimle?

İstediğiniz birşeyi mi okuyorsunuz?
Hani kimisi puanım bu bölüme yetti deyip isteksiz okuyabiliyor o yüzden soruyorum.

Bu ne acele ?
Evlilik tribine girmek için henüz çok erken.
Her insan farklıdır bazısı 1 kerede bazısı 10 kerede anlat bu nedenle ona göre kendinizi benimseyip daha çok özveri gösterin bazı şeyler için.

Birçok kişi bu sorunları yaşıyor. Beceriksiz değilsin. Bir de beni alan olur mu diyerek kendine haksızlık yapma, karşılıklı sever beğenir onay verirsiniz evlenmeye. Biri diğerinden üstün değildir eşlerin.

Kendinizi alınacak birşey olarak görmeyerek başlayabilirsiniz işe ilk önce.
Okul uzatmak, ehliyet sınavını kazanamamak dünyanın sonu degil..

Çok afedersiniz siz domates misiniz çürümeden önce birinin almasını bekliyorsunuz? Yapmayın allah aşkına gencecik insansınız.

Muhtemelen elinizden geleni tam olarak yapmadığınız, yeterli çalışmadığınız için başarıyı yakalayamıyorsunuz. Her insan aynı değil ki, belki zor öğreniyorsunuzdur. Biraz daha fazla çaba harcamayı deneyin.

Sizin sadece gayretiniz hedefiniz yok.
Hayatın akıp gittiğini dün ile bugunu aynı yaşamanın çözüm getirmeyeceginin farkında degilsiniz.

Ehliyet sınavını yaz dönemine bırakıp okulunuza odaklanın
Evlilik mi onunda zamanı gelir elbet

Azimli ol. Başarıya odaklan ve çalış. Başarısızlık en güzel ve öğretici derstir. Hayatta kisa orta uzun hedeflerin olsun ve odaklan.
Güzellik geçici. Eski güzeller şimdi çirkin, eski cirkinler şimdi güzel oldu. Çok şikayetçi isen kendinden burun estetiği yaptır, her şey değişir. Liseden bir arkadaş tüm yüz komple yaptırdı, kızin tipi değişti.
Evliliğe gelince bu senin belirleyemeyecegin bir şey. Nasip kısmet. Kendini rahat bırak. Olursa olur olmazsa olmaz. Bir de çok gençsin. Ne bu acele. Daha bir dur. En mutlu gördüğüm evli çiftlerde kadın tarafı 27+ evlenenler. Özellikle kuzenlerim 30 yaşında evlendiler. Onlardan daha mutlu çiftler yok. Yakın arkadaşlarım 23 yaşlarında evlendiler. Saçmasapan evlilik yaptılar. Bu işin acelesi olmaz.

Merhaba hanımlar...
Bu soruyu kendime git gide daha fazla soruyorum.
23 yaşındayım.
Açıkçası çirkinim.
Üniversite okuyorum ama çoook uzattım okulu (alay konusu oldum o kadar düşünün...).
Bir türlü ehliyetimi alamadım. Utancımdan aileme ehliyet sınavının yazılı tarafını kazandığımı söyledim ( gurbetçiyim).
Her neye dokunduysam onu mahvetim. Bir baltaya sap olamadım. Yaşıtlarım evlendi iş sahibi oldu. Ben hâla 17 yaşımdaki gibiyim.
Niye ben bir şeyi beceremiyorum. Neden olmuyor. Arkadaşlar benden bi b*k olucak mı sizce? Hayatta bir şey becerecekmiyim? Beni alan olurmu bu halimle?
İşe kendine acımayı bırakarak başlayabilirsin.

Back
X